Moda pentru sănătate și nutriție devine tot mai răspândită. În cadrul acesteia, mănânci sănătos și consumi băuturi mai sănătoase. Băuturile carbogazoase și chiar sucurile care pot fi cumpărate din magazine trebuie date la o parte. Acestea sunt înlocuite de sucurile făcute acasă din fructe și legume proaspete. Sunt 100% naturale și ecologice. Cu toate acestea, stoarcerea fructelor și legumelor este dificilă și consumă mult timp. Prin urmare, multe persoane decid să cumpere dispozitive electrice care sar în ajutor în acest proces. Un storcător este un astfel de dispozitiv. Storcătoarele moderne echipate cu multe funcții sunt extrem de populare pe piață. Varietatea modelelor fac ca achiziția unui storcător să nu fie deloc ușoară. Vedeți ce parametrii trebuie să urmăriți când achiziționați un storcător.
Cuprins:
1 Storcătoare recomandate
1.1 Cel mai bun storcător până în 150 PLN
1.2 Cel mai bun storcător până în PLN 200
1.3 Cel mai bun storcător până în 250 PLN
1.4 Cel mai bun storcător până în 300 PLN
1.5 Cel mai bun storcător până în 400 PLN
1.6 Cel mai bun storcător până în 500 PLN
1.7 Cel mai bun storcător până în 750 PLN
2 Storcător sau…?
3 Cum funcționează un storcător?
4 Filtru pentru un storcător
5 Putere storcătoarelor
6 Capacitate storcătoarelor – recipientul pentru pulpă
7 Procesul de stoarcere
8 Funcționalități
9 Funcționalitățile storcătoarelor de înaltă calitate
10 Ergonomia storcătoarelor
11 Cât costă un storcător?
Storcătoare recomandate
Cel mai bun storcător până în 150 PLN
Zelmer Julita 377 (ZJE0800S)
Cel mai bun storcător până în PLN 200
Zelmer JE1200 (szary) (ZJE1200G)
Cel mai bun storcător până în 250 PLN
Zelmer JE1200.5 (biały) (ZJE1205W)
Cel mai bun storcător până în 300 PLN
Philips HR1832/02
Cel mai bun storcător până în 400 PLN
Philips HR1855/80
Cel mai bun storcător până în 500 PLN
Philips HR1869/70
Cel mai bun storcător până în 750 PLN
Bosch MES4010
Storcător sau…?
Moda pentru sucurile sănătoase a dus la apariția pe piață a mai multor dispozitive care vă permit să vă produceți propriul suc acasă. Primul dintre acestea sunt storcătoarele moderne, care sunt dispozitive cu viteză mică care vă permit să obțineți suc din legume, fructe și chiar din plante aromatice. A doilea din listă sunt storcătoarele tradiționale populare de ani buni. Cu ajutorul storcătoarelor moderne, obținerea sucului este mai rapidă, iar dispozitivele în sine sunt mai versatile decât modelele storcătoarelor de bază. Avantajul lor este și faptul că storcătoarele moderne sunt dispozitive foarte capabile. Puteți prepara 2 – 3,5 litri de suc cu ajutorul acestora. În plus, storcătoarele de calitate pot avea separatoare de spumă, iar în unele modele puteți stoarce legume și fructe nedecojite . Storcătoarele sunt, de asemenea, dispozitive care permit producerea sucurilor atăt vara cât și iarna. De asemenea, trebuie menționat că sucurile obținute cu ajutorul storcătoarelor au o culoare mai limpede și sunt mai apoase.
Cum funcționează un storcător?
Funcționarea storcătorului se bazează pe zdrobirea fructelor și legumelor aruncate în aparat. Sucul este obținut din pulpă, este creat după zdrobirea produselor introduse în mașină. Sucul este extras doar din locul în care ați tăiat fructele sau legumele, așa că nu uitați că acest dispozitiv nu permite extragerea cantității maxime de lichid din produse. Pulpa, adică masa este stoarsă suplimentar cu ajutorul storcătorului de mare viteză. Totuși, temperaturile ridicate afectează produsele alimentare, cum ar fi prelucrarea mecanică, adică contribuie la oxidarea enzimelor și a antioxidanților conținuți în fructe și legume.
