cafea
fot.pixabay.com

Cafeaua pentru multe persoane este o băutură de bază. Petrecem mult timp pregătind-o, dar o cafea bună, băută acasă ar trebui să fie echipată cu instrumentul și gadgeturile potrivite. Acest lucru vă va permite să preparați cafea aproape la fel de bine ca în cele mai bune cafenele. Instrumentul de bază în procesul de preparare a cafelei acasă este o mașină de tocat cafea bună. Aceasta este printre altele, responsabilă pentru aroma și prospețimea cafelei. Cu toate acestea, alegerea unei mașini de tocat cafea nu este ușoră. Pe rafturile magazinelor le puteți găsi pe cele de tip burr, cuțit sau mână tradițională. Așadar, ce model să alegi și ce să cauți atunci când o cumperi? Orientează-te după clasamentul râșnițelor de cafea.

 

Cuprins

1 Râșnițe de cafea recomandate

1.1 Cea mai bună râșniță de cafea până la 25 PLN

1.2 Cea mai bună râșniță de cafea până la 50 PLN

1.3 Cea mai bună râșniță de cafea până la 100 PLN

1.4 Cea mai bună râșniță de cafea până la 150 PLN

1.5 Cea mai bună râșniță de cafea până la 200 PLN

1.6 Cea mai bună râșniță de cafea până la 300 PLN

1.7 Cea mai bună râșniță de cafea până la 400 PLN

1.8 Cea mai bună râșniță de cafea până la 500 PLN

2 Tipuri de râșnițe de cafea

3 Râșnițe electronice de cafea

4 Cum să alegi o râșniță de cafea bună?

5 Alimentarea râșniței de cafea

6 Râșniță de cafea ergonomică

7 Materialul pentru fabricarea unei râșnițe de cafea

8 Parametrii râșniței electrice de cafea

9 Funcționalități suplimentare ale mașinii de tocat cafea – în ce merită să investești?

10 Cât costă o râșniță de cafea bună? Clasamentul râșnițelor de cafea

 

Râșnițe de cafea recomandate

Cea mai bună râșniță de cafea până la 25 PLN

Esperanza Lungo (EKC002K)

Cea mai bună râșniță de cafea până la 50 PLN

Sencor SCG 1050BK

Cea mai bună râșniță de cafea până la 100 PLN

Cafe Style CG201S

 

Cea mai bună râșniță de cafea până la 150 PLN

Caso Germany Coffe Flavour

 

Cea mai bună râșniță de cafea până la 200 PLN

DeLonghi KG89

Cea mai bună râșniță de cafea până la 300 PLN

Severin KM 3873

 

Cea mai bună râșniță de cafea până la 400 PLN

Barista Caso Germany  Barista Flavour 1832

 

Cea mai bună râșniță de cafea până la 500 PLN

Graef CM 800

cafea
fot.pixabay.com

Tipuri de râșnițe de cafea

O mașină de tocat cafea este un gadget pe care orice iubitor de băuturi negre îl are în bucătărie. Vă permite să macinați rapid cafeaua și să faceți preparatul aromat și proaspăt. O băutură obținută din boabe proaspăt măcinate are un gust complet diferit de cea făcută direct din boabe. Iubitorii de cafea care doresc să cumpere râșniță de cafea pot alege între două tipuri. Acestea includ:

  • râșniță manuală de cafea – acest tip de dispozitiv este de bază și tradițional; constă dintr-un recipient metalizat cu sertar și manivelă; construcția și utilizarea unei mașini de tocat cafea manuală este foarte ușoară; se găsesc mulți amatori care cred că procesul de măcinare manuală a cafelei reflectă toată magia producerii acestei băuturi; trebuie menționat, totuși, că râșnițele manuale nu sunt cele mai convenabile; măcinarea boabelor în ele consumă mult timp și necesită multă tărie; cu toate acestea, puteți conta pe cele mai aromate boabe; într-o râșniță manuală, cafeaua nu se încălzește, astfel încât aroma nu scapă, în plus, boabele măcinate sunt uniforme, ceea ce menține gustul și rezistența corespunzătoare a cafelei; râșnițele manuale de cafea funcționează pe baza burrsurilor, care sunt acționate de o manivelă; râșnițele de mână măcinează cafeaua destul de gros, de aceea nu sunt potrivite pentru prepararea cafelei espresso; pentru a prepara o cafea, între 60 și 70 de rotații ale mânerului sunt necesare; trebuie menționat, de asemenea, că mașinile de tocat tradiționale de cafea sunt tratate nu numai ca dispozitive practice, ci și ca elemente decorative în bucătărie; sunt disponibile în diverse modele și stiluri și deseori stilizate într-un stil retro;
  • râșnițe electronice – acestea sunt dispozitive convenabile și simplu de utilizat; măcinarea bobului este automată fără muncă umană; râșnițele de acest tip sunt alimentate cu rețeaua electrică; acestea au capacitatea de a seta grosimea și dimensiunea măcinării, astfel încât acestea sunt tratate ca dispozitive universale.

