gigabit
fot.pixabay.com

Un router este un dispozitiv care pare necesar în fiecare casă. Oferă acces la Internet la multe dispozitive din casă. Datorită routerului acasă, mai mulți utilizatori sau dispozitive pot utiliza rețeaua în același timp. Cu toate acestea, pentru a vă putea bucura pașnic de un internet rapid și fără probleme, este necesar să alegeți routerul potrivit. Acest dispozitiv trebuie adaptat la nevoile gospodăriei. Mai mult, nu întotdeauna trebuie să fie cel mai recent și în tendințe. Este important să fie eficient și fiabil. Deci, cum îl alegeți pe cel perfect? Puteți profita de clasamentul routerului și puteți analiza, de asemenea, parametrii de bază ai dispozitivelor oferite de magazine. Nu uitați că achiziționarea unui router este o investiție de ani de zile, așa că ar trebui să îi dedicați timp și atenție.

usb
fot.pixabay.com

Conținut

1 Routere recomandate

1.1 Cel mai bun router de până la 100 PLN

1.2 Cel mai bun router de până la 200 PLN

1.3 Cel mai bun router de până la 300 PLN

1.4 Cel mai bun router de până la 400 PLN

2 Când este nevoie de un router?

3 Tipul routerului – ce să alegi?

4 Gama și lățimea de bandă a routerului de acasă

5 Routerul de casă și rețeaua wireless în locuință

6 Router pentru Internet mobil – pe care să alegeți?

7 Software-ul routerului și securitatea rețelei de acasă

8 Router cu un pachet smart home – când merită să-l cumpărați?

9 Configurarea unui router de casă – cum se face?

10 Cât costă un router?

 

Routere recomandate

Cel mai bun router de până la 100 PLN

TP-LINK TL-WR841N

ASUS RT-N12 +

 

Cel mai bun router de până la 200 PLN

TP-LINK TD-W8968

ASUS DSL-N14U

 

Cel mai bun router de până la 300 PLN

ASUS RT-AC1200G Plus

 

Cel mai bun router de până la 500 PLN

TP-LINK Archer C9

 

Când aveți nevoie de un router?

Un router este un dispozitiv în care ar trebui să investești dacă folosești mai multe dispozitive acasă pe care vrei să le conectezi la Internet. Permite utilizarea simultană a rețelei pentru toate echipamentele mobile și un computer desktop. Prețurile rutelor nu sunt mari, așa că aproape oricine își poate permite să-l cumpere. De obicei, însă, cumpărați dispozitivul o singură dată și îl utilizați mai mulți ani. Un router bine ales este un echipament universal fără probleme și, prin urmare, nu este necesar să-l schimbați frecvent și să vă adaptați la ultimele tendințe la achiziționare. Aspectul routerului are o importanță secundară, funcționalitățile și parametrii tehnici sunt mult mai importanți.

 

 

Tipul routerului – ce să alegi?

Primul parametru la care trebuie să acordați atenție atunci când alegeți un router este tipul de legătură utilizată în casă. Poate fi verificat examinând capătul cablului conectat la computer sau citind contractul sau instrucțiunile furnizate de operator.

De regulă, există trei opțiuni de conectare. Cea mai populară opțiune este opțiunea standard răsucită cu vârful RJ-5. Este folosită de operatorii de televiziune prin cablu și de către rețelele locale sau de cartier. O altă opțiune este conectarea la linia telefonică RJ-11. Ne întâlnim cu el dacă Internetul nostru provine de la operatorii de telecomunicații. Trebuie amintit că, dacă avem acest tip de conexiune, routerul achiziționat, pe lângă intrarea corectă, trebuie să fie echipat și cu un modem ADSL2 + cu anexa A sau B. Ultimul tip de conexiune este Internetul mobil de pe un card SIM. Tipul de conexiune are un impact semnificativ asupra modelului de router pe care trebuie să îl cumpărați. Când investiți într-una greșită, Internetul pur și simplu nu va funcționa. De asemenea, trebuie menționat că există dispozitive disponibile pe piață care acceptă toate tipurile de conexiuni sau configurații selectate, dar prețul lor este mai mare decât standard.

