Cele mai bune routere
fot.pixabay.com

 

Un router este un dispozitiv  utilizat pentru a oferi acces la Internet sau la o rețea de calculatoare private. În funcție de producător și model, poate funcționa într-o rețea locală cu cablu, într-o rețea LAN fără fir sau într-o rețea mixtă și fără fir.

Indiferent dacă utilizați câmpul de luptă online Xbox Live sau discutați cu un prieten prin Skype, routerul Wi-Fi este cel care protejează conexiunea wireless. Acesta se ocupă de  conexiunea la internet cu cablu dintr-un modem și o transformă într-un semnal wireless.

Este ruterul dvs. „învechit”?

Majoritatea oamenilor au routere wireless care pot avea mai mulți ani. Cu fiecare an care trece, tot mai multe dispozitive conectate se alătură rețelei, punând mai mult accent pe routerul învechit. Deci, probabil că trebuie să vă actualizați routerul. Ar trebui să înlocuiți routerul la fiecare doi ani pentru a fi la curent cu evoluția tehnologiei Wi-Fi.

Ce este un router WiFi portabil?

Un router WiFi portabil este foarte asemănător cu routerul de acasă, dar în loc să fie conectat la un cablu telefonic, are o cartelă SIM. Dacă primiți un dispozitiv WiFi portabil „deblocat”, înseamnă că puteți utiliza orice cartelă SIM de oriunde în lume. Avantajul acestui lucru este că puteți obține întotdeauna cele mai mici rate, deoarece puteți utiliza o cartelă SIM globală sau o cartelă SIM locală. Dispozitivul portabil Wi-Fi vă permite să configurați o conexiune la internet privată, practic oriunde în lume, pe cel puțin 10 dispozitive în același timp, inclusiv telefoane, laptopuri, tablete și iPad, console de jocuri și camere de luat vederi.

Avantajele rutelor wireless

Internetul este o cerință obligatorie a lumii de azi, deoarece totul se învârte în jurul său. Fiecare persoană educată folosește acest instrument în diverse scopuri, fie că sunt de agrement sau de muncă. Acest lucru poate însemna citirea sau trimiterea de e-mailuri, site-uri de rețea socială, cercetare etc. Există o listă de lucruri care pot fi făcute doar cu ajutorul Internetului. O revoluție în industria afacerilor necesită utilizarea continuă a Internetului pentru practic orice activitate. Internetul se bucură de cel mai mare avantaj, conectând oameni din diferite părți ale lumii, ceea ce se traduce printr-o comunicare mai bună și șanse mai mari de dezvoltare a industriei afacerilor. Cu toate acestea, în prezent singura problemă cu care se confruntă Internetul este faptul că are nevoie de un furnizor. Demult, conexiunea la internet se baza pe o singură conexiune la computer, pe care numai un utilizator de computer l-ar putea folosi. Așa că restul familiei a trebuit să-și aștepte rândul. Acest tip de conexiune necesita într-adevăr ore de așteptare. Achiziționarea unui computer nou ar dubla pur și simplu costul utilizării internetului, ceea ce nu a fost accesibil la vremea respectivă.

Cele mai bune routere
fot.pixabay.com

Din fericire, datorită invenției de routere wireless, toată lumea se poate bucura cu ușurință de avantajele internetului. Internetul este un produs al tehnologiei. Nu vă puteți petrece viața fără internet. Dependența noastră de Internet crește zi de zi.

Tehnologia este atât de avansată încât în ​​zilele noastre practic totul se face prin intermediul unui fir. Tehnologia wireless a lovit și routerele. Piața este plină de producători care fac routere wireless. Consumatorii au acum multe opțiuni de ales atunci când vine vorba de routere wireless. Indiferent de routerul pe care îl alegeți, toate routerele wireless vor oferi mai multe avantaje:

Routerele wireless utilizează tehnologia undelor radio pentru a furniza o conexiune la Internet.

Știm cu toții importanța Internetului de azi. Odată stabilită conexiunea corectă, Internetul poate fi utilizat oriunde, oricând. Routerul wireless vă va permite accesul ușor la Internet fără a fi nevoie de cabluri. Acum puteți utiliza internetul cu routere wireless 24/7.

Routerele wireless sunt suporteri ai portabilității. Acestea asigură o mobilitate ridicată. Acum puteți continua munca în timp ce vă deplasați în diferite colțuri ale orașului, ale lumii sau doar la locul de muncă. Conexiunile prin cablu pot restricționa mișcarea utilizatorului, ceea ce poate fi incomod. Routerul wireless vă va permite să vă deplasați liber în jurul rețelei.

Conexiunile cu fir limitează numărul acestora. Pentru conexiunile cu fir, puteți utiliza un singur dispozitiv simultan. Veți avea nevoie de cabluri și echipamente suplimentare pentru a utiliza mai multe dispozitive, ceea ce va crește în continuare inconvenientul. În acest scenariu, routerele wireless sunt cele mai potrivite.

Un router wireless nu numai că vă ajută să vă bucurați de „partea” dvs. de internet, dar vă ajută să faceți toată munca ori de câte ori doriți, deoarece Internetul este întotdeauna disponibil. În loc să creați probleme, puteți utiliza un router wireless și vă puteți conecta la Internet folosind telefoane, computere, tablete și laptopuri. Puteți conecta mai multe dispozitive cu o singură conexiune. Desigur, afectează viteza internetului dvs., deoarece atunci lățimea de bandă este împărțită.

