internet
fot.pixabay.com

 

Până de curând, Internetul mobil era disponibil numai pentru persoanele selectate. Majoritatea oamenilor nu au putut să îl folosească datorită limitelor și taxelor mari pentru depășirea acestora. Dezavantajul Internetului LTE a fost și faptul că acesta era mult mai lent decât cel al cablului. Cu toate acestea, aceste dezavantaje ale Internetului mobil dispar lent. Astăzi, LTE Internet nu este tratat ca un add-on sau o soluție pentru utilizatorii de rețele nu prea solicitante, ci ca cea de bază. Cu toate acestea, pentru a-l putea folosi fără obstacole, trebuie să vă dotați cu un router LTE. Piața de Internet mobil în creștere rapidă înseamnă că producătorii oferă o gamă largă de router wireless pentru internet. Deci, întrebarea este cum să o alegeți pe cea potrivită. Dacă aveți îndoieli cu privire la achiziționarea acestui dispozitiv, consultați clasamentul rutelor pentru LTE și verificați ce parametri să căutați la cumpărare.

 

router
fot.pixabay.com

Conținut

1 Routere LTE recomandate

1.1 Cele mai bune routere LTE de până la 150 PLN

1.2 Cele mai bune routere LTE de până la 300 PLN

2 Pentru ce este folositor un router LTE?

3 Ce ​​este un router LTE?

4 Ce fel de router LTE și când să-l cumpărați?

5 Router LTD – ce marcă ar trebui să alegeți?

  1. Router LTE – staționar sau de buzunar?
  2. Router LTE – cu sau fără modem?
  3. Caracteristici ale ruterelor de internet mobil la care merită să fiți atenți

 

Routere LTE recomandate

Cele mai bune routere LTE de până la 150 PLN

TP-LINK TL-MR3420

D-Link DWR-116

 

Cele mai bune routere LTE de până la 300 PLN

ALCATEL Link Zone 4G LTE

TP-LINK M7350

 

Pentru ce este folositor un router LTE?

Routerele LTE sunt dispozitive care vă permit să partajați conexiunea la internet pe mai multe dispozitive. Acestea oferă acces la Internetul mobil în întreaga casă sau birou. Conectarea la rețea se realizează indiferent dacă folosești o tabletă sau un smartphone. Routerul LTE, în special cel cu dimensiuni de buzunar, este de asemenea o opțiune excelentă pentru persoanele care călătoresc mult și deseori. Conectarea la rețelele WIFI nesecurizate, deseori gratuite, face foarte ușor accesul la datele stocate pe un laptop sau telefon. În practică, acest lucru înseamnă că aproape oricine poate avea, de exemplu, acces la un cont bancar. Prin urmare, este mult mai bine să folosiți un router mobil personal pentru a face transferuri. Este mai sigur.

 

Ce este un router LTE?

Routerul LTE nu este foarte diferit de un router tradițional obișnuit. Diferențele apar în principal sub formă de transmisie de date. De asemenea, se remarcă prin faptul că are un slot pentru cartela SIM, care este obținut de la operatorul de la care au fost achiziționate servicii de internet. Prin acest modem poate primi internet de pe cartela SIM și îl poate trimite prin WIFI către dispozitivele selectate. Routerul LTE este un dispozitiv care vă permite să utilizați Internetul mobil pe: smartphone, laptop, TV, consolă de joc sau tabletă.

 

Ce fel de router LTE și când să-l cumpărați?

Un router de internet mobil poate fi achiziționat în două opțiuni. Prima opțiune este achiziționarea operatorului de router împreună cu telefonul, a doua opțiune este să cumpărați dispozitivul separat din magazin. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, merită să vă asigurați că dispozitivul este de înaltă calitate. Modelul de clasă adecvat va oferi o gamă mai bună, o durată de viață mai mare a bateriei și transferuri mai rapide. Având în vedere acești parametri, cea mai bună opțiune este să alegeți un router 4G LTE în locul tehnologiei 3G mai vechi. Aceasta din urmă va fi o opțiune bună doar pentru cei care caută soluții ieftine și pentru cei cărora operatorii nu oferă posibilitatea de a utiliza internetul LTD. Dacă acesta este cazul, atunci cumpărarea unui router mai scump va fi inutilă.

