robot cu tel
fot.pixabay.com

Un robot de bucătărie este un ajutor neprețuit în absult orice bucătărie. Combină funcțiile mai multor dispozitive și face procesul de gătire și coacere mai ușor și mai rapid.  Roboții de bucătărie de astăzi sunt adevărate mașini – combine. Achiziția lor este susținută nu numai de numeroase funcționalități și de eficientizare, dar și de preț. Achiziționarea unui robot de bucătărie multifuncțional costă mai puțin decât achiziționarea mai multor aparate de bucătărie diferite, care pot face același lucru ca și el. Multitudinea de funcții și modele ale roboților de bucătărie nu facilitează însă alegerea unui model ideal. Mulți oameni ezită în alegerea tipului de dispozitiv și a modelui care va fi cel mai optim. Alegerea va ajuta la aflarea parametrilor procesatorilor alimentari multifuncționali care sunt cei mai importanți pentru lucrările ulterioare, precum și la cunoașterea clasamentului celor mai populare echipamente.

amestecare alimente
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Roboți de bucătărie recomandați

1.1 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 150 PLN

1.2 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 200 PLN

1.3 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 250 PLN

1.4 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 300 PLN

1.5 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 350 PLN

1.6 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 400 PLN

1.7 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 500 PLN

1.8 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 600 PLN

1.9 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 700 PLN

1.10 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 800 PLN

1.11 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 900 PLN

1.12 Cel mai bun robot de bucătărie de până la 1000 PLN

2 Tipuri de roboți de bucătărie

3 Puterea robotului de bucătărie

4 Numărul de rotații în robotul de bucătărie

5 Materialul de fabricație

6 Capacitatea robotului de bucătărie

7 Securitatea în robotul de bucătărie

8 Metoda de control a unui robot de bucătărie

9 Ergonometrie și ușurință în utilizare

10 Echipamente standard și superioare ale robotului de bucătărie

11 Cât costă un robot de bucătărie bun?

 

 

Roboți de bucătărie recomandați

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 150 PLN

Sencor SSG 3500WH

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 200 PLN

RAVEN ERW001

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 250 PLN

MPM MMR-06

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 300 PLN

Planeta Eldom WRK1100

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 350 PLN

Bosch MCM42024

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 400 PLN

Bosch MCM62020

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 500 PLN

Bosch MCM 64060

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 600 PLN

Kenwood FDP623WH

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 700 PLN

Bosch MUM52120

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 800 PLN

Sencor STM 40WH

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 900 PLN

Kenwood Prospero KM 286

 

Cel mai bun robot de bucătărie de până la 1000 PLN

Bosch MUM56Z40

 

 

 Tipuri de roboți de bucătărie

Piața roboților de bucătărie este foarte vastă. Există mai multe tipuri de aceste dispozitive care se caracterizează prin proprietățile lor particulare. Cel mai adesea te poți întâlni cu o diviziune a acestora din cauza prezenței sau absenței unui bol de amestecare.

Roboții de bucătărie fără bol se numesc mixere. Sunt un nou tip de dispozitiv care oferă produse de tocat, amestecat și măcinat. Robotul este echipat cu un mixer sau tocător (sau ambele) și în modele mai avansate, cu ventuze specializate, care permit, de exemplu, să măcinăm carnea sau să strecurăm sucul de fructe. Mixerele echipate cu o tocătoare suplimentară se numesc dispozitive compacte pentru alimente.

Roboții de bucătărie care au un bol sunt roboți de bucătărie tradiționali multifuncționali. Arată ca mixere staționare, dar datorită funcțiilor lor extinse sunt considerate mașini multifuncționale. Printre roboții de bucătărie cu bol,  ies în evidență:

  • Roboți de bucătărie tradiționali – sunt echipați cu mixere unidirecționale care se rotesc în jurul axei în sensul acelor de ceasornic;
  • roboți de bucătărie planetari – permit o carcasă omnidirecțională, mixerele se rotesc în jurul axei și vasului lor, ceea ce vă permite să amestecați produsele rapid și mai precis; roboții planetari sunt considerați echipamente profesionale de bucătărie și au nenumărate opțiuni de extindere; sunt disponibile numai în oferta unor companii producătoare de aparate de bucătărie.

