Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Polonia este o țară de vis pentru o vacanță. Datorită locației sale specifice, poate oferi vacanțe la mare, munte și la lac. Dificil nu este deloc, să ai o vacanță grozavă, mai ales vara, când vremea este bună și temperaturile nu sunt atât de ridicate ca în Italia sau Spania. Multitudinea de locuri de relaxare în Polonia face să ne confruntăm deseori cu o dilemă: unde să mergem în vacanță în Polonia. Decizia nu este ușoară, iar înainte de a o lua, merită să cunoști posibilitățile pe care le ai.

Vacanțele în Polonia devin din ce în ce mai populare. Polonezii sunt din ce în ce mai dispuși să își descopere țara, și nu să-și petreacă vacanța în străinătate. Cu toate acestea, decizia de a face o vacanță în țară ridică întotdeauna întrebarea: unde să mergi în vacanță în Polonia. Alegerea nu este simplificată de numărul mare de destinații turistice. Vă puteți petrece vacanța în Polonia lângă mare, la munte, lângă lac sau explorând locurile din orașele mari.

Unde să pleci în vacanță în Polonia? Marea Baltică câștigă

Cele mai populare destinații de vacanță din Polonia sunt stațiunile de pe litoral. Vacanțele la Marea Baltică sunt alese deopotrivă, de familii cu copiii, precum și de vârstnici,  de cupluri îndrăgostiți sau grupuri de prieteni. În funcție de ce tip de odihnă așteptați, un astfel de loc poate fi ales. În unele stațiuni puteți găsi viață de noapte luxuriantă și multă distracție, în altele vă puteți bucura de liniște și pace. Nu lipsesc, de asemenea, stațiunile la modă și exclusiviste, unde puteți prinde vedetele din titlurile ziarului.

Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Unde să pleci în vacanță în Polonia, la mare? Trioraș, orașul din Peninsula Hel și Vistula Spit este foarte popular. Mulți turiști vizitează și Świnoujście și Ustka.

Unde să pleci în vacanță în Polonia? Pentru liniște în Masuria

Persoanele care visează la pace, relaxare și odihnă în vacanță, departe de civilizație, ar trebui să ia în considerare Masuria. Evitați stațiunile turistice timp de aproape două săptămâni, și o să vedeți că, cu greu puteți urmări oamenii. Ofertele de vacanță în Masuria, combinate cu cursurile de yoga și relaxare, apar tot mai des în ultima perioadă. Masuria este, de asemenea, un loc minunat pentru ieșirile în familie și weekendurile romantice. Sunt desigur o destinație de vacanță obligatorie pentru fanii navigației și a altor sporturi nautice.

Ce loc să alegi în vacanță în Polonia în Masuria? Masuria oferă multe oportunități de recreere. Găsim aici atât stațiuni mari și centre SPA, cât și pensiuni private. Recent, a existat un mare interes pentru agroturism și fermele ecologice.

Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Unde să pleci în vacanță în Polonia? Alternativ și nu obișnuit

Vacanțele în Polonia sunt de obicei asociate cu marea, munții sau eventual Masuria. Amintiți-vă că există multe alte opțiuni. Oamenii care nu știu să se decidă asupra vacanței în Polonia, în afară de locurile obișnuite, își pot îndrepta privirea spre Silezia de Jos. Vacanțele din Silezia Inferioară sunt o ocazie bună de a admira circumstanțele naturale extraordinare, de exemplu, stâncile Radkowski, de a se odihni pe Laguna Mietkowski, vizita numeroase monumente, de la palate și mănăstiri până la castele și trasee tematice care pot fi parcurse pe jos sau cu bicicleta. Vacanțele din Silezia Inferioară vor încânta sezonul celor care vor să scape de turismul de masă și de mulțimi.

Unde să pleci în vacanță în Polonia? Concediu pentru persoane active

Oamenii cărora le place să petreacă timpul liber într-un stil activ, vor găsi ceva pentru ei înșiși pe harta de vacanță a Poloniei. Ei pot căuta atracții în sudul și în nordul Poloniei. La capetele sudice, pe traseele de munte le așteaptă, de exemplu, Munții Bieszczady sau Tatra, care  permit cucerirea de vârfuri considerabile și posibilitatea de a se bucura de peisaje frumoase. În nord, Augustów este un loc ideal pentru vacanțe active. În acest oraș nu lipsesc atracții precum, caiacele, bărci cu pedale sau antrenament gratuit în aer liber. În timpul pauzei dintre competiții sportive, merită să mergi în încântătoarea Pădure Białowieża.

Unde să pleci în vacanță în Polonia? Atmosferă urbană

Vacanțele sunt, de asemenea, momentul perfect pentru a vizita cele mai mari orașe din Polonia. Sunt minunate nu doar pentru un city break, ci și pentru o vacanță lungă. Nu lipsesc atracții în ele. Muzeele, teatrele, concertele, festivalurile sunt doar câteva dintre divertismentele propuse de cele mai mari stațiuni în perioada vacanțelor. Decizându-vă unde ar trebui să alegeți vacanța, luați în considerare Cracovia, Wroclaw, Poznan, Varșovia și Triorașul. Să nu uităm, că și orașele mai mici, precum Lublin Toruń și Zamość, au de asemenea multe de oferit. Aici sunt mult mai puțini turiști, prețuri mai mici și, comparativ cu orașele mari, există multe atracții.

Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Unde să pleci în vacanță în Polonia? Un răspuns universal nu poate fi dat. Polonia este o țară cu o natură și cu peisaje extrem de diverse. Fiecare va găsi ceva pentru sine și din punct de vedere estetic și din punct de vedere al divertismentului. Este bine să țineți minte, că cel mai înalt sezon turistic din Polonia începe de la sfârșitul lunii iunie și durează până la jumătatea lunii septembrie. Atunci, prețurile de cazare și obiectivele turistice au cele mai mari prețuri, iar turiștii sunt în număr foarte mare. Pentru a evita aglomerația, merită să mergi în vacanță în afara sezonului – dar riști să nu prinzi vreme bună și unele dintre atracții să fie închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here