ventilator camera
fot.pixabay.com

Clasamentul ventilatoarelor – Ce ventilator să cumperi. TOP 10

Căldura de vară și temperaturile ridicate dau un impact tuturor. Nu este de mirare atunci că, odată cu vara care se apropie, toată lumea se gândește cum să asigure puțină răcoare în locuință. În Polonia, aerul condiționat nu este comun. De obicei, aerul condiționt este instalat în clădiri rezidențiale de lux și în birouri. Este dificil să îl întălnești în case și apartamente obișnuite. Acești oameni trebuie să investească într-un ventilator portabil pentru a se răcori. De obicei, îl aleg pe cel în picioare care asigură o răcoare maximă. Totuși, acesta nu este singurul tip de ventilator portabil disponibil pe piață și acesta are diverși parametri și date tehnice care ar trebui luate în considerare la cumpărare. Vezi cum să alegi un ventilator pentru locuința ta.

 

aer rece
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Ventilatoare recomandate

1.1 Cel mai bun ventilator  de până la 50 PLN

1.2 Cel mai bun ventilator  de până la 100 PLN

1.3 Cel mai bun ventilator  de până la 150 PLN

1.4 Cel mai bun ventilator de până la 200 PLN

1.5 Cel mai bun ventilator  de până la 300 PLN

1.6 Cel mai bun ventilator  de până la 400 PLN

1.7 Cel mai bun ventilator  de până la 500 PLN

1.8 Cel mai bun ventilator  de până la 1000 PLN

2 Tipuri de ventilatoare portabile

3 Parametrii ventilatoarelor

4 Controlul ventilatoarelor

5 Funcționalități suplimentare ale ventilatoarelor

6 Execuție și proiectare.

 

 

Ventilatoare recomandate

Cel mai bun ventilator  de până la 50 PLN

Mesko MS 7311

Cel mai bun ventilator  de până la 100 PLN

Powermat ST-3

Cel mai bun ventilator  de până la 150 PLN

Vesta ESF01

 Cel mai bun ventilator  de până la 200 PLN

Columbia Vac WGC50

Cel mai bun ventilator  de până la 300 PLN

RAVEN EWS001

Cel mai bun ventilator  de până la 400 PLN

RAVEN EWS002

 Cel mai bun ventilator  de până la 500 PLN

HB SF 4011 DWRC

Cel mai bun ventilator  de până la 100 PLN

Dyson AM07

 

Tipuri de ventilatoare portabile

Aerul condiționat ajută în lupta împotriva căldurii și a temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, nu este nici comun, nici sănătos. Adesea, chiar și în casele sau birourile în care este instalat, de cele mai multe ori se decide cumpărarea de ventilație portabilă, care este mai sănătoasă pentru gospodărie / angajați. Pe piață există numeroase ventilatoare portabile. Ele pot fi împărțite în cele tradiționale și cele de coloane. Ventilatoarele tradiționale sunt cele  cu o aripă din plastic sau metal. Se caracterizează printr-un diametru mic de până la aproximativ 40 de centimetri. Ventilatoarele sunt montate pe un suport care poate fi așezat pe un birou, masă, raft sau podea. La ventilatoarele portabile mai bune, suportul este mai înalt și reglabil. Ventilatoarele tradiționale portabile sunt o alegere bună pentru cei care doresc să ventileze o zonă mică.

Ventilatoarele de coloană sunt o altă alternativă. Este vorba despre dispozitive cu elice fixate pe axa verticală. Forma și carcasa lor seamănă cu o coloană. Sunt înguste și estetice, realizate de obicei într-un stil modern. Ventilatoarele  de coloană sunt disponibile pe piață pe diferite înălțimi cuprinse între 40 și 120 de centimetri. Multe dintre aceste dispozitive sunt automatizate și permit telecomanda. De obicei, acest tip de echipament este ales de către persoanele care doresc să ventileze zone mai mari și cărora le pasă de estetica dispozitivului.

