telefon
fot.pixabay.com

 

Dezvoltarea rapidă a telefoniei mobile a determinat apariția noilor telefoane pe piață. Ba mai mult, majoritatea dintre ele au obținut statutul celor inteligente, care sunt cunoscute sub numele de smartphone-uri. Acestea au scos telefoanele mobile tradiționale de pe piață. Cu toate acestea, în ciuda popularității lor înalte, mulți oameni încă nu știu să aleagă un smartphone bun. Cei care nu sunt familiarizați cu cele mai noi tehnologii se pierd în numeroasele funcții oferite de aceste dispozitive și nu știu ce parametri trebuie să verifice înainte de a cumpăra. Din fericire, pe Internet puteți găsi cu ușurință sfaturi despre cum să alegeți un smartphone, ba mai mult, puteți verifica și clasamentul celor mai bune modele de smartphone-uri. Aceste date ar trebui să ajute la găsirea modelului optim care să răspundă cerințelor chiar și celor mai exigenți utilizatori.

internet rapid
fot.pixabay.com

Conținut

1 Smartphone-uri recomandate

1.1 Cel mai bun smartphone de până la 100 PLN

1.2 Cel mai bun smartphone de până la 200 PLN

1.3 Cel mai bun smartphone de până la 300 PLN

1.4 Cel mai bun smartphone de până la 400 PLN

1.5 Cel mai bun smartphone de până la 500 PLN

1.6 Cel mai bun smartphone de până la 750 PLN

1.7 Cel mai bun smartphone de până la 1.000 PLN

1.8 Cel mai bun smartphone de până la 1.500 PLN

1.9 Cel mai bun smartphone de până la 2.000 PLN

1.10 Cel mai bun smartphone de până la 2.500 PLN

1.11 Cel mai bun smartphone de până la 3.000 PLN

1.12 Cel mai bun smartphone de până la 3500 PLN

1.13 Cel mai bun smartphone de până la 4.000 PLN

1.14 Cel mai bun smartphone de până la 5000 PLN

2 Ce este un smartphone?

3 Ecranul pe un smartphone – pe care să îl alegi?

4 Sisteme de operare în smartphone-uri

5 Procesorul în smartphone – cum să-l alegi?

6 Memoria RAM în smartphone – pe care să alegi?

7 Camera foto în smartphone – pe care să o alegi?

8 Bateria într-un smartphone – cum să o alegi?

9 Funcții suplimentare ale unui smartphone – la ce să fi atent?

10 Accesorii pentru smartphone – ce merită cumpărat?

 

 

Smartphone-uri recomandate

 Cel mai bun smartphone de până la 100 PLN

Manta TEL4091s

 

Cel mai bun smartphone de până la 200 PLN

Lenovo A.

 

Cel mai bun smartphone de până la 300 PLN

Huawei Y3II

 

Cel mai bun smartphone de până la 400 PLN

Kiano Elegance 5.1 Pro

 

Cel mai bun smartphone de până la 500 PLN

Lenovo K5

 

Cel mai bun smartphone de până la 750 PLN

Xiaomi Redmi 4X

 

Cel mai bun smartphone de până la 1000 PLN

Samsung Galaxy A3 2017

 

Cel mai bun smartphone de până la 1500 PLN

Samsung Galaxy A5 2017

 

Cel mai bun smartphone de până la 2000 PLN

LG G6

 

Cel mai bun smartphone de până la 2500 PLN

Samsung Galaxy S7 Edge SM-G935 32 GB

 

Cel mai bun smartphone de până la 3000 PLN

Apple iPhone 7 32 GB

 

Cel mai bun smartphone de până la 3500 PLN

Apple iPhone 8 64 GB

 

Cel mai bun smartphone de până la 400 PLN

Samsung Galaxy Note8

 

Cel mai bun smartphone de până la 5000 PLN

Apple iPhone X 64 GB

 

Ce este un smartphone?

Deși smartphone-urile sunt extrem de populare, mulți oameni au o problemă cu diferențierea unui telefon mobil tradițional de smartphone. Când căutați răspunsuri la aceste întrebări, nu uitați că un smartphone este un telefon mare, cu un ecran la fel de mare. Dispozitivul este desigur portabil și combină funcțiile unui telefon mobil și un computer de buzunar. Pentru ce anume smartphone-ul va fi folosit depinde doar de nevoile utilizatorului său. Funcțiile de bază permit apelarea și primirea SMS-urilor, e-mail-urile, navigarea pe web, realizarea de fotografii și videoclipuri, gestionarea informațiilor personale, citirea documentelor etc. Totuși, ce funcții va avea smartphone-ul ar trebui să depindă de nevoile proprietarului său. Prin urmare, înainte de a cumpăra, ar trebui să vă gândiți la nevoile și sarcinile dvs. Pentru unii, funcțiile de afaceri ale unui smartphone vor fi importante, pentru alții o cameră foto bună, iar alții vor dori să cumpere cel mai bun smartphone pentru jocuri. Prin urmare, fiecare dintre aceste dispozitive trebuie să aibă parametri diferiți și să sublinieze funcționalități diferite. De asemenea, merită să luăm în considerare elementele de bază ale echipamentului, care sunt importante atât atunci când căutați un smartphone universal, cât și unul specializat.

