sex
fot. pixabay.com

O viață sexuală de succes este formată din mai mulți factori, inclusiv o hidratare bună. Ceea ce este natural, nu este întotdeauna suficient. În astfel de situații, un gel intim este util. Facilitează penetrarea și înlocuirea mucusului natural. Lubrifiantul îți permite să hidratezi atât vaginul, cât și anusul. Gelurile intime, prin urmare, previn iritațiile și abraziunile, sunt antiinflamatorii și stimulatoare. Vezi cum să alegi un gel intim bun.

Gelul lubrifiant sau intim este cunoscut de secole. Anticii îl foloseau, când doreau să aibă relațiile sexuale mai plăcute. Gelul intim trebuia să ofere confort femeilor, care se luptau cu uscăciunea vaginală excesivă. Primii lubrifianți au fost creați din ulei de măsline. Astăzi, utilizarea grăsimilor naturale nu este recomandată, mai ales dacă este utilizat un prezervativ ca metodă contraceptivă. Acest lucru se datorează faptului că, grăsimile reduc elasticitatea latexului, ceea ce înseamnă că spermatozoizii au șanse mai mari de a intra într-un ovul. Prin urmare, cea mai bună soluție este să cumperi un gel intim la o farmacie sau drogerie. Există multe variante – piața de lubrifiere este extrem de bogată.

 

Pentru ce avem nevoie de gelul intim

Pentru ca un contact sexual să aducă plăcere unei femei, vaginul trebuie hidratat corespunzător. În mod natural, mucusul care facilitează penetrarea, este produs la câteva secunde după stimularea sexuală. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca acesta să nu fie suficient. Motivele unei lubrifieri vaginale insuficiente sunt cele prea prealabile, stresul, oboseala, contracepția orală, antibioticele, antidepresivele, chimioterapia, produsele cosmetice și produsele de îngrijire necorespunzătoare. Uscăciunea vaginală poate rezulta, de asemenea, din boli, afecțiuni genetice, naștere, menopauză și tulburări hormonale.
Uscăciunea vaginală înseamnă că actul sexual va fi neplăcut pentru femeie și, în unele cazuri, poate provoca durere. În plus, uscăciunea vaginală crește riscul de infecții ale organelor, inflamația vezicii urinare și alte probleme ale sistemului urinar, de exemplu, incontinență urinară.

Rolul gelului intim este de a crește experiența sexuală, precum și de a preveni infecțiile și bolile sistemului reproductiv. Unele dintre gelurile intime disponibile pe piață au, de asemenea, efecte antiinflamatorii și antiseptice și conțin, de asemenea, substanțe active care protejează vaginul împotriva infecțiilor fungice.

sănătate
fot. pixabay.com

Tipuri de geluri intime

Gelul intim standard imită mucusul și face ca sexul să fie neted și plăcut. Cu toate acestea, pe piață, pe lângă lubrifianții tradiționali, îi veți găsi și pe cei pentru sarcini speciale. Există o mulțime de tipuri de lubrifianți, așa că înainte de a alege un gel intim, merită să te familiarizezi cu soiurile disponibile.

Cele mai populare geluri intime sunt cele bazate pe apă. Apa în crearea lubrifianților a fost folosită de foarte mult timp. Gelurile de apă sunt cele care conțin ingrediente naturale și, prin urmare, nu sunt sensibilizante și nu colorează. Pot fi utilizate în orice situație. Spre deosebire de aparențe, acestea nu sunt foarte apoase și în unele cazuri pot fi foarte dense, deci nu vor curge din locuri intime.

O alternativă la gelurile intime apoase sunt cele pe bază de silicon. Cel mai mare avantaj al lor este că sunt extrem de eficiente și se usucă lent. Pentru un contact sexual de succes, ai nevoie doar de o picătură de gel intim pe bază de silicon. Datorită bazei sintetice, acești lubrifianți sunt extrem de alunecoși. Dacă nu au aditivi artificiali, nu provoacă alergii. Trebuie menționat, totuși, că acestea sunt mai puțin naturale decât gelurile de apă.

Pentru a-ți diversifica viața sexuală, poți încerca și geluri intime pe bază de uleiuri. Au o consistență care oferă cea mai mare plăcere. Se caracterizează printr-un miros plăcut și o compoziție naturală. La fel ca cele cu apă, sunt naturale și ecologice și nu se usucă repede. Lasă o peliculă uleioasă pe piele. Gelurile intime pe bază de uleiuri nu numai că hidratează, ci și îngrijesc.

lubrifianți neparfumați
fot. pixabay.com

La ce geluri intime trebuie să ai grijă?

Multitudinea de geluri intime face dificilă alegerea calității bune. Producătorii de lubrifianți ne tentează cu ambalaje și arome interesante. Specialiștii, însă, avertizează împotriva cedării modei. Lubrifianții parfumați, aromatizați, sau cele care încălzesc, conțin de obicei o mulțime de ingrediente artificiale, de exemplu, glicerină. Astfel de substanțe sunt greu de îndepărtat din vagin, ceea ce crește riscul de infecții fungice și bacteriene. Evită gelurile intime cu nonoxinol-9, care este un spermicid care poate provoca iritații severe atât la femei, cât și la bărbați.

Lubrifianții nenaturali nu trebuie folosiți ,în primul rând, de femeile însărcinate și de persoanele care prezintă un risc crescut de infecții intime.

 

Geluri intime pentru copii

Gelurile intime sunt concepute nu numai pentru femei, ci și pentru bărbați. Atât domnii homosexuali și heterosexuali folosesc lubrifianți. Gelurile intime pentru bărbați ar trebui să ajute la contactul vaginal și anal și, de asemenea, oferă alunecare suficientă gadgeturilor erotice masculine, cum ar fi: masturbatori, inele erotice și masaje de prostată. Ca și în cazul femeilor, sunt recomandate bărbaților geluri intime pe bază de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here