7 inch
fot.pixabay.com

Tabletele au decăzut de curând, deoarece vânzările au scăzut și au existat dezbateri aprinse despre dacă avem nevoie de tablete în lumea uriașă de astăzi, condusă de smartphone.

Există încă multe motive importante pentru a lua în considerare cumpărarea unei tablete:

  • doriți ca dispozitivul să vă ajute să vă completați timpul liber sau să vă ușureze vizionarea TV pe Twitter;
  • nu aveți nevoie de un laptop complet, dar aveți nevoie de ceva mai mare decât un smartphone;
  • căutați un dispozitiv tehnofob ușor de utilizat;
  • pleci în străinătate și vrei să ai un contact constant cu familia și prietenii, dar nu vrei să iei un laptop, în timp ce pe ecranul smartphone-ului nu vor fi vizibili atât în ​​timpul conversațiilor, cât și pe o tabletă;
  • nu doriți să vă împărtășiți laptopul sau telefonul cu copiii, ci lăsați-i să folosească o tabletă pentru a se juca sau a viziona desene animate pentru câteva minute pe zi.
7 inch
fot.pixabay.com

Oricare ar fi motivul, o tabletă poate fi un dispozitiv electronic excelent în casa dvs. Mai târziu în articol vă vom explica ce trebuie să căutați atunci când îl cumpărați.

Tabletele de sine stătătoare au forma unor smartphone-uri mari: constau într-un ecran tactil mare, mai multe butoane de pe carcasă, un conector de încărcare și asta este. De obicei, acestea cântăresc până la jumătate de kilogram și au aproximativ un centimetru grosime, ceea ce le face super compacte și ușor portabile. Le controlezi folosind ecranul tactil și, de obicei, pot fi asociate cu o tastatură Bluetooth.

Dimensiunea tabletei? Cele mai obișnuite dimensiuni de talete

Dimensiunile ecranului tabletei variază de la 6 inci până la giganticul 18.4 inchi pe tableta Samsung Galaxy View. În schimb, majoritatea tabletelor variază între 7 și 10 inci : în cazul în care căutați ceva mic și ușor, pe care doriți să îl luați cu voi peste tot, vă sugerăm iPad mini sau Amazon Fire de 7 inci.

Tabletele de 10 inci , precum iPad Air 2, oferă un echilibru bun între portabilitate și productivitate: nu sunt atât de ușor de utilizat cu o singură mână, dar sunt totuși foarte ușoare și compacte. Tablete mai mari, cum ar fi Galaxy View sau iPad Pro de 12,9 inci, din păcate, sunt mai puțin la îndemână, dar pot fi folosite dacă sunt necesare.

Mulți utilizatori de tablete preferă cel mai mult dimensiunea de 7 inci, susținând că le puteți opera în continuare cu o mână și se potrivesc perfect în buzunarul pantalonilor sau al jachetei.

  • iOS 11

După cum furnizează Apple pe site-ul său web, iOS 11 duce cel mai avansat sistem de operare mobil la nivelul următor. Face iPhone-ul și mai bun acum, iar iPad-ul este mai funcțional. Acesta deschide ambele dispozitive către o realitate completă în jocuri și aplicații. Pe scurt, cu „iOS 11, iPhone și iPad devin la fel de puternici, personali și inteligenți ca niciodată”.

Opțiunile hardware sunt limitate în iOS, comparativ cu Android și Windows, deoarece poate fi selectată doar linia Apple iPad. Opțiunile disponibile sunt, de exemplu, iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4 și iPad mini 2. Pe de altă parte, utilizatorii iOS au la dispoziție sute de mii de aplicații prin App Store.

  • Android

Când vine vorba de tablete Android, există o mulțime de opțiuni – atât din punct de vedere hardware, cât și software.

Deși Android este un sistem de operare Google mobil, nu există un sistem Android unificat. Compania lansează în fiecare an o nouă actualizare a sistemului de operare, unele tablete sunt actualizate, în timp ce altele nu. În plus, majoritatea producătorilor de tablete adaptează Android la nevoile lor sau adaugă funcții pentru a diferenția tabletele de concurență. De exemplu, tabletele Samsung au o interfață personalizată care integrează multe aplicații și funcții Samsung. Tabletele Amazon Fire rulează o versiune de Android special adaptată, pe care Amazon o numește Fire OS.

De asemenea, aveți o mulțime de opțiuni hardware – de la tabletele Fire menționate mai sus la gama largă Samsung până la seria Asus ZenPad.

