imunitate
fot. pixabay.com

Boala, în special cea care necesită terapie cu antibiotice, slăbește semnificativ organismul. Prin urmare, după boală, ne simțim deseori slabi, lipsiți de energie și fără formă. Prin urmare, se recomandă ca, după terapia cu antibiotice, și chiar după o răceală comună, să se ia măsuri pentru a ajuta la întărirea lui. Pentru a consolida organismul după boală, este important să treci la o dietă adecvată, să completezi flora bacteriană și deficiențele de vitamine și minerale. Ce altceva poți face pentru a te recupera după boală?

Fiecare organism după boală, în special cea asociată cu administrarea de antibiotice, are nevoie de timp pentru a se regenera. Acest lucru se datorează faptului că, lupta împotriva unei infecții o slăbește semnificativ. Lipsa de timp pentru regenerare și eșecul în consolidarea organismul poate duce la revenirea infecției cu o rezistență crescută, precum și la complicații.

antibiotice
fot. pixabay.com

Modalități de întărire a organismului după boală și antibiotice

După boală și administrarea de antibiotice, acordă-ți timp pentru a-ți recăpăta forma anterioară. Baza nu este supraîncărcarea corpului, ci evitarea forțării excesive a acestuia. Se recomandă ca, după o boală, pentru o perioadă de câteva săptămâni, să se treacă la un stil de viață mai sănătos și mai economic. O modalitate de a-ți întări corpul după boală și antibiotice, este să te odihnești cât mai mult posibil. Somnul trebuie să fie de cel puțin 8 ore pe zi. În plus, aerul proaspăt este benefic pentru întărirea organismului, de aceea este bine să te plimbi cel puțin o jumătate de oră pe zi în parc sau în piață. Corpul oxigenat este întărit și capătă o nouă rezistență.

 

Regenerarea florii bacteriene a intestinelor după antibiotice

În unele cazuri, un antibiotic este singurul mod de a combate boala. Cu toate acestea, s-a dovedit că antibioticul este o armă cu două tăișuri. Nu numai că, combate microorganismul patogen, dar distruge și cele naturale, care trăiesc în intestine. Sarcina lor este de a îmbunătăți procesele digestive, de a sintetiza vitaminele și de a menține echilibrul corect acid-bază al organismului. Când după administrarea antibioticelor, flora intestinală este deteriorată, poate apărea diareea, constipația, micoza și malabsorbția de vitamine. Toate acestea duc la slăbirea organismului și sensibilitatea ridicată a acestuia la infecții ulterioare. Prin urmare, antibioticele trebuie luate împreună cu preparate probiotice. Acestea conțin lactobacili, care au un efect pozitiv asupra intestinelor. În plus față de aceste preparate, se recomandă includerea iaurtului și kefirului, cu bacterii probiotice, în dieta de după boală.

 

Dieta pentru întărirea organismului după boală și antibiotice

După boală, este posibil să suferim de lipsa poftei de mâncare. Acest lucru nu ar trebui să ne îngrijoreze, decât dacă este o problemă mare. În timpul recuperării, însă, trebuie să te asiguri, că oferi organismului tău nutrienții necesari. Dieta pentru întărirea organismului după boală și antibiotice se bazează pe produse de bună calitate, proaspete și cel mai puțin procesate. Se recomandă consumul de legume și mâncăruri ușor digerabile, pline de vitamine și microelemente. Cele mai multe dintre ele, pot fi găsite în legume proaspete sau pregătite la aburi. Dieta ar trebui să includă, de asemenea, usturoi și ceapă – aceste legume conțin fitonide care sunt bactericide. Pentru a-ți îmbunătăți pofta de mâncare, poți adăuga ierburi pentru pofta de mâncare, ce ajută la absorbția alimentelor.

 

Suplimentarea dietei pentru întărirea organismului după boală și antibiotice

Suplimentele alimentare te pot ajuta cu recuperea după boală. Merită să alegi preparate care conțin vitaminele A, C, E și din grupa B. Preparatele pentru întărirea organismului, trebuie să conțină de asemenea zinc și fier. Acizii omega sunt, de asemenea, importanți, deoarece construiesc imunitatea naturală a organismului. Pe lângă suplimentele alimentare sub formă farmaceutică, le găsim și în pești de mare, nuci, semințe de floarea soarelui și uleiuri presate la rece. Merită să ne amintim, că în perioada de recuperare, cererea de vitamine și acizi grași nesaturați este mai mare decât în ​​mod normal.

antibiocie
fot. pixabay.com

Ierburi și lichide pentru întărirea organismului după boală și antibiotice

După boală și administrarea antibioticelor, merită să fii pregătit cu preparate pe bază de aloe vera, echinacea, usturoi și tren pentru întărirea organismului. Le vei cumpăra la farmacie. O alternativă la acestea sunt mixturile bunicii pentru a consolida imunitatea. Mierea și sucul de lămâie sunt cele mai indicate. În recuperare, vor ajuta ierburi, precum coajă de salcie, zmeură și frunzele de urzică, semințele de in, plante medicinale cinqefoil, lucarnă, frunză trifoliată, rădăcina de lichior.

 

La ce trebuie să fii atent în timpul administrării antibioticelor?

Majoritatea oamenilor consideră că sfârșitul bolii apare când dispare tusea, febra, nasul curgător sau durerile de gât, dar asta nu este mereu așa. Oprirea timpurie a tratamentului este periculoasă și poate duce la infecții ulterioare. De aceea, după boală, se recomandă vigilența și observarea corpului tău. De asemenea, este bine să vezi un medic care îți va spune cum să consolidezi sistemul imunitar și va confirma, dacă infecția este deja doar o amintire proastă.

Pentru câteva săptămâni după boală, se recomandă măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului și efectuarea testelor de bază: morfologie și urină.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here