automovile
fot.pixabay.com

 

În mașinile noi, producătorii oferă adesea radioul în opțiunea de bază. Cu toate acestea, nu există nimic de ascuns că aceste dispozitive nu sunt printre cele mai bune. Prin urmare, mulți șoferi decid să cumpere un radio pentru mașină, separat. Alegerea modelului potrivit este facilitată de o ofertă largă în acest domeniu. Cu toate acestea, pentru ca radioul din mașină să-și îndeplinească rolul de bază, este necesar să alegeți dispozitivul potrivit. Atunci când alegeți un radio de mașină, este important atât aspectul dispozitivului, cât și parametrii tehnici, precum și metoda de instalare. Deci, după cum vedeți, elementele care ar trebui analizate nu sunt suficiente. Clasamentul radiourilor de mașină este un ajutor în cumpărarea radioului potrivit.

 

calatorie
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Radiouri de mașină recomandate

1.1 Cel mai bun radio de mașină de până la 100 PLN

1.2 Cel mai bun radio de mașină de până la 150 PLN

1.3 Cel mai bun radio de mașină de până la 200 PLN

1.4 Cel mai bun radio de mașină de până la 250 PLN

1.5 Cel mai bun radio de mașină de până la 300 PLN

1.6 Cel mai bun radio de mașină de până la 350 PLN

1.7 Cel mai bun radio de mașină de până la 400 PLN

1.8 Cel mai bun radio de mașină de până la 500 PLN

1.9 Cel mai bun radio de mașină de până la 600 PLN

1.10 Cel mai bun radio de mașină de până la 700 PLN

1.11 Cel mai bun radio de mașină de până la 800 PLN

1.12 Cel mai bun radio de mașină de până la 900 PLN

1.13 Cel mai bun radio de mașină de până la 1000 PLN

1.14 Cel mai bun radio de mașină de până la 1500 PLN

1.15 Cel mai bun radio de mașină de până la 2000 PLN

2 Ce face un radio de mașină?

3 Tipuri de radiouri de mașină. Cum se montează radioul în mașină?

4 Ce poate face un radio de mașină?

5 Radio în mașină

6 Puterea radioului de mașină

7 Funcțiile radioului de mașină responsabile pentru calitatea sunetului

8 Conectori, intrări și ieșiri în radioul de  mașină

9 Radio de mașină – funcții suplimentare

10 Ce să cauți atunci când cumperi un radio de mașină?

11 Cât costă radioul auto?

 

Radiouri de mașină recomandate

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​100 PLN

Vordon HT-175BT- 165 s

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​150 PLN

Vordon HT-175BT

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​200 PLN

Pionier MVH-190UB

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​250 PLN

Kenwood KMM-123Y

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​300 PLN

Sony CDX-G1202U

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​350 PLN

JVC KD-X342BT

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​400 PLN

Pionier DEH-09BT

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​500 PLN

Vordon HT-869BT

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​600 PLN

Alpine CDE-173BT

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​700 PLN

Pioneer FH-X730BT

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​800 PLN

Pionier MVH-AV190

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​900 PLN

Vordon HT-869V2

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​1000 PLN

Peiying PY9908.1

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​1500 PLN

Pioneer AVH-X490DAB

 

Cel mai bun radio de mașină de până la ​​2000 PLN

Pioneer AVH-X7800BT

 

Ce face un radio de mașină?

Funcția de bază a radioului de mașină este de a primi stații de radio și de a reda muzică. Totuși, aceste sarcini nu sunt tot ceea ce poate face. Dispozitive de bună calitate pot fi, de asemenea, utilizate ca DVD playere sau navigare GPS. Funcționalitățile încorporate depind de modelul pe care îl alegeți. Merită să analizăm cu atenție ofertele disponibile pe piață, deoarece multe funcții suplimentare ale radiourilor auto sunt extrem de utile șoferului.

 

 

Tipuri de radiouri de mașină. Cum se montează radioul în mașină?

Radiourile de mașini sunt împărțite în funcție de dimensiunea lor și de modul de asamblare. Dimensiunea radioului auto nu poate fi aleasă liber, trebuie să fie adaptată la orificiul din cabina vehiculului. Cel mai obișnuit este buzunarul D1, care are dimensiunile 50x180x160mm. Se potrivește cu cele mai populare modele din clasamentul radiourilor de mașină, adică dispozitivele joase și dreptunghiulare.

