radio
fot.pixabay.com

Un număr tot mai mare de șoferi folosesc radio CB. Acest dispozitiv nu se găsește numai în camioane, dar își are locul și în mașinile de pasageri. Acesta permite șoferilor să comunice liber în timpul conducerii și este o sursă valoroasă de informații despre blocaje, reparații și accidente. Șoferii care folosesc radioul CB în fiecare zi, mărturisesc că conducerea cu el este mai simplă, mai plăcută și, mai ales, mai sigură. Popularizarea acestor dispozitive a făcut ca tot mai multe citizen band să fie disponibile pe piață. Prin urmare, șoferii care se confruntă cu alegerea radioului potrivit au o decizie dificilă de făcut. Modelul ales ar trebui să răspundă nevoilor dvs. și ar trebui să se încadreze în bugetul alocat. Vezi ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un radio CB.

 

Cuprins

1 Radiouri CB recomandate

1.1 Cel mai bun radio CB de până la 200 PLN

1.2 Cel mai bun radio CB de până la 300 PLN

1.3 Cel mai bun radio CB de până la 400 PLN

1.4 Cel mai bun radio CB de până la 500 PLN

1.5 Cel mai bun radio CB de până la 600 PLN

1.6 Cel mai bun radio CB de până la 700 PLN

2 Ce este radio CB?

3 Tipul de radio CB

4 Primul radio CB

5 Radio sau TRX – cum să le trimiteți?

6 Microfonul în radio CB

7 Antena în radio CB

8 Radio CB bun – cum să-l alegi?

9 Radio CB – eticheta comunității auto

10 Cât de mult trebuie să plătiți pentru un radio CB bun?

radio
fot.pixabay.com

 

RADIO CB RECOMANDATE

Cel mai bun radio CB de până la 200 PLN

Manta Multimedia CB01 TALKER

 

Cel mai bun radio CB de până la 300 PLN

Midland Alan 100 Plus

Cel mai bun radio CB de până la 400 PLN

President TEDDY ASC

Cel mai bun radio CB de până la 500 PLN

Midland Alan 42 Multi

 

Cel mai bun radio CB de până la 600 PLN

President Johnny ASC III

 

 

Cel mai bun radio CB de până la 700 PLN

President HARRY III ASC

Ce este radio CB?

Radio CB este un dispozitiv de radio și comunicații cu bandă cetățeană care funcționează în banda de 27 MHz. Stația de bază a radioului funcționează pe teren deschis și plat și are o autonomie de câteva zeci de metri, iar în cazul modelelor de mașini câțiva kilometri. Radioul a fost creat în anii 1940 și oricine îl poate folosi. Este necesară o licență sau o autorizație specială pentru a o utiliza. În Polonia, în conformitate cu Regulamentul ministrului administrației și digitalizării din 12 decembrie 2001, difuzarea de radio CB în banda de frecvență 26.960-27.410 MHz nu necesită licență radio sau certificat de operator. În cazul verificărilor rutiere, nu este necesar să arătați certificatul de omologare radio CB sau declarația de conformitate a dispozitivului cu standardul ETSI EN 300 135; ETSI EN 300 433.

 

Tipul de radio CB

Există multe modele de radio CB pe piață. Dispozitivele pe care le putem achiziționa în prezent în magazine pot fi împărțite în trei categorii. Primul este echipamentul portabil. Acesta este utilizat în principal pentru lucrări de teren și lucrări similare cu walkie-talkies, prin faptul că nu este necesară o licență pentru a-l folosi. Un alt tip de dispozitiv sunt radiourile mobile CB, adică cele mai populare și utilizate în mașini. Aceste modele pot fi găsite cel mai des în clasamentul radio CD. Ultimul grup de dispozitive disponibile pe piață sunt echipamentele staționare. Acestea sunt utilizate în principal la posturile de servicii uniformizate.

 

Primul radio CB

Dacă cumpărați un radio CB pentru prima dată, trebuie să achiziționați întregul dispozitiv. Setul constă dintr-un radio, adică TRX și o antenă. De asemenea, puteți cumpăra componente radio CB  individuale în magazine. Aceasta este o soluție bună pentru persoanele care doresc să își extindă dispozitivul sau să înlocuiască o anumită parte. Când cumpărați un radio CB, nu uitați că puteți fi ghidat nu doar de părerile și recenziile utilizatorilor de modele individuale, ci și de preferințele individuale, locurile de călătorie și mașina dvs.

