toamna
fot.pixabay.com

Ciupercile uscate fac parte din multe feluri de mâncare poloneze. Persoanele care nu au entuziasm să culeagă ciuperci, le cumpără în magazin. Cu toate acestea, cei pentru care culesul ciupercilor este o plăcere, coșurile de ciuperci pline, trebuie pregătite pentru consum suplimentar. Nu toate ciupercile adunate pot fi mâncate imediat. Nu întotdeauna o soluție bună este să folosești toate ciupercile pentru a face conserve. Deci, pentru a păstra mâncarea, este necesar să o uscați. Până de curând, ciupercile se uscau la soare, dar astăzi acest proces este facilitat de uscătoarele alimentare. Acestea nu numai că permit ciupercilor să se usuce rapid, dar fac și procesul ușor. Mai mult, uscătoarele de ciuperci pot fi, de asemenea folosite pentru conservarea altor produse alimentare, de exemplu, carne, legume sau fructe. Vezi cum să alegi un uscător de ciuperci.

 

deshidrator
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Uscătoare de ciuperci recomandate

1.1 Cel mai bun uscător de ciuperci până la 150 PLN

1.2 Cel mai bun uscător de ciuperci până la 200 PLN

1.3 Cel mai bun uscător de ciuperci până la 250 PLN

1.4 Cel mai bun uscător de ciuperci până la 500 PLN

1.5 Cel mai bun uscător de ciuperci până la 1000 PLN

2 Cum funcționează un uscător de ciuperci?

3 Capacitatea uscătorului de ciuperci

4 Putere și timp de uscare

5 Uscătorul de ciuperci care economisește energie

6 Confortul și comoditatea utilizării unui uscător de ciuperci

7 Uscare uniformă – funcționalitatea unui uscător de ciuperci

8 Caracteristici superioare ale uscătorului de ciuperci

9 Utilizarea unui uscător de ciuperci

10 Cât costă un uscător de ciuperci?

11 Clasamentul uscătoarelor de ciuperci – în ce vă poate ajuta?

 

 

 

Uscătoare de ciuperci recomandate

Cel mai bun uscător de ciuperci până la 150 PLN

Scarlett SC-421

 

Cel mai bun uscător de ciuperci până la 200 PLN

RAVEN ESS001

 

Cel mai bun uscător de ciuperci până la 250 PLN

Severin OD 2940

 

Cel mai bun uscător de ciuperci până la 500 PLN

Hendi 229002

 

Cel mai bun uscător de ciuperci până la 1000 PLN

Counter Intelligence D-Cube LD-9013A

 

 

Cum funcționează un uscător de ciuperci?

Uscătorul de ciuperci este un dispozitiv simplu format din site, un capac strâns și o carcasă cu un panou de ventilație și încălzire montat în el. Acest element permite uscarea produselor alimentare găsite în dispozitiv. Funcționarea uscătorului de ciuperci este reglată cu ajutorul butoanelor amplasate pe carcasă. Acestea vă permit să porniți și să dezactivați dispozitivul și, opțional, să schimbați viteza de uscare.

Cu toate acestea, cel mai important element în construcția unui uscător de ciuperci sunt sitele. Pe ele se răspândesc ciupercile sau eventual fructele sau legumele. De la acestea pornește capacitatea întregului dispozitiv. Uscătoarele de ciuperci mici sunt de obicei echipate cu 3 site, modelele mari au chiar 9 site. Majoritatea sitelor sunt rotunde, iar după cum arată clasamentul uscătoarelor de ciuperci, diametrul cel mai popular este de 33 de centimetri. În cazul sitelor, merită să verificați și înălțimea marginilor lor. Ca standard, au până la 5 centimetri, ceea ce permite uscarea confortabilă a majorității produselor alimentare. Uscătoare de ciuperci de bună calitate sunt de obicei echipate cu site reglabile în înălțime, precum și seturi întregi de tăvi pentru păstrarea produselor alimentare individuale (echipate cu tăvi cu găuri și tăvi simple). În cele mai populare modele de uscător de ciuperci, sitele sunt înconjurate de învelitori transparente care vă permit să controlați procesul de uscare continuu. O comoditate suplimentară este faptul că carcasa poate fi demontată și ecranele individuale sunt extinse. Aceasta permite curățarea rapidă și ușoară a părților individuale ale dispozitivului.

