Cum să îţi alegi o canapea din material textil

Trebuie să recunoaştem că o canapea îmbrăcată în material textil contribuie la desăvârşirea ambientului. Fără doar şi poate, este pata de culoare ori piesa care sporește confortul şi starea de bine în living.

Pe cât de apreciată este pe atât este de sensibilă, în special când vorbim de întreținerea acesteia. În rândurile următoare ne-am propus să cerem sfatul specialiştilor şi să descoperim la ce trebuie să fim atenţi când achiziţionam o canapea din material textil.

Acordă atenție tuturor detaliilor

Înainte de a te gândi la cum o întreţii,  la  cum se curăţa o canapea este important să verifici cu multă responsabilitate alte aspecte. Dimensiunea, stilul, aspectul, tipul canapelei sunt câteva dintre constantele pe care trebuie să le analizezi. Îţi doreşti o canapea utilă, care să aducă vibe proaspăt în încăpere, de asemenea vrei o piesă confortabilă care să asigure suport de odihnă perfect indiferent de ocazie. Dacă ai spaţiu limitat, achiziţionează o canapea textilă compactă care să nu încarce vizual. Dacă spațiul este unul generos, poate achiziţiona canapele tip colţar sau canapele modulare. Aceste tipuri sunt versatile şi ajută la întregirea unui ambient cald, prietenos.

Canapea fixă sau extensibilă? Cu mânere sau fără? Cu husă de protecţie ori simplă? Acestea sunt alte detalii pe care trebuie să le urmăreşti cu maximum de atenție, dar şi elementele de stil. Ştii poţi crea un decor în stil scandinav, alegând o canapea în nuanțe neutre. Poţi realiza un living dinamic cu canapea roşie, verde, albastră sau galbenă, sau o atmosferă elegantă cu o canapea albă minimalistă.

Selectează o canapea din material textile impermeabil

Dacă vorbim de materiale, specialiști care furnizează servicii de  eco curățenie recomandă canapele din materiale textile impermeabile. Fibra cu textură densă nu permite imprimarea lichidelor, iar acestea pot fi îndepărtate rapid fără a produce murdării greu de curățat. Materialele impermeabile disponibile în prezent sunt versatile, ușor de întreținut, au textură moale şi se simt plăcut.

Materialele textile tradiționale sunt interesante, reușesc să furnizez aspectul cozy atât de apreciat. Conferă căldura şi ajută la realizarea unui ambient prietenos. Pe parte de întreținere  şi igienizare lucrurile sunt ceva mai delicate, însă nu sunt sarcini imposibile. Canapelele textile trebuie aspirate periodic, pentru a preveni acumularea de praf în țesături. Petele rezistente trebuie îndepărtate cu solvenţi prietenoşi, care nu afectează culoare şi aspectul. Specialiştii recomandă realizarea unor igienizări profesionale periodice. Sunt utilizate aparate speciale şi produse profi care curăţă şi igienizează eficient suprafeţele, randând culorile vii şi aspectul de nou canapelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here