 

Router LTD – ce marcă ar trebui să alegeți?

Un router de internet wireless este oferit în prezent de toate marile mărci cunoscute pe piață pentru producția de smartphone-uri. S-ar părea că cea mai bună opțiune este să cumpărați același router marca LTE ca și telefonul dvs. Totuși, acest lucru nu este obligatoriu. Producătorii individuali oferă dispozitive cu parametri tehnici complet diferiți. Prin urmare, înainte de a cumpăra este mai bine să nu fii ghidat de sentimentul sau opinia despre marcă, ci de specificul general al echipamentelor oferite. De asemenea, nu merită să cumpărați routere la licitații străine sau în magazine. Acestea nu sunt adaptate rețelelor de distribuție poloneze și pot să funcționeze defectuos și, mai presus de toate, datele pot fi transferate.

 

 Router LTE – staționar sau de buzunar?

În procesul de cumpărare, mai târziu decideți dacă routerul trebuie să fie de buzunar sau staționar. Decizia cu privire la modul în care va fi alimentat va depinde și de această decizie. În cazul unui router LTE staționar, acesta va fi conectat la portul USB al computerului. Routerele de dimensiuni de buzunar pentru Internet mobil sunt alimentate de o baterie individuală care trebuie încărcată din când în când. Fiecare dintre aceste soluții are opinii pro și contra. În primul rând, un router mobil îți oferă mai multă libertate și îți permite să te conectezi la Internet, chiar dacă nu ai un laptop cu tine. Deci, vă puteți conecta la rețea în mijloacele de transport sau pe plajă. Cu toate acestea, dezavantajul său grav este că se termină rapid, această problemă nu apare atunci când optezi pentru un router LTE staționar. Trebuie să ne amintim, însă, că pentru ca acesta să funcționeze, trebuie să fie conectat la un port USB care să furnizeze energie. Atunci când achiziționați un router de internet staționar pentru mobil, este necesar să luați un laptop cu dvs. și să aveți acces permanent la electricitate. Alegerea tipului de router LTE depinde de nevoile individuale. Soluția optimă este desigur să ai ambele aceste dispozitive și să le folosești în funcție de situație și nevoi. În alegerea tipului de router LTE, ar trebui să luați în considerare și problemele financiare. Modemurile portabile sunt mai scumpe decât cele staționare, iar funcționalitățile lor sunt foarte limitate. Pentru a clarifica, trebuie adăugat că modelele portabile vin în două opțiuni cu baterie și acumulator încorporate sau înlocuibile. Acestea durează de la 5 la 10 ore, în funcție de capacitatea bateriei sau a acumulatorului. După acest timp este necesar să le reîncărcați. Routerele duale care comută între două rețele se descarcă mai repede.

 

Router LTE – cu sau fără un modem?

O altă alegere atunci când cumpărați un router pentru Internet mobil este dacă dispozitivul are sau nu un modem. Vă rugăm să rețineți că unele echipamente necesită conectarea acestuia la un modem extern prin USB. O altă situație este atunci când dispozitivul are doar un slot pentru card, iar USB-ul este o opțiune suplimentară pentru conectarea unui disc extern la rețea. Routerele cu un modem sunt dedicate persoanelor care au deja un modem, în timp ce cele fără modeme sunt o opțiune pentru persoanele care doresc să cumpere doar un abonament la Internet sau au achiziționat anterior un modem 3G și nu doresc să investească într-un alt dispozitiv.

 

Caracteristici ale ruterelor de internet mobil la care merită să fiți atenți

Când cumpărați un router LTE, ar trebui să acordați atenție și funcțiilor minore care sunt adesea trecute cu vederea și de care uităm. Spre deosebire de aparențe, acestea sunt importante și afectează în mod semnificativ utilizarea dispozitivului.

