tastatura joc
fot.pixabay.com

 

Pentru a se putea bucura pe deplin de joc, fanii jocurilor pe calculator ar trebui să-și echipeze echipamentul cu accesoriile potrivite. Cu ajutorul acestora pot răspunde rapid la evenimentele ce apar în poveste jocului și să comunice cu echipa. Accesoriile de calculator slab selectate și de proastă calitate vor face ca fiecare joc să vă obosească și să nu aibă mare succes. Acest lucru înseamnă că achiziția de accesorii, cum ar fi tastaturile, ar trebui să fie luate în considerare cu atenție. Tastatura pentru jocuri este un model care nu prea are legătură cu tradiționalul model folosit în birouri. Difera nu numai prin funcționalitate, ci și prin preț. O tastatură de joc de bună calitate costă aproximativ câteva sute de zloți. Cu toate acestea, înainte de a le achiziționa, trebuie să verificați dacă modelul pe care l-ați ales este cel potrivit. Lista celor mai importanți parametri de tastatură pentru jucători va ajuta în acest sens.

 

jocuri
fot.pixbay.com

Cuprins

1 Tastaturi recomandate pentru jucători

1.1 Cea mai bună tastatură de joc de până la 25 PLN

1.2 Cea mai bună tastatură de joc de până la 50 PLN

1.3 Cea mai bună tastatură de joc de până la 75 PLN

1.4 Cea mai bună tastatură de joc de până la 100 PLN

1.5 Cea mai bună tastatură de joc de până la 150 PLN

1.6 Cea mai bună tastatură de jocuri până la PLN 200

1.7 Cea mai bună tastatură de joc de până la 250 PLN

1.8 Cea mai bună tastatură de joc de până la 300 PLN

1.9 Cea mai bună tastatură de joc de până la 350 PLN

1.10 Cea mai bună tastatură de joc de până la 400 PLN

1.11 Cea mai bună tastatură de joc de până la 450 PLN

1.12 Cea mai bună tastatură de joc de până la 500 PLN

1.13 Cea mai bună tastatură de joc de până la 600 PLN

1.14 Cea mai bună tastatură de joc de până la 750 PLN

1.15 Cea mai bună tastatură de joc de până la 1000 PLN

2 Ce poate face o tastatură de joc?

3 Ce fel de ​​tastatură pentru un jucător? Tipuri de tastaturi pentru computer

4 Tastatură pentru jucător: taste

5 Comutatoare de tastatură pentru jucători

6 Butoane suplimentare

7 Tastatură retroiluminată pentru jucători

8 Combinații de tastatură

9 Timp de răspuns în tastatura de joc

10 Materialul tastaturei pentru jucători

11 Software-ul tastaturei pentru jucători

12 Accesorii pentru tastatură

13 Cât costă o tastatură pentru jocuri?

 

 

 

Tastaturi pentru jucători recomandate

Cea mai bună tastatură de joc de până la 25 PLN

Esperanza TK105

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 50 PLN

Fury Spitfire SUA (NFU-0868)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 75 PLN

Tracer Battle Heroes Squadron (TRAKLA44999)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 100 PLN

Natec Genesis RX22 (NKG-0554)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 150 PLN

A4 Tech Bloody B314 (A4TKLA45173)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 200 PLN

Rampage Raptor RGB 7 culori LED KB-R17 (RAMPKE13942)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 250 PLN

Logitech G213 Prodigy (920-008093)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 300 PLN

Carbon Logitech G413

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 350 PLN

Ozone Strike Pro US Cherry MX Red (OZONESTRIKEPROUS)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 400 PLN

Razer Ornata Chroma (RZ03-02040100-R3M1)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 450 PLN

Razer BlackWidow Ultimate 2016 (RZ03-01700100-R3M1)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 500 PLN

SteelSeries Apex M500 (64490)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 600 PLN

Corsair K65 RapidFire RGB Cherry MX Speed (CH-9110014-NA)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 750 PLN

Comutator verde Razer BlackWidow Chroma V2 (RZ03-02030100-R3M1)

 

Cea mai bună tastatură de joc de până la 1000 PLN

Corsair Gaming K95 RGB Platinum

 

 

 

Ce poate face o tastatură de joc?

Nu trebuie să investești într-o tastatură specială pentru ca să joci jocuri pe calculator. Jocurile virtuale se pot juca și cu ajutorul unei tastaturi obișnuite, care este folosită pentru scriere, dar trebuie să vă amintiți că aceasta nu este soluția optimă. O tastatură bună pentru jocuri are o gamă largă de funcții utile. Sarcina sa este de a permite jucătorului să obțină o precizie mai bună și să crească viteza de reacție. Tastatura jucătorului are, de asemenea, o ergonometrie mult mai bună decât modelele tradiționale.

