căști
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Căștile sunt un gadget extrem de util și practic. Acestea vă permit să ascultați muzică, radio sau să faceți apeluri telefonice. De asemenea, sunt utilizate în timpul jocurilor virtuale. Le folosim atât în viața privată, cât și în cea profesională. Acestea vă permit să vă rupeți din lumea ce vă înconjoară și de sunetele care provin din ea, în timp ce vă dedicați în întregime sunetelor generate de membrana acestora. Deși căștile sunt echipamente populare, mulți oameni încă nu știu să le aleagă pe cele potrivite. Luarea deciziilor este îngreunată de o gamă largă de căști disponibile pe piață. Dacă aveți această problemă, vedeți căror elemente și parametri ai acestui gadget să acordați atenție și să aflați despre clasamentul căștilor.

2 Multitudine de opțiuni de selecție – tipuri de căști

3 Căști supraaurale și căști circum-aurale

4 Căști cu fir și fără fir – cum să cumpărați căști?

5 Ce sunt căștile multimedia?

6 La ce să acordați atenție la cumpărarea căștilor?

 

Căștile sunt un gadget extrem de util și practic. Acestea vă permit să ascultați muzică, radio sau să faceți apeluri telefonice. De asemenea, sunt utilizate în timpul jocurilor virtuale. Le folosim atât în viața privată, cât și în cea profesională. Acestea vă permit să vă rupeți din lumea ce vă înconjoară și de sunetele care provin din ea, în timp ce vă dedicați în întregime sunetelor generate de membrana acestora. Deși căștile sunt echipamente populare, mulți oameni încă nu știu să le aleagă pe cele potrivite. Luarea deciziilor este îngreunată de o gamă largă de căști disponibile pe piață. Dacă aveți această problemă, vedeți căror elemente și parametri ai acestui gadget să acordați atenție și să aflați despre topul căștilor.

căști
fot.pixabay.com

Căștile deschise sunt cele purtate peste urechi. Acestea asigură o bună circulație a aerului și o transmitere a sunetului prin cupe. Aceste caracteristici rezultă din construcția lor. Structura va include numeroase găuri realizate sub forma așa-numitelor construcții de grătar sau plasă. Căștile deschise sunt disponibile cu design deschis si intra-auricular. Avantajul lor este că oferă un sunet foarte bun și nu afectează negativ urechile. Cu toate acestea, au minusuri. Cele mai importante sunt: izolează slab sunetele de mediu. Prin urmare, sunt recomandate persoanelor care doresc în primul rând să folosească căști acasă. Atunci sunetele care provin din membrană nu îi vor deranja pe ceilalți, iar sunetele mediului nu vor afecta negativ sunetul primit de ascultător.

Opusul lor sunt căștile închise. Acestea aderă strâns la canalul urechii, astfel încât acestea nu permit nici un sunet nedorit. Carcasa sigilată ajută ca sunetul care vine din membrană să nu fie emis către exterior, deci nu deranjează alte persoane care s-ar putea afla în apropiere. Căștile închise se găsesc sub forma căștilor supraauriculare și intraauriculare. Acestea sunt cel mai adesea folosite de sportivi și de oameni care ascultă muzică în locuri publice, unde există mult zgomot și agitație. Când alegeți căștile închise, nu uitați că acestea pot avea un efect negativ asupra auzului. Acestea provoacă oboseală rapidă și lipsa de ventilație a canalului urechii, prin urmare nu este recomandat să folosiți căști închise prea mult timp.

Pe lângă aceste două tipuri de căști de bază, există și modele semi-deschise. Combină avantajele căștilor deschise și închise. Acestea asigură o ventilație adecvată a urechii fără a o supraîncărca și, în același timp, izolează zgomotul exterior (cu toate acestea, nu se poate vorbi despre o izolare la fel de bună ca în cazul căștilor închise). În topul căștilor acest tip de căști apare ca fiind cel mai scump.

Căști supraauriculare și intraauriculare

În topul căștilor apar adesea modelele intraauriculare, adică cele plasate în canalul auditiv. După cum sugerează și numele lor, acestea sunt introduse în interiorul canalului urechii. Acest tip de echipament este de obicei ales de sportivi. Este confortabil și ușor. Datorită dimensiunilor mici și a discreției pe care o oferă, căștile intraauriculare sunt ușor de transportat și nu există nicio problemă în a le lua în călătorie. Modelele de bună calitate se adaptează structurii anatomice a urechii, ceea ce le face confortabile și ușor de utilizat. Acest lucru nu poziționează însă căștile intraauriculare în categoria căștilor fără cusur. Calitatea scăzută a sunetelor emise și impactul negativ pe care îl au asupra canalelor urechii constituie dezavantaje.

Al doilea tip de construcție pe care îl găsim în topul căștilor este modelele supraauriculare. Spre deosebire de căștile intraauriculare, acestea nu sunt introduse în canalul urechii. Designul lor îi face să adere direct la auriculă din exterior și sunt conectați la difuzorul din care iese sunetul, printr-un un arc. Căștile supraauriculare sunt în formă deschisă sau închisă. Dispozitivul poate fi pus pe cap sau în spatele capului. Căștile supraauriculare se caracterizează prin emiterea unei calități bune a sunetului și lipsa impactului negativ asupra organului auditiv. În legerea lor, însă, trebuie avut în vedere faptul că sunt mai mari și, prin urmare, mai puțin practice decât modelele intraauriculare. Atunci când cumpărați căști supraauriculare, este necesar, de asemenea, să acordați atenție benzii la dimensiunea capului. În afară de acest element, puteți cumpăra echipamente incomode și incomode care vor fi prea strânse sau vă vor cădea din cap.

