stres
fot. pixabay.com

Cefaleea poate avea dimensiuni diferite și poate apărea în diferite părți ale capului. Un tip de durere de cap este cea care se resimte în spatele capului. Este subliniat faptul că durerea din spatele capului este cea periculoasă, poate fi un semn al bolilor grave. Acest simptom poate sugera hipertensiune arterială sau migrenă. Vezi ce poate însemna durerea din spatele capului și cum să îi faci față.

Durerea în partea din spate a capului pulsatoare, înțepătoare și înăbușită este extrem de obositoare. Rezultă din iritarea diferitelor părți ale corpului, de exemplu a vaselor de sânge, mușchilor, structurilor creierului, dinților, urechilor și ochilor. Cel mai adesea, durerea în partea din spate a capului trece de la sine, dar când se înrăutățește și este însoțită de alte simptome, ar trebui să provoace anxietate. O astfel de problemă necesită consultare cu medicul tău și începerea tratamentului adecvat.

 

Durerea în spatele capului – probleme cu tensiunea arterială

De obicei, cauza durerii în partea din spate a capului este cauzată de probleme cu presiunea externă sau internă a corpului. Durerea apare în principal la presiune atmosferică scăzută, sau modificările rapide ale acesteia. Persoanele sensibile la vreme, suferă de obicei de această boală. Au dureri severe și pulsatile în partea din spate a capului. Adesea, acest tip de durere însoțește o călătorie lungă cu avionul sau alpinismul înalt. Aceste activități sunt, de asemenea, asociate cu o schimbare a presiunii.

Durerea în partea din spate a capului poate provoca, de asemenea, o fluctuație a tensiunii arteriale, presiune scăzută sau hipertensiune. Dacă acestea sunt cauzele disconfortului, este necesar să se înceapă diagnosticul și să se determine starea pacientului. Lipsa tratamentului poate contribui la consecințe grave asupra sănătății.

tensiune
fot. pixabay.com

Durerea în spatele capului – simptomele stresului

Durerea în partea din spate a capului poate fi răspunsul corpului la o situație stresantă. Se caracterizează prin faptul că durerea este înăbușită sau ia forma presiunii. Boala durează câteva zile, apare seara sau în situații de tensiune emoțională. Durerea de cap în partea de spate din cauza stresului durează câteva zile. Pentru a-l elimina, se recomandă reducerea stresului și oboseala, schimbarea stilului de viață mai regulat și acordarea timpului odihnei și relaxării.

 

Durere în spatele capului pe partea dreaptă sau stângă

Cefalee din spate, dar numai pe o parte este un simptom caracteristic al unei infecții a urechii, a dinților și a ganglionilor limfatici măriți. Durerea pe o parte este, de asemenea, asociată cu o tensiune musculară puternică a gâtului, care rezultă din somnul într-o poziție greșită sau încărcare prelungită a unei părți ale corpului. În astfel de cazuri, durerea se manifestă prin presiune, înțepături și pulsație. Dacă boala apare în principal la aplecare, se suspectează că avem de-a face cu sinusuri bolnave.

 

Durerea din spatele capului – migrena

Durerea în partea din spate a capului este unul dintre simptomele migrenei. Apare la migrenă cu aură și este însoțită de simptome precum hipersensibilitate la sunete și lumină, vedere încețoșată, greață, vărsături, întuneric în fața ochilor. Tratamentul durerilor din spatele capului rezultat din migrene, nu este ușor. În primul rând, se recomandă consultarea unui medic și efectuarea testelor de bază pentru diagnostic. Tratamentul migrenei este de obicei simptomatic. Poate lua diferite forme, de exemplu, farmacologică.

Durere din spatele capului – probleme cu coloană vertebrală

Problemele de spate pot fi cauza dureri în partea din spate a capului. Această afecțiune apare, în principal, cu probleme și degenerații la nivelul coloanei vertebrale cervicale. Pentru a afla dacă problemele de spate provoacă dureri de spate, ar trebui să efectuezi o radiografie a gâtului. Confirmarea diagnosticului se leagă cu necesitatea tratamentului. Se bazează pe fizioterapie și uneori chirurgie.

tratament
fot. pixabay.com

Când durerea de cap necesită vizită la un specialist?

Durerea de cap este o boală comună de care toată lumea a suferit cel puțin o dată în viață. De obicei, trece imediat ce apare, iar administrarea pastilei ajută la durere. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca durerea în partea din spate a capului, să reprezinte o amenințare pentru sănătate și viață. Durerea frecventă recurentă, însoțită de alte simptome, ar trebui să conducă la o vizită la medic. De asemenea, trebuie să soliciți ajutor medical dacă durerea de cap:

  • a avut loc în urma rănii,
  • apare brusc, este greu de suportat,
  • este însoțită de febră ridicată și sângerare la nivelul gâtului, la nas sau la urechi,
  • există dureri severe în partea din spate a capului la copii,
  • apare împreună cu convulsii epileptice,
  • se leagă cu schimbările bruște ale comportamentului sau ale stării mentale,
  • este dificil de controlat, apare somnolența, vederea dublă, vărsăturile,
  • a existat posibilitatea otrăvirii cu toxine puternice – de exemplu, monoxid de carbon,
  • există ochi cu sânge, pareză, căderea gurii, slăbiciunea brațelor sau picioarelor, scădere în greutate;
  • durerea este foarte mare – bruscă, care atinge cea mai mare intensitate într-un minut și poate dura câteva zile.

Simptomele menționate mai sus pot indica meningită, encefalită, hematom și hemoragie, tumori și accident vascular cerebral. Din această cauză, astfel de simptome nu pot fi subestimate. Aceste boli necesită îngrijiri medicale imediate, altfel duc la consecințe grave, inclusiv la moarte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here