suc
fot.pixabay.com

Sucurile și băuturile sănătoase sunt cele pe care le faceți singuri. Stoarcându-le, știm ce bem și avem garanția că nu consumăm zahăr, coloranți și conservanți singuri. Cu toate acestea, pentru a vă putea bucura de sucuri de casă, trebuie să cumpărați un storcător de fructe. Acest dispozitiv va ajuta la pregătirea independentă a băuturilor sănătoase și hrănitoare. Achiziția în sine nu este atât de simplă pe cât pare. Există multe dispozitive pe piață care vă permit să stoarceți fructe sau legume. Așadar, la ce ar trebui să acordați atenție atunci când cumpărați un astfel de echipament? Ce trebuie să urmezi. Citește sfaturile noastre și vezi clasamentul storcătoarelor care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie.

 

storcator bucatarie
fot.pixabay.com

Conținut

1 Storcătoare recomandate

1.1 Cele mai bune storcătoare de până la 300 PLN

1.2 Cele mai bune storcatoare de până la 500 PLN

1.3 Cele mai bune storcatoare de până la 1000 PLN

2 Storcător pentru fructe sau mixer?

3 Storcător cu viteză scăzută – cum să-l folosești?

4 Tipuri de storcătoare de fructe

5 Storcătoare de fructe orizontale

6 Storcător vertical

7 Cum să alegi un storcător?

8 Funcții și echipamente suplimentare ale storcătoarelor de fructe

9 Cât costă un storcător de fructe?

10 Ce storcător de fructe ar trebui să alegeți?

 

 

Storcătoare recomandate

Cele mai bune storcătoare de până la 300 PLN

Esperanza Mandarina (EKJ003)

Camry CR 4108

Kalorik TKG FE 1003

 

Cele mai bune storcatoare de până la 500 PLN

Kalorik FE 1000

RAVEN EWW001

Tefal ZC255B38

 

Cele mai bune storcatoare de până la 1000 PLN

Philips Avance HR1880 / 01

Panasonic MJ-L500SXE

RAVEN EWW002

SKG 2059

 

 

Storcător pentru fructe sau mixer?

Adesea, mixerele de fructe sunt confundate cu un alt dispozitiv, care se numește storcător. Deși aceste două mașini au aspect similar, diferă semnificativ în funcționalitate. Storcătoarele seamănă cu mașina de tocat carne. Vă permite să obțineți suc din orice plantă, chiar din frunze, de exemplu pătrunjel sau spanac. Acestea sunt lente (numărul mediu de rotații pe minut este de aproximativ 80), ceea ce face ca consumul să dureze mai mult timp. Avantajul, însă este faptul că echipamentul este liniștit, temperatura în timpul funcționării nu crește, iar în procesul de fabricare a sucurilor se folosește majoritatea legumelor sau fructelor. Datorită acestui lucru, sucurile nu sunt lipsite de nutrienți valoroși. Prin urmare, dacă visezi să incluzi aceste băuturi sănătoase în dieta ta, este mult mai bine să cumperi un storcător decât un mixer.

 

Storcător cu viteză scăzută – cum să-l folosești?

Un storcător de fructe cu viteză mică este un dispozitiv care vă permite să stoarceți sucuri nu numai din fructe moi. Cu ajutorul său, sucurile sunt obținute la rece și întregul proces este similar cu cel al sucului manual. Fructele sau legumele sunt mărunțite și zdrobite la viteză mică. În plus față de sucuri, unele storcătoare vă permit să pregătiți înghețată de casă, sorbete, unt, lapte de arahide, smoothie-uri sau sărățele. Cu toate acestea, pentru a putea pregăti astfel de lucruri, trebuie să alegeți modelul potrivit de storcător.

 

 

Tipuri de storcătoare de fructe

Pe piață există mai multe tipuri de storcătoare pentru suc. Cele mai populare sunt modelele verticale și orizontale. Fiecare dintre ele diferă unul de celălalt și prezintă avantaje și dezavantaje diferite. Înainte de a cumpăra un storcător, o idee bună este să citiți și să verificați clasamentul storcătoarelor pentru a vă simplifica alegerea celui mai bun dispozitiv.

