boxe
fot.pixabay.com

 

Cumpărarea unui televizor nu este o sarcină simplă. Înainte de a alege acest model adecvat, este necesar să analizați o serie de parametri tehnici care vă vor permite să vă bucurați de o imagine și de un sunet bun. Din păcate, nu întotdeauna o analiză detaliată vă permite să cumpărați acest model de vis. Adesea, limitarea la cumpărarea unui televizor care vă permite să vă simțiți ca într-o sală de cinema este determinată de finanțe sau spațiul pe care îl aveți. În fiecare dintre aceste cazuri, o soluție bună este să cumpărați un sistem de boxe pentru TV. Acest dispozitiv mult mai necunoscut vă permite să sincronizați sunetul receptorului și vă permite să vă bucurați de calitatea cinematografiei pe propria canapea. Dar ce este un sistem de sunet TV și cum să-l cumpărați? Veți găsi răspunsuri la aceste întrebări și veți vedea clasamanetul sistemelor de sunet  în articolul nostru de astăzi.

volum
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Sisteme de sunet recomandate

1.1 Cel mai bun sistem de sunet până la 100 PLN

1.2 Cel mai bun sistem de sunet până la 200 PLN

1.3 Cel mai bun sistem de sunet până la 300 PLN

1.4 Cel mai bun sistem de sunet până la 400 PLN

1.5 Cel mai bun sistem de sunet până la 500 PLN

1.6 Cel mai bun sistem de sunet până la 600 PLN

1.7 Cel mai bun sistem de sunet până la 700 PLN

1.8 Cel mai bun sistem de sunet până la 800 PLN

1.9 Cel mai bun sistem de sunet până la 900 PLN

1.10 Cel mai bun sistem de sunet până la 1000 PLN

1.11 Cel mai bun sistem de sunet până la 1250 PLN

1.12 Cel mai bun sistem de sunet până la 1500 PLN

1.13 Cel mai bun sistem de sunet până la 2000 PLN

1.14 Cel mai bun sistem de sunet până la 2500 PLN

1.15 Cel mai bun sistem de sunet până la 3000 PLN

1.16 Cel mai bun sistem de sunet până la 4000 PLN

2 Ce este un sistem de sunet pentru TV?

3 Sistemul de sunet este un cinema de acasă?

4 Puterea sistemului de sunet

5 Sunetul în sistemul de sunet

6 Numărul de canale din sistemul de sunet

7 Porturi și comunicare

8 Controlul în sistemul de sunet

9 Design-ul sistemului de sunet

10 Ce tip de sistem de sunet pentru TV să alegem?

11 Cât costă un sistem de sunet bun?

 

 

Sisteme de sunet recomandate

Cel mai bun sistem de sunet până la 100 PLN

Microlab B51

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 200 PLN

Hitachi AXS014BTU

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 300 PLN

LG LAS160B

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 400 PLN

Kruger & Matz Ghost 2.0 KM0543

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 500 PLN

Samsung HW-J355

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 600 PLN

Samsung HW-K360

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 700 PLN

Sony HT-CT180

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 800 PLN

Panasonic SC-HTE80EG-S

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 900 PLN

Samsung HW-K450

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 1000 PLN

LG LAS655K

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 1250 PLN

Sony HT-CT390

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 1500 PLN

Sony HT-CT790

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 2000 PLN

Sony HT-CT800

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 2500 PLN

Sony HT-NT5

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 3000 PLN

Denon HEOS HomeCinema

 

Cel mai bun sistem de sunet până la 4000 PLN

LG SJ9

 

 

Ce este un sistem de sunet pentru TV?

Sistemul de sunet este un dispozitiv care este de obicei plasat sub televizor. Acesta este  tratat ca un accesoriu suplimentar, iar sarcina sa principală este să aibă grijă de sunetul de pe receptorul de televiziune. Sistemul de sunet constă de obicei din 2 până la 12 difuzoare, care vor fi distanțate corespunzător pentru a permite recepția sunetului din împrejur. De obicei vorbim despre standardul de sunet 2.1, dar pentru sisteme de sunet bune și modele mai scumpe, puteți conta pe calitatea sistemului 7.1. Procesul de instalare și plasare a sistemului de sunet nu necesită cunoștințe profesionale. Pentru a conecta sistemul de sunet la televizor, este necesară conectarea dispozitivelor cu un cablu prin intrarea optică sau prin priza HDMI mai comună.

