Deja de câțiva ani, pentru că în 2013 televiziunea analogică a devenit învechită în Polonia, în fiecare casă din Vistula semnalul a fost folosit în standardul DVB, adică cel transmis de la emițătorii tereștri. Există multe avantaje ale acestei schimbări. Destinatarii se pot bucura de mai multe canale care pot fi vizualizate într-o calitate mai bună a imaginii și a sunetului și au funcții suplimentare la dispoziția lor pentru a spori comoditatea și atractivitatea vizionării programelor TV. Totuși, pentru a primi un semnal digital, trebuie să aveți un televizor adecvat. Trebuie să fie echipat cu așa-numitele Tuner DVB-T. Astăzi, acest dispozitiv poate fi achiziționat separat sau puteți cumpăra un televizor cu un tuner.
Cuprins:
1 Tunere TV recomandate
1.1 Cel mai bun tuner TV până în 50 PLN
1.2 Cel mai bun tuner TV până în PLN 100
1.3 Cel mai bun tuner TV până în 150 PLN
1.4 Cel mai bun tuner TV până în PLN 200
1.5 Cel mai bun tuner TV până în PLN 250
1.6 Cel mai bun tuner TV până în 300 PLN
1.7 Cel mai bun tuner TV până în 500 PLN
2 Pentru ce și când ai nevoie de un tuner TV?
3 Ce este televiziunea digitală terestră?
4 Tuner TV, după ce să te ghidezi la achiziția acestuia?
Astăzi, nu mai este posibil să aveți parte de televiziune analogică în Polonia. Deci, dacă doriți să vizionați televizorul, trebuie să aveți un dispozitiv care este conceput pentru a decodificasemnalul digital transmis. Persoanele care au cumpărat recent un televizor sau un monitor nu trebuie să se îngrijoreze de cumpărarea unui astfel de dispozitiv, deoarece cel mai probabil a fost încorporat din fabrică în receptor. Oamenii care primesc zilnic televiziune prin cablu nu au nicio problemă. Cu toate acestea, problema se confruntă cu persoane care au televizoare de tip mai vechi acasă. Pentru a putea viziona televizorul, trebuie să cumpere un nou receptor cu un tuner sau să investească într-un decodificator DVB-T. Acest decoder se numește tuner și oferă funcționalități diferite în funcție de model. Decodatoarele DVB-T ieftine sunt cele care permit recepția doar a unui semnal digital, în timp ce tunerele mai scumpe au mai multă funcționalitate.
Persoanele care decid să cumpere un tuner TV trebuie să-și amintească că, pe lângă acesta, vei avea nevoie și de o antenă. Cea mai bună este cea care poate primi semnal digital. Cu o antenă obișnuită cu plasă, va trebui să cumpărați un amplificator regulat bun pentru a obține un semnal bun.
Ce este televiziunea digitală terestră?
Televiziunea digitală terestră este deja standard. Oferă spectatorilor o imagine de bună calitate și o utilizare mai bună a frecvențelor disponibile. Datorită acesteia, programele TV pot fi transmise în HD și chiar Full HD. Cu toate acestea, imaginea în sine nu este tot ce se obține din televiziunea digitală terestră. Pe lângă o calitate bună a imaginii, veți obține și un sunet multicanal de înaltă calitate. În plus, destinatarii săi pot conta pe o ofertă de programare mai bogată și pe introducerea de servicii suplimentare, care până acum erau cunoscute în principal de televiziunea prin satelit. Astfel de funcționalități includ posibilitatea de a viziona programe cu subtitrare, mai multe coloane sonore, EPG sau afișarea informațiilor pe filme și programe difuzate. Televiziunea digitală terestră funcționează fără utilizarea emițătorilor sau a altor elemente de instanță, datorită cărora semnalele transmise sunt mai puțin sensibile la condițiile meteorologice. În Polonia, standardul de imagine DVB-T MEPG 4 cu sunet Dolby Digital Plus a fost adoptat pentru televiziunea digitală terestră. Televiziunea digitală terestră în Polonia este gratuită, proprietarul destinatarului este obligat să plătească doar abonamentul de radio și televiziune.
