Vacanță în Albania
fot.pixabay.com

Albania este considerată una dintre cele mai la modă destinații de vacanță de câteva sezoane. Polonezii sunt din ce în ce mai dornici să-și petreacă acolo vacanța de vară, fapt influențat de binecunoscuta dezvoltare a bazei turistice din Albania. Acum, țara se poate lăuda cu stațiuni de lux, infrastructură turistică bogată și cu numeroase atracții de care se pot bucura vacanțieri. Ce merită să știi când pleci într-o vacanță în Albania?

Moda pentru vacanțele în Albania ține de câteva sezoane, însă încă vă puteți întâlni cu stereotipuri despre această țară. Mulți oameni o văd ca fiind periculosă, sălbatică și săracă. Cei care nu au fost niciodată în vacanță în Albania, își imaginează hoteluri vechi, plaje neglijate și marea murdară. Acesta este doar un mit. Astfel de povești nu prea au legătură cu realitatea. Albania este o țară perfectă pentru o vacanță cu toată familia.

Vacanțe ieftine în Albania

Popularitatea vacanțelor în Albania se datorează în mare parte costurilor lor reduse. Prețurile de pe coasta albaneză sunt încă foarte mici în comparație cu cele din alte stațiuni turistice europene. Ieftin în Albania, puteți închiria cazare și lua mese. Prețuri scăzute se aplică și obiectivelor turistice. Cu toate acestea, țineți minte că, popularitatea vacanțelor din Albania determină creșterea prețurilor, iar localnicii învață să facă afaceri pe baza turiștilor.

Vacanță în Albania – unde să te cazezi?

Baza de cazare în Albania este extrem de extinsă. Turiștii de regulă, aleg hoteluri destul de ieftine, care (și aici, surpriză) nu diferă de standardele europene. Chiar și în hotelurile marcate cu o stea, puteți găsi camere cu aer condiționat, frigider sau TV. Oaspeții hotelului pot utiliza, de asemenea, infrastructura extinsă, de exemplu piscine, secțiunea SPA sau sala de sport. Personalul hotelurilor este extrem de prietenoas și drag. Vacanțele în Albania, cu agenție de turism sunt adesea vândute sub formă de all inclusive, deși puteți găsi excursii doar cu mic dejun sau numai HB (mic dejun și cină).

Vacanță în Albania
fot.pixabay.com

Alternativa la hoteluri sunt numeroase locuri de cazare privată ce se găsesc într-un număr din ce în ce mai crescut. Locurile de cazare privată sunt mai ieftine decât în populara Croație și chiar în Muntenegru. Cazarea privată poate fi închiriată ca apartamente întregi, cu tot cu anexa bucătăriei. Această opțiune este deosebit de atractivă pentru familiile cu copii și pentru grupuri mai mari de prieteni.

În Albania, găsim tot mai ușor campinguri și parcări pentru autovehicule

Merită să mergi în vacanță în Albania?

Mulți oameni se tem că Albania este o țară plictisitoare și banală, iar vacanța din Albania va fi asociată cu o imagine a buncărelor urâte și a urâțeniei comuniste. Este complet diferit. În această țară vom găsi numeroase monumente  ce vor merita atenția noastră, precum și monumentele din antichitate. Turistii ar trebui să viziteze orașele antice extraordinar de bine conservate și restaurate, precum Apolonia, Bylis și Butrint. Lista de lucruri de văzut în Albania include și parcuri arhitecturale, în special Butryna, care este inclus în protectoratul UNESCO. Orașele Berat și Gjirokaster sunt de asemenea menționate ca obiective turistice.

Vacanță în Albania și natura uimitoare

Vacanțele în Albania sunt, de asemenea, o oportunitate de a experimenta o natură nepătrunsă și sălbatică. Acest lucru poate fi văzut în jurul Lacurilor Skadar și Ohrid, Pasul Llogar și Ochiul Albastru. Albania se mândrește, de asemenea, cu lanțuri muntoase pitorești.

Vacanță în Albania – unde să mergi pe plajă?

Oamenii care aleg Albania pentru a se odihni, cu siguranță nu se vor simți dezamăgiți. Această țară se mândrește cu plaje ca în paradis. Se găsesc aici plaje, atât stâncoase, cât și nisipoase și, cel mai important, nu sunt aglomerate. Pe lângă plajele frumoase ale Albaniei, turiștii se pot bucura de marea turcoazie, care permite scufundări și snorkelling. Principalele stațiuni de vacanță din Albania sunt situate pe Marea Ionică și Adriatică.

Unde să pleci în vacanță în Albania?

Turiștii ce pleacă în vacanță în Albania merg în principal la Marea Adriatică și Ionică. În zona Adriatică sunt alese stațiuni precum:

  • Shengjin – aceasta este cea mai nordică stațiune, recomandată în special pentru vacanțele cu copiii din cauza plajelor nisipoase și a coborării ușoare la mare. Iubitorii de natură și monumente ar trebui să se bucure de vacanța din această regiune. Stațiunea Shengjin este, de asemenea, aproape de Lacul Skadar și Muntenegru;
  • Durres și Golem – aceasta este cea mai populară destinație de vacanță din Albania pe Marea Adriatică. Turiștii vin aici pentru plaje largi și lungi și pentru atmosfera de petrecere. Concediul în acest loc permite, de asemenea, vizitarea monumentelor antice și vizitarea capitalei Albania – Tirana;
  • Spille – aceasta este cea mai pașnică dintre stațiunile albaneze. Aici există o atmosferă de vis, iar turiștii se relaxează pe plajele cu nisip, ce au o coborâre blândă spre mare.
Vacanță în Albania
fot.pixabay.com

Turiștii care pleacă în vacanță în Albania se pot relaxa și pe Marea Ionică. Două stațiuni sunt în vogă aici. Prima dintre ele, Saranda, care este una dintre cele mai mari centre turistice din regiune. Saranda este renumită pentru infrastructura turistică bună și pentru peisajele pitorești. Stațiunea este aproape de insula greacă Corfu. Vacanțele în Saranda sunt recomandate iubitorilor de vacanțe active. A doua stațiune de pe Marea Ionică este Ksamil. Este vizitată cel mai mult, de către polonezi, care sunt încântați de peisajele, plajele și insulele pitorești de aici. În acest sezon, această stațiune se mândrește cu o viață de noapte bogată și distracție dedicată tinerilor turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here