jocuri
fot.pixabay.com

Cuprins

1 Jocurile pentru Xbox One sunt clasificate în 8 genuri de bază. Acestea sunt determinate de obiectivele jocului și cum poți obține succesul în ele. Jocurile de bază de pe Xbox One sunt educative, de ficțiune, logice, de aventură, strategice, de simulare, dexteritate și sport. Fiecare dintre genurile majore este împărțită în continuare în subcategorii specializate. Așa cum puteți vedea, alegerea este cu adevărat diversificată, iar jucătorul care dorește să aleagă cea mai bună producție se confruntă cu o sarcină dificilă. Trebuie remarcat însă că unele dintre genuri sunt deosebit de populare în rândul jucătorilor, cum ar fi jocurile sportive de pe Xbox One. De ani de zile, popularitatea lor nu a scăzut, dimpotrivă – grupul de fani care se mărește. Producătorii de jocuri știu bine acest lucru și propun anual noi titluri din această categorie. Dacă nu știți ce să cumpărați, consultați clasamentul nostru de jocuri sportive pentru Xbox One.

2 Xbox One – Ce trebuie să știți despre aceasta?

3 Jocuri sportive pe Xbox One – ce sunt?

4 Jocuri sportive – doar pentru sportivi?

5 Jocuri sportive pe Xbox One – despre ce este vorba?

6 Jocuri sportive pe Xbox One – moduri de joc

7 Jocuri sportive pe Xbox One – curse

8 Jocuri sportive adecvate vârstei pe Xbox One

9 Jocuri sportive bune pe Xbox One – ce să luați în considerare atunci când le alegeți?

 

Jocurile pentru Xbox One sunt clasificate în 8 genuri de bază. Acestea sunt determinate de obiectivele jocului și cum poți obține succesul în ele. Jocurile de bază de pe Xbox One sunt educative, de ficțiune, logice, de aventură, strategice, de simulare, dexteritate și sport. Fiecare dintre genurile majore este împărțită în continuare în subcategorii specializate. Așa cum puteți vedea, alegerea este cu adevărat diversificată, iar jucătorul care dorește să aleagă cea mai bună producție se confruntă cu o sarcină dificilă. Trebuie remarcat însă că unele dintre genuri sunt deosebit de populare în rândul jucătorilor, cum ar fi jocurile sportive de pe Xbox One. De ani de zile, popularitatea lor nu a scăzut, dimpotrivă – grupul de fani care se mărește. Producătorii de jocuri știu bine acest lucru și propun anual noi titluri din această categorie. Dacă nu știți ce să cumpărați, consultați topul jocurilor sportive pentru Xbox One.

jocuri
fot.pixabay.com

Xbox One – Ce trebuie să știți despre aceasta?

Consola Xbox One este a treia generație de acest tip creată de Microsoft. Premiera sa a avut loc în 2013. Astăzi, consola este disponibilă pentru jucătorii din întreaga lume. Consola Xbox One este succesorul unui model anterior cunoscut sub denumirea de Xbox 360. Ceea ce este esențial și important pentru jucători este că producătorii săi au păstrat compatibilitatea parțială a software-ului. Ceea ce înseamnă că unele dintre jocurile de pe consolele mai vechi pot fi rulate și pe acesta. Avantajele acestui dispozitiv includ faptul că poate fi un centru autosuficient de divertisment acasă. Acesta conține toate dispozitivele media casnice, fiind astfel concurență pentru platforme precum Apple sau Google TV. În prezent, Xbox One a vândut 26 de milioane de unități. De menționat, de asemenea, că în 2016 la târgul E3, Microsoft a prezentat o versiune reîmprospătată a consolei. Au schimbat, printre altele carcasa echipamentelor, aceasta a devenit mai mică și a dobândit o culoare albă. Consola reîmprospătată este cunoscută sub numele de Xbox One S. O altă revizuire a consolei a fost lansată la sfârșitul anului 201. Xbox One X are componente mai puternice și vă permite să afișați grafică în rezoluție 4K. Aceasta este o veste bună pentru toți fanii jocurilor virtuale, datorită căreia ei se vor putea bucura de jocuri de calitate net superioară.

 

Jocuri sportive pe Xbox One – ce sunt?

