haine
fot.pixabay.com

Uscarea rufelor în special iarna și toamna este o adevărată provocare. Umiditatea ridicată înseamnă că hainele spălate se usucă mult timp, și rămân oarecum ude. Cu toate acestea, există o modalitate de a scoate rufele uscate și moi dirct din cuvă. O modalitate în acest sens este să cumpărați un uscător de haine. Acest echipament devine din ce în ce mai popular pentru case și apartamente poloneze. Dacă încercați și să îl cumpărați, vedeți care sunt parametrii tehnici la care merită să fiți atenți și să cunoașteți clasamentul uscătoarelor de haine. Cunoștințele acumulate vă vor permite să cumpărați cel mai bun dispozitiv pentru dvs. la un preț atractiv și utilizarea fără probleme a avantajelor oferite de un uscător de haine de casă.

 

 

 

Cuprins

1 Merită să cumpărați un uscător de haine?

2 Tipuri de uscătoare de haine electronice

3 Cum să cumperi un uscător? Parametrii uscătorului de haine

4 Capacitatea rezervorului de apă

5 Clasa energetică de uscătoare de haine

6 Timp de uscare

7 Cât de tare lucrează uscătorul de haine?

8 Dimensiunile uscătorului de haine

9 Programe de uscare – ce haine pot fi uscate într-un uscător?

10 Caracteristici suplimentare ale uscătorului de haine

11 Cum se folosește un uscător de haine?

haine
fot.pixabay.com

Merită să cumpărați un uscător de haine?

 

Mulți oameni renunță la ideea de a cumpăra un uscător de haine după ce citesc multe opinii nefavorabile acestui dispozitiv. Acestea spun că uscătoarele sunt zgomotoase, deteriorează hainele, le șifonează, că procesul de uscare durează mult timp și astfel consumă multă energie electrică. Desigur, toate aceste dezavantaje pot fi găsite în uscătoarele de casă, dar dacă cumpărarea este înțeleaptă, ele pot fi ușor eliminate. Uscătoarele moderne de haine economisesc energie, sunt capabile și liniștite. Ba mai mult, datorită faptului că producătorii îi echipează cu numeroase programe, opțiunile de uscare pot fi ușor adaptate tipului de țesătură, astfel încât acestea să nu fie deteriorate.

Mărimea uscătorului de haine stârnește și multe controverse. Proprietarii de apartamente mici se tem în mod special să-l cumpere. Ei se tem că dispozitivul va ocupa mult spațiu. Cu toate acestea, trebuie menționat că în magazine puteți cumpăra uscătoare mici care se vor încadra perfect în mini-baia dvs. Uscătoarele de haine sunt de asemenea disponibile pe piață și pot fi puse pe mașina de spălat sau ascunse sub tejghea. Datorită lor, veți economisi spațiu care a fost alocat până acum pentru întinderea rufelor, precum și timpul necesar pentru uscarea hainelor.

 

 

 

Tipuri de uscătoare de haine electronice

Alegerea unui uscător de haine ar trebui să înceapă cu a decide ce tip de dispozitiv vrei să ai acasă. Există două posibilități. Primele sunt uscătoarele de aer mai vechi, iar următoarele uscătoare sunt cu condensator mai nou.

Acestea din urmă domină clasamentul uscătoarelor de haine. Ele lucrează pe baza aburului care este creat în tamburul dispozitivului. Aburul este condensat, adică condensat în apă și se acumulează într-un rezervor special, independent. După uscarea hainelor, rezervorul trebuie golit. Apa care se acumulează în uscător poate fi turnată sau folosită pentru călcarea / udarea plantelor casnice.

Uscătoarele de haine pot fi achiziționate independent sau încorporat. Ele diferă în primul rând prin capacitatea de a încărca rufe. Uscătoarele de haine independente permit încărcarea din față sau din partea superioară, în timp ce uscătoarele încorporate permit încărcarea numai din față. După cum arată clasamentul uscătoarelor de haine, modelele independente sunt cele mai populare în Polonia.