Topul căștilor indică, de asemenea, popularitatea modelelor cu fixare pe ureche. Acestea sunt construcții în care căștile nu sunt conectate printr-un arc, ci sunt echipate cu cârlige speciale, care sunt fixate în spatele urechii. Căștile aderă la pavilionul auricular. Aceste tipuri de căști se mențin foarte bine pe ureche, sunt ușoare și relativ mici și oferă sunete de înaltă calitate. Dezavantajul lor principal este prețul. Sunt mai scumpe decât modelele intraauriculare.

căști
fot.pixabay.com

Căști cu fir și fără fir – cum să cumpărați căști?

Când cumpărați căști, ar trebui să hotârăți, de asemenea, dacă doriți să alegeți un model cu fir sau fără fir. Căștile fără fir sunt cele care nu au nevoie de cablu pentru a funcționa. Acestea comunică cu dispozitivul fără a fi conectate printr-un fir. În topul căștilor puteți găsi modele bazate pe tehnologii radio și bluetooth. Indiferent de ce alegeți, avantajele căștilor fără fir includ o mare libertate de mișcare și posibilitatea de a pleca de la sursa de sunet până la 30 de metri. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că, în cazul căștilor fără fir ieftine, pot exista probleme cu semnalul și o calitate a sunetului mai slabă. Acest model de căști este, de asemenea, mai scump decât dispozitivele tradiționale cu fir. Acestea din urmă sunt încă extrem de populare în topul căștilor. Sunt oferite nu numai la un preț atractiv, ci și garantează ascultătorului o calitate mai bună a sunetului și o susceptibilitate mai mică la interferențe. Dezavantajul lor este însă o mobilitate mai mică și un cablu care restricționează mișcarea.

 

Ce sunt căștile multimedia?

Căștile sunt echipamente care pot fi utile în multe situații. Mulți oameni le folosesc pentru apeluri telefonice sau jocuri pe calculator. În acest caz, merită să folosiți căști multimedia, adică cele echipate cu microfon. Aceste modele sunt convenabile în utilizare deoarece nu necesită o conexiune suplimentară de cabluri sau elemente suplimentare pentru a putea face conversații confortabile. Căștile cu microfon sunt adesea folosite nu numai de către persoane private, ci și de companii. Acestea sunt utilizate la diverse tipuri de call center, departamente sau birouri de servicii pentru clienți, unde se desfășoară multe sau lungi conversații cu clienți sau contractori.

 

La ce să acordați atenție la cumpărarea căștilor?

Știind ce tip de căști doriți să cumpărați, este bine să acordați atenție parametrilor și elementelor lor tehnice care vă vor asigura confortul de utilizare. În acest sens, dispozitivele trebuie selectate corespunzător. Mărimea lor trebuie să se potrivească urechilor. Trebuie amintit că modelele de căști bune sunt cele care se potrivesc bine în ureche (în cazul construcțiilor intraauriculare) sau izolează bine (în cazul căștilor închise). Atunci când alegeți căști cu bandă, ar trebui să o ajustați la dimensiunea capului, pentru a nu fi prea mică sau prea mare. De asemenea, merită să fim atenți dacă banda are capacitatea de a fi ajustat. De obicei, acest element apare chiar și în cazul căștilor ieftine.

Un alt element care oferă căști de înaltă calitate este diametrul difuzorului. În modelele de bună calitate, acesta este de cel puțin 40 de milimetri, ceea ce înseamnă că urechea este acoperită complet de cască. Când căutați un model bun, puteți să vă ghidați pe principiul ca membrana cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Cu toate acestea, nu exagerați și nu cumpărați căști nefiresc de mari. Dacă nu se potrivesc urechii, utilizarea lor va fi incomodă.

Parametrul tehnic care nu poate fi omis este impedanța. Este redată în ohmi și reprezintă rezistență aparentă. În cazul căștilor, impedanța este responsabilă pentru rezistența la zgomot și alte interferențe, precum și nivelul volumului. În gadgeturile standard, care pot fi găsite în topul căștilor, acest parametru se încadrează în 16-64 ohmi și oferă o recepție a sunetului destul de bună. Când analizați specificațiile tehnice ale căștilor, merită să verificați și răspunsul în frecvență. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Cu toate acestea, trebuie amintit că o gamă largă de răspuns în frecvență este asociată cu un preț ridicat al căștilor. De obicei, cele mai ridicate prețuri la căști le găsim la căștile pentru audiofili, care sunt capabili să surprindă nuanțele dintre sunetele individuale. Alți parametri tehnici importanți la cumpărarea căștilor sunt:

  • reducerea zgomotului – este redată în decibeli și vă spune câte zgomote nedorite vor fi reduse; cu cât valoarea este mai mare, cu atât mai bine pentru ascultător;
  • SPL – aceasta este o valoare care indică puterea căștilor; cu cât este mai mare, cu atât sunetul va fi mai puternic; alegând un nivel de sonorizare, este bine să nu întreceți o anumită limită; sunetele prea puternice afectează auzul semnificativ și acesta nu va duce la un efect pozitiv.

Există multe opțiuni pentru achiziționarea căștilor. Producătorii oferă atât modele standard cât și universale, chiar și modele dedicate unor grupuri specifice, de exemplu sportivi, jucători, copii sau fani ai muzicii. În clasamentul căștilor puteți găsi fiecare dintre aceste tipuri. În plus, modelele prezentate sunt disponibile la diferite prețuri, de la cele mai mici la căști de înaltă calitate pentru câteva sute de zloti. Căștile prezentate mai sus sunt și cele care s-au bucurat de cea mai mare popularitate în ultimele luni. Acestea primesc recenzii și opinii bune de la utilizatorii reali, astfel încât să puteți fi sigur că faceți alegerea corectă atunci când le cumpărați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here