 

 

Ecranul pe un smartphone – pe care să îl alegi?

În prezent, trei tipuri de ecrane sunt instalate pe smartphone-uri. Acestea includ AMOLED, IPS LCS și TFT LCD. Fiecare dintre aceste ecrane are proprietăți diferite. Ecranele AMOLED oferă culori intense și saturate, IPS în ciuda culorilor slab redate oferă un contrast ridicat și oferă un unghi larg de vizualizare. LCD-urile TFT sunt cele mai slabe în clasamentul ecranelor smartphone-urilor, ele pot fi găsite și pe dispozitive din gama de prețuri mai mici.

Ecranele pentru smartphone-uri sunt, de asemenea, asociate cu dimensiunea și rezoluția lor. În cazul dimensiunilor, putem alege telefoane cu dimensiuni în diagonală de la 4 până la 6,44 inci. Aici, preferințele pentru alegere depind doar de cumpărător. Cu toate acestea, trebuie amintit că ecranul mai mare permite o redare mai confortabilă, vizionarea de filme sau luarea de note, în timp ce cel mai mic este confortabil de purtat. Când vorbim despre rezoluția ecranului pentru un smartphone, trebuie să vă amintiți că, în prezent, chiar și modelele mai ieftine folosesc de obicei acest HD. În smartphone-uri mai scumpe și mai bune avem de-a face cu rezoluție Full HD.

 

Sisteme de operare în smartphone-uri

Alegerea sistemului de operare potrivit pentru smartphone provoacă, de asemenea, multe probleme. În această categorie puteți alege între Gogolowski Android și Applian iOS, sistemul Windows Phone este de asemenea disponibil. Fiecare dintre aceste sisteme este semnificativ diferit, așa că ar trebui să îl alegeți după preferințele dvs. personale. De obicei, persoanele care nu lucrează zilnic în sistemul Apple, preferă telefoanele Android. Sunt mai simple și mai ușor de utilizat. Totuși, acest lucru nu înseamnă că iOS este un sistem rău. Deși nu este la fel de popular ca Android-ul, este caracterizat prin optimizare excelentă și funcționare eficientă. Înainte de a cumpăra un smartphone, merită să vă familiarizați cu argumentele pro și contra sistemelor de operare individuale și dacă aveți ocazia să verificați cum funcționează în realitate.

 

Procesorul în smartphone – cum să-l alegi?

Diferite procesoare sunt utilizate în smartphone-uri, dar MediaTek și Qualcomm Snapdragon sunt printre cele mai populare. Ambele aceste procesoare sunt, de asemenea, o alegere bună. Uneori, în smartphone-uri puteți găsi, de asemenea, procesoare proprii, create de producătorii de smartphone-uri individuale.

 

Pentru smartphone-uri, procesoarele cu 8 nuclee sunt cel mai des utilizate și sunt și cele recomandate. Cu toate acestea, atunci când alegeți un dispozitiv, merită să acordați atenție nu numai cantității de nuclee, ci și procesului tehnologic în care a fost realizată această parte a smartphone-ului. Cu cât este mai mică determinarea nm, cu atât mai bine. Aceasta înseamnă că procesorul este creat conform celor mai noi tehnologii. Procesatoarelor de pe smartphone-uri ar trebui să li se acorde o atenție specială de către persoanele care vor să cumpere telefonul pentru a juca jocuri. În cazul lor, smartphone-urile cu un procesor cu 8 nuclee și o frecvență mai mare de ceas vor funcționa.

 

 

Memoria RAM în smartphone – pe care să alegi?

Unul dintre cei mai importanți parametri ai dispozitivului, care este foarte des inclus în clasamentul smartphone-urilor, este memoria RAM. Aceasta este memoria operațională, care nu numai că este responsabilă pentru câte fotografii sau videoclipuri vor fi salvate pe telefon, dar afectează în mod semnificativ netezimea sistemului și capacitatea de a utiliza programe și funcții suplimentare. Cantitatea de RAM ar trebui să fie strâns corelată cu sistemul de operare selectat. Smartphone-urile Android sunt cele mai bune dacă au cel puțin 2 GB RAM. Cu toate acestea, trebuie menționat că, dacă doriți să cumpărați un dispozitiv de calitate superioară, este mai bine să vizați modele echipate cu 2 sau 3 RAM și chiar mai mult. În cazul smartphone-urilor Apple, memoria RAM poate fi mai puțină. Limitarea acestuia, datorită unei bune optimizări a sistemului iOS, nu va afecta în mod negativ funcționarea dispozitivului.

 

 

Camera foto în smartphone – pe care să o alegi?

