Dentiștii s-au convins că periuțele electrice sunt mai eficiente decât cele manuale. Cu toate acestea, până de curând, prețul periuțelor electrice a fost foarte mare, de aceea puține persoane le cumpărau. Astăzi, împreună cu marea concurență de pe piață, costurile de cumpărare a unei astfel de periuțe scad și, prin urmare, mai mulți oameni decid să o cumpere. Cu toate acestea, oferta de pe piață este bogată, ceea ce poate împiedica selecția unui model bun. Producătorii de periuțe electrice sunt împărțiți în mai multe tipuri și sunt de asemenea disponibili în mai multe dimensiuni. Aceste elemente sunt cruciale atunci când le alegi. Vezi la ce să acorzi atenție atunci când vrei să cumperi astfel de periuțe și fă cunoștință cu clasamentul periuțelor de dinți electrice.
Cuprins
1 Periuțe de dinți electrice recomandate
1.1 Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 25 PLN
1.2 Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 50 PLN
1.3 Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 100 PLN
1.4 Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 150 PLN
1.5 Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 200 PLN
1.6 Cea mai bună periuță electrică de dinți de până la 250 PLN
1.7 Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 300 PLN
1.8 Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 400 PLN
1.9 Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 500 PLN
1.10 Cea mai bună periuță de dinți electrică până la 600 PLN
1.11 Cea mai bună periuță de dinți electrică până la 700 PLN
2 Tipuri de periuțe de dinți electrice
3 Periuța de dinți electrică – pentru cine?
4 Dimensiunea periuței electrice
5 Frecvența și tipul mișcărilor în periuța electrică de dinți
6 Duritatea firelor în periuța electrică
7 Alimentarea și timpul de încărcare al periuțelor electrice
8 Terminații pentru periuțe electrice
9 Confortul utilizării periuței electrice
10 Funcții suplimentare ale periuțelor electrice de dinți
Periuțe de dinți electrice recomandate
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 25 PLN
Archer TB-203
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 50 PLN
AEG EZS 5663
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 100 PLN
Braun Oral-B Vitality 3D White D12
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 150 PLN
Braun Oral-B Pro 600 3D Alb
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 200 PLN
Braun Oral-B Pro 400 CrossAction
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 250 PLN
Philips Sonicare EasyClean HX6511 / 50
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 300 PLN
Braun Oral-B Oxyjet MD 20
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 400 PLN
Braun Oral-B Pro 3000
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 500 PLN
Braun PRO 6900
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 600 PLN
Braun Oral-B Genius 9000s
Cea mai bună periuță electrică de dinți până la 700 PLN
Philips Sonicare DiamondClean HX9352 / 04
Tipuri de periuțe de dinți electrice
Există multe tipuri de periuțe de dinți pe piață. Cele mai simple includ manualul, care vă permite să vă spălați dinții manual. Totuși cele mai populare și cele mai ieftine nu oferă o protecție optimă pentru dinți. De aceea, tot mai multe persoane aleg să cumpere o periuță electrică de dinți. Totuși, aceasta vine în două tipuri de bază. Primele dintre acestea sunt periile sonice, destinate persoanelor cu gingii și dinți sensibili. În cazul lor, curățarea se efectuează cu ajutorul ultrasunetelor, care sunt emise de dispozitive. Ultrasunetele sunt responsabile de îndepărtarea sedimentelor și a bacteriilor. Al doilea este cel de periuțele electrice tradiționale. Acestea funcționează datorită motorului încorporat care pune în mișcare capul periei. Aceste mișcări pot fi de diferite tipuri și pot lua frecvențe diferite. Acești parametri determină precizia curățării și presiunea pe care o exercită asupra gingiilor. În magazine puteți găsi, de asemenea, irigatoare, care sunt considerate un plus la o periuță de dinți electrică. Aceștia ajută la igiena dintre dinți. Ele constau dintr-un recipient și un dispozitiv de irigare care arată ca o perie, dar nu are perii. Din orificiul din vârf, un flux de apă sau lichid dezinfectant este eliberat sub presiune, care se potrivește între dinți. Datorită acestui lucru, dinții și gingiile pot fi clătite mai bine. Irigatorul este utilizat împreună cu o perie electrică și nu îl poate înlocui. Rolul său principal este de a reduce cantitatea de bacterii din gură și de a preveni gingivita.
