fot.pixabay.com

 

Majoritatea oamenilor percep fiecare laptop plat și subțire ca un ultrabook. Acest lucru nu este adevărat. Ultrabook-uri cu computere portabile care au parametri adecvați. Acestea fac ca dispozitivele să poată îndeplini funcția lor de bază, care este un serviciu bun în timpul călătoriei. Ultrabook-urile sunt dispozitive mobile ușoare și la îndemână, care pot fi ușor luate în vacanță, într-o călătorie de afaceri sau pentru a întâlni un client. Popularitatea lor înseamnă că tot mai mulți producători lansează pe piață modele de acest tip de laptopuri. Pentru utilizatori, acest lucru înseamnă că, înainte de a face o achiziție, trebuie să analizeze dispozitivul disponibil și să îl aleagă pe cel mai bun. Există mai mulți parametri, iar ajutorul achiziționării acestui echipament poate fi clasamentul ultrabook-urilor, care va afișa în prezent cele mai populare modele de pe piață.

 

performance
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Ultrabook-uri recomandate

1.1 Cel mai bun ultrabook până la 1.000 PLN

1.2 Cel mai bun ultrabook până la 2.000 PLN

1.3 Cel mai bun ultrabook până la 3.000 PLN

1.4 Cel mai bun ultrabook până la 4.000 PLN

1.5 Cel mai bun ultrabook până la 5.000 PLN

1.6 Cel mai bun ultrabook până la 6.000 PLN

2 Ce este un ultrabook?

3 Avantajele și dezavantajele ultrabook-urilor

4 Ultrabook-uri de afaceri

5 Ultrabook-uri convertibile, adică dispozitive 2 în 1

6 Procesorul în ultrabook

7 Cartea grafică în ultrabook

8 Ecranul în ultrabook

9 Cât cântărește ultrabook-ul?

10 Aspectul ultrabook-urilor

11 Bateria în ultrabook

12 Cât costă un ultrabook?

13 Cum să cumpărați un ultrabook bun? Clasament Ultrabook

 

Ultrabook-uri recomandate

Cel mai bun ultrabook până la 1.000 PLN

Kruger & Matz Explore 1404 (KM1404)

 

Cel mai bun ultrabook până la 2.000 PLN

Acer Swift 1 (NX.GP2EP.004)

 

Cel mai bun ultrabook până la 3.000 PLN

Asus ZenBook Flip (UX360CA-C4186T)

 

Cel mai bun ultrabook până la 4.000 PLN

Apple Macbook Air 13 13.3 ″ Intel® Core ™ i5-5360U – 8 GB RAM – 128 GB Disc – OS Sierra

 

Cel mai bun ultrabook până la 5.000 PLN

Apple Macbook Air 13 13.3 ″ Intel® Core ™ i5-5360U – 8 GB RAM – 256 GB Disc – OS Sierra

 

Cel mai bun ultrabook până la 6.000 PLN

Apple Macbook Pro 13 (MPXQ2ZE / A)

 

 

Ce este un ultrabook?

Mai simplu spus, un computer portabil ușor și subțire merită să fie numit ultrabook. Acestea sunt singurele trăsături pe care trebuie să le aibă pentru a fi numit în acest termen. Conform recomandărilor ultrabook-ului, cum ar fi un computer portabil care cântărește maximum 2 kilograme (deja cu o baterie), permite o durată lungă de viață a bateriei, este echipat cu un SSD sau disc hibrid și un ecran tactil, vă permite să intrați și ieșiți rapid din modul de repaus, grosimea acestuia nu depășește 32 de milimetri, are cel puțin o interfață rapidă (port care acceptă tehnologia USB 3.0) și se remarcă printr-un design atractiv. Deci, după cum vedeți, ultrabook-urile sunt computere specifice concepute pentru grupul țintă selectat.  Nu funcționează la fiecare birou și la fiecare loc de muncă.

 

Avantajele și dezavantajele ultrabook-urilor

Înainte de a începe o căutare a unui ultrabook bun, ar trebui să luați în considerare cu atenție dacă acest tip de echipament informatic va fi soluția optimă pentru dvs. Luând o astfel de decizie vă va ajuta să vă familiarizați cu argumentele pro și contra ultrabookului.

