menstruație
fot. pixabay.com

Persoanele cu piele grasă și predispusă la acnee, care se luptă cu exces de sebum sau cu dificultăți de îndepărtare a punctelor negre, ar trebui consultată cu un cosmetician pentru curățarea acesteia. Saloanele de înfrumusețare oferă o serie de metode de curățare a feței. Tratamentele sunt concepute pentru diferite tipuri de piele și se caracterizează prin intensitate diferită. Curățarea feței la estetician îți permite să restabilești aspectul sănătos și frumos al pielii, precum și să scapi de punctele negre și de impurități. Vezi ce reprezintă curățarea feței la un cosmetician și ce tratamente merită să fie efectuate.

Oricine, indiferent de tipul de piele, poate alege o curățare facială la cosmetician. Cu toate acestea, tratamentul este dedicat în primul rând persoanelor cu acnee, puncte negre, alte impurități și cantități excesive de sebum. Curățarea este recomandată atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Datorită numărului mare de metode de curățare, tratamentul nu influențează negativ chiar și pe pielea sensibilă.

 

În ce constă curățarea manuală a feței?

Curățarea manuală a feței este de bază și tradițională. Tratamentul presupune îndepărtarea manuală a punctelor negre și a altor impurități acumulate sub piele. Până de curând, această metodă de curățare a feței era disponibilă în fiecare salon de înfrumusețare, astăzi sunt abandonate încet în favoarea metodelor mai moderne.

Curățarea manuală a feței începe cu o îndepărtare completă a machiajului facial și peeling-ul care urmează după acesta. Apoi, pe față se aplică un emolient special și abur, care lărgește porii și susține produsele cosmetice. Apoi cosmeticianul îndepărtează manual conținutul care se află în pori, apăsând cu degetele pe față, în mănuși de unică folosință. După procedură, pe față se aplică o cremă sau mască cu efect antiinflamator și calmant, iar în final o cremă protectoare.

Curățarea manuală a feței este un tratament pentru toate tipurile de ten, cu excepția celor cu capilare. Cu toate acestea, trebuie amintit că această metodă de curățare a feței la un cosmetician trezește tot mai multe controverse. Se pare că pielea de după tratament este extrem de iritată, iar producția de sebum și puncte negre crește. Dezavantajele curățării manuale a feței sunt, de asemenea, un efect pe termen scurt – punctele negre revin după aproximativ 3 zile, iar inflamația se poate răspândi în piele, care se va răspândi sub influența stoarcerii.

tratament cosmetic
fot. pixabay.com

Curățarea feței la cosmetician – microdermabraziunea

În prezent, cea mai populară metodă de curățare a feței unui estetician este microdermabraziunea. Acesta este un tratament pe bază de apă. Efectul său este de a curăța pielea de sebum și puncte negre prin aspirație, pielea fiind decojită folosind capete abrazive cu grosimi diferite. În timpul microdermabraziunii, apa răcește pielea, ameliorează disconfortul asociat exfolierii și hidratează pielea. Această metodă de curățare a feței la un cosmetician poate fi folosită pentru toate tipurile de ten, chiar și cel cu capilare și piele sensibilă.

O alternativă la microdermabraziune cu apă este cea cu diamante, care se mai numește și micropeeling controlat. Acest tratament implică ghimpe blând și complet controlat al epidermei în straturi, până la efectul dorit. Microdermabraziunea cu diamante se realizează folosind capete de diamante cu utilizarea vidului. Acesta ajută la scăparea de puncte negre și celule moarte și facilitează, de asemenea, penetrarea nutrienților în piele de la măști și creme. Microdermabraziunea cu diamante se recomandă persoanelor cu pielea problematică și impură. Este recomandat mai ales persoanelor cu piele combinată, grasă și acneică.

îngrijire
fot. pixabay.com

Curățarea feței la cosmetician cu laserul IPL

Iradierea combinată cu microdermabraziunea feței la cosmetician este considerată cea mai eficientă formă de curățare facială. Tratamentul cu laser este extrem de puternic și previne formarea de noi inflamații pe piele. Fiole serice sunt aplicate pe pielea curățată, care sunt sudate de ea folosind laser cu ultrasunete. Prețul curățării faciale la un cosmetician cu laserul este de aproximativ 450 RON.

 

Curățarea feței la cosmetician – peeling-ul cavităților

Peeling-ul cavităților este un tratament blând de curățare a feței. Îți permite să scapi de excesul de sebum de pe piele, bacterii, celule moarte ale pielii și alte impurități. Curățarea faciala cu ultrasunete începe cu udarea pielii si apoi aplicarea ecografiei cu o spatula specială pe față. Datorită delicateții sale, tratamentul de curățare cu peeling-ul cavităților poate fi aplicat tuturor tipurilor de piele.

 

Curățarea feței la cosmetician cu acizi

Curățarea facială cu acizi reprezintă un peeling chimic popular. Ca parte a acestuia, cosmeticianul aplică unul sau mai mulți acizi pe piele. Preparatul trebuie aplicat cu mare control, în caz contrar, vor apărea arsuri chimice. Acizii folosiți pentru exfolierea epidermei acționează, de asemenea, preventiv în zona acumulării de mase, care formează puncte negre. Trebuie să fii conștient de faptul că pielea după tratament, va fi foarte tensionată și, de asemenea, se va decoji. Întregul proces se va încheia cu expunerea unui strat nou.
Acizii exfolianti sunt selectati individual pentru a satisface nevoile pacientului. La curățarea feței la cosmetician, se folosesc acizi precum acidul kojic, acid mandelic, acid glicolic, acid salicilic, TCA, acid lactic, acid fitic și soluția de Jessner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here