 

 

Ce fel de ​​tastatură pentru un jucător? Tipuri de tastaturi pentru computer

Există multe tipuri de tastaturi pe piață. Producătorii le adaptează la nevoile unor grupuri specifice. Pe lângă tastaturile pentru jucători, puteți găsi tastaturi pe rafturi, și pentru programatori sau persoane care scriu profesional. Pe lângă divizarea sarcinilor, tipul de comunicare computerizată, este adesea folosit pentru a distinge tastaturile computerului. În acest sens, se disting tastaturi cu fir și fără fir. Primele dintre ele sunt cele mai populare modele. Se conectează la computer cu un conector, care poate fi un port USB sau port PS / 2 mai puțin frecvent utilizat. Aceste tipuri de tastaturi pentru jucători nu au nevoie de putere suplimentară, deoarece necesită energie pentru a opera direct de la computer. Dezavantajul principal al acestora este cablul, care nu numai că interferează adesea cu jocurile virtuale, ci limitează și libertatea de mișcare. O alternativă la tastaturile cu fir sunt modelele wireless. Pentru ca aceștia să funcționeze, este necesar să le oferiți o sursă de alimentare externă. Cel mai adesea, tastaturile wireless pentru jucători funcționează pe baza bateriilor AA sau AAA. Dispozitivele comunică cu computerul prin infraroșu, bluetooth sau WiFi. Gama de acțiuni variază pentru fiecare cale de comunicare. Tastaturile Bluetooth pentru jucători se mândresc cu cea mai mare putere de conectare.

Tastaturile computerului sunt, de asemenea, împărțite datorită mecanismului lor de acțiune. În acest sens, distingem tastaturile tradiționale ieftine și cele mecanice mai scumpe, care sunt dedicate în primul rând jucătorilor. Se disting prin elasticitate mai mare a butoanelor, precum și rezistență și durabilitate. Producătorii de echipamente pentru calculator oferă și tastaturi ergonomice și despicate. Acestea sunt utilizate în principal pe birourile oamenilor care lucrează mult la computer.

 

 

Tastatură pentru jucător: taste

Atunci când alegeți o tastatură pentru jucător, ar trebui să acordați atenție nu numai tipului de modele specifice, dar mai ales a unor caracteristici unice. Una dintre ele este aranjarea, scalarea, marcarea și profilarea tastelor. Ele sunt cele mai importante atunci când alegeți o tastatură de joc. Ar trebui să acordați atenție dacă sunt amplasate și dimensionate optim. Tastaturile ieftine pot avea butoane prea mici, ceea ce înseamnă că nici cel mai simplu joc nu va fi ușor de executat. Înainte de a cumpăra, ar trebui să încercați tastatura, verificați dacă mâinile sunt așezate confortabil pe ea și dacă accesul la butoanele tastelor este ușor. Profilul cheie este cel mai potrivit pentru preferințele personale. Pe piață vor exista tastaturi pentru jucătorii cu podea joasă, cu butoane plate sau înalte. Merită să acordați atenție și metodei de marcare de pe tastatură. De obicei, producătorii folosesc imprimarea prin tampoane la modele ieftine. Acest lucru face ca tastele să se șteargă rapid, iar simbolurile sunt simțite sub degete. Clasamentul tastaturilor pentru jucători este dominat de un model de calitate mai bună, care propune o gravură laser mai durabilă, deși mai puțin pronunțată. Pe de altă parte, persoanele care caută tastatură de înaltă clasă pentru jucători pot alege modele cu simboluri imprimate cu metoda termosubstick. În cazul lor, marcajele sunt perfect vizibile și foarte durabile. Marele avantaj al acestui tip de tastaturi este că simbolurile nu sunt palpabile.

 

 

Comutatoare de tastatură pentru jucători

La tastatură, durabilitatea butoanelor este importantă pentru jucători. Modelele de contact de bază, care sunt în prezent cele mai populare în clasamentul tastaturilor de jocuri pe calculator, nu sunt foarte durabile. Puterea lor variază de la 1 la 5 milioane de prese. Tastaturile cu mecanism de foarfecă și cupole merg cu siguranță în acest domeniu. Aceste mecanisme sunt utilizate, de obicei, în tastaturi high-end și low-end, dar aceste coduri sunt echipate cu membrane mai avansate care permit o mai bună reacție a tastelor și o mai bună reacție. În clasamentul tastaturilor pentru jucători puteți găsi, de asemenea, modele mecanice care sunt considerate unul dintre cele mai bune de pe piață. Deși prețul lor este destul de mare, pot rezista până la 50 de milioane de bătăi. Realizarea lor sunt dispozitive durabile care sunt perfecte pentru jocuri.