Ultimul element al construcției uscătorului este capacul. Pentru ca uscătorul de ciuperci să funcționeze eficient, capacul trebuie să fie strâns.

 

 

Capacitate uscătorului de ciuperci

Capacitatea uscătoarelor de ciuperci este un parametru dat în litri. Cele mai populare dispozitive indicate în clasamentul uscătoarelor de ciuperci ca fiind cele mai bune au între 10 și 11 litri și sunt construite din 5 site. Există, de asemenea, uscătoare mult mai mari pe piață, care pot usca simultan până la 15 litri de produse alimentare. Informațiile despre capacitate nu sunt adesea furnizate de producători, sau de specificațiile tehnice, ci sunt înlocuite cu date privind numărul de ecrane și diametrul acestora.

 

 

Putere și timp de uscare

Când cumpărați un uscător de ciuperci, merită să fiți atenți la puterea dispozitivului. În modelele standard destinate utilizării casnice, aceasta variază între 240 și 700 W, cele mai populare uscătoare fiind de aproximativ 400W. Performanța și timpul de uscare al produselor individuale depind în mare măsură de puterea dispozitivului. Cu cât este mai mare puterea, cu atât timpul de uscare este mai scurt. Puterea uscătorului de ciuperci este influențată de motorul și încălzitorul instalat în dispozitiv. Cu un uscător de 250 W, ciupercile trebuie să fie uscate timp de 3 până la 15 ore. Cât de mult timp va dura întregul proces depinde de umiditatea acestora, setările de temperatură și grosimea pieselor. Din acest motiv, este bine să știți dacă modelul selectat de uscător de ciuperci dă temperaturi pe care dispozitivul le atinge la o anumită putere. Merită să ne amintim că temperaturile ridicate nu sunt bune. Cu cât sunt mai mari, cu atât este mai mare pierderea de nutrienți și vitamine din produsul uscat.

 

 

Uscătorul de ciuperci care economisește energie

Datorită faptului că procesul de uscare durează de obicei câteva ore, multe persoane caută dispozitive care economisesc energie. Uscătoarele de ciuperci sunt considerate astfel, vă permit să reglați singuri puterea de uscare. De asemenea, merită să alegeți modele al căror încălzitor poate fi oprit periodic. Acest lucru va reduce consumul de energie și va menține temperatura potrivită în uscătorul de ciuperci.

 

 

Confortul și comoditatea utilizării unui uscător de ciuperci

Un uscător de ciuperci este de obicei un dispozitiv destul de cunoscut, care nu se lipește de blatul de bucătărie. Datorită faptului că este adesea scos și retras, precum și mutat în diferite locuri, este necesar să vă asigurați că modelul selectat este confortabil și solid. Carcasa și elementele individuale ale uscătorului de ciuperci trebuie să fie realizate din plastic dur, rezistent la deteriorarea mecanică.

În plus, uscătoarele de ciuperci bune sunt echipate cu picioare de cauciuc antiderapant, care fac ca dispozitivul să se lipească stabil de suprafață. De asemenea, este bine să acordați atenție lungimii cablului dispozitivului. Ar trebui să fie suficient de lung pentru a ajunge cu ușurință în cea mai apropiată priză.

Modul de control al dispozitivului afectează și confortul de utilizare. În clasamentul uscătoarelor de ciuperci, dispozitivul controlat mecanic (manual) este încă popular, însă persoanele care caută soluții mai moderne pot cumpăra uscătoare cu un ecran digital. Utilizarea unor astfel de mașini este mai convenabilă și, în același timp, panoul electronic arată imediat parametrii la care funcționează în prezent uscătorul de ciuperci.

Datorită timpului de uscare îndelungat, merită să vă uitați și la cât de tare funcționează dispozitivul. De obicei în timpul uscării emit sunete uniforme care seamănă cu un sunet de zumzet. Uscătoarele liniștite de ciuperci se pot lăuda că lucrează 20dB, cele mai zgomotoase modele funcționează la aproximativ 70 dB. De regulă, cu cât este mai mare puterea uscătorului de ciuperci, cu atât va produce mai mult zgomot în timpul funcționării.

