unghii
fot. pixabay.com

O unghie încarnată este dureroasă. Poate apărea la persoane de vârste diferite. De obicei, cauza unghiilor încarnate este o igienă precară și erori la tăierea lor. Boala poate apărea, de asemenea, din mai multe motive, asupra cărora nu avem prea multă influență. Ca simptome ale unghiei încarnate, putem enumera: o durere și o roșeață mare pe partea degetului bolnav. Pentru a minimiza disconfortul asociat cu unghia încarnată, este necesar să începi tratamentul. Una din metode este punerea unei cleme pe o unghie încarnată.

Clemele pentru unghiile încarnate există de mai mulți ani. Aceasta este cea mai rapidă și eficientă metodă de tratare a acestei afecțiuni. Ba mai mult, este considerat a fi mai puțin invazivă și dureroasă. Pentru a profita de această soluție, merită să vizitezi un podolog care va pune o clemă de corecție pe unghie. Acest lucru îți va ameliora durerea și îți va permite să modelezi unghiile pentru mult timp.

 

Clemele de corecție pentru unghia încarnată

Până de curând, principala metodă de tratare a unghiei încarnate era îndepărtarea acesteia. Astăzi această soluție este considerată o barbarie. Îndepărtarea unghiilor este dureroasă, iar unul nou crește în mod incorect. Prin urmare, îndepărtarea unghiilor încarnate a fost înlocuită cu metode moderne de a face față acestei probleme: chirurgia Quen și clemele corective. Acestea permit să scăparea rapidă și eficientă de problemă.

 

Ce sunt clemele pentru unghiile încarnate?

Clemele pentru unghiile încarnate pot fi efectuate din metal-plastic sau din plastic. Cele mai noi sunt clemele corective din sârmă VHO Osthold. Sunt confecționate din aceleași materiale ca și aparatele dentare. Sunt utilizate în cazuri de inflamație a axului unghiilor.

tratament, cleme
fot. pixabay.com

Când se aplică clamele corective pentru unghia încarnată?

Unghia încarnată este o problemă foarte frecventă care provoacă dureri mari și disconfort. Așa că merită să te ocupi de ea cât mai curând. Clemele corective sunt utilizate atunci când durerea unghiei încarnate este atât de mare încât împiedică mersul sau încălțatul. Clemele ar trebui să fie alese și de persoanele care, după întreruperea unghiilor, continuă să crească înapoi cele în piele. Această metodă de tratament este, de asemenea, recomandată atunci când fragmente de unghii crăpate sau rupte din colțurile superioare ale acesteia contribuie la îngrădire.

Tipuri de cleme pentru unghii încarnate

Podologia cunoaște multe tipuri de cleme pentru unghiile încarnate. Alegerea celui potrivit este depinde de medic. Printre cele mai populare soluții se numără:

  • Cleme metalice – acest tip de cleme este utilizat pentru unghiile delicate care nu necesită prea multă corecție; sunt utilizate de obicei vara, când aspectul estetic al picioarelor este important;
  • Cleme de sârmă – acest tip de cleme este folosit pe unghiile care cresc și se sucesc puternic; o recomandare pentru punerea clemelor de sârmă este, de asemenea, o unghie extrem de deformată, de exemplu după îndepărtarea chirurgicală a plăcii unghiei;
  • Cleme din sârmă din plastic – această clemă este folosită pentru unghiile delicate care necesită o ușoară corecție a căii de creștere a unghiilor; acest tip de clemă se lipește de partea exterioară a unghiei împreună cu sârma activă care ridică marginile plăcii unghiei; catarama este fixată cu un gel, astfel încât să nu se prindă de șoșete și să nu provoace disconfort la mers.
aplicare
fot. pixabay.com

Cum se aplică clema pe o unghie încarnată?

Punerea unei cleme pe o unghie încarnată este o procedură rapidă și nedureroasă. Pentru început, medicul dezinfectează degetul sau întregul picior și evaluează starea unghiei încarnate. Pe această bază, selectează tipul de clemă. Aceasta este măsurată și tăiată la lungime. Clema este aplicată și scurtată pentru a obține lungimea corespunzătoare a corzii. În cele din urmă, clema este gelificată pentru a preveni prinderea colanților sau șosetelor. Gelul se usucă într-o lampă UV.

Cu clema corectivă poți funcționa normal. Alinarea durerii este imediată. Rolul clamei de corecție este nu numai de a reduce durerea, ci și de a preveni creșterea în continuare a unghiilor. Clema de unghii rămâne pe unghie până când aceasta se redresează complet. Atunci când o purtați, este necesar să pui tampoane înmuiate în agent antiinflamator. Tamponul este înlocuit de tine.

Clema pe unghie arată ca un plasture subțire. Este lipită de placa unghiilor. Uneori, un singur tratament este suficient pentru a elimina problema unei unghii încarnate. Clemele pot avea diferite forme și dimensiuni. Acestea pot fi găsite în magazine de uz independent, dar nu sunt recomandate de medici.

 

Cât costă aplicarea unei astfel de cleme pe o unghie încarnată?

Clemele corective pentru unghii sunt extrem de populare. Cu toate acestea, trebuie să plătești singur pentru tratament. Costul aplicării clemei este de aproximativ 150 RON. Punerea clamei durează până la 60 de minute. Procedura se efectuează într-un cabinet de podologie. Pedicuristua care a terminat cursul corespunzător poate pune și cleme. Pe lângă vizita la care se aplică clema corectivă, sunt necesare și cele de control. Numărul lor este individual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here