Vacanță în octombrie
fot.pixabay.com

Octombrie reprezintă mijlocul toamnei poloneze. Luna octombrie, nu este întotdeauna atât de plăcută. Uneori, în loc de vreme însorită favorabilă plimbării, obținem temperaturi scăzute, ploi și noroi. Atunci este momentul în care vrem să evadăm dintr-o aură neplăcută, preferabil în țările calde. Unde să pleci în vacanță în octombrie? – deseori căutăm astfel de informații. Din fericire, pentru a scăpa de frig în octombrie, nu trebuie să plecați departe și să rezervați o vacanță exotică. Vezi unde vacanțele din octombrie sunt sinonime cu vremea bună.

Vacanțele din octombrie sunt pentru mulți oameni o evadare prin aura de toamnă. Cu toate acestea, merită să vă amintiți că vacanțele din această lună reprezintă o economie importantă. Sezonul turistic ridicat în toată Europa se încheie în octombrie, ceea ce înseamnă că prețurile sunt mult mai mici, iar agențiile de turism oferă promoții atractive de last minute.

Unde să mergi în vacanță în octombrie – insule grecești

Octombrie este momentul perfect pentru a vizita insulele grecești. Vom găsi încă acolo, în acest timp de toamnă aura de vară și vremea de vacanță. Concediul va fi făcut mai plăcut de marea caldă, ideală încă pentru înot. În octombrie, puteți face plajă pe Creta, Rodos sau Ciclade. Temperatura medie a aerului în cursul zilei din această lună este de 24 de grade Celsius, aceeași este și temperatura apei. Insulele grecești, nu se bucură de aceeași popularitate în luna octombrie ca vara, așa că în vacanță vom evita aglomerația și cozile la principalele atracții. Plajele vor fi aproape goale.

Vacanțe în octombrie
fot.pixabay.com

Unde să pleci în vacanță în octombrie – Insulele Canare

Insulele Canare care aparțin Spaniei sunt mai aproape geografic de Africa. În octombrie, există acolo o atmosferă caldă, plăcută și aproape că niciodată nu plouă. Pentru un concediu de toamnă, alege Tenerife sau coasta de sud a Gran Canariei. Toamna, în Insulele Canare, există mai puțini turiști decât vara, dar nu se poate conta pe plaje absolut goale – acesta este un loc vizitat de turiști tot anul.

Unde să pleci în vacanță în octombrie – Madeira

Madeira este o insulă portugheză situată pe Oceanul Atlantic. Vacanțele din Madeira, în luna octombrie sunt recomandate în primul rând celor care caută o vacanță activă. Deși vom găsi aici și plaje, este posibil ca temperatura să nu încurajeze plaja și scăldatul în apă. Madeira este numită Insula Primăverii Veșnice, motiv pentru care, în ciuda lunii octombrie acolo, temperaturile nu depășesc 20 de grade. Este verde, însorit și plin de peisaje frumoase.

Unde să pleci în vacanță în octombrie – Cipru

O altă insulă pe care trebuie să o luați în considerare atunci când decideți unde să călătoriți în octombrie este Cipru. Deși este vorba de luna octombrie, ne vom mai întâlni aici cu vreme de vacanță. Plajele curate, nisipoase și marea caldă încurajează odihna, iar multitudinea de monumente antice trezesc dorința de a fi explorate. Cipru în octombrie este o destinație ieftină și accesibilă pentru polonezi, care devine din ce în ce mai populară. Puteți merge pe insulă pe cont propriu sau puteți cumpăra o vacanță în regimul all inclusive.

Unde să pleci în vacanță în octombrie – Israel

Puțin mai mult exotism poate fi resimțit în Israel. În octombrie trec deja valurile de căldură, care ajung până la 40 de grade și, cu toate acestea, încă este plăcut și cald. Toamna, poți conta pe temperaturi peste 25 de grade și apă încălzită în mare. Turiștii care doresc să se relaxeze sunt ispitiți de plajele din Tel Aviv, în timp ce fanii avizi turistici nu se vor plictisi aici deloc. Există multe obiective și monumente care merită vizitate. Când plecați în vacanță în Israel, luați în considerare vizitarea Iordaniei vecine.

Unde să pleci în vacanță în octombrie – Tunisia

Octombrie este, de asemenea, o lună bună pentru vacanțele în Tunisia. E încă cald aici, dar nu exagerat. Deși soarele strălucește puțin mai scurt decât în lunile de vară, acest lucru nu periclitează scăldatul în apă și în bătaia soarelui. Pentru o vacanță în Tunisia în luna octombrie, este mai bine să alegeți mica insulă Djerba din Marea Mediterană, ce este conectată la continent printr-un dig.

Unde să pleci în vacanță în octombrie – Maroc

Toamna, temperatura din Maroc se răcește, însă vara căldura atinge chiar și 50 de grade Celsius. Aceasta este o informație necesară de știut, deoarece temperaturile mai scăzute vă permit să explorați și să descoperiți această țară uimitoare. În luna octombrie, în Maroc, putem conta pe aproximativ 24 de grade Celsius. Acest lucru vă permite să vă deplasați liber, și, de asemenea, să vă relaxați pe plajă. Merită să vă amintim că o vacanță în Maroc, în luna octombrie este un moment minunat pentru practicarea sporturilor nautice. Pe acaestă coastă există nenumărați fani ai windsurfing-ului și kitesurfing-ului, iar școlile de învățare a acestor sporturi se confruntă cu un adevărat asediu.

Vacanțe în octombrie
fotpixabay.com

Vacanțe exotice în octombrie

Octombrie este luna care dă startul sezonului călătoriilor exotice. Ne petrecem vacanța nu numai în Europa și în relativ aproapiata Africa de Nord, ci și în alte părți ale lumii. Din destinații exotice pentru luna octombrie, merită să mergeți în Thailanda, Mauritius, Bali, Zanzibar, California sau Mexic. Acolo, putem conta pe temperaturi mult mai mari decât în locurile apropiate de noi. Totuși, trebuie amintit că vacanțele exotice vor fi cu mult mai scumpe.

Unde să mergeți în vacanțe în octombrie – dacă vă decideți asupra acestui lucru, atunci știți că opțiunile dumneavoastră sunt foarte multe. Puteți alege între direcțiile apropiate și îndepărtate, cele europene sau cele mai orientale și exotice. Amintiți-vă că luna octombrie este, de asemenea, un moment bun pentru a merge în vacanță în Polonia – la munte sau la Masuria și poate chiar la mare. Când toamna de aur domnește asupra Poloniei, nu este nimic mai bun decât mersul pe jos și admirarea peisajelor pitorești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here