 

 

 

Butoane suplimentare

Tastatura de joc diferă de cea tradițională prin utilizarea butoanelor suplimentare. Puteți găsi acolo butoane pentru control multimedia, care sunt standard chiar și în cele mai ieftine dispozitive, dar și taste suplimentare care permit să fie programate în mod liber. Acestea permit jucătorului să atribuie o anumită funcție unei taste. În cazul tastaturilor de bună calitate pentru jucători, fiecare buton poate fi programat separat, la modelele avansate această opțiune este posibilă doar cu unele taste. Alegerea optimă, așa cum arată clasamentul tastaturilor pentru jucători, este să cumpere un model cu 5-10 butoane macro.

 

 

Tastatură retroiluminată pentru jucători

Clasarea tastaturilor pentru jocuri pe calculator arată un interes deosebit pentru dispozitivele cu cheie retroiluminată funcțională încorporată. Este o soluție practică care vă permite să jucați jocuri noaptea. Tastaturile bune vă permit să alegeți culoarea de fundal și, de asemenea, vă permit să alegeți sferele pe care doriți să strălucească. Dacă sunteți în căutarea soluției optime, ar trebui să alegeți o tastatură care vă permite să reglați rezistența iluminării de fundal.

 

 

Combinații de tastatură

Atunci când alegeți o tastatură pentru jocuri pe calculator, nu puteți ignora ce combinații de tastaturi poate avea. Tastaturile de joc standard și ieftine acceptă 3 combinații de taste, la fel ca modelele standard pentru munca de birou. Spațiul mai mare de manevră este dat de modele mai avansate, care pot face față cu ușurință unei combinații de 5 taste, care pot fi împrăștiate și pe întreaga tastatură. Sistemul Anti-Ghosting vă arată modul în care tastatura va suporta combinațiile.

 

 

Timp de răspuns pe tastatura de joc

În tastatura pentru jucători, timpul de răspuns al cheii este, de asemenea, un parametru extrem de important. În majoritatea modelelor, rata de eșantionare este de 1000 Hz, ceea ce înseamnă că cheia este citită la fiecare 1 milisecundă, iar timpul de răspuns real este puțin mai lung. Acest lucru se datorează faptului că aici se aplică mecanismul de atingere a cheii.

 

 

Materialul tastaturei pentru jucători

Modul în care funcționează tastatura va fi, de asemenea, afectat de materialul din care este confecționat. Pentru modelele mai ieftine, producătorii sugerează de obicei dispozitive din plastic de calitate scăzută. Nu sunt foarte solide, se șterg rapid și se rup. De asemenea, merită să ne amintim că, pe lângă durabilitatea materialului din care este fabricată tastatura pentru jucător, este important să fie și confortabil de utilizat. Tastaturile din plastic ABS se murdăresc și se deteriorează destul de repede. Utilizatorii apreciază mult mai mult modelele din plastic PBT, acestea se regăsesc cel mai adesea în clasamentul tastaturilor pentru jucători. În plus, modelele de calitate mai bună sunt consolidate cu elemente din oțel și textura antiderapantă a tastelor.

 

 

Software-ul tastaturei pentru jucători

Software-ul este de asemenea un element important într-o tastatură pentru jocuri de calculator. Acest bun permite configurarea ușoară a dispozitivului și utilizarea maximă a capacității sale. Software-ul este de obicei adăugat la tastatura cu preț mediu și mare. Tastaturile ieftine pentru jucători au adesea lipsă de software dedicat, ceea ce împiedică în mod semnificativ utilizarea dispozitivului.

tastatura computer
fot.pixabay.com

Accesorii pentru tastatură

Tastaturile pentru jocuri de bună calitate sunt echipate cu accesorii suplimentare care ar trebui să vă permită să jucați confortabil jocuri virtuale. Gadgeturile la îndemână pentru tastaturile de joc includ suporturi pentru palme și picioare care permit reglarea înclinării. Dispozitivele care nu sunt echipate din fabrică cu aceste facilități vă permit, de obicei, să le cumpărați singur.

Mulți producători adaugă și tastele W, S, A și D detașabile tastaturii de joc – datorită acestui fapt, acestea pot fi înlocuite după ce s-au folosit prea mult butoanele.

Un gadget util poate fi, de asemenea, un organizator pentru cabluri sau hub-uri USB și conectori audio. Va păstra biroul ordonat și, datorită faptului că cablurile nu se vor încurca, jocul va fi mai ușor.

 

 

Cât costă o tastatură pentru jocuri?

Producătorii de echipamente pentru calculator oferă atât tastaturi ieftine pentru jucătorii ale căror prețuri pornesc de la 100 PLN, cât și modele avansate pentru câteva sute de PLN. Pentru o tastatură de calitate medie, care vă va permite să jucați la un nivel destul de bun, ar trebui să plătiți în jur de 300 PLN. Modelele care au un preț atractiv și parametri buni pot fi găsite în clasamentul tastaturilor pentru jucători.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here