Tuner TV, după ce să te ghidezi la achiziția acestuia?
Majoritatea oamenilor cumpără un tuner TV doar pentru a primi semnalul de staniu și nu sunt prea interesați de funcțiile sale suplimentare. În acest caz, parametrul de bază la care trebuie să acordați atenție este codificarea. Un tuner bun și funcțional ar trebui să suporte codificarea MPEG-4. Cu toate acestea, trebuie amintit că unele dintre televizoare, în special cele achiziționate în afara Poloniei, pot suporta doar codificarea MPEG-2. În acest caz, pentru a vă bucura de semnalul TV digital către tuner, va trebui să cumpărați și un decodificator DVB-T.
Conectori pentru tunerul TV
Pentru ca tunerul să poată fi echipat util și să funcționeze, este necesar să îl conectați la televizorul dvs. Această conexiune se face prin conectori. Aceasta înseamnă că cele găsite în aceste două dispozitive trebuie să fie compatibile între ele. În tunerele TV ieftine, setul de conectori este de obicei foarte limitat. Prin urmare, înainte de a cumpăra un astfel de model, trebuie să verificați dacă acesta are cele mai importante interfețe. Cele de bază includ:
-SCRT – aceasta este intrarea analogică de bază utilizată la televizoarele CRT de generație mai veche; acest conector este responsabil pentru transmisia video și audio;
-Component Video – acesta este un alt conector analog, care este responsabil pentru transmisia video în HD;
-HDMI – acest conector se găsește în primul rând în televizoarele noi care permit transmiterea semnalelor digitale de o calitate foarte înaltă.
Conectoarele menționate mai sus sunt cele care garantează recepția imaginii, dar, după cum știți la televizor, sunetul este de asemenea important. Persoanele care caută un tuner TV bun ar trebui să verifice, de asemenea, ce conectori oferă dispozitivul în ceea ce privește sunetul. În clasamentul tunerelor TV, cele mai populare modele sunt cele care permit recepția sunetului surround. În ceea ce privește atașamentele audio în tunerele TV, există:
-Chinch RCA (S / PDIF) – acest conector este responsabil pentru trimiterea semnalului audio digital;
-Chinch – acest conector este format din două prize, dintre care prima este pentru canalul stâng și al doilea pentru canalul drept; răspunde de trimiterea semnalului analogic;
-Jack – conector analogic.
Funcționalități suplimentare a tunerului TV
Tunerele ieftine sunt un dispozitiv care decodează doar un semnal digital, dar există și dispozitive avansate pe piață care au funcții suplimentare. Puteți conta pe așa ceva, alegând un tuner TV de dimensiuni medii. În funcție de model, funcțiile suplimentare pot include, de exemplu, înregistrarea de filme pe hard disk, redarea de muzică, filme și fotografii și chiar navigarea pe Internet. De asemenea, magazinele au așa-numitele tunere combo. Este un dispozitiv care servește ca un decodificator pentru televiziunea terestră și prin satelit.
Tuner TV- sistemul de operare
Și mai multă funcționalitate este oferită de tunerele TV bazate pe Android. Sunt mult mai complexe. Funcționalitățile acestora includ: posibilitatea de a instala aplicații și jocuri de calculator, răsfoi site-uri web și de a folosi site-uri de rețele sociale și diferite tipuri de mesagerie. Tunerele Android sunt de asemenea echipate cu telecomenzi și tastaturi QWERTY care vă permit să le controlați cu ușurință.
Tunerul- doar pentru televizor?