Storcătorul rulează cu viteză foarte mare. Piesele rotative sunt supuse unor forțe semnificative care sunt deosebit de vulnerabile la daune. Prin urmare, atunci când decideți să cumpărați un storcător, trebuie să verificați cu atenție calitatea și parametrii tehnici individuali.
Filtru pentru un storcător
Unul dintre cele mai importante elemente ale fiecărui model de storcător este filtrul. Este un element mic de care depinde în primul rând funcționarea storcătorului. Pentru a alege un model de calitate, este necesar să verificați din ce material a fost făcut filtrul. Există două posibilități aici. Un filtru de plastic este utilizat în storcătoarele ieftine. Are dimensiuni mici. Dispozitivele echipate cu acestea nu sunt deloc eficiente. Filtrele din plastic necesită, de asemenea, curățare frecventă, deoarece reziduurile pot fi regăsite în suc . Prin urmare, nu este cea mai convenabilă soluție. Într-un storcător de bună calitate, se folosesc filtre din oțel inoxidabil. Sunt confecționate din plasă micro, care asigură o eficiență ridicată a storcătorului și permite obținerea cantității maxime de suc în timpul procesului de stoarcere.
Putere storcătoarelor
Când analizați parametrii storcătorului, nu puteți trece cu vederea peste puterea dispozitivului. Modelul pe care îl alegeți ar trebui să fie selectat individual în fucnție de ce produse doriți să stoarceți. În clasamentul storcătoarelor puteți găsi atât modele de putere mică de 150 W, cât și cele cu putere mai mare de 600W. Atunci când stoarceți suc din produse moi, este suficient un dispozitiv cu o putere minimă de aproximativ 150 sau 200 W. Totuși, dacă doriți să stoarceți sfeclă sau morcovi, trebuie să cumpărați un storcător care are o putere mai mare de 300 W. Trebuie menționat și faptul că pe piață puteți găsi storcătoare cu o putere de peste 1000 W, dar sunt destinate în primul rând pentru utilizarea profesională în unitățile gastronomice.
Capacitate storcătoarelor – recipientul pentru pulpă
Capacitatea storcătoarelor este o altă problemă importantă. Pentru cele mai mici modele este de obicei în jur de 0,4 litri. Cu toate acestea, așa cum arată clasamentul storcătoarelor, cele mai mici modele nu sunt foarte populare. Dispozitivele mai mari care vă permit să stoarceți până la 1,5 litri de suc sunt cumpărate mult mai des. Sunt mai practice și mai confortabile de utilizat. În magazine puteți găsi și modele mari, a căror capacitate este de peste 3 litri. Acest parametru ar trebui să corespundă îndeaproape nevoilor dumneavoastră. Mărimea recipientului depinde de câte sucuri doriți să produceți. Cu toate acestea, trebuie amintit că cu cât este mai mare recipientul, cu atât este mai puțin necesar să îl goliți atunci când pregătiți mai mult suc.
De asemenea, merită să solicitați ca storcătorul să aibă un recipient transparent, datorită căruia puteți controla gradul de umplere al acestuia. În acest mod nu veți supraîncărca storcătorul. Atunci când alegeți un recipient pentru deșeuri, este bine să verificați dacă este ușor de îndepărtat și dacă poate fi spălat în mașina de spălat vase. Astfel de soluții vă vor permite să îngrijiți cu ușurință storcătorul. Un aspect important al containerului este modul în care se deschide. De acesta depinde dacă puteți stoarce fructele sau legumele din prima, fără a înlocui recipientul. Dacă gaura prin care introduceți fructele și legumele este mare prea mare acestea nu trebuie tăiate în bucăți mici.
Procesul de stoarcere
Storcătorul este un dispozitiv care din păcate nu funcționează în liniște. De obicei, activarea acestuia implică producerea de zgomote. Acestea depind de modelul storcătorului ales. Informațiile despre cât de tare funcționează mașina trebuie să fie căutate în specificațiile tehnice, acestea sunt determinate în decibeli. De regulă, cu cât este mai mare puterea, cu atât nivelul de zgomot va fi mai mare.