 

Radio sau TRX – cum să le trimiteți?

Radio este un element de bază al radioului CB. În cazul lui, cel mai important lucru este performanța. Aici este mai bine să alegeți un radio simplu, dar bine și solid realizat. Va avea performanțe mai bune decât  radiourile avansate, dar realizate din materiale de proastă calitate.

Pe lângă calitatea manoperei, este necesar să se acorde atenție și celorlalte elemente importante. Acestea includ asamblare. Alegerea modelului de radio CB potrivit este o atitudine. Echipamentele de dimensiuni greșite nu vor putea fi montate în mașină și, prin urmare, nu vor fi utilizate. Producătorii folosesc mai multe moduri de a monta radio CB într-o mașină. Aceste moduri sunt:

  • rama de montare – acest mod de instalare a radioului CB presupune plasarea dispozitivului în locul unui radio auto clasic;
  • split radio – instalarea constă în așezarea afișajului, de exemplu sub o clapetă, iar bazele într-un loc invizibil; microfonul care constituie unul dintre elementele radio CB este montat în cotieră;
  • radio compact – în acest model de montare, microfonul este echipat în radio, lăngă afișaj și butoane; Stația de bază mică este plasată cu al doilea microfon oriunde în vehicul.

Receptorul radio din radio CB ar trebui să aibă, de asemenea, funcționalități adecvate sau cel puțin de bază. Acestea vor afecta confortul utilizării echipamentelor și calitatea semnalelor transmise și primite. În radiouri CB de bună calitate, ar trebui să căutați posibilitatea reglării receptorului. Această opțiune este utilă dacă călătoriți mult și deseori în oraș și în aglomerații. Specificațiile tehnice ale dispozitivului pot fi găsite ca RF Gain. ASC / ASQ Selch, care este un squelch automat, este, de asemenea, o caracteristică utilă. Vă permite să eliminați reglarea manuală a radioului pentru a elimina clicurile, zgomotul și alte distorsiuni din transmisie. Funcționalitatea de bază a radioului CB include și funcția Mic Gain, care vă permite să consolidați microfonul. De asemenea, merită să verificați cum arată dispozitivul selectat,  modul de schimbare a canalelor. În acest domeniu, producătorii oferă opțiuni pentru schimbarea cu un buton sau o scară. După cum arată clasamentul radioului CB, o opțiune mai de dorit este schimbarea canalelor prin intermediul cadranului, care în recenzii este prezentat ca fiind mai convenabil.

 

Microfonul  în radio CB

Microfonul este una dintre componentele fiecărui radio CB. Se numește în mod obișnuit para. În cazul său, nu există mulți parametri care ar putea fi analizați. Cu toate acestea, merită să știți că într-un radio CB bun, microfoanele sunt echipate cu funcții de schimbare a canalului. Acest lucru vă permite să faceți modificări fără a fi necesar să accesați receptorul și, astfel, să schimbați rapid frecvența mesajelor transmise.

 

Antena în radio CB

Când căutați un radio CB bun, nu puteți ignora problema antenei. În cazul ei, ar trebui luate în considerare construcția, materialul și asamblarea. Toate aceste elemente afectează calitatea semnalelor transmise și primite și, prin urmare, confortul utilizării dispozitivului. Teoretic, cu cât antena CB este mai lungă, cu atât recepția apelurilor efectuate va fi mai bună chiar și la o distanță foarte mare. Cu toate acestea, rețineți că această regulă nu se aplică întotdeauna.