 

 

Râșnițe electronice de cafea

În clasamentul râșnițelor de cafea predomină modelele electronice. Utilizatorii le apreciază pentru viteza lor de lucru și comoditate. Producătorii oferă două tipuri de mașini de tocat cafeaua electronice. Primul tip este cel cu cuțite. Acest tip de model este mai ieftin și de bază. Acesta nu vă permite să controlați grosimea de măcinare, provoacă formarea de praf, ceea ce crește aciditatea cafelei și încălzește cafeaua măcinată, ceea ce face ca aroma cafelei să scape. Râșnițele de cafea cu cuțite sunt de obicei alese de persoane care nu sunt fascinate de procesul de fabricare a cafelei și nu le pasă de calitatea înaltă a acesteia. Avantajul lor este prețul redus și faptul că, pe lângă cafea, poți macina condimente în ele. O alternativă la acestea sunt mașinile de tocat cafea mai bine cotate. Ele funcționează similar modelelor manuale descrise mai sus, dar munca lor este automatizată 100%. O râșniță de cafea bună vă permite să setați grosimea de măcinare a boabelor. Pentru adevărații cunoscători de cafea, producătorii oferă mașini de tocat cu un mecanism controlat de computer. Acestea sunt dispozitive cu un ecran LCD, precum și cu program de grosime și programe de măcinare.

 

 

Cum să alegi o râșniță de cafea bună?

Dacă doriți să cumpărați o râșnță de cafea, pe lângă alegerea unui model care să se potrivească nevoilor dvs. individuale, trebuie să verificați și parametrii și construcția acestora. Cel mai important lucru într-o mașină de tocat cafea sunt cuțitele sau burrsele, a căror sarcină este să macine cafeaua.

Elemente plate și conice apar în mașinile de tocat cafea. În clasamentul râșnițelor de cafea, filamentele conice sunt mai populare. Cu toate acestea, după cum subliniază experții, în utilizarea la domiciliu, tipul de boabe nu contează prea mult. Este important dacă bei multă cafea pe zi.

Cuțitele se găsesc în râșnițele cu cuțite. Cea mai bună opțiune este alegerea cuțitelor cu 2 aripi. Acestea vor reduce la minimum blocarea dispozitivului cu praf.

 

 

Alimentarea râșniței de cafea

Selecția unei mașini de tocat cafea nu poate fi făcută fără a verifica recipientul pentru boabele măcinate. Cel mai important parametru al său este capacitatea. Ar trebui să fie astfel încât să se acomodeze cu cantitatea dorită de cafea. Dispozitivele care se bucură de cel mai mare interes în clasamentul râșnițelor de cafea sunt cele care au recipiente cu o capacitate de 50 până la 250 de grame. Pe lângă capacitatea rezervorului, merită să verificați dacă este strâns și ușor de îndepărtat și introdus. De menționat este faptul că, în unele modele, puteți găsi distribuitoare portafilter.

Râșnița de cafea are, de asemenea, un recipient pentru ca bobul să fie măcinat. Este important ca recipientul să aibă capac și să fie suficient de mare. Rezervorul prea mic de boabe va însemna că  alimentarea cu boabe va fi frecventă. În mașinile mici de tocat cafea, acest recipient are capacitatea de a prepara o băutură, aparatele mari au un rezervor pentru până la 1,5 kilograme de boabe de cafea.

 

 

Râșniță de cafea ergonomică

Atunci când alegeți o râșniță de cafea, merită să aveți atenție dacă dispozitivul va fi simplu și ușor de utilizat. Designul ergonomic al echipamentului ajută în acest sens. În mașinile de tocat cafea puteți găsi picioare antiderapante, butoane pentru reglarea grosimii și mărimii de măcinare, afișarea dimensiunilor optime, distribuitor pentru balon și mâner pentru deșeuri.

 

 

Materialul pentru fabricarea unei râșnițe de cafea

Funcționarea râșniței de cafea este afectată de materialul din care este fabricată. Cel mai important este din ce au fost făcute cuțitele sau burrsele și alte părți mecanice ale dispozitivului. Clasamentul râșnițelor de cafea este dominat de dispozitive din oțel, este rezistent și la deteriorarea mecanică. Cea mai bună alegere este mașina de tocat cafea din oțel inoxidabil sau din oțel cromat. În gama de cereale sunt populare cele din fontă, aliaj de fier-carbon sau ceramică. Acestea din urmă sunt utilizate în fabricile moderne și de înaltă clasă.

