smartphone
fot.pixabay.com

Astăzi, internetul este un instrument de bază pentru muncă și divertisment. Vrem să avem acces la rețea oricând și oriunde. Verificăm informațiile de bază și notificările. Până de curând, Internetul era disponibil doar pe computere standard. Astăzi, îl putem folosi în mod liber și pe dispozitive portabile, inclusiv pe un smartphone. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesar să cumpărați modelul potrivit de telefon. Acesta este cel care acceptă LTE. Acest lucru vă permite să vă bucurați de o conexiune rapidă în aproape orice situație și oriunde. Oferta smartphone-urilor LTE este extrem de bogată. Prin urmare, rămâne întrebarea care sunt parametrii care trebuie urmăriți la cumpărarea acestui tip de telefon și la ce să acordăm o atenție deosebită.

 

Cuprins

1 Smartphone-uri LTE recomandate

1.1 Cel mai bun smartphone de până la 250 PLN

1.2 Cel mai bun smartphone de până la 300 PLN

1.3 Cel mai bun smartphone de până la 400 PLN

1.4 Cel mai bun smartphone de până la 500 PLN

1.5 Cel mai bun smartphone de până la 750 PLN

1.6 Cel mai bun smartphone de până la 1.000 PLN

1.7 Cel mai bun smartphone de până la 1.500 PLN

1.8 Cel mai bun smartphone de până la 2.000 PLN

1.9 Cel mai bun smartphone de până la 2.500 PLN

1.10 Cel mai bun smartphone de până la 3000 PLN

1.11 Cel mai bun smartphone de până la 3.500 PLN

1.12 Cel mai bun smartphone de până la 4.000 PLN

1.13 Cel mai bun smartphone de până la 5000 PLN

2 Ce este LTE?

3 Smartphone cu LTE – dacă și când este nevoie?

4 Smartphone LTE sau 3G?

5 Ce să cauți atunci când alegi un smartphone cu LTE?

6 Ce ar trebui să aibă un telefon bun pentru intranet? Ecranul telefonului

7 Memorie RAM în smartphone-urile LTE

8 Sistem de operare smartphone

9 Baterie în smartphone-ul LTE

10 Cât costă un smartphone LTE?

 

 

smartphone
fot.pixabay.com

Smartphone-uri LTE recomandate

Cel mai bun smartphone de până la 250 PLN

Manta MSP94501 Easy Selfie

 

Cel mai bun smartphone de până la 300 PLN

Huawei Y3II

 

 

Cel mai bun smartphone de până la 400 PLN

Kiano Elegance 5.1 Pro

 

Cel mai bun smartphone de până la 500 PLN

Lenovo K5

Cel mai bun smartphone de până la 750 PLN

Xiaomi Redmi 4X

 

Cel mai bun smartphone de până la 1000 PLN

Samsung Galaxy A3 2017

 

Cel mai bun smartphone de până la 1500 PLN

Samsung Galaxy A5 2017

Cel mai bun smartphone de până la 2000 PLN

LG G6

Cel mai bun smartphone de până la 2500 PLN

Samsung Galaxy S7 Edge SM-G935 32 GB

 

Cel mai bun smartphone de până la 3000 PLN

Apple iPhone 7 32 GB

Cel mai bun smartphone de până la 3500 PLN

Apple iPhone 8 64 GB

 

Cel mai bun smartphone de până la 4000 PLN

Samsung Galaxy Note 8

 

Cel mai bun smartphone de până la 5000 PLN

Apple iPhone X 64 GB

 

Ce este LTE?

LTE, adică din engleză Long Term Evolution este o tehnologie modernă care permite transmiterea de date fără fir. A fost creată pentru telefoanele mobile și este concepută pentru a le crește capacitățile și funcționalitatea. Creatorii săi au dorit ca LTE să crească viteza și eficiența transferului de date. Presupunerea creării tehnologiei LTE a fost, de asemenea, reducerea costurilor de utilizare a transmisiilor radio. Astăzi, LTE este utilizat pe scară largă pe dispozitivele mobile. Datorită acestuia, telefoanele, smartphone-urile și tabletele folosite beneficiază de garanții de transmitere rapidă și fără probleme a datelor și costuri mai mici pentru transmiterea lor.

 

 

Smartphone cu LTE – dacă și când este nevoie?