Periuță de dinți electrică – pentru cine?
De regulă, oricine poate folosi o periuță electrică de dinți. Persoanele cu gingii sensibile ar trebui să opteze pentru un model sonic. Periile electrice pentru copii și adulți sunt disponibile pe piață. Acestea diferă mai ales ca mărime. Pentru copii, periuțele electrice de dinți pot fi folosite de la vârsta de 3 ani.
Dimensiunea periuței electrice
Mărimea periuței electrice este un parametru selectat în funcție de vârstă. Este important să ne amintim că periuțele electrice pentru copii au dimensiuni mai mici. În cazul lor, capul ar trebui să fie mai mic, iar dimensiunea acestuia ar trebui să fie de la 7,5 la 15 milimetri. Pentru periuțele electrice destinate adulților, capul poate fi mai mare, iar dimensiunile maxime disponibile pe piață sunt de 30 de milimetri. Lățimea și lungimea mânerului arată similar. În periuțele pentru copii, aceste elemente trebuie să aibă maximum 10 milimetri și, respectiv, maximum 13 centimetri. Alegerea dimensiunii potrivite a periuței face periajul dinților confortabil și convenabil și sigur pentru copii.
Frecvența și tipul mișcărilor în periuța electrică de dinți
Periajul dinților cu o periuță electrică este mai eficient decât periajul manual din cauza tipului de mișcări pe care îl face. Nu numai că sunt mai precise, dar și mai rapide. Cu toate acestea, pe piață sunt disponibile periuțe care au o gamă diferită de mișcare și viteză. În modelele de bază ne întâlnim cu mișcări oscilatorii sau alternante (o dată la dreapta, odată la stânga). În periuțele de dinți electronice ieftine, viteza acestor mișcări nu poate fi controlată și de obicei se fac 7600 de mișcări pe minut. La modelele mai scumpe, unde are loc controlul vitezei, capul se poate deplasa cu o viteză de până la 8800 rpm. În clasamentul periuțelor de dinți electrice, modelele cu viteză peste standard sunt alese cel mai des, ceea ce permite un periaj eficient.
Pe piață puteți găsi, de asemenea, periuțe care fac mișcări pulsatorii, adică înainte și înapoi. Aceste mișcări sunt rapide, dinamice și apasă firele pe suprafața dintelui. Periuțele electrice bune cu mișcare pulsatorie fac 40.000 de mișcări pe minut, în timp ce la modelele de bază aceste mișcări acoperă 20.000 de rotații pe minut.
În ultimele și cele mai moderne modele de periuțe electrice, aceste mișcări sunt combinate. Datorită acestui lucru, capul periei, scurtându-se la dreapta sau la stânga, apasă simultan pe suprafața dinților. Aceasta permite îndepărtarea foarte precisă a plăcii dentare, care în prima etapă curățarea este liberă, iar în următoarea etapă curățarea se face pe suprafața dinților. Periile electrice 3D vă permit să îndepărtați petele de cafea, ceai sau vin roșu.
În clasamentul periuțelor de dinți electrice puteți găsi modele din ce în ce mai populare, cu viteză reglabilă. Datorită acestui fapt, viteza de rotație poate fi ajustată la sensibilitatea gingiilor proprii. Cel mai adesea, periuțele electrice ieftine au două niveluri de viteză, la modelele mai avansate, regulamentul acoperă mai multe niveluri.
Duritatea firelor în periuța electrică
În periuțele electrice, ca și în cele manuale, există capete cu duritate diferită a perilor. Aceasta trebuie adaptată la sensibilitatea gingiilor. Periuțele electrice cu peri moi ar trebui să fie alese de persoanele care au gingii sensibile sângerânde atunci în momentul periării sau au gingiile acoperite la baza dinților. Periuțele medii sunt dedicate persoanelor fără probleme orale, în timp ce cele dure sunt recomandate persoanelor cu dinți sănătoși, care beau multă cafea sau fumează.