În mașini vom găsi și 2 DIN. Aceasta este o gaură largă de montaj care vă permite să montați un radio cu un ecran mare, un schimbător de discuri sau un navigator prin satelit. De obicei, dispozitivele de radio până la 2 standard DIN sunt mai scumpe, dar, prin urmare, mai funcționale. DVD player-urile auto pot fi montate și în astfel de deschideri.

Unele vehicule pot avea, de asemenea, o deschidere de dimensiuni non-standard.  Acest lucru nu înseamnă totuși că singura opțiune de a avea un radio de mașină este să o cumpărați de la producător. Receptorul selectat poate fi instalat folosind un cadru special de montare.

 

 

Ce poate face un radio de mașină?

Radiourile auto, de bază și ieftini sunt în principal cele cu un radio și CD player încorporat. Aceste funcționalități sunt o atitudine în sine. Dacă sunteți în căutarea unui receptor auto cu un standard mai ridicat, ar trebui să verificați modele care vă permit să redați fișiere mp3, audiobook sau alte formate de muzică. Spre deosebire de aparențe, mp3 player-ul auto nu este o mare cheltuială în ziua de azi. Același lucru este valabil și pentru dispozitivele care vă permit să redați fișiere salvate pe o memorie USB externă, de exemplu pendrive sau hard disk extern.

 

 

Radio în mașină

Mulți oameni, analizând funcțiile radioului auto, uită să verifice cele mai importante și de bază, adică radioul. Radioul este încorporat în fiecare dispozitiv auto, pentru ca acesta să funcționeze corect și să asigure un nivel ridicat de transmisie, ar trebui să aibă RDS. Este un sistem folosit în Polonia și în alte țări ale Uniunii Europene. Radio cu RDS afișează informații de bază despre profilul postului ascultat și detalii despre melodia în curs de redare. În plus, acest sistem tonifică radioul când se schimbă frecvența stației, ceea ce se poate întâmpla în timpul călătoriilor mai lungi. Radio cu RDS sau Radio Data System este aproape standard, rar puteți găsi receptoare fără el, în timp ce pe piață există multe radiouri fără un sistem TP construit. Aceasta este responsabilă pentru furnizarea de informații despre întreruperile de trafic din zonă și este utilă și pentru șofer.

 

 

Puterea radioului de mașină

Un alt parametru important atunci când alegeți un radio de mașină este puterea sa. Dacă nu doriți să cumpărați amplificatoare suplimentare, ar trebui să fie destul de mare. Aceasta va depinde nu numai de volumul maxim, ci și de puritatea tonurilor individuale atunci când dispozitivul va reda întregul regulator. În caz de lipsă de putere, va trebui să țineți cont de denaturarea tonurilor de bas și de mijloc atunci când ascultați muzică tare. Persoanele cărora le plac sunetele puternice ar trebui să aleagă modele de radio de mașină cu o putere maximă de difuzor. Aceasta este exprimată în wați și scrisă de obicei în specificații, de exemplu 4x100W, unde primul număr este numărul de boxe și al doilea este puterea lor. Radiourile de mașini de bună calitate au o putere de difuzor mai mare decât puterea de ieșire indicată pe dispozitiv. Relația aici este următoarea: cu cât este mai mare puterea, sistemul audio poate juca mai tare, cu o bună calitate.

 

 

Funcțiile radioului de mașină responsabile pentru calitatea sunetului

Deși difuzoarele instalate sunt responsabile pentru calitatea sunetului din mașină, radioul în sine poate contribui la apariția sau absența interferenței. Dacă nu doriți să vă plângeți de sunetul emis de radioul auto, ar trebui să acordați atenție funcțiilor suplimentare atunci când îl cumpărați, care au sarcina de a îmbunătăți culoarea și calitatea sunetului și de a sprijini difuzoarele. Aceste caracteristici includ egalizator grafic. Radiourile cu acesta sunt foarte populare în clasamentul radiourilor de mașină, deoarece vă permite să ajustați culoarea sunetelor emise la propriile preferințe și la stilul de muzică redat. Prin urmare, o culoare diferită poate fi utilizată pentru muzica pop, alta pentru muzica clasică și alta pentru cea electronică. Radioul auto cu egalizator de sunet este, de asemenea, capacitatea de a crește volumul tonurilor înalte și medii și overclock-ul basului.

O caracteristică demn de remarcat la radiourile de mașini este cea care vă permite să creșteți basul. Se bucură de un mare interes în rândul fanilor dansului și muzicii electronice. Radio auto cu boost de bas vă permite să creșteți puterea și expresivitatea basului. Această funcționalitate funcționează în afara egalizatorului grafic, astfel încât basul este și mai expresiv.