 

 

Cum să cumperi un uscător? Parametrii uscătorului de haine

Când cumpărați un uscător, în primul rând, ar trebui să vă gândiți la dispozitivul de care veți avea nevoie, iar acesta să răspundă așteptărilor voastre. Alte echipamente se aleg pentru o familie numeroasă, altele pentru o singură persoană. Uscătoarele pentru aceste două grupuri sociale vor diferi în primul rând ca mărime și, în consecință, capacitatea cuvei. Cu cât este mai mare cuva, cu atât mai multe rufe pot fi uscate într-o  singură etapă. Uscătoarele standard de haine vă permit să încărcați 3-4 kilograme de rufe o dată. Acest lucru nu înseamnă însă că nu sunt disponibile modele mai capabile. Atunci când alegeți o capacitate de uscare, merită să o ajustați la mașina de spălat. Dacă capacitatea sa este de 5 kilograme, atunci un uscător care are capacitatea de 9 kilograme de rufe este pera mare. Dacă cumpărați uscătoare de haine puternice, merită să alegeți echipamente care vă permit să uscați doar jumătate din haine, până la urmă, nu întotdeauna spălați cantități mari.

 

 

 

Capacitatea rezervorului de apă

Capacitatea rezervorului de apă este, de asemenea, un parametru semnificativ în uscătoarele cu condensatoare. În dispozitivele standard, care se regăsesc cel mai adesea în clasamentul uscătoarelor de haine,  rezervoarele au o capacitate de aproximativ 5 litri. Acest lucru vă permite să vă uscați confortabil rufele fără a-l goli constant. Este demn de remarcat faptul că, în modele mai noi de dispozitive de înaltă calitate, rezervorul se golește de la sine, datorită faptului că poate fi conectat la sistemul de canalizare și irigare. De asemenea, merită să verificați locația rezervorului. După cum indică clasamentul, modelele care sunt cel mai des cumpărate sunt cele cu rezervorul în vârf.

 

 

Clasa energetică pentru uscătoare de haine

Dacă doriți să cumpărați un uscător de haine care folosește foarte puțină energie electrică, verificați clasa energetică. La fel ca în cazul altor dispozitive electrice, această clasă vă spune câtă energie consumă dispozitivul într-un an în comparație cu echipamentele standard de acest tip. În cazul uscătorilor de haine, se aplică clasele marcate cu literele alfabetului de la A la G. Cele mai ridicate dispozitive de clasă sunt cele marcate cu litera A. Trebuie să ne amintim, totuși că sunt cele mai scumpe și cel mai puțin obișnuite. Analizând clasamentul uscătoarelor de rufe, se poate observa că cele mai populare echipamente sunt eficiența B și C. În ele raportul preț-consum este cel mai bun.

 

 

 

 

Timp de uscare

Un este lipsită de importanță în uscătorul de haine, perioada în care îndeplinește sarcina încredințată. Modelele disponibile pe piață funcționează între 35 și 110 minute. În mare măsură, timpul de uscare depinde de greutatea încărcăturii, de tipul de țesătură și de programul de uscare selectat. Trebuie amintit că acest lucru ar trebui să fie întotdeauna adaptat la materiale specifice. Dacă un adaptați, hainele din uscător pot fi deteriorate iremediabil.

 

 

Cât de tare lucrează uscătorul de haine?

Înainte de a cumpăra un uscător de haine, mulți oameni se întreabă, de asemenea, cât de mult zgomot produce echipamentul. Zgomotul echipamentului este exprimat de producători în decibeli. Cel mai adesea, uscătoarele funcționează între 61 și 70 de decibeli. Cu cât este mai mare clasa energetică, cu atât munca este mai liniștită. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că acest tip de echipament pentru casă nu este cel mai liniștit.

 

 

 

Dimensiunile uscătorului de haine

Având un apartament mic, este necesar să alegeți un astfel de dispozitiv care să corespundă dimensiunilor camerei în care se află. Majoritatea uscătoarelor de haine au dimensiuni similare cu mașinile de spălat standard, ceea ce înseamnă că acestea măsoară 49 × 51 cm, unde prima dimensiune se referă la înălțime și a doua dimensiune la adâncime. Modele compacte pot fi găsite și pe piață, precum și în clasamentul de mai sus al uscătorilor de haine. Achiziționarea acestora este o considerație bună dacă baia are puțin spațiu. Producătorii oferă, de asemenea, dispozitive care pot fi puse pe mașina de spălat, ascunse sub blat sau fixate pe perete. Nu uitați că atunci când alegeți un uscător de haine care se deschide din față, trebuie să oferiți spațiu suplimentar pentru deschiderea ușii.

