îngrijire
fot. pixabay.com

Manichiura franțuzească este o formă binecunoscută și populară de manichiură pentru unghii. Le oferă prospețime și face ca mâinile să pară îngrijite și naturale. Manichiura clasică franțuzească se potrivește tuturor ocaziilor – poate fi purtată în fiecare zi sau la ocazii mari. Manichiurile franțuzești se pot face în saloanele profesionale de înfrumusețare sau acasă. Se pare că această artă nu este atât de dificilă pe cât ar putea părea la început. Vezi cum să faci o manichiură franțuzească.

Manichiura franțuzească va arăta elegant pe fiecare mână. Se potrivește femeilor mature, doamnelor în vârstă sau adolescentelor. Această metodă de decorare a unghiilor constă în pilirea plăcii unghiei și vopsirea lor cu 2 lacuri – cu unul ce acoperă, alb care iese dincolo de vârfurile degetelor și alb transparent, într-o nuanță de roz sau bej. Manichiura franțuzească arată cel mai bine pe unghiile ușor pătrate, dar funcționează bine pe unghiile semi-rotunde.

 

Cum să faci manichiura franțuzească? Ustensile necesare

Pentru a face o manichiură franceză vei avea nevoie de:

 • balsam de unghii care acționează ca un strat de bază,
 • două lacuri – unul acoperit alb pentru vârful unghiei, celălalt roz transparent sau bej,
 • întăritor de lac.

În plus, în decorarea unghiilor vor ajuta:

 • benzi autoadezive, ajută la vopsirea precisă a vârfului alb,
 • creion alb, pentru a colora unghia de jos,
 • corector de lac – datorită vârfului teșit, permite corecții precise și ușoare de lac pe unghii, după vopsire. Îndepărtează excesul de lac (după utilizarea vârfului, acesta trebuie curățat cu o batistă).
unghii
fot. pixabay.com

Cum să faci manichiura franțuzească pas cu pas?

 1. Primul pas în realizarea unei manichiurii franțuzești, este să îți pregătești unghiile. Pentru a face acest lucru, curăță cuticulele din jurul unghiilor – acestea pot fi albite cu lămâie, de exemplu. Ulterior, unghiile sunt înmuiate în apă cu săpun și cuticulele sunt îndepărtate cu un bețișor – tratamentul trebuie făcut ușor pentru a nu deteriora cuticulele. Se recomandă să nu le tai, deoarece se pot exista tendința formării rănilor. În cele din urmă, masează-ți mâinile cu o cremă sau ulei de măsline.
 2. Unghiile preparate trebuie degresate cu un produs de îndepărtare a lacurilor de unghii (fără ulei) sau alcool salicilic. După această procedură, îți poți vopsi unghiile cu un balsam sau lac de acoperire.
 3. Acum este timpul pentru cea mai dificilă sarcină – vopsirea vârfurilor unghiilor cu vopsea albă. Dacă ești priceput la efectuarea manichiurii franțuzești, o poți face fără asistență, dacă nu ai această abilitate, atunci pe fiecare unghie sub vârful alb care iese dincolo de vârful degetului, aplică o bandă protectoare care îți va permite să pictezi cu precizie partea proeminentă a unghiei.
 4. Benzile pentru manichiura franțuzească pot fi îndepărtate doar atunci, când lacul se usucă bine, altfel se vor dezlipi cu tot cu lac și întreaga unghie nu va părea estetică.
 5. În cele din urmă, întreaga unghie este vopsită cu un lac neutru, de exemplu bej sau roz delicat. Pentru a extinde durabilitatea manichiurii franțuzești, este bine să acoperi unghiile cu un lac de întărire. Acest preparat accelerează, de asemenea, uscarea unghiilor.

Merită să știi că benzile de manichiură franțuzească pot fi înlocuite cu un creion special. Este mai precis și permite o vopsire rapidă și ușoară a vârfurilor unghiilor. Creionul pentru manichiură franțuzească este recomandat femeilor, care învață abia să-și decoreze unghiile în acest fel.

 

Manichiură hibridă french

Manichiura hibridă devine o metodă din ce în ce mai populară de confecționare a unghiilor franțuzești. Versiunea hibridă poate fi făcută atât în ​​salon, cât și acasă. Cu toate acestea, trebuie amintit că pentru a crea o manichiură franceză într-o versiune hibridă, este necesar să ai un set special și lacuri de unghii. Avantajul hibrizilor este că rămân pe unghii mult mai mult decât manichiurile tradiționale. Te poți bucura de unghii frumoase până la 3 săptămâni.

îngrijire
fot. pixabay.com

Manichiură franțuzească în lumini noi

Ultimele tendințe promovează manichiura franțuzească în lumini noi. Unghiile la modă pentru doamne includ nu numai combinații tradiționale alb-bej / roz, ci și diverse culori, în principal cele pastelate. În manichiurile extravagante, vârfurile unghiilor albe sunt înlocuite, de exemplu, cu violet sau albastru. De asemenea, este la modă să execuți o manichiură franțuzească cu decorațiuni sau strasuri. De menționat este că astfel de ornamente, deși arată eficient, în exces pot crea o senzație de kitsch pe unghii.

 

Pe ce unghii se poate face manichiura franțuzească?

Manichiura franțuzească este o metodă universală de decorare a unghiilor. Se poate face atât pe unghii scurte, cât și foarte lungi. Înainte de a începe decorarea unghiilor, merită să le oferi o formă potrivită. Doamnele pot alege între unghiile pătrate, balerina, pătratele rotunjite, ascuțite, rotunjite sau migdale. Manichiura franțuzească va arăta la fel de bine pe fiecare tip de unghie. Cu toate acestea, cheia succesului este de a face o decorare îngrijită și ordonată. Dacă ai îndoieli cu privire la propriile abilități, poți merge la un stilist de unghii. Prețul unei manichiuri franțuzești într-o versiune clasică, realizată de un profesionist este de aproximativ 35 de lei. Costurile pot fi mai mari dacă te decizi asupra unei versiuni hibride sau a unei alte metode moderne de decorare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here