Funcționalități
Storcătoarele ieftine sunt dispozitive care vă permit să stoarceți sucul din fructe și legume. Nu au funcții suplimentare care să vă permită să controlați modul în care acest suc va fi stors. Cu toate acestea, astfel de opțiuni pot fi găsite în storcătoarele de o calitate mai bună. De asemenea, există adesea posibilitatea reglării vitezei. Această opțiune vă permite să setați viteza de rotații efectuată de dispozitiv. Cu cât este stabilită mai rapid viteza, cu atât mai rapid poți obține sucul. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți de faptul că, pănă la stabilirea vitezei de stoarcere, se pierd multe substanțe nutritive valoroase. Reglarea vitezei vă permite să creați sucuri mai sănătoase și este utilă și la adaptarea unor anumite produse alimentare. Fructele și legumele moi pot fi stoarse cu cea mai mică viteză posibilă, în timp ce pentru cele dure această viteză nu va funcționa și este necesară o viteză mai mare.
Reglarea densității sucului este, de asemenea, o opțiune utilă. Această funcționalitate se regăsește în storcătoarele de bună calitate. Vă permite să obțineți suc cu densitatea dorită. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că storcătorul va pregăti sucuri de o culoare limpedă. Ajustarea densității este totuși o opțiune care merită achiziționată. Acest lucru poate fi văzut și în clasamentul storcătoarelor, deoarece majoritatea dispozitivelor din listă au această funcționalitate.
Funcționalitățile storcătoarelor de înaltă calitate
Storcătoarele moderne sunt echipate de producători cu o serie de funcții care permit o stoarcere ușoară. De asemenea, ajută la menținerea dispozitivului în stare bună și curată. Cele mai multe storcătoare de calitate sunt echipate cu:
-drenarea automată a pulpei – această funcție permite curățarea eficientă a storcătorului; determină ca toată pulpa din fructe sau legume să fie drenată într-un recipient special; prin urmare, nu este necesar să desfaceți storcătorul pentru a-l curăța;
-oprirea picăturilor- merită în special să verificați dacă storcătorul este echipat cu o pâlnie; datorită blocajului, sucul stors nu se varsă lateral, ci aterizează direct în pahar sau în containerul indicat;
-autocurățare – este o funcționalitate propusă de producători pentru îmbunătățirea curățării dispozitivului; ca și în cazul funcției de îndepărtare automată a pulpei, vă permite să curățați storcătorul fără să îl desfaceți.
Ergonomia storcătoarelor
Atunci când alegeți un storcător, este imposibil să nu acordați atenție ergonomiei dispozitivului. În acest sens, este important ca carcasa mașinii să fie rezistentă și să fie fabricată din materiale de bună calitate. De asemenea, este bine să vă uitați la dimensiunile echipamentului – de obicei storcătoarele nu sunt ținute constant pe blatul bucătăriei, ci sunt scoase in dulap doar pentru prepararea sucurilor. Prin urmare, este bine să știți dacă va exista un loc în dulapul din bucătărie. Elementele de construcție antiderapante sunt de asemenea utile în utilizarea storcătorului. Acestea ar trebui să fie picioarele în primul rând. Confecționat din cauciuc, storcătorul nu va aluneca pe blatul bucătăriei.
Cât costă un storcător?
Prețul unui storcător este unul relativ mic. Modelele de bază pot fi achiziționate pentru puțin peste 100 de PLN. Cu toate acestea, sunt foarte sărăcăcioase și nu au multe funcții utile. Modele extinse, care sunt echipate cu recipiente pentru suc și au o putere de peste 600 W, sunt disponibile pentru 500 de zloți. Toate sunt destinate uzului casnic. Deci, după cum puteți vedea, gama de prețuri este destul de semnificativă. Pentru client, acest lucru înseamnă că, dacă doriți să cumpărați un storcător bun, ar trebui să analizați parametrii tehnici și apoi să-i adaptați la nevoile dvs. Multitudinea de modele face aproape imposibilă analizarea acestora. Persoanele care doresc să ia o decizie rapidă și să cumpere un model de calitate se pot inspira din clasamentul storcătoarelor. Aceasta este o listă a celor mai populare modele în prezent , care sunt de mare interes și au recenzii bune. Clasamentul va ajuta și persoanele indecise. De asemenea, merită să ne amintim că, atunci când cumpărați un storcător, luați în considerare marca dispozitivului. Un producător de renume garantează durabilitatea dispozitivului.