jocuri
fot.pixabay.com

Cuprins

1Jocurile de consolă sunt un divertisment de care se pot bucura atât adulții, cât și copiii. Producătorii oferă titluri pe care le poate juca chiar și un copil de peste 3 ani. Cu toate acestea, potrivit datelor, majoritatea copiilor își încep aventura cu o consolă de jocuri la vârsta de peste 12 ani. Jocurile concepute pentru acest segment de vârstă se bucură de cel mai mare interes în magazinele staționare cât și online. În topul jocului jocurilor de la 12 ani pentru PS 3 puteți găsi producții reprezentând diverse genuri, de la jocuri educaționale la jocuri de simulare până la jocuri arcade. Prin urmare, opțiunile sunt destul de vaste. Cu toate acestea, mulți părinți se întreabă care sunt cele mai bune jocuri pentru Play Station 3 de la 12 ani și ce criterii trebuie urmărite la cumpărarea lor. Astăzi, risipim aceste îndoieli.

2 Play Station 3 – o consolă pentru toată lumea

3 Jocuri pentru Play Station 3

4 Jocuri de la vârsta de 12 ani și clasament PEGI

5 PEGI 12 – ce înseamnă în practică?

6 Un joc bun pentru Play Station 3 de la vârsta de 12 ani

7 Genuri de jocuri pe PS 3 de la vârsta 12 ani

8 Cum să alegi un joc pe Play Station pentru vârsta 12 ani ?

9 Cât costă să joci pe Play Station 3?

Jocurile de consolă sunt un divertisment de care se pot bucura atât adulții, cât și copiii. Producătorii oferă titluri pe care le poate juca chiar și un copil de peste 3 ani. Cu toate acestea, potrivit datelor, majoritatea copiilor își încep aventura cu o consolă de jocuri la vârsta de peste 12 ani. Jocurile concepute pentru acest segment de vârstă se bucură de cel mai mare interes în magazinele staționare cât și online. În topul jocurilor de la vârsta de 12 ani pentru PS 3 puteți găsi producții reprezentând diverse genuri, de la jocuri educaționale la jocuri de simulare până la jocuri arcade. Prin urmare, opțiunile sunt destul de vaste. Cu toate acestea, mulți părinți se întreabă care sunt cele mai bune jocuri pentru Play Station 3 de la vârsta de 12 ani și ce criterii trebuie urmărite la cumpărarea lor. Astăzi, risipim aceste îndoieli.

jocuri
fot.pixabay.com

Play Station 3 – o consolă pentru toată lumea

Consola PS3 este una dintre cele mai populare sisteme de acest tip. A avut premiera pe 11 noiembrie 2006. Echipamentul este opera Sony și, deși nu aparține de ultimei generații, are încă un grup mare de fani. Printre avantajele dispozitivului se menționează utilizarea formatului Blu-ray ca purtător de date de bază, suportul gratuit al serviciului PlayStation Network și posibilitatea conectării acestuia la console portabile, cum ar fi Play Station Portable sau Play Station Vita. Popularitatea acesteia este evidențiată de numărul de exemplare vândute, care în februarie 2017 s-a ridicat la 86,6 milioane de unități.

 

Jocuri pentru Play Station 3

Toată lumea poate juca pe PS 3. Producătorii săi s-au asigurat că jocurile publicate pe consolă sunt adaptate la fiecare categorie de vârstă. Prin urmare, propunerile includ titluri care vor fi atât pentru cei mai tineri, cât și pentru cei mai vârstnici. Jucătorii adulți vor găsi, de asemenea, ceva pentru ei înșiși, pentru cei care de obicei caută o experiență mai intensă și jocuri mai solicitante. Un segment mare de jocuri pe PS3 sunt producții destinate pentru vârsta de peste 12 ani. Titlurile din această categorie de vârstă nu mai sunt cele bazate mai ales pe povești din desene animate, basme sau animații, ci se disting printr-o anumită doză de realitate și o poveste destul de elaborată. Mai mult, în categoria jocurilor de pe PS  de la vârsta de 12 ani pot fi inaccesibile jocurile de tragere sau jocurile de luptă.