Ventilatoarele portabile pot fi, de asemenea, împărțite în funcție de tipul lor de bază. În acest sens, vorbim despre ventilatoare de birou cu o bază mică, care le permite să fie așezate pe un birou, masă sau raft. Sunt disponibile atât în ​​versiuni tradiționale, cât și în coloane. Dacă cumpărați un ventilator pentru birou de tracțiune, trebuie să țineți cont de faptul că are nevoie de un spațiu mare de blat pentru funcționare. De asemenea, este demn de remarcat faptul că, datorită dimensiunilor lor compatibile, acestea nu ventilează doar o mică parte a camerei.

Al doilea tip de ventilatoare pe care îi putem întâlni sunt cele care stau în picioare. Acestea sunt concepute pentru a fi amplasate pe podea, de exemplu, într-un colț al camerei. Sunt echipate cu un suport lung reglabil. Apar, de asemenea, în versiuni coloană și tradiționale și sunt mult mai eficiente decât cele de birou. Modelele clasice cu elice rotative domină clasamentul ventilatoarelor.

 

Parametrii ventilatoarelor

Când cumpărați un ventilator permanent, acordați atenție celor trei parametri de bază. Ele sunt puterea, eficiența și intensitatea muncii. Acestea vor fi cele mai importante pentru utilizarea ulterioară a echipamentului. În cazul unei puteri a ventilatorului permanent, trebuie amintit că este un echipament cu putere relativ redusă. În practică, acest lucru înseamnă că consumă puțină energie electrică, motiv pentru care pot fi numiți dispozitive care economisesc energie. În funcție de modelele selectate, puterea este cuprinsă între 30 și 150 W. În clasamentul ventilatoarelor, domină modelele care au o putere standard în intervalul 30-30 W.

Performanța este un alt parametru important al ventilatoarelor. Acesta determină cât de mult va fi dispozitivul eficient și cât de mult va răci aerul. Capacitatea este determinată în m3 pe oră. Modelele standard de ventilatare obțin o performanță de 500-800 m3 / h. De obicei, vă permite să ventilați o cameră mică. Atunci când căutați un ventilator permanent eficient, este optim să alegeți un model de coloană. Sunt mult mai eficiente. Acest parametru depășește 1000 m3 / h, ceea ce permite ventilația chiar și a spațiilor de birou mari.

Atunci când alegeți un ventilator, indiferent de tipul său, cultura operei sale este, de asemenea, foarte importantă, adică volumul său. Dacă doriți să folosiți dispozitivul des, puneți un ventilator care să funcționeze nu mai mult de 55 de decibeli. Sunetele mai puternice vor fi iritante și enervante, precum și nesănătoase pentru ureche. După cum arată clasamentul ventilatoarelor,  la majoritatea modelelor, munca lor este mai mică de 50 de decibeli, dar acest lucru nu înseamnă că orice echipament se poate lăuda cu astfel de echipamente.

 

 Controlul ventilatoarelor

Ventilatoarele bune sunt echipamente care vă permit să reglați și să controlați funcționarea acestora. În acest caz, este important să puteți modifica setările în ceea ce privește debitul de aer sau înclinarea capului. Astfel de soluții sunt practice și permit o răcire confortabilă a aerului. Conform clasamentului ventilatoarelor, astfel de modele sunt, de asemenea, cele mai populare pe piață. Acest lucru se datorează faptului că producătorii echipează tot mai mult chiar și ventilatoarele de bază cu astfel de funcționalități. Setarea vitezei, adică fluxul de aer, poate fi găsit deja la ventilatoarele ieftine. De obicei nu oferă mai mult de 2 niveluri de viteză. Modele mai bune de ventilatoare, mai ales cele de coloană, pot funcționa pe 4 niveluri.

În cazul ventilatoarelor tradiționale cu elice rotative, merită să verificați dacă este echipat cu funcția de oscilație a capului. În practică, înseamnă că puteți ajusta panta acestui element de ventilație. Acest lucru este foarte important pentru ventilatoarele care stau în picioare destínate biroului, care se presupune că vor răci mai mult de o persoană. În ventilatoarele standard, unghiul de rotație este de 90 de grade, în modelele de calitate superioară puteți găsi un unghi de 180 de grade și chiar 360 de grade, ceea ce permite rotirea vântului în jurul axei sale.