  • Windows 10

Windows 10, una dintre cele mai recente versiuni de Windows, se bazează pe presupunerile Microsoft din Windows 8 și 8.1. Acest sistem de operare este mai ușor de utilizat pe computerele tradiționale decât Windows 8 și face utilizarea Windows pe tableta dvs. mult mai lină decât înainte. Windows 10 oferă mai multe concesii pentru utilizatorii de tablete, cum ar fi: butoane mari, ușor de utilizat, modul tabletă (care extinde meniul Start pentru a umple întregul ecran) și diverse gesturi pe ecranul tactil.

Cu toate acestea, Windows rămâne extrem de orientat în jurul tastaturii și mouse-ului, astfel încât unele aplicații și funcții pot fi incomode de utilizat folosind ecranul tactil.

Unde vrei să folosești tableta de 7 inch?

acasă

Pentru uz general casnic – cum ar fi navigarea pe web, e-mail, ascultarea muzicii etc. – fiecare tabletă va funcționa. Probabil că nu va trebui să utilizați o tabletă super-high, deci căutați tablete care costă mai puțin de 500 PLN.

A lucra

Dacă intenționați să utilizați tableta ca un computer de afaceri – sau ca un înlocuitor pentru un laptop – o tabletă cu un ecran de cel puțin 9 inch va fi o idee bună. Modelele IPad Air și iPad Air 2, Google Nexus 9 și modele mai mari de Samsung Galaxy sunt o alegere bună.

Dacă aveți un buget considerabil, alegeți iPad Pro de 12,9 inci (2.500 PLN și mai mult), Microsoft Surface Pro 4 (aproximativ 3.000 PLN și mai mult) și Samsung Galaxy Note Pro 12.2 (aproximativ 2.000 PLN și mai mult) sunt opțiuni foarte bune. Fiecare dintre ele este echipat cu funcții multi-sarcini la îndemână, atașamente tastatură opționale și suport pentru stilou.

Pentru jocuri

Deoarece iOS este centrul lumii de jocuri mobile, iPad-ul este cea mai bună alegere în acest caz. IPad Air 2 oferă un echilibru bun între portabilitate și putere, dar începând cu faptul că costă de la 1.500 PLN, trebuie să recunoașteți că nu este cel mai ieftin. Cu toate acestea, sunt disponibile și alte opțiuni, cum ar fi tableta de joc Nvidia Shield K1 199. Această tabletă Android este construită din procesorul mobil Nvidia Tegra K1 quad-core și are un ecran de 8 inci 1920 x 1080 pixeli și 2 GB memorie.

Dar tabletele cu Windows? Deoarece aceste dispozitive funcționează pe sisteme Windows cu funcții complete, puteți juca multe jocuri pe ele. Nu vor ține pasul cu console de jocuri de ultimă generație, dar multe dintre ele sunt potrivite pentru jocuri mai casual.

Pentru copii

Pentru tabletele pentru copii, luați în considerare dimensiunea, prețul, durabilitatea și controalele parentale. O tabletă de 7 inci va fi mai potrivită pentru mâinile mici și ținând cont de riscul ruperii tabletei, vă sfătuim să luați în considerare tabletele de la raftul cu prețuri mai mici – până la maximum PLN 1.000, pentru că nu are sens să investim în ceva ce putem achiziționa mai mult de o dată. Versiunea 99 Kids Fire pentru copii este o alegere bună: carcasă din cauciuc în jur, dimensiuni compacte, comenzi pentru părinți și o interfață prietenoasă pentru copii.

mass-media

Fiecare dintre ecosistemele tabletelor este o alegere bună pentru vizionarea de filme, emisiuni TV și ascultare de muzică, dar dacă sunteți un fan adevărat al acestui tip de divertisment, Amazon Fire HDX de 8,9 inci poate fi alegerea perfectă pentru dvs. Nu numai că are un ecran excelent de 2560 x 1600 pixeli și boxe Dolby Atmos, ci se integrează perfect și cu conținutul Amazon Prime. O altă opțiune excelentă poate fi iPad Air 2, care se integrează cu iTunes și are un ecran cu o rezoluție de 2048 x 1536 pixeli.

image
fot.pixabay.com

Dar aplicațiile disponibile pentru tablete? App Store, Google Play, Amazon, Windows Store

Toate cele trei sisteme majore de operare pentru tablete oferă magazine digitale din care să cumperi și descarci aplicații, muzică, filme și alt conținut.

În iOS App Store este într-adevăr singura cale de a cumpăra o aplicație iPad. Apple menține un control destul de strict asupra aplicațiilor ce pot fi cumpărate prin magazinul său, ceea ce reduce riscul de a descărca ceva rău, dar într-un fel limitează ceea ce pot face aplicațiile. ITunes Store vă permite să cumpărați muzică, filme și emisiuni TV, în timp ce aplicația iBooks gestionează toate lucrurile legate de cărțile electronice. Între timp, aplicația Muzică vă permite să ascultați propriile melodii sau să difuzați muzică prin serviciul de abonare Apple Music.

