Cuprins
1 Oricine dorește să obțină efectul cinematografic al vizionării de filme fără a pleca de acasă are acum ocazia. Tehnologia modernă este utilă în acest sens. Poate aduce multe senzații și emoții. Deschiderea unei atmosfere cinematografice este posibilă dacă achiziționați un sistem de home cinema. Echipamentul potrivit va asigura emoții de neuitat și va face vizionarea filmelor să semene cu experiența de la cinema. Cu toate acestea, pentru a vă bucura de astfel de efecte, este necesar să cumpărați sistemul de home cinema potrivit. Nu este ușor, deoarece există o mulțime de astfel de dispozitive pe piață. Chestiunea este îngreunată și de preț. Cumpărarea unui sistem home cinema nu reprezintă cea mai mică cheltuială. Deci, atunci când alegeți echipamentul este mai bine să nu greșiți. Dacă nu știți ce parametri trebuie să urmăriți, asigurați-vă că citiți articolul nostru și vedeți topul home cinema-urilor integrate.
2 Ce este un sistem home cinema?
3 Playerul dintr-un home cinema integrat
4 Amplificatorul într-un home cinema integrat
5 Difuzoarele pentru home cinema
6 Cablurile și conectorii într-un home cinema – de ce trebuie să țineți cont?
7 Home cinema integrat wireless- ce este și dacă merită să investești în el?
8 Cât costă un sistem home cinema? Topul sistemelor de home cinema integrate
Oricine dorește să obțină efectul cinematografic al vizionării de filme fără a pleca de acasă are acum ocazia. Tehnologia modernă este utilă în acest sens. Poate aduce multe senzații și emoții. Deschiderea unei atmosfere cinematografice este posibilă dacă achiziționați un sistem de home cinema. Echipamentul potrivit va asigura emoții de neuitat și va face vizionarea filmelor să semene cu experiența de la cinema. Cu toate acestea, pentru a vă bucura de astfel de efecte, este necesar să cumpărați sistemul de home cinema potrivit. Nu este ușor, deoarece există o mulțime de astfel de dispozitive pe piață. Chestiunea este îngreunată și de preț. Cumpărarea unui sistem home cinema nu reprezintă cea mai mică cheltuială. Deci, atunci când alegeți echipamentul este mai bine să nu greșiți. Dacă nu știți ce parametri trebuie să urmăriți, asigurați-vă că citiți articolul nostru și vedeți clasamentul home cinema-urilor integrate.

Ce este un sistem home cinema?
Home cinema este un sistem de dispozitive audio și video concepute pentru a reda filme și muzică. Setul include elemente precum un player, un receptor, un set de difuzoare și un televizor, care pot fi convertite opțional într-un proiector multimedia. Toate aceste echipamente sunt cumpărate într-un set și sunt compatibile între ele. Datorită numărului de elemente, home cinema-ul nu este de dimensiuni mici. Acesta este de obicei plasat în camere mari sau camere de divertisment. Sistemul poate fi cumpărat complet sau din dispozitive individuale. Cu toate acestea, alegerea și montarea unui home cinema nu este ușoară. Necesită cunoștințe tehnice despre echipamente. Alegând însă această soluție de a achiziționa echipamente individuale, puteți fi sigur că toate echipamentele achiziționate vor fi de înaltă calitate și adaptate nevoilor dumneavoastră. Din păcate, o astfel de garanție nu este obținută atunci când alegi un sistem de home cinema integrat. În acest caz, producătorii îl echipează de obicei cu produse de masă, calitatea, funcționalitatea și capacitățile nu ajung la nivelul dispozitivelor cumpărate separat. Cu toate acestea, au avantajul că sunt mai ieftine și nu necesită timp pentru a le completa. Totuși, puteți obține un home cinema integrat de bună calitate. Dar, pentru a-l găsi, trebuie să știți ce parametri să luați în considerare.