Cele mai bune routere
fot.pixabay.com

Routerul wireless are o adresă IP diferită pentru fiecare dispozitiv conectat la același Internet, astfel încât fiecare gadget să fie conectat cu ușurință la Internet. Un router wireless poate furniza, de asemenea, o conexiune la internet numită WiFi. Laptop-urile, telefoanele și alte dispozitive cu funcție Wi-Fi pot avea acces la internet.

Un router fără fir nu numai că vă ajută să accesați internetul, dar vă ajută să scăpați și de dezordurile create de numeroase cabluri. Folosirea unei conexiuni la internet fără fir se adaugă numai la această încurcătură.

Este cunoscut faptul că, pe lângă rețelele de domiciliu, rețelele wireless din locațiile comerciale necesită adesea utilizarea mai multor dispozitive wireless, iar diferite modele de rețea ar trebui adoptate în funcție de mediu și cerințe. Modul de rețea al routerului wireless este relativ uniform. Pe de altă parte, AP are multe moduri de a alege, care trebuie să fie foarte flexibile, cum ar fi AP Simplex, Wireless Client, Wireless Bridge, Bridge cu mai multe puncte etc. Și poate fi gestionat central cu cooperarea unui controler wireless AP.

Dezavantaje ale rețelelor wireless

Router-urile wireless și, prin urmare, rețelele wireless, în ciuda a numeroase avantaje, nu sunt lipsite de dezavantaje. Așa cum am menționat deja, rețelele wireless permit mulți utilizatori să acceseze o cantitate mare de informații fără a fi nevoie să conecteze cabluri la niciun computer. Acest lucru poate fi extrem de util dacă există un număr de utilizatori care trebuie să se deplaseze și / sau să acceseze rețeaua. Cu toate acestea, rețelele wireless sunt departe de a fi perfecte și există multe dezavantaje pe care le poate întâmpina o persoană sau o organizație atunci când folosește o rețea wireless.

cheltuială

Rețelele wireless sunt de obicei ieftine, dar în unele cazuri pot costa de patru ori mai mult decât utilizarea unei rețele cu fir.

gamă

Gama de rețele wireless este limitată, iar un router wireless tipic pentru acasă permite doar persoanelor aflate la 50 de metri acces la rețea.

Fiabilitatea semnalului

Rețelele wireless sunt extrem de susceptibile la interferențe, astfel încât semnalele radio, radiațiile și orice alte tipuri similare de interferență pot provoca defectarea rețelei wireless.

siguranță

Accesul la rețelele wireless este posibil de către orice computer din raza de acțiune a semnalului de rețea, astfel încât informațiile transmise prin rețea (inclusiv informațiile criptate) pot fi interceptate de utilizatori neautorizați.

viteză

Rețelele wireless sunt de obicei mai lente decât rețelele cu fir, uneori funcționând de până la 10 ori mai lent.

Routere WiFi cu fir

Datorită conexiunilor de internet fără fir ca cele menționate mai sus, routerele cablate odată populare sunt ocolite. Acest tip de routere mai are o mulțime de fani care nu își pot imagina folosind o rețea LAN periculoasă pentru ei. În opinia lor, routerele cu fir sunt mult mai bune în ceea ce privește securitatea și viteza conexiunii la internet. Routerele cu fir oferă o protecție mult mai bună decât cele wireless, deoarece semnalul reprezintă o conexiune directă de la router la computer și nu un semnal wireless care sare în spațiul public. Vitezele de încărcare și descărcare de pe un router cu fir sunt deseori mult mai rapide, deoarece conexiunea este mult mai puternică.

O conexiune cu fir este la fel de simplă ca un cablu Ethernet între computer și router. Acest lucru le face foarte ușor de instalat pentru începători. Conexiunile wireless au avantaje notabile. Cu toate acestea, în cazul în care căutați cea mai rapidă și mai sigură conexiune la internet pentru computer, un router wireless o va oferi.

Pentru unele scenarii – în funcție de numărul de calculatoare cu care lucrați, aspectul biroului și alți factori – o rețea cu fir poate avea mai mult sens decât o rețea wireless.

siguranță

Deoarece rețelele cu fir sunt conectate fizic prin cablu de la un dispozitiv la altul, accesul la ele este mult mai dificil fără autorizare. Nu există nicio cale ca cineva să treacă pe lângă ferestrele biroului dvs. și, de exemplu, să intre în rețeaua wireless. Nu este necesară emiterea cheilor de acces wireless – este un dispozitiv conectat fizic la rețea. Dacă doriți ca rețeaua dvs. să fie închisă și securizată, folosiți o rețea cu fir.

încredere

Rețelele cu fir oferă viteze de încărcare și constante de date fără a afecta mediul. Deoarece aceste rețele sunt închise și nu circulă în aer, ele nu sunt susceptibile de fluctuații de viteză sau de interferențe de la alte dispozitive wireless. În timp ce cel mai recent standard Wi-Fi 802.11ac poate atinge teoretic 1000 MB pe secundă, hardware-ul mai vechi nu respectă acest standard – max. 802.11n la 600 MB / s. Gigabit Ethernet oferă o conexiune stabilă, sigură, de 1000 MB / s.

Cele mai bune routere
fot.pixabay.com

Ușor de utilizat

Detaliile depind de calculatoarele și dispozitivele din rețea, dar, în general, conectarea unui cablu Ethernet la un laptop sau imprimantă este suficientă pentru a recunoaște rețeaua și a vă conecta. Nu este nicio problemă, cum ar fi în cazul ăn care scanați rețelele disponibile, introduceți cheile de securitate sau încercați să localizați o zonă cu un semnal Wi-Fi puternic. Comoditatea utilizării metodei de rețea cu fir pentru afacerea dvs. depinde de cât de bine este echipat biroul dvs. și de cât cablu de rețea existent aveți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here