Google Play este magazinul dvs. oficial și complet pentru descărcarea de aplicații, muzică și alt conținut pe o tabletă Android. Dar natura mai deschisă a Android înseamnă că aceasta nu este singura modalitate de a obține aplicații și alt conținut, iar producătorii de dispozitive Android „ambalează” câteodată revista digitală pe dispozitivele lor.

Dispozitivele Android pot încărca, de asemenea, paginile magazinului cu aplicații subterane ale Amazonului – numite uneori versiunea mai mică a Google Play.

Dacă suntem la Amazon, merită remarcat faptul că dacă sunteți membru Amazon Prime, tabletele Fire vin cu suport de conținut încorporat Amazon Prime. Aceasta include serviciul de streaming video, acces în streaming, e-mail-uri Kindle și multe altele. Aplicațiile sunt disponibile pentru descărcare prin intermediul aplicației Amazon Appstore sau Metro.

Pe dispozitivele cu Windows 10, puteți cumpăra aplicații, muzică și filme din Windows Store. Totuși, pentru că este Windows, puteți descărca aplicații de oriunde. Totuși, unele titluri de software pot fi disponibile doar în Windows Store și, deoarece Microsoft le verifică pe toate, înseamnă că există un risc mai mic de infecții cu malware dacă mergeți doar prin magazinul lor.

Ce date contează la cumpărarea unei tablete de 7 inch?

Specificația tabletei poate fi dificil de recunoscut, deoarece nu toți producătorii dezvăluie complet interiorul dispozitivelor lor.

Procesoare în tablete de 7 inch

Apple folosește machete personalizate din seria A în iPad-urile sale. Modelele actuale folosesc procesoare precum A7, A8, A8X sau A9X: numere mai mari înseamnă un procesor mai nou care oferă performanțe mai bune, iar sufixul X indică o versiune mai puternică a procesorului. A8 este mai nou decât A7, în timp ce A8X este o versiune mai puternică a A8.

Procesoarele pentru tabletele Android provin de la diverși producători. Cele mai populare sunt procesoarele Samsung Exynos și procesoarele Qualcomm Snapdragon: puteți căuta procesoare Snapdragon 800 și Exynos 8 pentru o performanță mai bună. Procesoarele Nvidia Tegra sunt pe tablete Nvidia, veți găsi, de asemenea, unele dispozitive Android cu procesoare Rockchip.

Pe tabletele Windows veți găsi în principal procesoare Intel, inclusiv procesoare Core m3, i5 și i7. Tabletele bazate pe procesoare Intel Core sunt dispozitive de clasă înaltă și costă de obicei mai mult. Prețurile mai mici pentru tabletele Windows indică adesea procesoarele Intel Atom.

Memorie RAM

În general, cu cât cheltuiți mai mult, cu atât puteți obține mai multă memorie RAM și pe majoritatea tabletelor vă puteți aștepta de la 1 GB la 4 GB memorie. Hibrizii de laptopuri și alte tablete Windows, precum Surface Pro 4, oferă de obicei mai multă memorie, uneori chiar și 16 GB RAM. De multe ori mai multă memorie RAM înseamnă și o performanță mai bună.

Unele tablete conțin cititoare de carduri SD care vă permit să creșteți capacitatea dispozitivului. Dacă nu utilizați prea mult o tabletă, puteți găsi 8 sau 16 GB care va fi puțin prea limitat pentru nevoile dvs., așa că probabil veți dori să plătiți puțin mai mult și să obțineți cel puțin 32 GB spațiu – sau să găsiți una cu slot pentru card SD integrat

Care este durata bateriei?

Multe tablete asigură o durată de viață a bateriei pe tot parcursul zilei, dar la fel ca testele consumatorilor, durata de viață a bateriei unei tablete poate varia într-adevăr semnificativ. Lenovo Yoga Tab 3 cu Android a funcționat peste 15 ore la o singură taxă doar navigând pe web. În medie, dispozitivele testate au funcționat timp de 8 ore și 45 de minute înainte ca bateriile lor să se epuizeze. Vă recomandăm să alegeți o tabletă care funcționează cel puțin 7 ore cu o singură taxă.

Preț adecvat pentru dispozitiv – despre ce este vorba?

Puteți plăti mult pentru o tabletă – dar nu trebuie. Prețurile tabletelor variază de la peste 3.500 PLN la cel mai înalt nivel până la mai puțin de PLN 200 la cel mai scăzut nivel, astfel încât aveți de ales, în funcție de cât doriți să cheltuiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here