Într-un număr tot mai mare de ventilatoare puteți găsi, de asemenea, funcții suplimentare care vă permit să controlați mai ușor funcționarea acestora. Producătorii de fani oferă dispozitive moderne care vă permit să le controlați fără să vă ridicați de pe scaun. În modelele mai noi de ventilatoare care stau în picioare, puteți găsi ecrane LCD care afișează date precise despre funcționarea dispozitivului și a camerei, cum ar fi temperaturile interioare. Noua generație de ventilatoare care stau în picioare este chiar echipată cu ecrane tactile. Modelele mai ieftine și standard folosesc o telecomandă tradițională. Cu ajutorul său, nu numai că puteți porni și opri dispozitivul, ci și puteți seta temperatura sau gradul de înclinare a capului.

De menționat, de asemenea, funcția de cronometru care se găsește adesea la ventilatoarele care stau în picioare. Aceasta este o funcție convenabilă care vă permite să programați ventilatorul și să-i setați funcționarea la anumite ore. Construcțiile avansate sunt echipate cu un cronometru care funcționează de la 8 la 12 ore.

 

Funcționalități suplimentare ale ventilatoarelor în picioare

Dacă sunteți în căutarea unui ventilator permanent eficient, care va fi un dispozitiv avansat, puteți găsi modele care oferă o serie de funcții suplimentare. De obicei, sunt echipate cu dispozitive cu coloane, deși din ce în ce mai des pot fi găsite și la ventilatoarele tradiționale cu elice. Aceste funcționalități sunt programe inteligente care permit nu numai performanțe mai mari ale mașinii, dar permit și un confort mai mare de utilizare în el. Printre cele mai populare funcționalități inteligente ale ventilatoarelor se evidențiază:

  • modul de noapte – nu economisiți temperaturi ridicate și căldură noaptea; persoanele care doresc să folosească aerul rece și în timpul somnului ar trebui să opteze pentru modele echipate cu această funcționalitate; datorită acestuia, funcționarea puternică a ventilatorului sau fluxul de aer puternic nu vor perturba somnul; ventilatoarele permanente echipate cu această funcționalitate funcționează în timpul nopții și seara mult mai liniștit decât în timpul zilei;
  • modul natural de imitare a vântului – această funcționalitate permite imitarea unei adieri naturale, care la modelele avansate este adaptată la temperatura camerei;
  • modul de funcționare ecologic – deși ventilatoarele permanente sunt dispozitive care economisesc energie prin natura lor, în unele modele puteți găsi în plus funcții care economisesc energie; această funcționalitate constă în plasarea automată a revoluțiilor de la cea mai mare la cea mai mică după o perioadă de timp specificată;
  • ionizare – ventilatoarele moderne amplasate în picioare nu numai că răcesc aerul, ci și neutralizează ionii pozitivi conținuți de acesta, produse de dispozitive electronice; acumularea acestor ioni poate duce la hipoxie a organismului și la bolile rezultate;
  • aromaterapie – în modelele avansate de ventilatoare se va găsi și funcția de aromaterapie; permite uleiul să fie pulverizat în jurul camerei; această caracteristică este utilă atât acasă, cât și în birouri care se concentrează pe aromamarketing modern.
confort
fot.pixabay.com

Execuție și proiectare

Ventilatoarele permanente sunt dispozitive destul de mari care nu pot fi ascunse. Prin urmare, alegând modelul potrivit, nu vă puteți rata aspectul. Este deosebit de important dacă doriți ca ventilatorul să fie plasat în camere reprezentative, de exemplu, living sau sala de conferințe. Ajustarea aspectului ventilatoarelor la nevoile dvs. nu este o mare problemă. Astăzi, producătorii oferă ventilatoare în diverse culori și forme. Dispozitivele albe, argintii sau negre domină clasamentul ventilatoarelor în picioare. Indiferent de culoarea aleasă, vă rugăm să vă amintiți că ventilatorul trebuie să fie fabricat din materiale de bună calitate. Cele rezistente au o elice metalice și un suport stabil și sunt, de asemenea, echipate cu o carcasă detașabilă, care permite curățarea ușoară a ventilatorului de praf și murdărie. În modelele standard, carcasa nu poate fi îndepărtată și elicea este din plastic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here