De menționat este faptul că acest dispozitiv funcționează nu numai cu televizorul, ci și cu alte dispozitive mobile și cu un computer. În acest caz, sistemul de sunet se conectează la ele prin intermediul tehnologiei bluetooth. Cu toate acestea, trebuie amintit că dacă un anumit sistem de sunet va putea funcționa depinde de faptul dacă va fi compatibil cu decodorul de sunet utilizat la televizor, computer sau alt dispozitiv mobil. Pentru funcționarea corectă, este necesar, de asemenea, ca dispozitivele să aibă mufe adecvate care să vă permită conectarea sistemului de sunet. Totuși, aceasta nu este o problemă, producătorii de astăzi oferă seturi de difuzoare care pot fi conectate la cele mai noi modele TV, atât cele bazate pe Full HD, cât și 4K. Numărul de sunete disponibile permite să fie montat pe orice televizor modern.

 

Sistemul de sunet este un cinema de acasă?

Multe persoane care sunt amatoare în domeniul tehnologiei tratează sistemul de sunet ca un înlocuitor pentru home cinema sau unul dintre elementele sale. Cu toate acestea, trebuie amintit că sistemul de sunet este un dispozitiv complet separat și independent, care nu este, de asemenea, un creator de cinema de acasă. Chiar și cel mai bun model de difuzor nu vă va oferi niciodată posibilitățile unui loc de cinema. Cu toate acestea, are mai multe avantaje în sine. În primul rând, sistemul de sunet TV funcționează în apartamente mici, unde un home cinema nu are sens. Acestea pot fi ușor instalate chiar și într-un mic living cu o suprafață de 15 mert2. Indiferent de modelul ales, poate oferi o calitate mai bună a sunetului decât televizorul în sine. Sistemul de sunet este, de asemenea, o soluție cu un buget redus, prețul său chiar și pentru modelele de top este mult mai mic decât pentru home cinema. Cu toate acestea, trebuie amintit că are dezavantajele sale. În primul rând, sistemele de difuzoare nu vor oferi niciodată o astfel de experiență sonoră ca sisteme extinse de cinema și, în același timp, nu au opțiuni de configurare.

 

Puterea sistemului de sunet

Unul dintre parametrii suplimentari ai sistemului de sunet este puterea pe care o are. Cu toate acestea, trebuie amintit că, dacă este ridicată, nu înseamnă că difuzoarele vor avea o calitate mai bună. Puterea sunetelor vă indică câtă căldură pot disipa difuzoarele pentru a nu da greș. Desigur, puterea afectează și volumul sunetului emis. În acest sens, nu uitați să alegeți dispozitive care vă permit să obțineți rezultate mai bune decât difuzoarele încorporate în televizor. Sistemele de sunet standard sunt de 76W. Trebuie menționat, totuși, că clasamentul sistemelor de sunet include și șipci care au o putere de peste 300 W. Prin urmare, înainte de a cumpăra un dispozitiv, merită să compari gama de sunet, pentru a nu-l cumpăra pe cel care va oferi un volum mai mic decât difuzoarele TV deja existente.

 

Sunetul în sistemul de sunet

Sarcina principală a sunetelor sistemului este de a îmbunătăți sunetul la televizor, astfel încât parametrul care vă spune ce calitate a sunetului are, să nu fie ignorat. Dispozitivele extinse sunt echipate cu o serie de funcții care le consolidează sarcina de bază. Merită să fiți atenți la funcțiile suplimentare și dacă recepția sunetului va fi și mai bună datorită acestora. În sistemele de sunet de înaltă calitate puteți găsi adesea facilități precum:

  • Virtual Surround Sound – această caracteristică vă permite să emiteți sunet surround;
  • Crystal Amplifier Plus – datorită acestei funcții este posibilă generarea unui sunet clar;
  • tonuri reglabile, atât ridicate, cât și joase;
  • egalizator de sunet;
  • subwoofer wireless extern pentru bas.

De menționat, de asemenea, că mulți producători oferă posibilitatea de a efectua transmisie wireless prin sistemul de sunet ca funcționalitate suplimentară. Posibilitatea de a vă conecta fără fir la un alt dispozitiv este posibilă doar cu echipamente de calitate mai bună. Se bazează pe tehnologia bluetooth și vă permite să ascultați rapid și ușor fișierele stocate pe echipamente portabile.

 

 Numărul de canale din sistemul de sunet

Producătorii, specificând numărul de canale acceptate de sistemul de sunet, se referă la numărul de difuzoare pe care le suportă dispozitivul. Cu cât sunt specificate mai multe canale, cu atât vor fi construite mai multe boxe în sistem. Acestea însă se traduc în impresii de sunet adecvate, inclusiv posibilitatea de a vă bucura de sunetul surround. Sistemele de sunet ieftine sunt echipate cu un număr minim de boxe, care pentru aceste dispozitive este de 2. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că un astfel de număr de canale acceptate nu vor oferi un sunet bun. Dacă doriți să vă simțiți aproape ca într-un cinematograf, este bine să pariați pe sisteme de sunet mai ample. În cazul echipamentelor scumpe, vă puteți bucura de un sunet de până la 12 difuzoare instalate în dispozitiv. Sistemele de calitate medie care sunt foarte populare în clasamentul sistemelor de sunet au 8 – 10 boxe. Numărul de canale acceptate de dispozitivul selectat poate fi verificat în specificația tehnică. Acest parametru este definit de o înregistrare, de exemplu 2.1 sau 8.1. Primul dintre numerele indicate indică numărul de boxe obișnuite, în timp ce cel de-al doilea descrie numărul de subwoofere.