 

Utilizatorii Ultrabook-ului îl apreciază pentru faptul că sunt dispozitive ușoare, la îndemână și eficiente, care pot funcționa mult timp pe o baterie. Acestea sunt echipate cu un ecran tactil, datorită căruia combină funcționalitatea unui laptop tradițional și a unei tablete și le face perfecte ca dispozitive de afaceri. Un mare plus de instrumente de utilizare este, de asemenea, faptul că sunt computere care vă permit să protejați datele stocate. Acest lucru este posibil, deoarece fiecare dintre modelele disponibile pe piață este adaptat pentru a sprijini sistemul anti-furt Intel.

Cu toate acestea, ultrabook-urile au o serie întreagă de dezavantaje care nu trebuie ignorate. În primul rând, nu au unitate și au un număr limitat de porturi. Majoritatea modelelor au opțiuni de extindere limitate pentru componente individuale și nu permit scoaterea bateriei. Dezavantajele acestui tip de echipament includ și costul achiziționării acestora. Prețurile ultrabook-urilor în comparație cu notebook-urile cu parametri similari sunt foarte mari.

 

Ultrabook-uri de afaceri

Ultrabook-urile sunt utilizate în principal în afaceri. Deși orice tip de hardware de calculator poate fi utilizat la locul de muncă, producătorii oferă din ce în ce mai multe dispozitive speciale din linia de ultrabook de afaceri. Acestea sunt mult mai scumpe și pe lângă funcționalitățile de bază și parametrii, oferă o protecție sporită a informațiilor stocate. Ultrabook-urile de afaceri sunt echipate cu cititoare de amprente, cititoare de carduri de procesare, conectori pentru stații de andocare și module de suport pentru criptare. Trebuie menționat însă că astfel de dispozitive le căutăm în zadar în clasamentul ultrabook-urilor. Acestea sunt computere de ultimă generație, care sunt rareori alese de consumatorul de rând.

 

Ultrabook-uri convertibile, adică dispozitive 2 în 1

Pe lângă ultrabook-urile costisitoare pentru afaceri, ultrabook-uri convertibile pot fi găsite și pe piață. Sunt dispozitive care pot fi utilizate nu numai pentru muncă, ci și pentru divertisment. Acestea sunt echipate cu un ecran tactil, care poate fi ușor montat sau rotit astfel încât să ia forma unei tablete standard. Acest ecran poate fi ținut confortabil în mâini sau în genunchi. Astfel de dispozitive sunt excelente pentru navigarea site-urilor web, pentru citirea cărților electronice sau pentru jocul de calculator.

 

Procesorul în ultrabook

Unul dintre cei mai importanți parametri ai ultrabook-ului este procesorul folosit în acesta. Ar trebui să fie eficient, atât pe cât permite construcția dispozitivului și a componentelor disponibile. În prezent în ultrabook-uri sefolosesc procesoare de joasă tensiune care sunt disponibile în seria Intel Core în versiunile i3, i5 și i7. Cel de bază este un procesor Intel Core și 3 sau 4 funcționează bine cu utilizarea standard ultrabook, în cazul în care doriți să efectuați sarcini avansate pe el, de exemplu procesare de film, cel mai bine este să alegeți o unitate mai puternică.

 

Cartea grafică în ultrabook

Datorită dimensiunilor mici și a eficienței energetice, care nu permite ultrabook-ului să funcționeze mult timp pe baterie, producătorii acestora sunt nevoiți să folosească componente și soluții peste standard. Ultrabook-urile nu au grafice sau plăci de sunet performante. Acest lucru înseamnă că acest tip de echipament informatic este rar folosit de fanii divertismentului virtual. Modelele din clasamentul ultrabook-urilor au de obicei o placă grafică integrată care nu vă permite să dezactivați cele mai recente jocuri sau programe grafice avansate. Persoanele care caută calculatoare ce îndeplinesc astfel de sarcini ar trebui să se concentreze pe achiziționarea unui notebook clasic sau să aleagă un ultrabook cu o placă grafică dedicată (pe piață există mult mai puține modele).

 

Ecranul în ultrabook

Clasamentul ultrabook-urilor este dominat de modele cu ecran de 13,3 inci și rezoluție Full HD. Astfel de parametri sunt standard pentru majoritatea ultrabook-urilor și sunt considerați universali. Acestea oferă un spațiu de lucru suficient de mare, asigurând în același timp că laptopul nu pierde comoditatea. Oferta producătorilor poate, totuși, să corespundă modelului și mai mare și mai mic. Ultrabook-urile mari pot avea un ecran de până la 15,5 inci. Atunci când analizăm parametrii ecranului ultrabook-ului, merită să fim atenți și dacă modelul selectat este echipat cu un strat anti-reflectorizant. Este important dacă intenționați să lucrați afară sau într-o cameră bine luminată. De asemenea, rețineți că ultrabook-urile standard sunt echipate cu un ecran tactil. Prin urmare, viteza și sensibilitatea ecranului vor fi criterii importante de selecție.