 

 

 Puterea unui robot de bucătărie

Unul dintre parametrii de bază ai robotului de bucătărie este puterea pe care o are. Acest maxim determină eficiența energetică a dispozitivului, spunând cât de mult poate funcționa fără întrerupere. Cu cât este mai mare puterea dispozitivului, cu atât timpul de lucru fără repaus este mai mare. De obicei, producătorii, specificând acest parametru, îl exprimă în putere activă, adică eficiență maximă sau putere reactivă, adică cea care are un dispozitiv care funcționează la viteză maximă timp de 10 minute. Când comparați modelele de procesoare alimentare, merită să verificați pentru a vedea dacă se analizează același tip de putere în fiecare caz. Modelele standard de roboți de bucătărie cu un bol obțin o putere activă de la 300 la 1000 W, în funcție de model. Roboții planetari au cea mai mare putere. Pentru roboții cu mixer, gama de putere activă este de 400 – 1200W. În clasamentul roboților de bucătărie, dispozitivele cu o putere de aproximativ 800 W sunt populare, este optimul pentru efectuarea activităților de bază ale bucătăriei.

 

Numărul de rotații în robotul de bucătărie

Un alt parametru important la care se acordă atenție este viteza de centrifugare a mixerelor sau cuțitelor. Acest parametru este dat în numărul de rotații pe minut. Având în vedere modelele standard de pe raftul mijlociu, în bolurile robotizate, această viteză este de aproximativ 220 rpm, iar la mașinile robotizate cu un blender, aproximativ 300 rpm. În specificațiile tehnice ale roboților de bucătărie de nouă generație puteți găsi informații despre nivelurile de viteză ale dispozitivelor. Aceste niveluri sunt alese pentru sarcina pe care ar trebui să o execute, cu ajutorul butoanelor sau a unui glisor. Ca standard, roboții cu un bol au patru niveluri, iar mixerele pot funcționa cu până la 12 niveluri de viteză. Controlul nivelului de viteză la toți roboții de bucătărie este în mare parte mecanic și în trepte. Aceasta înseamnă că trebuie făcut manual, să treci de la un nivel inferior la unul superior și invers. Roboții de bucătărie buni sunt echipați suplimentar cu o funcție turbo care vă permite să porniți dispozitivul imediat la viteză mare. Cu toate acestea, în majoritatea modelelor disponibile pe piață, puteți găsi un mod pulsant care vă facilitează munca dacă butonul este activat. Această funcționalitate permite ruperea treptată a produselor care sunt prea greu de frâmăntat  într-un sistem de operare continuă.

 

 

Materialul de fabricație

Când decideți să cumpărați un robot de bucătărie cu un bol, trebuie să verificați cu atenție și din ce material a fost făcut. Cel mai bine este să evitați bolurile de plastic care sunt instabile și susceptibile de deteriorare. În clasamentul roboților de bucătărie predomină dispozitivele echipate cu aluminiu, oțel inoxidabil sau boluri din i INOX. Acest din urmă material este unul dintre cele mai durabile și, de asemenea, cel mai scump.

 

Capacitatea robotului de bucătărie

În cazul roboților de bucătărie, atât cei cu bol, cât și cei cu mixer, putem vorbi despre capacitatea dispozitivului. În primul caz, capacitatea se referă la bolul robotului. Cel mai mare poate avea peste 5 litri. Pentru roboții de tip mixer,  ar trebui să luați în considerare capacitatea lor. Cele mai mari modele pot avea un mixer cu o capacitate de peste 3 litri. În plus, tot la acest tip de echipament, trebuie să alegeți capacitatea tocătorului (dacă robotul îl are). De obicei, este mai mic decât mixerul și are o capacitate de 0,8 până la 2 litri. Acest parametru trebuie selectat pentru a se potrivi nevoilor și stilului dvs. de viață. Dacă gătiți mult sau aveți o familie numeroasă, este optim să alegeți un robot de bucătărie cu capacitate mare.

