Vacanță în Bulgaria
fot.pixabay.com

Bulgaria este o țară în care ne petrecem vacanța cu plăcere. Popularitatea acestei țări ca destinație de vacanță se datorează costului redus a acestora. Nu numai că vom plăti puțin pentru vacanță, dar nici la fața locului nu vom cheltui o avere. Prețurile din Bulgaria sunt mult mai mici decât cele din Polonia, chiar și în stațiunile turistice. Cu toate acestea, înainte de a ne decide să ne petrecem vacanța în Bulgaria, merită să aruncăm o privire mai atentă asupra acestei țări și să aflăm ce ne poate oferi.

Bulgaria își datorează popularitatea accesului la coasta Mării Negre. Coasta se întinde pe aproape 400 de kilometri și constă în mare parte din plaje frumoase cu nisip și zone de baie sigure. În Bulgaria mergem doar în vacanțe. Cele două stațiuni principale sunt Nisipurile de Aur și Sunny Beach. Aici puteți întâlni cel mai mare număr de turiști care se distrează și se relaxează, bucurându-se de farmecele Bulgariei. Trebuie amintit, însă, că vacanțele în Bulgaria nu trebuie să fie destinate numai relaxării pasive. Această țară este extrem de bogată în cultură și peisaje.

Vacanță în Bulgaria
fot.pixabay.com

Vacanță în Bulgaria- cum să o organizăm?

Putem pleca prin intermediul unei agenții de turism sau chiar pe cont propriu într-o vacanță în Bulgaria. Infrastructura turistică și hotelieră vastă ne ajută să planificăm o vacanță fără nicio dificultate. Majoritatea hotelurilor și stațiunilor turistice pot fi găsite în Sunny Beach și Nisipurile de Aur. În aceste regiuni, în special vara, nu ne vom plânge de lipsa atracțiilor.

De obicei, vacanțele all inclusive predomină în Bulgaria. Există, de asemenea, opțiuni mai ieftine, adică incluzând doar micul dejun și cina. Vă rugăm să rețineți că în Bulgaria numărul stelelor al hotelurilor poate fi supraevaluat, așa că este recomandat să alegeți hoteluri cu un standard mai ridicat.

Persoanele cărora nu le place să-și petreacă vacanța în hoteluri pot alege cazarea privată sau casele de vacanță. În orașele de pe coastă, accesul la acestea este foarte ușor. Prețurile depind de perioada vacanței. Cele mai mari sunt desigur în sezonul estival.

Cât costă vacanța în Bulgaria?

Vacanțele din Bulgaria intră în categoria economică. Pentru o călătorie standard vom plăti mai puțin de 2.000 PLN de persoană, iar atunci când profităm de oferta de ultima oră, ne putem bucura de aceasta pentru aproximativ 1.000 PLN. În prezent, majoritatea agențiilor de turism oferă vacanțele cu zbor inclus, făcând călătoriile mai ieftine și convenabile. Cele mai ieftine vacanțe în Bulgaria le reprezintă totuși cele în care ajungeți la destinație cu autobuzul.

Când să mergeți în Bulgaria?

Vârful sezonului turistic se încadrează în iulie și august. Atunci, în hoteluri, pe plaje și în apropierea atracțiilor turistice este foarte aglomerat. Compensarea pentru aceste inconveniente este vremea bună- temperaturi ridicate și apa caldă. Merită să mergeți în Bulgaria în afara sezonului de vârf. Odihna este posibilă și în iunie și septembrie. Cu siguranță este mai ieftin și mai pustiu în această perioadă.

Sunny Beach sau Nisipurile de Aur, adică unde să mergeți în vacanță?

Cele mai populare stațiuni din Bulgaria sunt Sunny Beach și Nisipurile de Aur. De obicei, agențiile de turism oferă aici aceste vacanțe. Fiecare dintre aceste regiuni are avantaje și dezavantaje.

Sunny Beach este cel mai însorit loc din toată Bulgaria și, în același timp, cel mai distractiv. Există o mulțime de baruri, discoteci și cluburi în această stațiune, care este și cea mai mare din Bulgaria. Viața de noapte luxuriantă continuă pe tot parcursul sezonului și este savurată de milioane de turiști.

Nisipurile de Aur- este o stațiune mult mai liniștită și verde. Acest lucru nu înseamnă, însă, că nu există turiști aici. Sunt chiar foarte mulți în timpul sezonului. Nisipurile de Aur au multe de oferit turiștilor. Aici domnește o atmosferă de petrecere și familie. Stațiunea nu duce lipsă de o infrastructură bogată , de divertisment și recreere, iar fanii sporturilor nautice ar trebui neapărat să petreacă o vacanță în această regiune.

 Vacanță în Bulgaria

O alternativă la cele mai cunoscute stațiuni turistice o reprezintă vacanțele în regiunea Albena, adică la marginea de nord-est a țării. Se află pe o plajă frumoasă, lungă de 6 km, care cade ușor în mare. Un loc interesant pentru vacanțele în Bulgaria este și Silistar, situat în apropierea graniței cu Turcia. Este greu să găsești turiști în aceste locuri, așa că te poți bucura de liniștea și priveliștile frumoase.

Vacanță în Bulgaria
fot.pixabay.com

Ce să vizitezi în Bulgaria?

Când ești în vacanță în Bulgaria, nu merită să stai doar pe plajă sau lângă piscină. Bulgaria este o țară extrem de interesantă, cu folclor, artă și arhitectură minunată. În cele mai vechi timpuri, a fost cel mai puternic regat din Europa și urmele acestei bogății pot fi văzute și astăzi. Bulgaria a păstrat monumente magnifice și orașe fermecătoare, romantice. Vacanțele în Bulgaria nu pot avea loc fără a vizita locuri precum Nessebar, Sozopol sau Varna. Mulți turiști vizitează și capitala Bulgariei- Sofia. Este dovedit că este cea mai ieftină capitală a Europei. Ispitește nu numai cu prețuri mici, dar și cu clădiri frumoase. Puteți vizita aici, printre altele Biserica Sfânta Duminică sau Boja Boja înscrisă pe lista UNESCO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here