Șoferii care călătoresc în principal în oraș și caută un radio CB bun pentru mașină trebuie să țină cont de faptul că antena lungă va atrage o mulțime de interferențe, ceea ce va împiedica semnificativ utilizarea dispozitivului. Pentru a vă deplasa prin oraș, radioul CB care are o antenă de aproximativ 1 metru lungime este bun. Acesta va asigura o recepție bună a semnalului, parametri buni de lucru și nu va colecta interferențe inutile. Antenele CB mai lungi pot fi utilizate atunci când mașina se deplasează mai ales în zone nedezvoltate. Atunci vor fi de fapt utile. Cu toate acestea însă, trebuie să fiți atenți pentru că sunt rigide și nu sunt echilibrate sub influența vitezei mașinii sau a rafalelor de vânt. O antenă plictisitoare va supune interferenței și reglării radioului CB.

Un alt element demn de verificat este materialul antenelor. Radiourile ieftine CB au de obicei antene realizate din materiale de foarte proastă calitate. În practică, acest lucru înseamnă că se uzează rapid și, de asemenea, nu funcționează corect. Atunci când decideți o soluție cu buget redus, trebuie să fiți conștienți că acest element va trebui înlocuit des, ceea ce nu va fi prea economic și ieftin până la urmă.

Atunci când alegeți un radio CB cu o antenă, este bine ca instalarea să fie rapidă și ușoară. În clasamentul radio CB, radiourile cu o bază magnetică sunt cele mai populare. Pentru a putea funcționa, trebuie doar să o puneți pe acoperișul mașinii. Dacă doriți să vă bucurați de conversații de bună calitate, este necesar să montați antena în mijlocul acoperișului, aduce cele mai bune rezultate. Antenele sunt, de asemenea, disponibile în magazine, care sunt instalate făcând o gaură în acoperișul vehiculului sau montate folosind suporturi speciale pe balustradă / hayon. Alegerea depinde cu adevărat de nevoile individuale.

 

 

Radio CB bun – cum să-l alegi?

Ca și în cazul celor mai multe gadgeturi și accesorii auto, la fel și în cazul radioului CB, nu numai parametrii contează, ci și producătorul dispozitivului. Brandul este colosal aici. Radiourile CB de la producători renumiți nu numai că sunt mai scumpe, dar au și o serie de funcții suplimentare. Achiziționarea unui dispozitiv de marcă acoperit de garanție este o soluție bună pentru persoanele serioase cu privire la comunicarea CB, iar informațiile pe care le furnizează sunt necesare pentru ei, de ex. să își îndeplinească îndatoririle profesionale. Producătorii de radio CB recomandați includ President, Alan, Cobra, Intek, TTI, Sunker, Midland. Dispozitivele pe care le produc sunt printre cele mai recomandate în clasamentul radioului CB.

 

radio
fot.pixabay.com

Radio CB – eticheta comunității auto

Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că achiziționarea unui radio CB bun și instalarea corectă nu sunt suficiente. Când folosiți acest echipament, este necesar să respectați eticheta aplicabilă în lumea automobilelor. Ceea ce contează aici este respectul și amabilitatea față de alți șoferi pe drum. Există, de asemenea, un jargon specific în comunicarea CB, care este bine de știut înainte de a începe difuzarea propriilor mesaje. De asemenea, merită să ne amintim că informațiile auzite de radio CB nu ar trebui să fie luate de la bun început. Sunt doar sfaturi care trebuie verificate pentru a putea naviga în siguranță pe drumurile poloneze și nu numai. Verificarea informațiilor auditive nu numai că ne ajută  doar pe noi să navigăm pe străzi, ci și pe alți șoferi. Ajutarea celorlalți din comunitatea auto este unul dintre elementele cheie ale etichetei actuale.

 

Cât de mult trebuie să plătiți pentru un radio CB bun?

Cu nevoi puțin avansate, este suficient să cumperi cel mai simplu și mai ieftin radio care va ajuta în comunicare. Radiourile de bază CB sunt dispozitive care pot fi achiziționate pentru aproximativ 200-250 PLN. Propunerile pentru astfel de modele pot fi găsite cu ușurință în clasamentul radio CB. Cu toate acestea, trebuie menționat că în magazine puteți obține, de asemenea, radiouri mai avansate, concepute pentru șoferi mai solicitați. Echipate cu funcții peste standard, radiourile CB solid realizate costă de la 500 PLN în sus. Astfel de dispozitive își găsesc cumpărătorii și adesea pot fi găsiți în clasamentul radio CB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here