 

Jocuri de la vârsta de 12 ani și clasament PEGI

Jocurile de consolă disponibile pe piața poloneză sunt clasificate pe categorii de vârstă. Acesta confirmă dacă titlul este de fapt adecvat pentru grupa de vârstă și dacă jucătorul va face față presupunerilor scriptului. PEGI este un rating la nivel european aplicabil tuturor producătorilor de jocuri, atât pentru consolă cât și pentru computer. Este împărțit în 5 categorii. Ca parte a PEGI, distingem jocurile de consolă de la vârsta de 3, 7, 12, 16 și 18. Datorită acestui lucru, părinții, bunicii sau alte persoane care doresc să-i ofere copilului lor un joc pe Play Station 3 vor putea determina dacă producția este adecvată și nu are în conținut potențial dăunător. Violența, limbajul vulgar, drogurile, jocurile de noroc, comportamentul discriminatoriu și sexual sunt considerate astfel. Sarcina clasificării PEGI este, de asemenea, să impună dacă producțiile nu sunt prea dificile pentru un copil de 12 ani. Informații despre statutul jocului pot fi găsite pe ambalaj sub formă de pătrate colorate sau alb-negru. Vârsta de la care puteți juca o producție este înscrisă în acesta.

PEGI 12 – ce înseamnă în practică?

Producțiile definite de PEGI drept jocuri PS3 pentru vârsta de 12 ani sunt cele în care se poate produce violență realistă. Cu toate acestea, ea nu poate fi îndreptată împotriva unor personaje reale sau umane, ci doar împotriva unor personaje fanteziste sau eventual a unor animale. Jocurile Play Station pentru vârsta de 12 ani pot conține, de asemenea, un limbaj vulgar și o nuditate, dar cu condiția ca aceste elemente să nu aibă referințe directe și explicite la comportamentul sexual. Dacă doriți să cumpărați un joc destinat pentru o vârstă mai mare pentru un copil de 12 ani, ar trebui să citiți cu atenție descrierea acestuia și marcajele introduse de PEGI pe ambalaj. Pe baza informațiilor despre vârsta pentru care este dedicat jocul, puteți afla dacă acesta conține limbaj vulgar, discriminare, droguri, alcool, țigări, jocuri de noroc, comportament sexual, elemente de violență și frică. Informație importante este, de asemenea, să verificați dacă titlul poate fi jucat online și, prin urmare, să evitați intrarea în contact cu alți jucători necunoscuți.

 

Un joc bun pentru Play Station 3 de la vârsta de 12 ani

În căutarea unui joc bun pe PS 3 pentru un copil de 12 ani care îl va interesa și nu se va plictisi rapid, cel mai bine este să vă concentrați pe producții care durează cel puțin câteva zeci de ore pentru a fi finalizate. Trebuie amintit că sarcinile pe care le va îndeplini în timpul jocului nu pot fi prea ușoare. Ele ar trebui să-i ceară să gândească și să prezinte un anumit obstacol. În jocurile pentru console pentru vârsta de 12 ani putem găsi jocuri extinse, care pe lângă complotul principal mai au și câteva misiuni laterale. În topul jocurilor PS3 de la vârsta de 12 ani, producțiile cu funcția multiplayer și care permit extinderea poveștii cumpărând suplimente sunt, de asemenea, foarte populare. Astfel de producții permit jucarea aproape la nesfârșit. În mod similar, se întamplă și cu jocurile online pe Play Station 3. Acestea vă permit să adunați noi experiențe, să luptați cu inamicul, să vă îmbunătățiți echipamentul sau să experimentați noi aventuri. De menționat este faptul că pentru jocurile de pe Play Station pentru vârsta de peste 12 ani este recomandat ca povestea să includă elemente educaționale. Datorită acestui fapt, tânărul jucător își va putea extinde cunoștințele și abilitățile, combinând învățarea cu distracția. Elementele educaționale din jocurile de consolă pot include, de asemenea, construirea unor atitudini și comportamente adecvate și dorite.

 

