Colectăm o mulțime de date și informații pe computere. Acestea sunt localizate nu numai pe echipamentele folosite la muncă, ci și în particular. Adesea, aceste date sunt doar pe un computer și nu avem copii de rezervă. Aceasta înseamnă că, dacă se deteriorează, recuperarea va fi dificilă sau chiar imposibilă. În ciuda acestui fapt, majoritatea persoanelor care stochează date pe un computer consideră că acestea sunt sigure și nu numai că nu vor fi deteriorate, dar nu vor cădea în mâinile persoanelor neautorizate. Între timp, realitatea poate fi crudă. Virușii și troienii se găsesc pe aproape toate paginile de pe calculator. Există milioane dintre ele în rețea, atacă dispozitivele prin modul de ștergere, deteriorare sau furt a datelor stocate pe ea. Programele antivirus sunt pentru a proteja împotriva unor astfel de viruși. Prin urmare, merită să dedicăm ceva timp acestei alegeri.
Cuprins
1 Programe antivirus recomandate pentru Windows
1.1 Cel mai bun program antivirus pentru Windows până la 50 PLN
1.2 Cel mai bun program antivirus pentru Windows până la 100 PLN
1.3 Cel mai bun program antivirus pentru Windows până la 150 PLN
1.4 Cel mai bun program antivirus pentru Windows până la 200 PLN
2 Programe antivirus recomandate pentru Mac OS
1 Cel mai bun program antivirus pentru Mac OS până la 100 PLN
2.2 Cel mai bun program antivirus pentru Mac OS până la 150 PLN
2.3 Cel mai bun program antivirus pentru Mac OS până la 200 PLN
3 Programe antivirus recomandate pentru Android
1 Cel mai bun program antivirus pentru Android până la 25 PLN
3.2 Cel mai bun program antivirus pentru Android până la 50 PLN
3.3 Cel mai bun program antivirus pentru Android până la 100 PLN
4 Programe antivirus pentru computer
5 Cum funcționează antivirusul?
6 Funcționalități de bază ale programului antivirus
7 Program antivirus eficient
8 Programe antivirus plătite – ce oferă?
9 Cum să alegi un antivirus?
10 Cât costă un program antivirus?
11 Este de ajuns doar antivirus? Cum să vă protejați computerul împotriva virușilor?
Programe antivirus recomandate pentru Windows
Cel mai bun program antivirus pentru Windows până la 50 PLN
Kaspersky Lab Anti-Virus 1Y (KL1171PBAFS)
Cel mai bun program antivirus pentru Windows până la 100 PLN
ESET NOD32 Antivirus 1 poziție 2 ani continuare CUTIE (ENA-K-2Y-1D)
Cel mai bun program antivirus pentru Windows până la 150 PLN
ESET NOD32 Antyvirus 1 poziție 2 ani CUTIE (ENA-N-2Y-1D)
Cel mai bun program antivirus pentru Windows până la 200 PLN
ESET NOD32 Antivirus 1 poziție 3 ani CUTIE (ENA-N-3Y-1D)
Programe antivirus recomandate pentru Mac OS
Cel mai bun program antivirus pentru Mac OS până la 100 PLN
Kaspersky Lab INTERNET SECURITY MULTI-DEVICE 1 DESKTOP (KL1941PCAFR)
Cel mai bun program antivirus pentru Mac OS până la 150 PLN
Symantec Norton Security Deluxe 3.0 PL 1 Utilizator 5 dispozitive 1 an ESD (21358339)
Cel mai bun program antivirus pentru Mac OS până la 200 PLN
ESET Security Pack 3 Smartphone-uri 3PC + 3 utilizatori 1 an BOX (ESP-N3D1Y)
Programe antivirus recomandate pentru Android
Cel mai bun program antivirus pentru Android până la 25 PLN
Kaspersky Lab Internet Security pentru dispozitiv Android 1 an 1 an ESD (KL1091PCAFS)
Cel mai bun program antivirus pentru Android până la 50 PLN
ESET Mobile AntiVirus 1User 1Year
Cel mai bun program antivirus pentru Android până la 100 PLN
Symantec Norton Security Standard 3.0 RO 1 Utilizator 1 Dispozitiv 1 An (21357596)
Programe antivirus pentru computer
Programele antivirus sunt o protecție eficientă împotriva virușilor virtuali și a troienilor. Există o mulțime de programme pe piață și, mai mult, aplicațiile noi sunt introduse în fiecare an, iar cele mai vechi sunt modificate. Aceasta înseamnă că alegerea este largă. Pe lângă programele plătite, puteți utiliza, de asemenea, programe antivirus gratuite, care pot fi accesate cu ușurință de pe web. Cu toate acestea, pentru a ști ce program antivirus vă interesează, trebuie să verificați parametrii acestuia. Majoritatea oamenilor nu fac acest lucru, pentru că nu știu ce parametri ar trebui să aibă un program antivirus bun. Mulți dintre noi considerăm că fiecare aplicație funcționează pe aceleași principii și oferă aceleași posibilități. Acest lucru nu este adevărat. Programele antivirus disponibile pe piață pot fi mai bune sau mai rele și oferă protecție împotriva diferitelor virusuri.