 

 

Storcătoare orizontale

Storcătoarele orizontale sunt cele al căror axul melcat este poziționat orizontal în raport cu deschiderea dispozitivului pentru introducerea alimentelor. Pentru a putea obține suc din fructe sau legume, este necesar, prin urmare, să împingeți în mod constant produsele în cuva rotativă. Acest lucru poate fi inconfortabil și ne la îndemână. De asemenea, este necesar să tăiați produsele în părți mici, astfel încât tijele mici să nu fie înfundate.

Storcătoarele orizontale vin cu unul sau două axe melcate. Pentru a crește confortul muncii, merită să le alegeți pe cele cu două axe, dar trebuie să vă amintiți că această opțiune va fi mai scumpă, iar mașina în sine va fi mai grea și mai mare. Prețurile storcătoarelor orizontale cu două axe ating chiar 6.000 PLN.

Cu toate acestea, storcătoarele orizontale au avantajele lor. Sunt recomandate în primul rând celor care se concentrează pe sucuri din legume cu frunze verzi. Datorită tehnologiei de stoarcere, acestea poate fi utilizate pentru a prepara sucuri chiar și din legume cu frunze foarte lungi, fără riscul blocării dispozitivului. Aceste modele de storcătoare oferă, de asemenea, de obicei opțiuni suplimentare de măcinare, ștergere și preparare pentru, de exemplu, înghețată, macaroane sau sărățele. Prin urmare, se poate spune că storcătoarele orizontale sunt dispozitive multifuncționale.

 

 

Storcător vertical

O opțiune mai confortabilă este să cumpărați un storcător vertical. Dispozitivele de acest tip sunt mici, ușoare și foarte ușor de utilizat. Dispunerea verticală a axului melcat și a camerei de introducere a alimentelor înseamnă că produsele cad direct în cameră și apoi sunt zdrobite de ax, deci nu este nevoie să apăsați legumele sau fructele, ceea ce poate fi obositor. Mai mult, dacă investiți în storcătoare verticale moderne, puteți stoarce foarte ușor sucuri din legume verzi sau frunze, va trebui doar să le tăiați în fibre mai mici. Ultimele modele sunt de asemenea echipate cu funcții suplimentare care vă permit să pregătiți șorbet, piureuri, unt, lapte de arahide sau alte produse. Trebuie menționat însă că storcătoarele verticale, deși ușor de utilizat, au o structură mai complexă decât cele orizontale. Aceasta se traduce printr-un proces care necesită mai mult timp de spălare și curățare – este necesar să curățați numeroase unguri și părți mai mici.

 

 

Cum să alegi un storcător?

Când decideți dacă este mai bine să cumpărați un model orizontal sau vertical de storcător, este necesar să acordați atenție celorlalte elemente care afectează performanța dispozitivului. Este important să cumpărați echipamente de la un brand de renume care se ocupă de crearea storcătoarelor cu viteză lentă. Datorită acestui fapt, veți putea profita de soluții moderne, iar întreținerea echipamentelor și reparațiile sale posibile vor fi mai ușoare. De asemenea, este important să se acorde atenție dimensiunii și aspectului storcătorului. Mare și voluminos, chiar dacă are funcții utile, s-ar putea să nu fie practic la utilizare. Reglarea constantă și necesitatea depozitării echipamentelor pot descuraja stoarcerea fructelor pentru suc, așa că este mai bine să pariați pe modele mici și compacte care se potrivesc cu designul bucătăriei. Datorită acestui lucru, nu va trebui să-l ascundeți după fiecare utilizare și nu va ocupa mult spațiu pe blatul de bucătărie. Din fericire, producătorii de storcătoare oferă un aspect deosebit. Găsirea modelului perfect nu este o problemă.

 

Aspectul în sine nu este totul, parametrii tehnici, cum ar fi puterea, tipul motorului sau rotațiile pe minut sunt, de asemenea, importante. Cel mai bine este să alegeți echipamente care au cel mai mic RPM și care funcționează la viteză mică. Acest lucru va face ca sucurile să fie mai clare și mai sănătoase. Storcătoarele cu viteză mică trebuie să fie echipate cu motoare cu inducție, care sunt mai eficiente decât cele cu perie. Datorită acestui fapt, acestea vor economisi energie. Merită să fiți atenți și la puterea motorului. Sucurile sunt adesea fabricate din fructe tari, astfel încât motorul trebuie să fie suficient de puternic pentru a face față presării chiar și a celor mai tari produse și nu prea puternice, astfel încât să se poată opri dacă echipamentul se blochează. Un motor prea puternic poate strica piesele din plastic.