 

 

Securitatea în robotul de bucătărie

Datorită faptului că roboții de bucătărie moderni sunt caracterizați de viteze mari, este bine să verificați ce măsuri de protecție  propun acestea, pentru ca mânuirea lor să se facă în siguranță. Modelele de bază au, de obicei, protecție împotriva săriri din loc a mixerelor. Această funcționalitate înseamnă că pot fi scoase numai după oprirea robotului. Acest lucru împiedică să sară din loc în timpul funcționării, chiar dacă apăsați accidental butonul de îndepărtare. În modele mai noi de roboți de bucătărie, puteți găsi, de asemenea, protecții de supraîncălzire (robotul se oprește automat atunci când există riscul de supraîncălzire a motorului) și împotriva unui capac deschis (dispozitivul nu va porni dacă capacul nu este montat corespunzător; acest tip de protecție poate fi găsit în cazul unor mixere ).

 

aparat bucaterie
fot.pixabay.com

Metoda de control a unui robot de bucătărie

Marea majoritate a roboților de bucătărie sunt echipate cu control manual, care se realizează cu ajutorul glisierelor sau butoanelor. Modelele cu afișaje LCD electronice sunt de asemenea disponibile pe piață. Sunt mai convenabile de utilizat și mai confortabile.

 

Ergonometrie și ușurință în utilizare

Un robot de bucătărie are de obicei dimensiuni destul de mari. Din această cauză, acestea sunt rareori depozitate pe blatul de bucătărie. Aceasta înseamnă că în spațiul de depozitare din bucătărie trebuie să găsiți spațiu pentru dispozitivul în sine și accesoriile care vin cu acesta. Prin urmare, este bine să alegeți modele ergonomice care să permită asamblarea ușoară a pieselor individuale. În clasamentul roboților de bucătărie puteți găsi echipamente echipate cu compartimente speciale de depozitare pentru accesorii sau pentru un cablu de alimentare.

Pentru a facilita munca, producătorii echipează și roboți de bucătărie cu suporturi antiderapante, picioare de cauciuc sau ventuze. Un măsurător electronic poate fi găsit în foarte multe modele.

 

 

Echipamente standard și superioare ale robotului de bucătărie

Roboții de bucătărie de clasă bună sunt adesea echipate cu accesorii peste standard care sunt utile în orice bucătărie. Cantitatea și tipul acestora depinde de producătorul și modelul robotului de bucătărie. Cu toate acestea, în bolurile robotizate, de multe ori găsim ventuze și funcții precum, mașină de tocat carne, răzătoare și tocătoare, bol de înghețată, mașină de tocat cafea, ierburi, încălzitoare de cârnați, storcător, storcător de citrice, model de făcut paste. Toate sunt adăugate la funcții standard și de bază, care se găsesc chiar și în roboții de bucătărie ieftini. În ele găsim funcții care permit: amestecarea, baterea spumei, măcinarea și frământarea aluatului.

Pentru roboții cu blender, caracteristicile standard includ: tăiere, amestecare, măcinare a cafelei, frecare de cipuri, zdrobire și tocare. Cu toate acestea, în dispozitive mai avansate, puteți găsi o mașină de tocat carne, storcător, funcțiia pentru cartofi prăjiți și disc ștergător, baterea spumei, storcător de citrice și frământarea de aluat.

 

Cât costă un robot de bucătărie bun?

În primul rând, robotul de bucătărie trebuie adaptat la nevoile persoanei care îl folosește. Multitudinea de funcții pe care le oferă înseamnă că o persoană care nu petrece foarte mult timp în bucătărie nu le va folosi niciodată și, prin urmare, nu este nevoie să investească într-un dispozitiv avansat. Mașinile simple care se bucură de interes în clasamentul roboților de bucătărie costă în jur de 300-400 PLN. Acestea vă permit să efectuați lucrări de bază în bucătărie și sunt adesea echipate suplimentar cu mixere și ventuze. Un robot de bucătărie de bună calitate, care poate fi considerat semi-profesional, costă peste 500 PLN. Acesta va fi un dispozitiv eficient care se poate lăuda cu un set de echipamente peste standard, cu destul de multă putere și viteză de amestecare și capacitatea de a ajusta parametrii de funcționare individuali. Oamenii care au o problemă cu alegerea modelului potrivit pentru ei pot fi ghidați de modelele din clasamentul actual al roboților de bucătărie. Lista include cele mai cumpărate dispozitive care obțin note bune. Mai mult, modelul prezentat în clasament nu numai că este funcțional, dar încurajează și un preț atractiv. De asemenea, merită să ne amintim când cumpărăm un robot pentru bucătărie, să acordăm atenție producătorului său și garanției pe echipament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here