Cum funcționează antivirusul?
De regulă, fiecare sistem antivirus funcționează pe principii similare, deși are un mecanism ușor diferit pentru detectarea amenințărilor. Funcționarea acestor programe se bazează pe căutarea unor modificări specifice care se fac în fișiere sau registre de sistem și sunt caracteristice virușilor. Aceste fișiere sunt procesate de scanerul de viruși, care este baza a aproape fiecare program. El este cel care caută malware și execută o acțiune specifică dacă este găsit.
Datorită faptului că programele individuale antivirus au baze de date cu virusuri diferite (aceste baze de date sunt utilizate pentru a le recunoaște), acestea sunt caracterizate de eficiență și capacități diferite. Programele antivirus de bază și ieftine au doar opțiuni standard, care includ scanarea unui fișier sau a unei zone selectate. Programele antivirus standard oferă, de asemenea, opțiunea de scanare reziduală, adică cea care funcționează în timp real.
Funcționalități de bază ale programului antivirus
După cum arată clasamentul programelor antivirus, multe persoane aleg aplicațiile care oferă funcții de bază. Spre deosebire de aparențe, programele antivirus standard pot oferi o protecție eficientă împotriva troienilor, viermilor și a altor tipuri de viruși informatici, deci nu trebuie să eliminați opțiunile cu buget redus. În cazul lor, merită să verificați dacă au module de bază care vă vor putea proteja eficient computerul. Acestea includ:
- scaner – acesta este modulul principal menționat mai sus al programului antivirus; el este responsabil pentru căutarea fișierelor și găsirea potențialelor amenințări; atunci când căutați un program antivirus bun, merită să vă concentrați asupra acestui element și să verificați dacă căutarea acestuia este limitată doar la acei viermi din baza de date sau dacă se bazează pe metoda euristică, care îi permite, de asemenea, să recunoască noi amenințări; în primul caz, antivirusul va oferi doar o protecție minimă a computerului și chiar și actualizări frecvente vor fi de mică utilitate;
- monitorizare – aceasta este o funcționalitate care se presupune că crește activitățile de protecție anti-virus; se bazează pe verificarea permanentă a tuturor operațiunilor și declanșarea unei alarme dacă este detectat un pericol; o bună monitorizare anti-virus începe automat împreună cu sistemul de pornire în sine, în cele mai ieftine este uneori necesar să-l pornești manual; în cazul monitorizării, merită să fiți atenți la modul în care funcționează, munca sa poate încetini semnificativ calculatorul;
- scaner online – în acest element este introdus fiecare program antivirus bun, nu poate fi întotdeauna găsit în aplicații ieftine; această funcționalitate vă permite să scanați computerul imediat ce accesați site-ul web al programului și după ce acesta începe; această opțiune nu necesită, de obicei, instalare suplimentară, dar este necesar accesul la internet permanent;
- software de securitate – în anti-virusuri bune puteți găsi și detectarea rețelei de phishing, blocând informații nesemnificative sau demascând programe de spion; cu toate acestea, astfel de funcționalități nu sunt disponibile în antivirusuri gratuite sau ieftine.
Program antivirus eficient
Atunci când alegeți un program antivirus, în primul rând vă așteptați să fie eficien. Aceasta este cea mai importantă și superioară caracteristică față de altele. Cu toate acestea, din cauza varietății relative și a libertății metodologiei de formare antivirus, este dificil să se stabilească în mod obiectiv care dintre programele disponibile este cel mai eficient. Un astfel de parametru este dificil de căutat în specificațiile tehnice ale produsului, iar singurul lucru pe care îl puteți urmări sunt opiniile utilizatorului propriu-zis și clasamentul programelor antivirus, care arată cele mai cumpărate și cele mai bine cotate produse disponibile pe piață.
Programele antivirus plătite – ce oferă?