Genuri de jocuri pe PS 3 de la vârsta 12 ani

Există mai multe genuri de jocuri de bază în topul jocurilor de la vârsta de 12 ani pentru Play Station 3. Diversitatea jocurilor virtuale înseamnă că și cei mai pretențioși jucători vor găsi ceva pentru ei înșiși. Înainte de a cumpăra un joc pentru un copil, merită să-i cunoști preferințele. Un adolescent va dori să își pună în mișcare reflexele, altul să joace raliuri, iar altul se va dedica cu plăcere strategiei virtuale. Totuși, producțiile de aventuri și acțiune au dominat topul jocurilor de la vârsta de 12 ani pentru PS 3. Ele sunt cele mai des alese și cele mai bine cotate. Fanii care își doresc senzații mai puternice vor găsi, de asemenea, ceva pentru ei înșiși. Jocurile bazate pe elemente de groază sunt foarte populare. Jocurile strategice și de simulare au ocupat de asemenea poziții de lider de ani buni. Mai puțin populare, deși sunt apreciate și jocurile logice și educative. De menționat, de asemenea, că în categoria jocurilor de la vârsta de peste 12 ani, pentru prima dată există și jocuri de trageri, pe care le includem în genul producției de agilitate. În scenariile lor, acestea sunt mai puțin drastice decât cele dedicate jucătorilor mai în vârstă, dar oferă totuși emoții considerabile. Titlurile sportive au fost importante și în topul jocurilor PS 3 pentru vârsta de 12 ani. În acest sens, producătorii oferă jocuri virtuale bazate pe sporturi individuale sau de grup. După cum puteți ghici cu ușurință, jocurile de fotbal, în special hitul recent al Fifa, se bucură de cel mai mare interes.

Jocurile pentru consolă pentru vârsta de 12 ani sunt de obicei producții axate pe distracție. Ele nu reprezintă perfect lumea reală și regulile care există în ea, de exemplu principiile fizicii. Dacă doriți să alegeți un joc care să vă facă adolescentul fericit și să îl distrați, este bine să țineți cont de povestea, scenariul, grafica și varietatea modurilor de joc.

jocuri
fot.pixabay.com

Cum să alegi un joc pe Play Station pentru vârsta 12 ani ?

Multitudinea de jocuri pentru console înseamnă că alegerea celui mai potrivit nu este ușoară. De asemenea, este împiedicat de faptul că producțiile noi și așa-numitele versiuni exclusiviste de jocuri care sunt dedicate numai unui singur tip de consolă. Alegerea nu este ușoară. Cel mai simplu și mai bun mod înainte de a cumpăra este să citiți opiniile jucătorilor pentru un anumit titlu specific. Există o mulțime de astfel de recenzii despre PS3 pe internet despre jocurile pentru vârsta de 12 ani. Jucătorii evaluează nivelul de joc, nivelul de interes pe care îl stârnește jocul și elementele tehnice individuale. O astfel de descriere poate spune unui jucător cu experiență dacă merită să investești într-un anumit titlu. O opțiune și mai simplă pentru a găsi un titlu interesant este utilizarea topului jocurilor de la vârsta de 12 ani pentru PS 3. Este o listă cu cele mai cumpărate titluri din ultimele luni. Mai mult, clasamentul de mai sus este creat pe baza opiniilor introduse de cumpărătorii unei anumite producții. Datorită acestui fapt, puteți găsi nu numai sugestii ale celor mai recente jocuri pentru PS 3, dar și titluri iconice care vor fi întotdeauna pe placul oricărui jucător.

 

Cât costă să joci în console Play Station 3?

Jocurile de la vârsta de 12 ani pentru Play Station 3 au prețuri. Cele care pot fi găsite în clasamentul de mai sus costă de la 40 zloti în sus. Trebuie menționat însă că, dacă doriți să cumpărați publicații noi sau producții iconice, trebuie să luați în considerare costuri mai mari. Prețurile unor jocuri de Play Station 3 pentru categoria de vârstă de 12 ani s-au ridicat la 200 PLN. Aceasta înseamnă că achiziționarea tuturor celor mai recente jocuri pentru mulți oameni este de neatins. De asemenea, este bine să știți că nu orice noutate primește recenzii favorabile. Multe titluri sunt imediat criticate de jucători care subliniază lipsurile contradicțiilor logice din poveste.

Achiziționarea jocurilor pentru console este adesea precedată de o verificare amănunțită a producției. Pașii de control trebuie făcuți în primul rând atunci când cei mai tineri joacă jocuri virtuale. Datorită siguranței și dezvoltării corespunzătoare, aceștia nu ar trebui să joace jocuri care nu se potrivesc vârstei și abilităților lor. Părinții ar trebui să se asigure că în jocurile de consolă nu întâlnesc violență excesivă, limbaj vulgar sau comportament necorespunzător care construiește imaginea greșită a lumii și a realității. Adulții ar trebui să-și amintească faptul că realitatea virtuală este extrem de atractivă și antrenantă pentru cei mai tineri și, prin urmare, este periculoasă pentru ei. Pentru a îi proteja, alegeți jocuri care poartă marca PEGI 12 și verificați cu atenție povestea jocului. Din fericire, producătorii de jocuri pentru console oferă un număr foarte mare de titluri pe care le puteți oferi cu ușurință celor care tocmai au ajuns vârsta adolescentină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here