Unul dintre cele mai importante elemente ale fiecărui smartphone este camera foto. Chiar dacă nu sunteți un fotograf avid, smartphone-ul poate fi util pentru a face fotografii ca suveniruri sau pentru a lua documentație foto. Însă rețineți că o cameră în smartphone nu va fi niciodată la fel de bună ca un dispozitiv separat. Mulți producători sfătuiesc să se aleagă telefoane cu cea mai mare matrice dată în Mpix. Acest lucru este pentru a asigura o calitate bună a imaginii. Din păcate, aceasta nu este o afirmație adevărată. Rezoluția singură nu garantează o fotografie bună. Atunci când alegeți o cameră foto pe smartphone, este bine să vă uitați la dimensiunea matricei și la luminozitatea obiectivului. Un smartphone cu o cameră foto bună este, de asemenea, cel în care se utilizează stabilizarea optică a imaginii și autofocus eficient și rapid. Modelele de smartphone-uri mai noi sunt echipate și cu camere duale, una dintre ele fiind hexagonală și cealaltă dotată cu zoom optic. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a face fotografii bune de portar și cu un fundal încețoșat.

 

Bateria într-un smartphone – cum să o alegi?

Dacă doriți să cumpărați un smartphone bun, ar trebui să vă concentrați atenția și asupra bateriilor cu care vine. Timpul de lucru cu o singură încărcare este destul de important. Cu toate acestea, trebuie să știți că, printre altele, asupra unui smartphone are importanță și dimensiunea ecranului, rezoluția, procesorul utilizat, precum și activitatea pe care dispozitivul o desfășoară. Dacă smartphone-ul dvs. este planificat să fie utilizat pentru jocuri sau pentru alte aplicații solicitante, cel mai bine este să alegeți un dispozitiv cu o baterie bună, de mare capacitate. Un smartphone cu o baterie bună este unul care permite utilizarea sa standard timp de 2-3 zile fără încărcare.

utilizare usoara
fot.pixabay.com

Funcții suplimentare ale unui smartphone – la ce să fi atent?

Smartphone-urile de astăzi sunt dispozitive avansate, cu multe funcții. Numerotarea lor este imposibilă. Fiecare model se concentrează pe soluții diferite. Unele sunt adaptate pentru utilizarea afacerilor, altele pentru divertisment. Cu toate acestea, merită să introducem câteva funcționalități de bază care pot fi găsite adesea. Primul este smartphone-ul cu două cartele SIM. Dual SIM este o funcție care vă permite să utilizați simultan două carduri SIM separate introduse într-un singur dispozitiv. Această caracteristică poate fi utilă pentru cei care utilizează un serviciu și un telefon privat. În cazul smartphone-urilor dual SIM puteți găsi cele active (ambele numere sunt încă active), stand-by (unul este activ, celălalt este inactiv) și pasiv (cartela SIM este selectată întotdeauna manual). Dacă alegeți această funcționalitate, ar trebui să verificați dacă nu va trebui să alocați o a doua cartelă SIM în loc de o carte de memorie microSD. Dacă da, luați în considerare dacă aceasta este o opțiune bună, deoarece limitează semnificativ posibilitatea extinderii memoriei telefonului.

Funcția de bază a fiecărui smartphone este, de asemenea, conectivitatea wireless și transmisia de date. Diferite module de comunicare sunt utilizate în diferite modele. Cele mai utilizate sunt 3G, 4G LTE, Bluetooth, NFC și WIFi. 3G și LTE sunt de remarcat. Este mult mai bine să alegeți un smartphone 4LTE – această tehnologie devine încet-încet standardul care permite utilizarea mai rapidă a internetului. În cazul WiFi și Bluetooth, asigurați-vă însă că smartphone-ul este echipat cu cele mai recente versiuni ale acestor module. Nu multe persoane știu, de asemenea, despre funcționalitatea foarte utilă, care este modulul NFC. Vă permite să vă corelați ușor și rapid smartphone-ul cu accesorii suplimentare, de exemplu căști sau boxe.

 

Accesorii pentru smartphone – ce merită cumpărat?

Creând un clasament al smartphone-urilor, este dificil să nu includeți accesorii suplimentare în acesta, ceea ce vă permite să protejați și să extindeți funcționalitatea dispozitivului. Accesoriile pentru smartphone-uri sunt vândute ca set împreună cu ele sau pot fi achiziționate separat. Cele mai populare sunt husele, foliile de protecție, difuzoare, carduri de memorie, căști, sticlă temperată, rulouri, stick-uri selfie și plăcuțe antiderapante. Ochelarii VR pentru smartphone-uri au devenit recent foarte populari. Acestea le oferă utilizatorilor posibilitatea de a se distra și mai bine cu aplicațiile și jocurile educaționale prin transferul lor în lumea virtuală. Atunci când alegeți accesorii pentru smartphone-ul dvs., nu uitați să le faceți compatibile cu modelul și dimensiunea acestuia.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here