Protecția de bază și de obicei suficientă pentru computerul de acasă este asigurată de programele antivirus gratuite. Antivirusurile plătite sunt cel mai adesea folosite de antreprenorii care doresc să asigure suplimentar datele stocate pe computerele companiei. Programele antivirus extinse și avansate sunt aproape o necesitate dacă efectuați transferuri bancare pe computer sau trimiteți informații confidențiale și comerciale prin e-mail. Puteți utiliza, de asemenea, un antivirus plătit dacă computerul dvs. este într-o rețea publică. Programele antivirus plătite vă permit, de asemenea, să creșteți securitatea de e-mail, p2p,
control de acces neautorizat sau să ofere funcții firewall. În versiunile complete ale aplicației este posibil, de asemenea, să utilizați controale parentale.
Cum să alegi un antivirus?
Atunci când alegeți un antivirus, acordați atenție nu numai capacităților sale, ci și compatibilității programului cu sistemul de operare al computerului. În funcție de modul în care est acesta, va fi formulat un astfel de cod. Majoritatea aplicațiilor incluse în clasamentul programelor antivirus rulează pe Windows, sunt cele mai populare și există cele mai multe pe piață. Utilizatorii de computere cu sistemul de operare Apple sau Linux au o alegere limitată. În cazul primelor, majoritatea anti-virușilor sunt create pentru piața din SUA, în timp ce pentru Linux practic nu există antivirus. Prețurile programelor antivirus pentru computerele Apple sunt, de asemenea, mult mai mari.
De asemenea, trebuie reținut faptul că programele antivirus care rulează în fundal încarcă în mod semnificativ calculatorul și, astfel, își încetinesc activitatea. Acest lucru se datorează faptului că consumă multă memorie RAM. Înainte de a cumpăra, merită să verificați cât de repede funcționează și câtă memorie va lua.
Cât costă un program antivirus?
Pe piață puteți găsi atât programe antivirus plătite, cât și aplicații pentru care trebuie să plătiți. Primele oferă de obicei o protecție minimă. Programele antivirus plătite sunt însă versiuni mai extinse ale aplicațiilor gratuite. Funcționarea lor nu se bazează atât de mult pe detectarea mai multor viruși, cât pe protejarea împotriva altor amenințări care pândesc computerul.
Prețul unui program antivirus este de obicei în jur de 100 PLN. Aceste produse sunt incluse în clasamentul programelor antivirus de rang înalt. Cu toate acestea, rețineți că cumpărați software antivirus sub o licență care are o durată specifică. De obicei, acoperă 12 sau 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii ulterioare. Cu cât durează mai multă licență, cu atât este mai scump să cumperi un antivirus. Aceste programe sunt vândute și pentru diverse poziții. Protecția poate fi achiziționată pentru una sau chiar 10 stații de lucru pe calculator, adică dispozitive. Opțiunea anti-virus pentru mai multe dispozitive este de obicei folosită de antreprenori prin achiziționarea unei licențe pentru toate posturile de birou.
Este de ajuns doar antivirus? Cum să vă protejați computerul împotriva virușilor?
Instalarea programului antivirus înseamnă a asigura protecția și securitatea computerului, dar nu este nimic de ascuns că această protecție nu este absolută și nu funcționează în fiecare caz. În același mod în care se dezvoltă programe antivirus și producătorii lucrează la versiunile mai noi și la capacitățile lor extinse, la fel și hackerii lucrează la viruși noi care sunt lansați în rețea. Construcția complexă și funcționarea inteligentă a acestor viruși înseamnă că nici cel mai bun program antivirus nu vă poate proteja computerul. În practică, acest lucru înseamnă că instalarea antivirusului nu eliberează pe nimeni de prudență în rețea și de respectarea principiilor de bază de securitate. Acestea includ efectuarea transmisiei datelor pe baza protocolului SSL. De asemenea, ar trebui să verificați dacă site-urile web pe care se completează diferite formulare și se furnizează datele cusemnul https, iar lângă acesta se află un simbol al lacătului care indică o conexiune sigură. Aceleași elemente ar trebui luate în considerare la cumpărăturile online. Aceste simboluri înseamnă că obțineți o garanție că persoanele neautorizate nu pot accesa datele furnizate. Când faceți cumpărături online, trebuie să verificați și ce opțiuni de plată oferă vânzătorul. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine – înseamnă că magazinul este de încredere. De asemenea, nu introduceți datele dvs. personale pe site-uri suspecte și nu efectuați transferuri bancare numai atunci când sunteți conectat la o rețea de domiciliu securizată.