Un smartphone care acceptă tehnologie LTE sau mai nouă 3G este necesar pentru toți cei care doresc să utilizeze toate funcțiile telefonulului. Tehnologia LTE devine încet-încet standardul pentru smartphone-uri. Acest lucru se datorează faptului că atât producătorii de smartphone-uri, cât și utilizatorii acestora văd numeroase avantaje ale dispozitivelor echipate cu această tehnologie. Ele permit, printre altele o transmisie de date mai rapidă și stabilă, adică descărcarea fișierelor, deschiderea paginilor sau redarea videoclipurilor. Acestea permit, de asemenea, o durată de viață mai mare a bateriei. Popularitatea smartphone-urilor LTE se datorează și faptului că această tehnologie garantează o gamă extinsă de funcționare. Când decideți să cumpărați un smartphone LTE, trebuie să vă amintiți despre dezavantajele acestuia. Posibilitatea de a utiliza internet gratuit și wireless pe un smartphone din Polonia nu este încă disponibilă în toate orașele. Există din ce în ce mai puține pete albe pe harta acoperirii cu semnal, dar acest lucru nu înseamnă că beneficiile tehnologiei vor fi disponibile peste tot și că își vor folosi potențialul maxim peste tot. De obicei, ne ocupăm de acoperirea completă în orașele mari. De asemenea, merită să ne amintim că utilizarea Internetului pe un smartphone este supusă anumitor restricții. Nu avem opțiunea de a viziona video HD sau de a juca online. Restricțiile se aplică și la numărul de fișiere descărcate. Descărcarea prea multor date este inhibată de limitele aplicabile, ceea ce nu este cazul internetului cu linie fixă.

 

Smartphone LTE sau 3G?

În fața achiziționării unui smartphone, ar trebui să alegeți adesea dacă doriți să îl cumpărați pe cel care acceptă 3G sau LTE. Pentru a lua decizia corectă, trebuie să știți ce înseamnă aceste două funcționalități. Smartphone-urile 3G sunt un așa-numit dispozitiv mobil din a treia generație. Acestea permit utilizarea internetului wireless și au o gamă puternică (cu viteze mai mici de transmitere a datelor). LTE este o tehnologie care vă permite să trimiteți și să primiți date, o autonomie mai lungă și o durată de viață mai mare a bateriei. În cazul lor, puteți conta pe o viteză de 326.Mb / s pentru descărcarea datelor și 86.4 Mb / s pentru trimitere. Pentru comparație, smartphone-urile 3G au de obicei o viteză de transfer de date și recepție de 7,2 Mb / s.

 

 

Ce să cauți atunci când alegi un smartphone cu LTE?

Smartphone-urile cu LTE sunt niște dispozitive populare. După cum arată statisticile, acesta este cel mai ales model de telefon mobil. Popularitatea acestui tip de dispozitiv se datorează nu numai posibilităților lor mari, ci și prețului atractiv. În clasamentul smartphone-urilor LTE puteți găsi dispozitive de calitate, al căror preț nu depășește  600 PLN. O ofertă bogată a așa-numitelor telefoanele inteligente, însă, nu ușurează luarea unei decizii rapide. Înainte de a cumpăra un telefon LTE, trebuie să verificați mulți parametri. În mare măsură, sunt la fel ca în cazul unui telefon tradițional, dar ar trebui să verificați și dacă funcționalitățile vă permit să îndepliniți sarcina sa de bază. În acest sens, el ar trebui să aibă instrumente pentru: comunicarea pe internet între utilizatori, primirea și trimiterea de fișiere multimedia și utilizarea aplicațiilor avansate.

 

 

Ce ar trebui să aibă un telefon bun pentru intranet? Ecranul telefonului

Un telefon cu LTE este în principal un smartphone care este utilizat pentru vizualizarea rețelei. Construcția și funcționalitatea acesteia ar trebui să faciliteze această sarcină și să crească confortul de a lucra pe Internet. Acest lucru nu înseamnă însă că dispozitivul nu trebuie să fie echipat cu funcționalități de bază care să permită apelarea și primirea SMS-urilor. Aceasta este baza.

Merită să știți, însă, că în clasamentul smartphone-urilor LTE modelele cu ecran mare și răspuns bun la atingere se bucură de cel mai mult interes. Acest lucru permite navigarea convenabilă pe web. Ecranul mai mare este, de asemenea, mai convenabil atunci când vizionați filme și alte materiale multimedia. După cum arată clasamentul smartphone-urilor LTE, majoritatea modelelor selectate au un diametru de ecran de peste 3,7 inci. Deși putem găsi cu ușurință telefoane cu o dimensiune a ecranului mai mare. O funcționalitate importantă a telefoanelor pentru  internet este și reacția la atingere. Echipate cu ecrane tactile, smartphone-urile ar trebui să fie sensibile chiar și la cea mai mică atingere. De asemenea, este bine să verificați dacă dispozitivul are funcții multi-touch. Vă permite să măriți rapid și convenabil imaginile și site-urile web vizualizate. Această funcționalitate este deja standardă pentru modelele de smartphone-uri mai noi.