Având în vedere calitatea sunetului ridicată la radioul auto, ajustarea echilibrului este utilă. Această funcționalitate este responsabilă de posibilitatea de a modifica volumul sunetelor în diferite locuri ale mașinii. Aceasta înseamnă că se pot auzi sunete mai puternice pe partea dreaptă sau stângă sau pe partea din față / din spate a vehiculului.

 

 

Conectori, intrări și ieșiri în radioul de mașină

Un radio de mașină bun ar trebui să aibă și câțiva conectori în plus. Datorită lor, puteți conecta cu ușurință alte dispozitive la radio și puteți asculta muzică de la ele. Primul conector, care apare chiar și în modelele de bază ale radiourilor auto, sunt prizele AUX. Vă permite să conectați un smartphone, iPod sau mp3 player. La fel, de bază, de multe ori întâlnit în radiourile auto este portul USB, cu care, de exemplu, un stick USB este conectat la radio. În radiourile auto high-end puteți găsi, de asemenea, sloturi pentru carduri de memorie externe, Bluetooth, care vă permite să conectați radioul cu un telefon mobil și să îl utilizați ca difuzor, ieșire preamplificator și subwoofer. Acești doi conectori permit extinderea seturilor audio cu un amplificator extern și woofere.

 

 

Radio de mașină – funcții suplimentare

După cum arată clasamentul radiourilor de mașină, aceste dispozitive sunt din ce în ce mai utilizate nu numai pentru a asculta muzică. O mare parte dintre utilizatori decid să cumpere echipamente care servesc și ca navigare prin satelit. De obicei, aceste unități sunt foarte extinse și se potrivesc într-un buzunar 2DIN. Acest lucru se datorează faptului că producătorii îi echipează cu un afișaj de dimensiuni mari.

Radiourile de mașină sunt de asemenea deseori folosiți ca dispozitive mâini libere. Pentru ca aceștia să poată îndeplini această funcție, trebuie să aibă o conexiune bluetooth încorporată care vă va permite să vă conectați la telefonul mobil.

 

muzica
fot.pixabay.com

Ce să cauți la cumpărarea unui radio de mașină?

Radioul auto achiziționat nu trebuie să aibă doar parametri tehnici buni, ci și să fie confortabil de utilizat. Comoditatea utilizării sale va fi furnizată de gadgeturi suplimentare, cu care sunt deseori echipate.

În primul rând, merită să căutați un radio care are un mod de iluminare de fundal. Va fi util în călătoriile de noapte și în zilele înnorate. Merită totuși ca lumina de fundal să poată fi oprită sau să i se regleze luminozitatea. Merită să acordați atenție și contrastului afișajului. Modul de iluminare de fundal chiar și în multe culori nu va fi util dacă subtitrările se îmbină cu fundalul. Într-un radio de mașină de bună calitate, literele și pictogramele de pe afișaj sunt foarte diferite de fundal.

Confortul ridicat al utilizării radioului auto este asigurat și de butoanele ergonomice. Acestea ar trebui să aibă dimensiunile potrivite, astfel încât să nu fie necesar să le căutați pe panou prea mult timp. Plasarea este de asemenea importantă. Acest fapt face posibil să ajustați puterea sau volumul sunetului fără a vă lua ochii de pe drum. O alternativă la butoane este telecomanda (utilizată de obicei de pasager) sau direcția radio de la volan.

Datorită stării drumurilor poloneze, modelele cu sisteme anti-șoc sunt modele populare de radiouri auto. Înseamnă sărirea peste piesele de pe disc pe suprafețe neuniforme sau când mașina intră într-o gaură.

Clasamentul radiourilor de mașină  arată, de asemenea, că radiourile cu panou frontal detașabil sunt populare. Aceasta este o instalație care vă permite să vă protejați vehiculul împotriva hoților. Puteți lua panoul frontal cu dvs. la plecare  sau îl puteți depozita în torpedou.

 

 

Cât costă radioul auto?

Radiourile auto sunt dispozitive care nu pot fi găsite în niciun interval. Cele mai ieftine modele indicate în clasamentul radiourilor auto costă puțin peste 100 PLN, dar dispozitivele extinse costă peste 1000 PLN. În plus, mulți oameni decid să adapteze dispozitivul cu radio cu amplificatoare externe, boxele de calitate sau subwooferele cresc costurile suplimentare, dar fac posibilă ascultarea radioului în mașină precum într-o sală de concerte.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here