În primul rând, verificați dacă routerul dvs. are o antenă externă. De obicei această antenă nu este necesară, însă se poate întâmpla ca fără ea conexiunea la Internet să fie slabă sau imposibilă. Datorită faptului că routerul LTE este o achiziție de ani de zile, merită să cumpărați imediat un model care este echipat cu o antenă sau chiar are o priză pentru a o conecta ( care propune separat antena). Dacă routerul de internet wireless nu are astfel de funcții, calitatea semnalului poate fi îmbunătățită doar prin amplificatoare suplimentare, ceea ce va reduce semnificativ confortul muncii și vă va expune și la costuri suplimentare.

O funcționalitate importantă a routerului este și capacitatea de dispozitive conectate pe care le poate suporta în același timp. De obicei media este de 10 dispozitive. Cu toate acestea, există modele care nu permit un număr atât de mare de dispozitive conectate. Acest lucru este important, deoarece dacă fiecare membru al gospodăriei are un telefon și un laptop care dorește să se conecteze la Internet, conexiunile s-ar putea să nu fie suficiente. Așadar, este bine să verificați înainte de a cumpăra un router, astfel încât să nu mai fie necesar să îl înlocuiți cu altul sau să cumpărați dispozitive suplimentare mai târziu.

Un slot pentru cardul de memorie este, de asemenea, o caracteristică utilă. Datorită lor, puteți partaja date simultan cu mulți utilizatori. Această soluție este practică nu numai în birouri, ci și acasă. În acest fel, puteți partaja imediat, de exemplu, un plan de vacanță de vară cu toți membrii gospodăriei.

internet rapid
fot.pixabay.com

Este bine să vă asigurați că routerul LTE achiziționat are funcția de a controla cantitatea de transfer de date. Acest lucru este deosebit de important dacă operatorul cumpără o ofertă cu restricții privind utilizarea transmisiei datelor. Este bine dacă puteți citi mesajele SMS trimise de operator cu privire la utilizarea transferului dvs. pe router. Această funcționalitate simplifică foarte mult utilizarea dispozitivului și elimină situațiile în care utilizatorul se întreabă de ce Internetul nu funcționează sau funcționează prea încet.

Atunci când alegeți un router LTE, trebuie să vă întrebați și despre securitatea rețelei. Baza este criptarea, dar se poate paria pe dispozitive cu opțiuni de securitate extinse bazate pe, de exemplu filtrarea adreselor MAC, firewall-uri sau controale parentale. Astfel de opțiuni pot fi utile în cazuri specifice.

Funcții suplimentare care pot fi utile și pentru utilizatorul routerului LTD sunt priza RJ-45, care va permite o conexiune prin cablu a unui computer sau laptop și o priză USB sau micro USB, care va fi folosită pentru încărcarea dispozitivului sau conectarea acestuia la dispozitive externe, cum ar fi disc sau pendrive.

 

În cele din urmă, nu trebuie să uitați de ușurința și simplitatea de funcționare a dispozitivului achiziționat. Cel mai bine este să pariați pe un router cu software și meniu în poloneză, deci nu va trebui să vă gândiți și să traduceți mesajele afișate de acesta. De asemenea, merită să fiți atenți la structura panoului de configurare și la modul în care este automatizat procesul de conectare a dispozitivelor ulterioare la router. Este bine să întrebați vânzătorul despre aceste detalii, deoarece modelele individuale diferă semnificativ.

 

Când cumpărați un router LTE, merită să aveți în vedere multe elemente. Cu toate acestea, trebuie amintit că principala premisă a achiziționării sale este posibilitatea utilizării internetului în tehnologia LTE. Dacă acest lucru nu este posibil, achiziționarea unui astfel de router nu poate accelera transferul de date. Oamenii care nu știu dacă au acces la un astfel de internet sau rămân adesea în locuri în care LTE nu are o acoperire suficientă pentru o funcționare lină, cel mai bine vor face atunci când cumpără un router dual wireless. Vă permite să utilizați atât LTE, dacă este disponibil, cât și 3G.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here