 

Printre parametrii tehnici importanți se numără eficiența și claritatea sucului. Acestea sunt responsabili pentru câte sucuri pot fi obținute și ce consistență vor avea. Vă rugăm să rețineți că, pentru modelele mai vechi și mai ieftine, este posibil ca sucurile să nu fie clare și va trebui să le strecurați printr-o strecurătoare. Dacă sunteți în căutarea unui storcător cu rang înalt, merită să verificați dacă are capacitatea de a ajusta densitatea sucului tăiat.

Atunci când alegeți un storcător cu viteză lentă, curățarea ușoară ar trebui să fie, de asemenea, importantă. Deși storcătoarele sunt mai ușor de întreținut decât mixerele, ele necesită totuși curățare și spălare. Adesea, doar clătirea elementelor sub apă curentă nu este suficientă. Este bine să verificați cât de mult timp vă va lua să mențineți storcătorul curat și să știți cât de multe filtre și elemente ascuțite are. Trebuie amintit că pentru ca storcătorul să dureze mulți ani, este necesar să-l spălați după fiecare utilizare.

 

Funcții și echipamente suplimentare pentru storcătoare de fructe

Atunci când achiziționați un storcător cu viteză lentă, merită să vă dați seama și de caracteristicile și echipamentele sale suplimentare. Vorbim despre acestea în cazul storcătoarelor orizontale și când sunt implicate cele mai noi modele verticale. Storcătoarele, pe lângă faptul că fac sucuri, au de asemenea multe funcții suplimentare, de exemplu, prepararea înghețatei de casă, smoothie-urile, sorbeturile și mâncarea pentru bebeluși. Cu toate acestea, pentru a putea utiliza aceste funcții, echipamentul trebuie să fie echipat cu ventuze speciale care să permită strivirea pentru a macina produsele fără a separa sucul de întreg. Echipamentele suplimentare includ containere separate pentru suc și pulpă, împingătoare, perii de curățare și chiar cărți de rețete pentru sucuri sănătoase. În ofertă, accesoriile sunt adesea adăugate la storcătoare.

 

aparat bucatarie
fot.pixabay.com

Cât costă un storcător de fructe?

Prețurile storcătoarelor de fructe depind de modelul specific, producătorul și funcția echipamentului. Gama de prețuri este foarte mare, iar alegerea modelelor este uriașă. Prin urmare, atunci când cumperi, fi ghidat de recenzii ale utilizatorilor și de clasamentul storcătoarelor. Cu toate acestea, trebuie amintit că cele mai ieftine modele nu vor fi durabile și solide, ci vor oferi, de asemenea, o calitate și o claritate scăzută a sucurilor. Deci, dacă căutați un storcător bun la un preț accesibil, cel mai bine este să căutați modele în gama de prețuri între 2000 – 3000 PLN. Mai ieftin poate fi slabe în funcții, sau mai rău, contrafacăcute care nu garantează securitatea.

 

Ce storcător de fructe ar trebui să alegeți?

Analizând argumentele pro și contra tipurilor individuale de storcătoare cu viteză mică, se poate concluziona că cea mai bună alegere este să cumpărați un model vertical. Este mai ușor în mânuire, mic și mai ieftin. Cumpărând unul dintre modelele mai noi, veți obține aceleași funcționalități și chiar mai bune ca în cazul unui storcător orizontal. Dacă, în ciuda tuturor sfaturilor, decideți să alegeți un storcător orizontal, atunci soluția optimă este să cumpărați un model cu două axe. Datorită acestuia, se va obține o precizie ridicată de stoarcere iar capacitatea de a crea sucuri chiar și din legume și ierburi cu frunze greu de stors va fi îndeplinită. Aceste tipuri de storcătoare sunt, de asemenea, recomandate persoanelor care urmează diete terapeutice, de exemplu, terapii cu suc sau dieta dr. Gerson. Acest lucru se datorează faptului că sucurile pe care le strecoară au un conținut ridicat de substanțe nutritive care sunt ușor absorbite de organism.

 

Indiferent de produsul pe care îl alegeți din clasamentul storcătoarelor, fiecare dintre acestea garantează obținerea sucului proaspăt și delicios din legume, fructe și ierburi, care cu siguranță vor fi mai sănătoase decât cele cumpărate în magazin.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here