 

Cât cântărește ultrabook-ul?

Ultrabook-urile sunt calculatoare de mică greutate. Asta un înseamnă că toate cântăresc la fel. Există modele complete pentru căror greutate nici nu depășește 1 kilogram, precum și modele a căror greutate oscillează până în 2 kilograme. Alegerea modelului poate depinde de preferințele personale. De obicei, persoanele care călătoresc mult și  iau leptopurile cu ele, optează pentru ultrabook-uri ușoare.

 

Aspectul ultrabook-urilor

Aspectul unui calculator întodeauna contează, în cazul ultrabook-urilor este unul dintre parametrii cheie. Cu un design frumos și modern se disting ultrabook-urile față de celelalte echipamente de calculatoare disponibile pentru piață. În cazul acestora se ține cont de design dar și de structură. Ar trebui să fie cel puțin la un nivel bun. ln clasamentul ultrabook-urilor poatem găsi dispozitive din diverse materiale. Cele mai populare și, de asemenea, cele mai ieftine, sunt realizate din plastic, însă cele construite din metal și din sticlă sunt aproape la fel de populare. Ultrabookurile ușoare, de clasă mai mare, care se laudă cu o rezistență mai ridicată la daune sunt dispozitive ale căror carcase sunt fabricate din fibre de carbon sau din aliaje de magneziu. Acestea, tot costă mai mult.

 

 

Bateria în ultrabook

Ultrabook-urile sunt computere concepute pentru mobilitate foarte mare. Prin urmare, în cazul lor, un parametru important este durata bateriei. Modelele de bază și ieftine, care pot fi găsite cu ușurință în clasamentul ultrabook-urilor, funcționează fără putere externă cel puțin 5 ore. Modele mai scumpe și mai avansate pot funcționa fără conexiune electrică până la 10 ore. Când cumpărați un ultrabook, nu uitați că, în cazul lor, nu este posibil să înlocuiți bateria cu una mai performantă ulterior. Aceasta înseamnă că trebuie să alegeți imediat un model care să ofere timp de lucru optim pentru dvs, departe de priza electronică.

 

Cât costă un ultrabook?

Prețurile Ultrabook-ului scad în fiecare an. Până de curând, achiziția lor reprezenta o cheltuială considerabilă. Astăzi, un ultrabook de bază poate fi cumpărat cu mai puțin de 2.000 PLN. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că prețul scăzut înseamnă și nu cea mai bună calitate. În cazul ultrabook-urilor de până la 2.000 PLN, vă puteți confrunta cu performanțe reduse, lipsa unei răciri adecvate sau funcționarea bateriei într-un interval minim. Foarte des, ultrabook-urile ieftine sunt, de asemenea, confecționate din materiale de proastă calitate, care pot fi văzute la prima vedere. Atunci când căutați unul bun, dar care nu necesită  un ultrabook foarte performant, cel mai bine este să cheltuiți un buget de la 2500 la 3000 PLN pe el. Deși nu vor fi de cea mai înaltă calitate, iar componentele lor vor fi cele din gama standard, acestea vor permite o funcționare relativ lină. Dorind să cumpărați un ultrabook eficient și bun, trebuie să vă pregătiți pentru o cheltuială de peste 4000 PLN. Merită, de asemenea, să știți că modelele de afaceri de obicei sunt cele mai scumpe de pe piață.

 

Cum să cumperi un ultrabook bun? Clasament Ultrabook.

Atunci când alegeți un ultrabook, este mai bine să verificați dacă modelul selectat are toți parametrii care determină acest tip de echipament. Abia atunci poate fi numit așa. De remarcat, de asemenea, că multe notebook-uri clasice dețin mulți parametri și, uneori, chiar toți parametrii ultrabook-urilor, cu toate acestea nu sunt calificați de către producători că fac parte din această categorie de echipamente de calculator. Astfel de dispozitive, deși garantează o calitate și performanță similară, sunt de obicei mult mai ieftine. Aceasta înseamnă că, dacă doriți să cumpărați un ultrabook bun, ar trebui să vă ghidați de parametrii dispozitivului, nu doar de numele acestuia. Alegerea echipamentelor poate fi ghidată și de clasamentul ultrabook-urilor, care este o listă cu cele mai populare modele care se bucură de recenzii bune. Aceste modele arată că este posibil să păstrezi un compromis între computere de înaltă calitate și preț atractiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here