 

 

Uscare uniformă – funcționalitatea unui uscător de ciuperci

În clasamentul uscătoarelor de ciuperci, dispozitivele care sunt echipate cu funcționalități care susțin chiar și uscarea produselor alimentare sunt cel mai adesea cumpărate. Pentru a atinge acest efect, dispozitivele sunt echipate cu funcții precum:

  • ventilator de aer circulator sau doar ventilator – această funcționalitate înseamnă că fluxul de aer cald ajunge la fiecare ecran uscător cu o intensitate uniformă;
  • control microprocesor – aceasta permite setarea unui flux de aer constant și stabil, cu aceeași temperatură pentru fiecare ecran;
  • site rotative – site-urile rotative asigură că fluxul de aer scăpat nu ocolește niciunul dintre produsele uscate.

 

legume
fot.pixabay.com

Caracteristici superioare ale uscătorului de ciuperci

Mai mult de funcționalitățile standard ale uscătoarelor de ciuperci este capacitatea de a regla puterea de uscare și temperatura. De obicei, această ajustare acoperă 20-3 grade și în funcție de tipul de control se face prin panouri electronice sau cu ajutorul butoanelor. Multe uscătoare de ciuperci de mai bună calitate sunt, de asemenea, echipate cu garanții suplimentare. Acestea includ:

  • termostat care vă permite să mențineți o temperatură constantă în timpul funcționării mașinii,
  • cronometru cu oprire automată, care semnalează sfârșitul procesului de uscare și dispozitivul în sine oprit,
  • protecție termică care protejează uscătorul de supraîncălzire.

 

 

 Utilizarea unui uscător de ciuperci

Majoritatea uscătoarelor de ciuperci vă permit să uscați nu numai aceste produse alimentare, ci și fructe și legume. Aceasta este soluția optimă care vă permite să folosiți mașina pe tot parcursul anului, și nu doar pentru două luni de toamnă. Dacă doriți să alegeți un uscător alimentar universal, merită să verificați ce produse puteți usca în el și dacă producătorul adaugă situri speciale la set, vă permite să uscați fructe și legume mai solicitante. Merită să ne amintim că modelul universal ar trebui să poată regla puterea și / sau temperaturile. Fiecare produs trebuie uscat la o temperatură diferită.

 

 

 

Cât costă un uscător de ciuperci?

Există multe modele de uscătoare de ciuperci pe piață. Cele mai simple modele care nu oferă funcții suplimentare sau securitate pot fi cumpărate pentru 100 PLN. Cu toate acestea, trebuie amintit că, în cazul lor, chiar și uscarea este rară. Astfel de modele nu sunt, de asemenea, foarte confortabile de utilizat. De obicei, nu au situri reglabile, motiv pentru care sunt dispozitive mari, greu de ascuns. Uscătoarele de ciuperci ieftine sunt, de asemenea, puține modele care constau din 4 site. Acest lucru înseamnă că nu sunt foarte spațioase, iar uscarea mai multor produse implică foarte mult timp. Este mult mai profitabil să cumpărați un uscător de ciuperci de dimensiuni medii. Pentru aceasta trebuie să plătiți între 150 și 450 zloți. Aceste dispozitive au de obicei funcții suplimentare și asigură o uscare atât de importantă a legumelor și fructelor.

 

 

Clasamentul uscătoarelor de ciuperci – în ce vă poate ajuta?

Alegerea unui uscător de ciuperci bun nu este o sarcină ușoară, există multe modele pe piață care au parametri diferiți. Mulți oameni sunt ghidați de preț atunci când cumpără, dar acesta nu poate fi principala determinantă. Uscătoarele de ciuperci de bună calitate trebuie să aibă parametrii potriviți care să permită uscarea produselor la temperatura potrivită. În caz contrar, acestea se usucă pe cip sau rămân umede în interior. Oamenii care au o problemă în a decide pot fi ajutați de clasamentul uscătoarelor de ciuperci. Este o listă cu cele mai populare dispozitive achiziționate recent, care au obținut recenzii bune ale utilizatorilor. Este de mult ajutor, pentru că producătorii de uscătoare de ciuperci nu oferă adesea cumpărătorului parametri importanți, cum ar fi, de exemplu, puterea dispozitivului. De asemenea, merită să ne amintim că atunci când cumpărați orice dispozitiv electronic, inclusiv un uscător, este bine să pariați pe modele de mărci renumite și de renume care garantează produsele. Datorită acestui fapt, veți fi sigur că mașina de uscare va dura mulți ani și că orice defecte vor fi reparate pe cheltuiala producătorului.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here