Jocurile sportive pentru consola Xbox One sunt jocuri care întruchipează sportul ales pe ecran. În mare măsură, în acest tip de joc, dexteritatea, precizia și viteza sunt cele care contează și fac un jucător să fie bun. De asemenea, jucătorul ar trebui să cunoască regulile de bază în sportul ales. În mare măsură, categoria jocurilor sportive de pe Xbox One este foarte diversă. Există aici producții care se bazează pe reprezentarea sporturilor individuale sau de grup. În topul jocurilor sportive de pe Xbox One vom găsi cele care se referă la sărituri de schi, fotbal, golf, box etc. Cu toate acestea, indiferent de disciplina pe care o redau, au totuși o caracteristică comună. Dexteritatea și viteza sunt la fel de importante, acestea două diferențiază aceste jocuri de celelalte. Anume, jocurile sportive de pe Xbox One se execută în conformitate cu regulile și principiile luate direct dintr-un anumit sport. Mai mult, imită adesea jocuri cunoscute din realitate, de exemplu, Cupa Mondială FIFA sau Turneul cu 4 Trambuline. În acest caz, jocul este supus acelorași reguli ca și în competițiile sportive reale.

 

Jocuri sportive – doar pentru sportivi?

S-ar părea că jocurile sportive de pe Xbox One sunt în primul rând propuneri pentru fanii avizi ai senzațiilor sportive. Cu toate acestea, așa cum reiese din recunoașterea pieței de jocuri pe consolă, acest tip de joc este adesea ales de către persoane care nu sunt interesate de sport zilnic. Luptele virtuale le oferă un divertisment și distracție considerabile. Este, de asemenea, recunoscut faptul că jocurile sportive pe consolă sunt alese de cei care nu sunt neapărat fani ai jocurilor virtuale și valorizează mai mult activitatea fizică. Jocurile de acest gen le oferă emoții sportive, care din diferite motive nu pot fi primite în realitate, de exemplu, sfârșitul sezonului etc.

 

Jocuri sportive pe Xbox One – despre ce este vorba?

Cel mai important lucru în jocurile sportive pe Xbox One este dexteritatea și viteza jucătorului. Sarcina sa principală este de a gestiona un jucător sau o echipă. În topul jocurilor sportive pe Xbox One vom găsi și jocuri în care jucătorul joacă rolul de manager / manager al echipei. Indiferent de forma jocului, una dintre misiunile de bază este grija pentru jucător / echipă, planificarea antrenamentelor lor și câștigarea meciurilor individuale. Datorită acestui fapt, jucătorul trece la niveluri specifice, mai înalte, care se încheie cu obținerea măiestriei, câștigarea centurii etc.

Având în vedere această descriere, două subspecii ies în evidență în jocurile sportive de pe Xbox One. Primul este cel în care jucătorul manageriază direct jucătorii în timpul competițiilor sportive, iar managementul echipei este una dintre caracteristicile suplimentare ale jocului. Al doilea sub-gen este cel în care jucătorul nu are control direct asupra jucătorilor, ci doar asupra conducerii echipei sportive. Acest al doilea sub-gen de jocuri sportive de pe Xbox One se numește joc manager sau manager sportiv. De asemenea, merită să știți că în multe clasificări ale jocurilor pe consolă poate exista și un sub-gen cunoscut sub numele de jocuri sportive de simulare. Acest lucru se datorează faptului că multe jocuri reflectă fidel realitățile și realitățile unei anumite discipline. Un alt tip despre care puteți citi sunt jocurile sport arcade, în care există reguli de joc simplificate, cu accent principal pe acțiuni.

 

Jocuri sportive pe Xbox One – moduri de joc

Principalul și modul standard de joc în jocurile sportive de pe Xbox One sunt meciurile. Acestea apar în principal în jocurile legate de sporturile de echipă. În timpul meciurilor, jucătorul poate schimba jucători și dezvolta tactici. După cum puteți ghici cu ușurință, sarcina lui este de a câștiga meciul, ceea ce vă permite să treceți la următorul nivel de competiție. În topul jocurilor sportive de pe Xbox One putem găsi și producții care se bazează pe alte moduri de joc care sunt strâns legate de proprietățile unei anumite discipline. Cu toate acestea, acestea se bazează întotdeauna pe verificarea abilităților și a statisticilor sportivilor, angajarea sau vânzarea de jucători, schimbarea compoziției echipei sau stabilirea unui program de întâlnire. Toate opțiunile disponibile sunt incluse în joc în meniu și deseori sunt ilustrate cu tabele și grafice.

