sănătate
fot. pixabay.com

Kilogramele inutile sunt o problemă pentru tot mai mulți oameni. Luptăm cu excesul de greutate în diferite moduri. O dietă sănătoasă și activitatea fizică sunt indicate ca metodele de bază pentru combaterea excesului de grăsime corporală. Cu toate acestea, trebuie să știi că acestea nu sunt singurele modalități de a face față kilogramelor inutile și de a-ți forma figura. În ajutor îți vine și medicina estetică. Oferă o serie de tratamente pentru reducerea grăsimilor corporale. Una dintre ele este liposucția cu ultrasunete. Sarcina sa este de a reduce surplusul de grăsime și celulită, precum și slăbirea organismului. Vezi ce este liposucția cu ultrasunete și cum te poate ajuta.

Liposucția cu ultrasunete devine o procedură din ce în ce mai populară a medicinii estetice. Îți permite să-ți sculptezi corpul fără durere, dar trebuie subliniat faptul că, nu ajută în lupta împotriva excesului de greutate sau a obezității. Datorită liposucției, puteți scăpa de cantități mici de grăsime din anumite zone ale corpului. Întreaga procedură este sigură, precisă, nu este dureroasă și nu implică convalescență lungă. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că liposucția cu ultrasunete nu este o procedură pentru toată lumea.

durere, reconvalescență
fot. pixabay.com

În ce constă liposucția cu ultrasunete?

Liposucția cu ultrasunete folosește energia ultrasonică pentru a separa țesutul adipos de celelalte țesuturi. Energia cu ultrasunete este cunoscută de mult timp și este folosită cu nerăbdare de medicină, dar a fost folosită recent pentru combaterea grăsimilor. Energia în timpul liposucției este direcționată direct către țesutul adipos de care vrem să scăpăm. Tratamentul este considerat extrem de precis și sigur. Nu va deteriora țesutul conjunctiv, nervii sau vasele de sânge. Efectele liposucției cu ultrasunete sunt vizibile foarte repede, iar ceea ce este important, recuperarea după procedură este scurtă. Activitatea normală o poți relua în câteva zile.

În timpul liposucției cu ultrasunete, frecvențele selectate special, determină separarea grăsimii de restul țesutului. Grăsimea este transformată într-o emulsie, care poate fi îndepărtată cu ușurință din corp cu ajutorul unui masaj sau a unei canule subțiri, special concepute. Datorită acestui fapt, întregul proces este minim invaziv, iar vindecarea este rapidă. Singura restricție este aceea că, după operație, pacientul trebuie să poarte lenjerie specială. Sarcina sa este de a crește efectul liposucției cu ultrasunete.

 

Cum să ne pregătim pentru liposucția cu ultrasunete?

Liposucția cu ultrasunete trebuie consultată cu un medic. El va verifica dacă procedura poate fi efectuată și îți va spune, de asemenea, cum să te pregătești. Pregătirile includ, în primul rând, acele doamne care iau în mod constant medicamente. Unele dintre ele trebuie întrerupte cu câteva zile înainte de procedură – astfel de măsuri trebuie luate în principal în cazul medicamentelor pentru subțierea sângelui. Înainte de procedură, trebuie să renunți și la fumat – cu o săptămână înainte.

 

Liposucția cu ultrasunete este dureroasă?

Liposucția cu ultrasunete este adesea confundată cu chirurgia clasică de liposucție, care este, de fapt, dureroasă. Cea făcută cu ajutorul ultrasunetelor este o procedură complet nedureroasă. Se efectuează sub anestezie locală. În timp ce descompune surplusul de grăsime, pacientele nu simt durere sau disconfort. Imediat după procedură, te poți ridica și funcționa independent. Liposucția cu ultrasunete nu implică sângele.

 

Reconvalescența de după liposucția cu ultrasunete

Pentru ca efectele tratamentelor să fie cele mai bune, se recomandă respectarea mai multor reguli. Se recomandă evitarea înnotului, a saunei, a efortului fizic excesiv, a alcoolului și a altor stimulanți timp de câteva zile. De asemenea, este recomandat să hidratezi corpul – cel mai bine este să bei cel puțin 2 litri de apă minerală pe zi.

înfrumusețare
fot. pixabay.com

Efectele liposucției cu ultrasunete

După liposucția cu ultrasunete, pielea este netedă și delicată. Efectele tratamentului sunt vizibile aproape imediat. Trebuie remarcat, însă, că efectul liposucției cu ultrasunete nu este pierderea în greutate, ci subțierea siluetei. În timpul procedurii, aproximativ 0,5 litri de grăsime sunt îndepărtați o dată. Cele mai bune efecte pot fi observate după o serie de tratamente, efectuate în decurs a 3-6 luni. De menționat este faptul că grăsimea eliminată prin liposucție, poate reveni întotdeauna. Prin urmare, după procedură, este necesar să introduci o dietă sănătoasă și să te concentrezi pe activitatea fizică regulată.

Medicii subliniază că efectele liposucției cu ultrasunete sunt o problemă individuală. Acestea depind, în primul rând, de cantitatea de țesut care este îndepărtat din corp și de partea corpului, în care s-a intervenit.

 

Cât costă liposucția cu ultrasunete?

Prețul unei singure proceduri de liposucție cu ultrasunete este în jur de 200-300 RON. Trebuie amintit că de multe ori, un singur tratament nu este suficient. Numărul de tratamente este selectat individual, uneori sunt necesare 3, alteori 10.

 

Contraindicații pentru liposucția cu ultrasunete

Liposucția cu ultrasunete nu este o procedură care poate fi efectuată tuturor. Ca și contraindicații pentru punerea în aplicare a acesteia sunt:

  • sarcina și alăptarea,
  • boli cronice ale organelor interne,
  • modificări ale pielii: erupții cutanate, răni, cicatrici,
  • cheaguri de sânge,
  • cancer,
  • osteoporoza,
  • hipertensiune arterială,
  • boli endocrine,
  • luarea de medicamente hormonale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here