Alimentare și timpul de încărcare al periuțelor electrice
Majoritatea modelelor din clasamentul periuțelor de dinți electrice sunt dispozitive cu baterie. În consecință, acestea nu că sunt doar convenabile de utilizat și mobile, ci și foarte ușor de întreținut economic (nu este necesar să cumpărați baterii pentru ele). Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că pentru a utiliza periuța de dinți trebuie să o încărcați. Încărcarea se bazează de obicei pe plasarea dispozitivului pe o bază specială de încărcare conectată la sursa de alimentare. Periuța plasată pe aceasta se încarcă tot timpul. Deși această soluție este de obicei foarte convenabilă, este posibil să aveți inconveniente atunci când călătoriți, dacă doriți să luați o periuță fără o bază de încărcare. În acest caz, este necesar să verificați timpul de funcționare al dispozitivului după încărcare completă. Periuțele electronice eficiente și bune pot funcționa până la 60 de minute fără încărcare, ceea ce vă permite să vă periați dinții timp de aproximativ 2 săptămâni (presupunând o spălare de 2 minute de două ori pe zi). Cele mai populare modele includ însă cele care funcționează fără să se încarce aproximativ 30 de minute. Un alt parametru de remarcat este timpul de încărcare a bateriei. Vă permite să specificați cât timp va dura pentru a-l încărca complet. În modelele de bază ale periuțelor electrice, încărcarea durează câteva ore.
Terminații pentru periuțe electrice
Periuțele electrice de bază sunt cele cu un set minim de terminații. De obicei, mai au o terminație în plus față de cel standard. Cu toate acestea, dacă cumpărați o periuță de dinți electrică de bună calitate, puteți conta pe un set întreg de terminații. Prin urmare, înainte de a cumpăra dispozitivul, merită să verificați dacă înlocuirea terminațiilor nu consumă timp și este dificilă și cât de mult se potrivește finalul modelelor date. Setul de sfaturi aproape standard pentru peria electrică include cele care permit: curățarea limbii, lustruirea dinților, albirea, masarea gingiilor. După utilizare, aceste sfaturi pot fi înlocuite cu altele noi, fără a arunca corpul dispozitivului.
Confortul utilizării unei periuțe electrice
Deși periuța electrică de dinți este considerată mai convenabilă decât cea manuală, atunci când o alegeți, merită să fiți atenți la elementele care includ suplimentar confortul de mai sus. Acestea includ dimensiunea dispozitivului descrisă anterior. Confortul periajului afectează și greutatea. Conform clasamentului periuțelor de dinți electrice, cele mai populare sunt modelele care cântăresc până la 350 de grame. Modelele populare sunt și cele cu mânere încorporate care vă permit să atârnați peria pe perete. Acest lucru vă permite să economisiți spațiu pe raftul de la baie. Atunci când alegeți o periuță de dinți, ar trebui să vă uitați și la carcasa acesteia. Baza este că ar trebui să fie din materiale de bună calitate. De obicei, corpurile periuțelor sunt din plastic. Este bine dacă mânerul are o acoperire antiderapantă care vă va permite să mențineți dispozitivul ferm chiar și în mâinile ude.
Funcții suplimentare ale periuțelor electrice de dinți
Periuțele electrice de astăzi nu numai că vă periază dinții, dar sunt echipate și cu funcții suplimentare care susțin acest proces. Aceste funcționalități sunt de obicei echipate pentru modele mai noi și mai scumpe. Puteți găsi în ele, printre altele senzor de presiune, care este un sistem care va opri mișcările pulsului atunci când periile sunt apăsate prea tare pe dinți. Acest lucru va crește siguranța și va proteja gingiile de daune. Periuțele electrice cu cronometru sunt, de asemenea, modele populare. Această funcționalitate înseamnă că, printr-un sunet, dispozitivul informează despre perierea unei părți a dinților, iar după 2 minute dă un semnal pentru a le termina. În plus, reglarea vitezei, timpul de periere și indicatorul de încărcare a bateriei sunt considerate caracteristici suplimentare.
O serie de dispozitive sunt, de asemenea, adăugate la periuțele electrice pentru a avea grijă completă de igiena orală. De obicei, în setul cu pensula electronică, există un irigator și un fir, care curăță placa dentară amplasată lângă secții. Un echipament obișnuit este, de asemenea, un sanitizer care dezinfectează vârfurile periei cu raze UV.