Tot mai mulți oameni aleg să renunțe la achiziționarea unui televizor tradițional. Acest lucru se datorează nu numai dorinței de a salva mediul înconjurător, dar și stilului de viață. În secolul 21, majoritatea informațiilor provin de pe Internet. Acest lucru nu înseamnă însă că vor să renunțe la televizor complet. Dacă doresc să se uite la programele sau filmele lor preferate difuzate la televiziunea clasică, pot face acest lucru folosind computerul desktop. Cu toate acestea, pentru a primi televizorul pe un monitor de calculator, trebuie să cumpărați un decoder. Acest dispozitiv este echipat cu un conector USB și o intrare de antenă. Clasamentul tunerelor TV arată că acest tip de dispozitiv este de obicei de cea mai înaltă clasă, deoarece tunerele au un software instalat și permit utilizarea funcționalităților suplimentare ale echipamentelor.
De câte tunere aveți nevoie pentru televizor?
După analizarea tuturor parametrilor tehnici ai tunerului TV, merită să aveți grijă de aspectele, setările și cantitatea de echipamente pe care trebuie să le cumpărați pentru a primi un semnal digital. Nu uitați că o singură casetă set-top poate suporta doar un singur televizor. Este bine să alegeți echipament cu aprobare în poloneză, cel străin poate provoca interferențe ale semnalelor transmise digital.
Proiectarea și aspectul tunerului TV
Atunci când alegeți un tuner TV, nu puteți ignora aspectul acestuia. Majoritatea tunerelor sunt mici dispozitive dreptunghiulare și negre. Le puteți încadra cu ușurință lângă TV. Totuși, aici este de remarcat faptul că modelele individuale diferă în afișaj. Cele mai bune sunt echipate cu acest avantaj. Acestea indică de obicei timpul și programul primit. Tunerele TV ieftine nu au astfel de afișaje. Modelele de bază pot fi recunoscute și prin calitatea manoperei. Cel mai adesea, carcasa lor nu este fabricată din materiale plastice de înaltă calitate și acest lucru poate fi văzut la prima vedere. Acest lucru poate duce la instabilitatea lor și susceptibilă la deteriorarea mecanică.
Cât costă tunerul TV?
Tunerul TV nu este un dispozitiv scump. Din prima categorie fac parte dispozitivele cu prețuri care nu depășesc 100 PLN. În cazul lor, însă, nu există nicio asigurare a unei lungi vieți. Deși la început pot să nu provoace multe probleme, mai târziu multe persoane se plâng de înghețarea imaginii sau de pierderea semnalului. Aceasta înseamnă că este mult mai bine să investești în echipamente de ultimă generație. Clasamentul tunerelor TV este dominat în principal de modele de marcă care pot fi cumpărate la prețuri de la 120 zloți. Acestea sunt dispozitive stabile care vă permit să vă bucurați de o imagine lină, nedistorsionată și de un sunet de bună calitate. De obicei, aceste tipuri de tunere TV sunt fabricate de companii de renume care le garantează existența. În cazul tunerelor cu opțiuni extinse, de exemplu, cele cu un hard disk necesar pentru a înregistra și a reda ulterior programe TV, prețurile sunt în jurul valorii de 300 PLN.
Mulți oameni decid să cumpere cel mai ieftin tuner TV, considerând că calitatea acestui dispozitiv nu contează mult atunci când primește un semnal. Totuși, acesta nu este un principiu bun. Tunerele TV ieftine pot provoca crearea de imagini și întreruperi în transmisie și, astfel, nu vă vor permite să vă bucurați pe deplin de avantajele oferite de televiziunea digitală terestră. Persoanele care caută un dispozitiv bun la un preț atractiv se pot ghida după clasamentul tunerelor TV, care vă vor spune ce dispozitive obțin cele mai bune recenzii de pe piață și care sunt cele mai des cumpărate. Această combinație vă va ajuta să luați decizia de cumpărare optimă.
Curățarea nu este cea mai plăcută sarcină. Mulți oameni încearcă să o simplifice și să o scurteze cât mai mult. Producătorii de electrocasnice sunt de ajutor...