 

Porturi și comunicare

Pentru a face funcțional sistemul de sunet, ar trebui să suporte cât mai multe porturi. Acest lucru îi va permite să se conecteze la un număr mare de dispozitive. Sistemele de sunet ieftine acceptă porturile de bază care sunt considerate HDMI versiunea 1.44+ și un port USB (din ce în ce mai des în versiunea 3.0). Suportul pentru conectorii DisplayPort și DVI este de asemenea standard. Sistemele avansate pot suporta suplimentar interfețe wireless, de exemplu WiFi sau NFC.

 

 Controlul sistemului de sunet

În sistemul de sunet ieftin, o telecomandă separată este utilizată pentru a controla dispozitivul. Această soluție, deși convenabilă, nu este optimă. Aceasta înseamnă necesitatea de a avea și de a utiliza două telecomenzi separate atunci când vizionați televizorul (una pentru bara de sunet, cealaltă pentru TV). Sistemele de boxe mai noi care funcționează fără fir cu alte dispozitive pot fi controlate printr-o telecomandă TV. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să achiziționați un sistem sonor cu funcția TV Remote Repeater.

 

 

Design-ul sistemului de sunet

Sistemul de sunet este un dispozitiv extern. Acesta este de obicei situat sub televizor și este perfect vizibil atât pentru membrii gospodăriei, cât și pentru oaspeți. Prin urmare, atunci când cumpărați, merită să acordați atenție aspectului său. Cel mai bine este să pariați pe unul care să se potrivească televizorului. Deși potrivirea lungimii și grosimii sistemului de difuzoare s-ar putea să nu fie ușoară, ar trebui să găsiți cu ușurință un dispozitiv care să se potrivească stilului și culorii televizorului. Persoanele care caută soluții simple pot paria pe achiziționarea unui sistem de sunet dedicat unui receptor TV dat și adaptat dimensiunii ecranului său.

 

Ce tip de sistem de sunet pentru TV să alegem?

Există multe modele de sisteme de sunet pe piață. Atunci când îl alegeți, pe lângă parametrii tehnici descriși mai sus și designul în sine, merită să luați în considerare locul unde urmează să fie instalat. Este vorba despre opțiunile de montare pe care le aveți. Cel mai adesea, sistemul este plasat sub televizorul sau pe un dulap din apropiere. Există, de asemenea, modele pe piață care pot fi atârnate pe perete. În fiecare dintre aceste cazuri este bine să verificați dimensiunile dispozitivului. Vă rugăm să rețineți că sistemul de sunet trebuie poziționat astfel încât alte obiecte să nu îl obstrucționeze, deoarece poate împiedica controlul wireless al acestuia.

 

televizor
fot.pixabay.com

Cât costă un sistem de sunet bun?

Prețurile sistemelor sonore variază foarte mult. Pe piață există sisteme de difuzoare care costă puțin peste 100 PLN, precum și cele cu un cost de achiziție de peste 1.000 PLN. Răspândirea este deci mare. Cu toate acestea, după cum arată clasamentul sistemelor de sunet, nu trebuie să cheltuiți câteva mii pentru a cumpăra un dispozitiv bun. Cele de pe raftul mediu garantează un sunet bun chiar și atunci când vizionați filme tridimensionale, sunt dispozitive al căror cost variază între 500 și 800 zloți. Cu toate acestea, trebuie menționat că toată lumea ar trebui să aleagă sistemul de difuzoare care să se potrivească cu nevoile avute. Cumpărarea excesivă a unui dispozitiv scump care are o serie de funcționalități pe care nu le veți folosi niciodată nu este o soluție bună.

 

De asemenea, merită să ne amintim că prețul sistemului de sunet este asociat cu producătorul. Cu cât este mai de renume, cu atât este mai mare prețul. Mulți oameni decid să cumpere un sistem sonor cu același brand ca televizorul lor. Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o obligație. Cu toate acestea, merită întotdeauna să alegeți un produs al unei companii bune și dovedite constând dintr-o garanție. Clasamentul sistemelor de sunet va ajuta la alegerea modelului potrivit, în care calitatea merge mână în mână cu un preț atractiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here