Playerul dintr-un home cinema integrat
Primul element al home cinema-ului este playerul și ar trebui să îi acordați atenție încă de la primii pași. În seturile integrate putem găsi atât un player DVD, cât și un player Blu-Ray. Scopul acestui element este de a oferi imaginea și sunetul pentru elementele care vor fi afișate pe ecranul televizorului. Deci, atunci când căutați un home cinema integrat de calitate, căutați un set cu un player bun. Nu trebuie să ofere numai asistență audio și video de înaltă calitate, ci și să citească diverse formate video. Playerele de home cinema bune sunt cele care vă permit să redați și datele găsite pe alte computere sau dispozitive conectate la rețeaua locală. De amintit, că datele trebuie să fie transmise într-o manieră rapidă, motiv pentru care se impune standardul USB 3.0 sau eSATA. Aceste porturi vă vor permite, de asemenea, să vă conectați un operator de date extern. În topul home cinema-urilor integrate, predomină în prezent seturile cu playere mai noi și mult mai funcționale Blu-Ray.
Receptorul într-un home cinema integrat
Receptorul este un amplificator cu tuner. Într-un sistem de home cinema, este responsabil pentru transformarea semnalului digital în analog. Vor fi conectate la acesta boxele, un player și televizorul. În sistemele de home cinema mai noi, puteți conecta, de asemenea, o consolă de jocuri și calculatorul la acest echipament. Deci, după cum vedeți, acesta joacă un rol destul de important în ansamblul echipamentelor. Când alegeți un home cinema integrat, acordați atenție când vine vorba de receptor, unor elemente precum:
- numărul de canale acceptate – depinde de câte boxe puteți conecta; în topul home cinema-urilor integrate, cele mai populare sunt receptoarele care permit conectarea a 5 sau 7 boxe și un subwoofer; trebuie menționat că prețul setului este influențat de numărul de boxe; este de asemenea bine să știți că, în cazul unui player Blu-ray, sistemul 7.1 este cel mai des echipat cu șapte boxe;
- puterea de ieșire – receptoarele bune sunt cele cu o putere de 100 până la 150 W pe canal; acest lucru vă permite să mențineți o calitate înaltă a sunetului; puterea de ieșire este foarte des dată de producători ca putere totală; Așa că nu uitați să împărțiți puterea totală la numărul de canale acceptate de dispozitivul dvs.; Când căutați un sistem integrat de home cinema bun, puteți fi ghidat de principiul că, cu cât este mai mare puterea amplificatorului, cu atât este mai bună experiența sonoră, dar nu uitați că puterea ar trebui să se potrivească cu dimensiunea camerei în care va fi instalat home cinema-ul; în cazul amplificatoarelor mici, cu puterea prea mare, vă puteți confrunta cu efectul opus celui prevăzut;
- dimensiunea dispozitivului – difuzoarele sunt de obicei dispozitive mari și grele; ele nu pot fi ascunse cu ușurință în spatele canapelei sau sub dulapul TV, așa că merită să verificați de la bun început că dispozitivul nu va înghesui spațiul și se va încadra în camera de zi;
- formate de redare audio – un receptor bun este cel care vă permite să decodați un număr mare de formate audio; cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine.
În topul home cinema-urilor integrate putem găsi seturi, atât un receptor cât și cu un amplificator cu tuner. Ceea ce alegem, depinde în primul rând de scopurile de utilizare a home cinema-ului. Dacă este destinat în principal ascultării muzicii, o soluție mai bună este un amplificator. Acesta oferă sunete de înaltă clasă. Dacă doriți să vizionați filme pe dispozitivul dvs., este recomandat să cumpărați un home cinema cu amplificator cu tuner. Soluția este, de asemenea, să cumpărați un kit universal care să conecteze ambele dispozitive. Apoi, home cinema-ul integrat are aceste două elemente cu intrări preout care vă va permite să le combinați.