 

 

 

Programe de uscare – ce haine pot fi uscate într-un uscător?

Uscătoarele de astăzi sunt dispozitive complexe. Chiar și modelele de bază și cele ieftine sunt echipate cu mai multe programe care vă permit să uscați diverse tipuri de haine. Înainte de a cumpăra, merită să analizăm dacă ceea ce echipamentul propune este suficient pentru noi și acoperă nevoile și hainele pe care le avem în garderobă. Cel mai adesea în uscătoarele de haine puteți găsi:

  • program rapid – vă permite să uscați hainele din materiale sintetice; se folosește de obicei numai pentru uscarea rufelor scoase din mașina de spălat;
  • program de bumbac – dedicat îmbrăcămintei de bumbac, prosoape și fețe de masă;
  • program de lână – datorită acestuia, uscătorul nu va deteriora hainele delicate de lână sau cașmir; pe lângă faptul că programul le usucă, le va oferi și textura de moale și pufos; la acest program puteți, de asemenea, să uscați haine din alte țesături delicate, dacă uscătorul nu are programe separate pentru acestea;
  • program de călcare – în acest caz uscarea este foarte blândă, ceea ce reduce semnificativ cutelr; acest lucru vă permite să pregătiți materialul pentru călcat, care durează mai puțin și este mai ușor;
  • program de împrospătare – este folosit pentru uscarea hainelor care au fost atârnate în garderobă de multă vreme sau ascunse în valize; după ședința de împrospătare în uscător, hainele sunt reîmprospătate și parfumate;
  • program sport – dedicat uscării îmbrăcămintei sportive;
  • program sintetic – vă permite să uscați în siguranță țesături sintetice, adică poliester, acrilic sau elastină; poate fi folosit și pentru țesături cu amestec sintetic.

Deși numărul de programe de uscare este foarte lung, rețineți că nu orice îmbrăcăminte poate fi pusă într-un uscător de haine. Aflăm dacă îmbrăcămintea este potrivită pentru o astfel de uscare și cum ar trebui să arate astfel încât să fie sigur pentru tanin, analizând eticheta.

 

 

Caracteristici suplimentare ale uscătorului de haine

Atunci când căutați un uscător de haine bun, puteți analiza, de asemenea, caracteristicile suplimentare pe care le oferă. Printre cele pe care le putem găsi cel mai des sunt:

  • indicator gol al rezervorului de apă – vă informează când rezervorul este plin și vă avertizează că apa trebuie evacuată;
  • indicator de curățare a filtrului – vă avertizează să curățați filtrul în uscător;
  • timpul de pornire întârziat – vă permite să începeți uscarea la un moment specificat;
  • program cu abur – vă permite să reîmprospătați hainele și, de asemenea, să îndepărtați cutele din ele;
  • senzor de umiditate – măsoară nivelul de umiditate al hainelor și ajustează automat timpul de uscare și consumul de energie la acesta; această opțiune vă permite să economisiți facturile de energie electrică;
  • semnale sonore care informează despre sfârșitul lucrului;
  • posibilitatea schimbării direcției de deschidere a ușilor;
  • iluminarea cuvei – datorită acestei opțiuni, munca va fi mai confortabilă și, în același timp, veți fi sigur că toate hainele au fost scoase din uscător.

 

 

haine
fot.pixabay.com

 

 Cum se folosește un uscător de haine?

Chiar și cel mai bun uscător de haine nu va fi un echipament funcțional dacă nu îl utilizați corect. Pentru ca dispozitivul să nu se deterioreze după câteva săptămâni de utilizare, este necesar să respectați regulile de bază. Ele spun că întotdeauna trebuie să puneți doar rufele stoarse în uscător, să nu uscați obiecte mari sau de cauciuc și să vă amintiți să curățați filtrul în mod regulat. De asemenea, este important să nu puneți haine nespălate în uscător sau să o supraîncărcați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here