 

 

Semnalul și lățimea de bandă a routerului de acasă

Următorii parametri la care trebuie să vă uitați este semnalul și lățimea de bandă a routerului. Pentru a-l face adecvat și a nu provoca probleme atunci când utilizați rețeaua, este bine să cumpărați un dispozitiv care acceptă standardul IEEE 802.11n și funcționează în regim cu bandă duală. Routerul ar trebui să permită, de asemenea, transmiterea datelor în ambele benzi. Acest lucru se datorează faptului că multe dispozitive care comunică prin aer pot interfera cu un router din aceeași bandă. Această problemă poate fi întâmpinată și atunci când locuiești într-o clădire cu mai multe familii, în care mai multe routere operează în același timp, interferând între ele și, ca urmare, afectând calitatea semnalului. Soluția pentru acest tip de eveniment este schimbarea traficului într-o frecvență mai mare și nu atât de populară. Pentru a mări gama rețelei de acasă WiFi, este bine să cumpărați un router cu o antenă. Crește suprafața în care este disponibilă o rețea wireless. Routerele standard sunt disponibile cu o antenă internă, care este considerată o soluție mai eficientă (dar mai scumpă) sau o antenă detașabilă, care poate fi montată în cazul în care semnalul este insuficient.

 

Când vine vorba de lățimea de bandă a rețelei dvs. fără fir de acasă, este bine să vă asigurați că utilizează capabilitățile conexiunii dvs. de internet de mare viteză. Acest lucru va permite un transfer de date mai eficient. Pentru ca acest lucru să se întâmple, un router de origine ar trebui să suporte cel puțin standardul 802.11n, iar dacă doriți să pariați pe o performanță mai bună acest 802.11ac, este perfect. În teorie, acest prim standard permite utilizarea confortabilă a Internetului de acasă, iar rata de transfer de date este de 150 Mb / s. Cu toate acestea, trebuie amintit că în practică viteza este mult mai mică.

 

 

Routerul de casă și rețeaua wireless în locuință

Dacă există mai multe computere în casă, merită să vă gândiți dacă este mai convenabil și mai profitabil să investiți într-un router care vă va permite să creați o rețea wireless. Datorită acestuia, puteți crea un disc intern pentru schimb de fișiere sau să conectați o imprimantă de rețea. Pentru a utiliza routerul ca dispozitiv pentru a construi o rețea wireless, acesta trebuie să aibă un port USB.

 

 

Router pentru Internet mobil – pe care să alegeți?

O funcționalitate importantă a unui router de casă este suportul pentru internet mobil. Acest internet este mai convenabil decât cel din portul USB. Funcționează pe baza unei cartele SIM introduse în dispozitiv și emise de către operatorul de la care a fost achiziționat internetul. Cu toate acestea, pentru a putea utiliza Internetul mobil, trebuie să vă asigurați că dispozitivul achiziționat acceptă standardul de transmisie de date achiziționat. Acest lucru este deosebit de important dacă doriți să cumpărați un tip de router mai vechi. În prezent, operatorii oferă transmisie de date în 3G, G și LTE. Cel mai rapid este sistemul LTE. Soluția optimă este să cumpărați un router care acceptă toate cele 3 transmisii de date. Acest lucru se datorează faptului că în Polonia rețelele LTE și chiar 4G nu sunt standard. Clasamentul routerelor LTE este disponibil AICI, acest link conține, de asemenea, informații detaliate despre parametrii rutelor de internet mobile.

 

Software-ul routerului și securitatea rețelei de acasă

Utilizatorii avansați ai rețelei trebuie să acorde atenție și software-ului routerului achiziționat. Acesta este ceea ce are fiecare dispozitiv. Acest element de bază este încărcat de producători, iar numele este firmware. Cu toate acestea, unele modele vă permit să schimbați software-ul routerului și să încărcați un software independent, open source. Avantajul său este că îmbunătățește securitatea și vă permite să configurați setările dispozitivului, de exemplu în sfera aplicațiilor individuale, protocoale sau computere.