xbox
fot.pixabay.com

Jocuri sportive pe Xbox One – curse

Printre subcategoriile de joc sportiv pe Xbox One se remarcă una îndeosebi. Aceasta este compusă din jocurile de curse numite și jocuri de racing sau raliu. Scenariul lor se bazează pe faptul că jucătorul se întrece cu adversarul într-o cursă cu autovehicule, de exemplu, o mașină, o motocicletă. Adversarul împotriva căruia concurează este fie o regizare a inteligenței artificiale ori un alt jucător (în acest caz jocul este practicat on-line). Jocurile de curse sunt o categorie de jocuri de consolă sport apărute în anii ’80 a secolului XX. Precursorul acestui gen a fost producția Pole Position. În domeniul jocurilor de curse există mai multe tipuri de competiție. În topul jocurilor sportive pe jocurile de raliu Xbox One sunt cele mai populare cele care se bazează pe călătoria rutei selectate cât mai repede posibil. Cu toate acestea, scenariul lor nu presupune o cursă directă cu adversarul.

 

Jocuri sportive adecvate vârstei pe Xbox One

Deși este dificil să vorbim despre conținut dăunător pentru cei mai tineri jucători în cazul jocurilor sportive de pe Xbox One, acest gen de jocuri pentru consolă a fost inclus și în clasificarea PEGI. Este o evaluare la nivel european a jocurilor video. Se aplică atât producțiilor dedicate consolelor de jocuri, cât și calculatoarelor. Vă permite să determinați vârsta de la care jocul este sigur pentru jucător. Gradul de vârstă PEGI acoperă 5 niveluri. Cel mai mic nivel este atribuit jocurilor de consolă pentru copii de 3 ani, iar apoi de 7, 12, 16 și 18 ani. Jocurile pentru cei mai tineri jucători sunt producții care nu conțin violență, limbaj vulgar, referințe sexuale, stimulente sau discriminare. Primul astfel de comportament poate apărea într-o formă limitată și în anumite restricții în jocurile de pe Xbox One timp de 12 ani. Informații despre categoria de vârstă pentru care este atribuit un anumit joc pot fi găsite pe ambalajul său. Veți regăsi informația într-un pătrat colorat (sau alb-negru) cu un număr care indică vârsta. Alături de acesta, vor fi oferite și cele mai importante caracteristici ale jocului, vorbind despre evenimente potențial periculoase care au loc în el, de exemplu, referințe la comportament sexual, apariția violenței, referințe vulgare sau stimulente. Toate acestea sunt pentru a ajuta la alegerea producțiilor potrivite pentru cei mai mici, pentru a nu le va amenința dezvoltarea psihologică și emoțională.

 

Jocuri sportive bune pe Xbox One – ce să luați în considerare atunci când le alegeți?

Alegerea unui joc sportiv bun pe Xbox One nu este ușoară. Acest lucru este împiedicat de multitudinea de recenzii variate emise de jucători titlurilor și producțiilor individuale. Această varietate se datorează faptului că fiecare joc este evaluat subiectiv. Ceea ce i se potrivește unuia nu îl va interesa pe celălalt. Cu toate acestea, fără îndoială, liderul jocurilor sportive de pe Xbox One sunt producțiile legate de fotbal. Câștigă cel mai mare grup de fani și este cel mai popular în topul jocurilor sportive pe Xbox One. Titlul demn de menționat în acest context este cel mai cunoscut joc, Fifa. Acesta prezintă o serie de jocuri cu temă fotbalistică. Prima sa versiune a fost lansată în 1994, iar noua generație apare aproape în fiecare an. Din 2003, seria a fost polonizată, iar începând cu versiunea din 2006 puteți auzi reporterii polonezi de meci. Jocul oferă, de asemenea, posibilitatea reprezentării poloneze. Fifa are prezintă mai multe versiuni ale jocului. Pe lângă versiunea clasică a jocului, puteți juca și meciuri în cadrul Cupei Mondiale, UEFA Euro sau FIFA Manager. Rețineți că, deși Fifa este unul dintre cele mai populare jocuri sportive de pe Xbox One, nu este singurul. Oferta bogată prezentată de producători va atrage și fani ai altor sporturi, precum a celor pasionați de săriturile de schi, hochei pe gheață, golf, baschet, volei, box, sporturi nautice etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here