Vacanță all inclusive
fot.pixabay.com

Vacanța all inclusive este un vis pentru mulți oameni. Alegând această opțiune și plătind suplimentar pentru călătorie, ei mizează pe faptul că vor evita taxe suplimentare în timpul vacanței. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Acest lucru se datorează faptului că vacanțele all inclusive pot avea forme și intervale diferite. Este foarte rar să  obținem totul pentru un preț. Puteți conta pe astfel de facilități doar dacă achiziționați cel mai înalt nivel al vacanței all inclusive. Vezi, cele mai importante lucruri despre vacanțele all inclusive.

Vacanțele all inclusive sunt văzute ca și cele de lux. Oamenii care le cumpără sunt fericiți că nu vor trebui să suporte costuri suplimentare pentru mâncare, băuturi sau alte servicii disponibile la hotel. Cu toate acestea, se dovedește că nivelul de disponibilitate a serviciilor depinde de forma vacanței all inclusive achiziționate. O singură bandă pentru încheietura mâinii nu vă dă dreptul să folosiți totul.

Vacanță all inclusive
fot.pixabay.com

Ce reprezintă vacanțele all inclusive?

Cea mai simplă definiție a unei vacanțe all inclusive este aceea că toate serviciile suplimentare sunt incluse în prețul călătoriei. Asta înseamnă că rezervarea acestui tip de vacanță plătește zboruri, cazarea, transferuri de la și la aeroport, pensiune completă și acces la băuturi și gustări. Deci, puteți spune că totul este inclus în acest tip de vacanță.

Ce acoperă vacanțele all inclusive?

Sfera de acoperire în vacanțele all inclusive este strict definită în contractul de cumpărare a călătoriei. Nu este întotdeauna același lucru, deoarece există mai multe forme de vacanță all inclusive. Cel mai adesea, vacanțele standard all inclusive vor oferi acces la pensiune completă, inclusiv micul dejun, prânzul și cina, un snack bar, baruri cu alcool lângă plajă, piscină și holul hotelului, unde sunt servite băuturi răcoritoare și alcoolice.

Tipuri de vacanță all inclusive

Atunci când alegem o vacanță all inclusive, merită să vedem exact ce opțiuni am cumpărat. Vom afla despre drepturile noastre, serviciile incluse în preț fiind întotdeauna specificate în contract. Industria turistică și hotelieră se remarcă prin vacanțele all inclusive:

  • vacanțele all incusive standard, inclusiv serviciile disponibile în paragraful de mai sus;
  • ultra all inclusive (UAI)- opțiunile standard sunt extinse, de exemplu, cu disponibilitatea băuturilor spirtoase de marcă, room service sau folosind serviciu de ospătar într-un restaurant;
  • total all inclusive– aceasta este cea mai bogată opțiune all inclusive; pe lângă oferta de bază, aveți acces gratuit la întreaga infrastructură hotelieră, de exemplu, săli de sport, SPA-uri și piscine; adesea puteți utiliza, de asemenea, asistență medicală sau un instructor, de exemplu, instructor de schi; familiile cu copii pot beneficia de asistență medicală zilnică în mini-cluburi; hotelurile oferă multe jocuri, animații, seri de divertisment, picnic etc.
Vacanță all inclusive
fot.pixabay.com

Trebuie să vă amintiți că fiecare hotel își stabilește propria ofertă și reguli pentru vacanțele all inclusive. Prin urmare, înainte de a pleca, ar trebui să verificați pe ce puteți conta și dacă această formulă de vacanță vi se potrivește.

Vacanță all inclusive, unde să mergem?

Opțiunea de vacanță all inclusive este disponibilă în principal în complexele hoteliere mari situate pe o zonă închisă, îngrădită. Foarte des, acestea au propria lor plajă și atracții suplimentare, cum ar fi aquaparcuri, terenuri de tenis, săli de sport etc. Aceste tipuri de stațiuni pot fi găsite în principal în țări precum Egipt, Tunisia și Turcia. Vacanțele all inclusive în Europa sunt vândute cel mai adesea în țări precum Bulgaria, Spania și Grecia, deși aici turistul trebuie să aleagă întotdeauna dacă vrea să folosească all-inclusive sau să cumpere o versiune mai ieftină a meselor, de exemplu, HB (mic dejun și cină).

Popularitatea vacanțelor all inclusive în țările arabe se datorează faptului că este dificil să găsești restaurante în afara hotelului. De obicei nu există astfel de facilități în zona hotelului și este necesar să aveți mesele incluse la cazare. De asemenea, ca și exemplu, călătoriile în Egipt au loc numai sub formă de all inclusive.

All inclusive, adică ,,o bandă la încheietura mâinii’’ 

Cea mai populară formă de desemnare a oaspeților hotelului care au achiziționat oferta all inclusive este punerea pe încheietură a unei benzi de plastic. Acestea sunt puse imediat după sosire. Sunt durabile și nu trebuie îndepărtate pe tot parcursul șederii – puteți chiar înota ușor cu ele. Înlăturarea benzii indică dauna acesteia și astfel pierderea dreptului la beneficiile all inclusive. Benzile sunt întotdeauna de unică folosință și nu pot fi transferate altor invitați. Culorile benzii vă permit să vă distingeți între cei care au dreptul la beneficii mai variate. Cardurile de hotel sunt o alternativă la trupa all-inclusive. Este un sistem mai puțin popular pentru verificarea opțiunilor de cazare achiziționate, dar unele hoteluri le folosesc. Oaspeții sunt informați întotdeauna la începutul șederii despre modul în care va fi verificat statutul all inclusive.

Vacanță all inclusive
fot.pixabay.com

Pentru cine sunt vacanțele all inclusive?

Toată lumea poate merge într-o vacanță all inclusive. Cu toate acestea, această opțiune este de obicei aleasă de familiile cu copii mai mici și de persoanele care intenționează să-și petreacă vacanța la piscină sau la plaja hotelului. Dacă intenționați să vă petreceți cea mai mare parte a vacanței explorând, participând la excursii sau altfel, opțiunea all inclusive este mai puțin atractivă, deoarece nu o folosiți de cele mai multe ori, deci nu are rost să plătiți în plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here