Vorbind despre securitate, merită menționat și faptul că o caracteristică utilă este capacitatea de a configura o rețea de oaspeți. Datorită acestui fapt, persoanele din afară nu au acces la rețeaua de domiciliu, ceea ce crește securitatea datelor. Pe de altă parte, proprietarii de birouri ar trebui să se gândească cu siguranță la un router cu o astfel de funcționalitate. Riscul de hacking în rețeaua de acasă este redus și de un router care permite criptarea WAP2 cu demolarea AES și are un firewall încorporat care protejează împotriva atacurilor precum DoS și DDos.

 

 

Router cu un pachet smart home – când merită să-l cumpărați?

Routerele cu pachetul inteligent pentru acasă devin din ce în ce mai populare. Acestea vă permit să asociați alte aparate electrocasnice cu dispozitivul dvs. și vă oferă posibilitatea de a gestiona de la distanță întregul. Pare similar cu munca din cloud. Proprietarul are capacitatea de a monitoriza rețeaua de domiciliu și, de exemplu, de a întrerupe unul dintre utilizatorii de Internet. Această funcționalitate este interesantă, dar nu întotdeauna practică. Mulți oameni nu o folosesc cu adevărat. De obicei funcționează pentru familiile cu copii. Apoi, părinții pot, chiar de la distanță, să monitorizeze cât timp petrec copiii lor online. Dacă nu se găsește aplicația pentru un pachet inteligent pentru casă, investiția într-un router echipat cu această funcționalitate este inutilă.

 

Configurarea unui router de casă – cum se face?

Pe lângă faptul că routerul ar trebui să funcționeze perfect, este bine dacă dispozitivul permite configurarea și instalarea ușoară a acestuia. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să alegeți dispozitive cu o interfață poloneză care să faciliteze procesul de configurare. De asemenea, este bine să alegeți dispozitivele care au asistenți de configurare ochi-cu-pas. Acest lucru este important în special pentru persoanele care vor conecta routerul pentru prima dată. Configurația routerului este o sarcină destul de simplă, deci nu este necesar să apelați la un specialist. Aceasta implică de obicei conectarea cablului la porturi și pornirea 333333333333333333333333333333333. În timpul configurației, nu uitați să protejați parola cu acces la interfața de gestionare a dispozitivului.

 

 

internet
fot.pixabay.com

Cât costă un router?

Prețurile ruterelor variază foarte mult. În magazine puteți găsi dispozitive care costă 50, 300 și chiar 1000 zloți. Costul achiziționării acestora depinde de mai mulți factori. În primul rând, prețul routerului este afectat de componentele și electronicele utilizate în acesta. Cele care oferă viteze mai mari și mai multe funcționalități și cu mai multă putere sunt mai scumpe. În modele mai bune de routere, puteți conta, de asemenea, pe procesoare multi-core și mai memorie RAM mare. Prețul dispozitivului este afectat de cantitatea și calitatea antenelor utilizate, care, așa cum am menționat deja, sunt responsabile pentru intervalul și puterea semnalului, precum și suprafața pe care se produce. Routerele ieftine vă permit, de obicei, să vă bucurați de rețea doar într-un apartament mic. Următorii parametri care au un impact semnificativ asupra prețului sunt viteza, standardele sunt acceptate și dispozitivele sunt funcții rapide, avansate și opțiuni suplimentare de configurare, precum și echipamente suplimentare, precum conectori eSATA sau USB 3.0. Acest lucru înseamnă că, dacă căutați un router high-end, prețul acestuia va fi în consecință mai mare. Cu toate acestea, un dispozitiv standard care distribuie WiFi numai în jurul apartamentului sau casei nu este scump. Prețurile modelelor de bază sunt în jur de 100-200 PLN. Atunci când le alegeți, merită să urmați indicațiile incluse în clasamentul routerelor. Cunoscătorii de routere oferă, de asemenea, feedback de la alți utilizatori și o înțelegere detaliată a nevoilor tale. Cel mai important este însă să cumpărați un router potrivit cu conectorul dvs., doar acest lucru garantează că va funcționa și va trimite datele date.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here