Difuzoarele pentru home cinema
Numărul de difuzoare dintr-un home cinema integrat este ajustat în funcție de puterea amplificatorului. Cel mai adesea alegem seturi de 5 sau 7 boxe cu un subwoofer care este responsabil de generarea sunetelor joase. Căutând un home cinema bun, merită să acordați atenție și materialului din care sunt fabricate boxele. În seturi de bună calitate vom găsi difuzoare din lemn, în timp ce pentru sistemele home cinema ieftine se adaugă plastic sau sunt confecționate din placaj. Acestea din urmă sunt asociate cu o calitate redusă. De menționat, de asemenea, că difuzoarele home cinema ar trebui să aibă aceeași dimensiune. Drept urmare, având în vedere o astfel de alegere, veți obține un set universal care funcționează bine pentru ascultarea muzicii și vizionarea de filme. Difuzoarele cu diferite dimensiuni de coloană înseamnă că va trebui să le aranjați corect pentru a obține efecte sonore bune. Pentru acest element, merită să verificați parametrii tehnici precum lățimea de bandă a puterii și a transmisiei, care afectează și calitatea sunetului.
Cablurile și conectorii într-un home cinema – de ce trebuie să țineți cont?
Parametrii importanți de luat în calcul atunci când alegeți un home cinema ar trebui să fie și accesoriile pe care le are. Acesta este echipat în general cu receptorul. Important este ca acesta să dispună de o interfață standard care să permită pe deplin utilizarea capacităților setului. În topul home cinema-urilor integrate veți găsi seturi care au HDMI, conectori RCA analogici, adică audio, USB și S-Video. Majoritatea interfețelor permit creșterea capacităților de cinema și astfel oferă o experiență mai bună.
Un element important îl reprezintă și cablurile care conectează componentele individuale ale setului. Cele de calitate slabă se pot degrada și pot reduce calitatea sunetului. Atunci când căutați un home cinema bun, cel mai bine este să alegeți cabluri de cupru. Calitatea cablurilor merge mână în mână cu prețul. Există mai multe tipuri de cabluri de cupru pe piață. Cele mai calitative sunt cele marcate cu simbolul 6N, sunt cele mai puțin poluante. Home cinema-urile de calitate superioară folosesc cabluri de argint, aur sau platină. Se caracterizează nu numai printr-o mai bună conducere a sunetului, ci și prin durabilitate. Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că prețul seturilor cu cabluri de argint sau platină este foarte mare.
Home cinema integrat wireless- ce este și dacă merită să investești în el?
Home cinema-ul ocupă destul de mult spațiu. Dispozitivele în sine, sunt mari și au nevoie de mult spațiu.. Locul este ocupat și de numeroase fire care trebuie aranjate în jurul camerei. O astfel de viziune poate înspăimânta mai mult de o persoană. Producătorii, însă, abordând aceste preocupări, oferă sisteme moderne de home cinema wireless. Sunetul sistemului este preluat fără a fi nevoie să trageți fire în toată camera. Acest tip de set folosește boxe wireless. Sistemele wireless sunt o alternativă interesantă, care devine din ce în ce mai populară în topul home cinema-urilor integrate.
Cât costă un sistem home cinema? Topul sistemelor de home cinema integrate
Seturile disponibile în topul home cinema-urilor integrate pot fi achiziționate de la aproximativ 900 PLN. Conțin dispozitive standard și de bază care nu oferă o experiență completă. Seturile profesionale de cea mai înaltă calitate costă peste 4.000 PLN. În ele veți găsi difuzoare și amplificatoare de mare putere care vă permit să conectați un număr mare de coloane. Cu toate acestea, trebuie amintit că astfel de home cinema-uri sunt cele de dimensiuni mari care nu vor funcționa bine în orice locuință. Topul sistemelor de hom cinema integrate arată că cele mai populare sunt seturile la prețuri mijlocii. Le puteți cumpăra de la 1.500 PLN și vă vor permite să obțineți un efect de cinema acasă, între patru pereți. Lista de mai sus include cele mai cumpărate seturi din ultimele luni, care în plus se bucură de feedback pozitiv și recenzii ale utilizatorilor. Acest lucru asigură că dispozitivele achiziționate sunt cele care vă vor permite să atingeți nivelul maxim de divertisment și distracție. Mai mult, echipamentele prezentate în topul sistemelor de home cinema integrate sunt cele ale unor mărci de renume și cunoscute, care sunt acoperite de garanție. Așa că veți porni cu încrederea că nu se vor strica imediat după pornire și vor funcționa corespunzător timp de mai mulți ani.