De asemenea, merită să verificați materialul carcasei. Râșnițele manuale sunt fabricate din aliaje metalice, precum și din ceramică sau lemn. Acest lucru le face să arate grozav. Râșnița electronică este în principal făcută din oțel. Indiferent de materialul carcasei, acesta trebuie protejat împotriva pagubelor și trebuie să fie durabil. Containerele pentru boabe și cafea sunt fabricate din sticlă, plastic sau oțel.

 

 

Parametrii râșniței electrice de cafea

Atunci când decideți să cumpărați o râșniță de cafea electronică, este de asemenea necesar să analizați parametrii tehnici. Cele mai importante dintre ele includ:

  • polizor de cafea cu putere – o râșniță de cafea bună este cea cu puterea mare adecvată; modelele de bază se pot lăuda cu 150 de wați, modelele de calitate superioară au putere în intervalul 200-900 wați; trebuie amintit că fabricile cu putere redusă vor fi ineficiente;
  • numărul de rotiri – un parametru important este și numărul de rotații pe minut; cu cât sunt mai puține, cu atât mai bine; rotirile lente asigură că cafeaua nu se încălzește și astfel nu își pierde aroma; atunci când căutați o râșniță de cafea bună, ar trebui să alegeți modele în care rotațiile pe minut să fie mai mici de 1000;
  • capacitatea râșniței de cafea – acest parametru vă spune cât de multă cafea poate măcină într-un minut de funcționare; În mod implicit, cele mai multe mașini de tocat cafea funcționează la o capacitate de 115 g / minut, cu modele avansate pe care le poți conta pe 200 g pe minut.

 

 

cafea
fot.pixabay.com

Funcționalități suplimentare ale mașinii de tocat cafea – în ce merită să investești?

În râșnițele de cafea bune puteți găsi o serie de funcții suplimentare care vă permit să utilizați confortabil și convenabil dispozitivul. Acestea vă permit să controlați modul și timpul de lucru al dispozitivului și vă permit să macinați boabele necesare pentru a pregăti diverse tipuri de cafele. În mașinile de tocat cafea de calitate superioară pot exista funcții precum:

  • setarea grosimii de măcinare a bobului – măcinarea poate fi netedă sau treptată; în râșnițele bune, grosimea care trebuie măcinată poate fi determinată; reglarea se realizează cu ajutorul butoanelor;
  • cronometru pentru râșnița de cafea – această opțiune vă permite să setați numărul de cafele; în practică, acest lucru înseamnă că râșnița va macina doar atâtea boabe cât este necesar pentru a face cafeaua dată; în funcție de model, puteți seta programatorul să pregătească de la 2 până la 12 căni de infuzie;
  • programare automată – această funcționalitate este prezentă în mașinile de tocat cafea de înaltă calitate; această opțiune vă permite să alegeți tipul de cafea pe care doriți să o beți, iar mașina de tocat va ajusta grosimea boabelor măcinate;
  • sisteme de securitate – râșnițele electrice sunt de asemenea dotate cu funcții de securitate; Acestea sunt în primul rând pentru a reduce riscul de pornire a dispozitivului fără ca un capac să închidă recipientul în care se află boabele.

 

 

 

Cât costă o râșniță de cafea bună? Clasamentul râșnițelor de cafea

Prețurile râșnițelor de cafea variază foarte mult. Modele bune ale râșnițelor manuale pot fi cumpărate pentru aproximativ 100 PLN. În magazine puteți găsi și dispozitive mai ieftine, dar calitatea lor nu este cea mai bună. Când căutați un dispozitiv electronic, trebuie să cheltuiți între 80 și 150 PLN pentru modelele de bază. Iubitorii de cafea care caută o râșniță avansată ar trebui să-și îndrepte ochii către dispozitive mai specializate și, prin urmare, mai scumpe. Mașinile de tocat bune care îndeplinesc cerințele iubitorilor de cafea sunt cele la 300-400 zloți. Astfel de modele sunt destinate utilizării la domiciliu, dacă doriți să cumpărați o mașină de tocat cafea pentru o cafenea sau o altă unitate de catering, trebuie să vă pregătiți pentru o cheltuială mult mai mare. Râșnițele care funcționează bine în uz privat, se bucură de recenzii bune și un preț atractiv, acestea pot fi găsite în clasamentul râșnițelor de cafea, care este o listă a celor mai populare și mai vândute modele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here