 

 

Memorie RAM în smartphone-urile LTE

În smartphone-urile cu LTE, cantitatea de RAM este, de asemenea, foarte importantă. Cu cât este mai mare, cu atât puteți derula mai repede site-urile web și se vor încărca și mai repede. Un procesor rapid și eficient și un software adecvat vă va ajuta, de asemenea, să vă optimizați smartphone-ul. Depinde de producător. Prin urmare, atunci când achiziționați un smartphone LTE, trebuie să se acorde o atenție deosebită dacă alegeți un telefon Apple cu un sistem de operare dedicat sau popularul Android-ul sau Windows-ul.

telefon
fot.pixabay.com

 

Sistem de operare pe un smartphone

Sistemul de operare din smartphone-ul LTE este responsabil nu numai de operarea ușoară a dispozitivului, dar și de cât de rapid va funcționa Internetul. Cea cu multe erori va fi asociată cu încărcare lentă a site-urilor web. Prin urmare, sistemul de operare al smartphone-ului nu poate fi lăsat la voia întâmplării. Producătorii oferă smartphone-uri LTE bazate pe iOS, Android și Windows Mobile. Acestea sunt cele mai populare sisteme utilizate în smartphone-urile LTE.

Ne vom întâlni cu iOS numai dacă vom decide să cumpărăm un smartphone Apple. El este cel care este recomandat pentru telefoanele care vor folosi în principal internetul. Se distinge printr-o interfață și operare convenabilă și stabilă bazată pe MultiTouch, adică recunoașterea tactilă în mai multe locuri în același timp. Acest sistem este, de asemenea, foarte rapid. Cu toate acestea, trebuie amintit că smartphone-urile Apple LTE sunt echipamente destul de scumpe, chiar și în ediția de bază. Prin urmare, în clasamentul smartphone-urilor LTE, le vom găsi în primul rând pe cele bazate pe popularul și binecunoscutul Android.

 

 

Baterie în smartphone LTE

Când căutați un smartphone LTE bun, nu puteți uita de bateria din el. Ore lungi petrecute pe navigarea pe internet pot descărca rapid bateriile scăzute. Prin urmare, smartphone-urile LTE sunt recomandate pentru modelele ale căror baterii se disting prin capacitatea mare. Acest lucru vă permite să lucrați confortabil, fără a le conecta constant pentru încărcare. Un smartphone LTE cu o baterie bună ar trebui să permită utilizarea standard timp de aproximativ 2-3 zile. Cu toate acestea, trebuie amintit că timpul de lucru pe o singură încărcare depinde nu numai de baterie, ci și de dimensiunea ecranului, rezoluției și procesorului utilizat.

 

 

Cât costă un smartphone LTE?

Prețurile smartphone-urilor LTE variază mult. După cum știți, există pe piață dispozitive cu funcționalități de bază, precum și produse noi avansate. Primele sunt telefoanele care pot fi achiziționate pentru aproximativ 500-600 PLN. Acestea permit utilizarea sigură și convenabilă a internetului și sunt echipate cu funcțiile de bază ale fiecărui telefon. Pentru utilizatorii avansați care caută un smartphone LTE high-end, sunt proiectate modele mai scumpe, ale căror prețuri pot ajunge până la câteva mii. Pe lângă navigarea pe internet, aceste dispozitive pot acționa și ca mini computere. Caracteristicile lor avansate permit gestionarea unui calendar sau a unui organizator folosind un telefon. În plus, dacă alegeți smartphone-ul LTE semnat cu un măr mușcat, îl veți putea conecta cu alte echipamente ale acestui brand, creând astfel o rețea internă.

Așa cum puteți vedea posibilitățile oferite de smartphone-urile LTE, sunt multe. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să investești imediat în cel mai scump model disponibil pe piață. În alegerea unui dispozitiv este bine să vă bazați pe nevoile dvs. reale și pe capacitățile financiare. Persoanele care caută un model bun la un preț atractiv ar trebui să se uite la oferta prezentată în clasamentul smartphone-urilor LTE. Acolo găsesc dispozitive de bună calitate de la mărci de renume și mărci cunoscute, care în plus se bucură de feedback pozitiv în rândul utilizatorilor. Aceste recomandări vă permit să alegeți un model bun, fără a fi necesar să analizați cu atenție parametrii fiecăruia dintre numeroasele telefoane LTE disponibile pe piață. Mai mult, aceste telefoane sunt echipate nu numai cu funcționalități care vă permit să navigați pe Internet, dar și să faceți fotografii de bună calitate sau alte funcții care vă permit să desfășurați activități de afaceri. Toate acestea înseamnă că utilizatorul primește un smartphone multifuncțional care nu numai că va oferi divertisment, dar va ajuta și la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here