Vacanță în Croația
fot.pixabay.com

Vacanțele în Croația sunt printre cele mai des alese de polonezi. Distanța relativ scurtă, siguranța, prețurile relativ mici, cultura similară, temperaturile ridicate și multe atracții fac dintr-o vacanță în Croația un vis pentru mulți oameni. Puteți merge acolo cu o agenție de turism sau pe cont propriu. Cu toate acestea, este subliniat faptul că de obicei, organizăm vacanțe în Croația pe cont propriu. Singura întrebare care rămâne, este următoarea, unde să merg și ce să văd.

Vacanțele în Croația au multe avantaje. În fiecare an, mii de turiști polonezi le apreciază. Plajele croate sunt pline de conaționali, iar limba polonă poate fi auzită la fiecare pas. Popularitatea vacanței în Croația s-a constiuit din multe motive. În primul rând, Croația este o țară frumoasă și imposibil să nu o remarci, nu te poți plictisi aici, chiar dacă petreci mai multe vacanțe la rând. Vacanțele în Croația oferă o mare caldă și plaje frumoase, precum și oportunitatea de a vizita unele dintre cele mai frumoase monumente din Europa. De asemenea, merită să ne amintim că o vacanță în Croația este o soluție ideală pentru fanii navigației pe mare.

Vacanță în Croația
fot.pixabay.com

Regiunea Istriei – plaje, stațiuni și atracții maritime

Persoanele care pentru o vacanță în Croația pleacă cu mașina, aleg de obicei regiunea de nord a Istriei ca punct de destinație. Este o peninsulă caracteristică din nordul țării, și care are graniță directă cu Slovenia și Italia. Din Istria aveți aproape, printre altele Veneția sau Verona. Există multe influențe italiene în Istria. Se dezvăluie ele în cultură, arhitectură și limbaj.

Vacanțele în Istria includ de obicei vizitarea uneia dintre cele mai importante și mai mari stațiuni: Rovinj și Pula. Ambele oferă turiștilor plaje minunate și mare caldă, precum și clădiri frumoase care pot fi admirate în timpul unei pauze de la statul pe plajă. Istria este, de asemenea, un paradis pentru iubitorii de natură. O mică parte din această regiune a fost preluată pentru nevoile lor. Astăzi este renumită în toată Europa. Turiști din toată Europa vin în mini orașe naturaliste, unde au la dispoziție campinguri, plaje și spații verzi goale, și unde pot profita de numeroase atracții, ca de exemplu, croaziere.

Vacanță în Croația pe insule

Sub Istria se află o altă regiune vizitată cu nerăbdare, și anume Kvarner. Este cunoscută mai ales pentru insulele Cres, Rab și Krk, care sunt deseori alese pentru vacanțe în Croația. Capitala regiunii, orașul Rijeka, este de asemenea indicată ca loc de odihnă. Cele mai cunoscute stațiuni din această regiune a Croației sunt Baska, Stara Baska și Malinska toate situate pe insula Krk (puteți ajunge pe insulă, trecând podul fără a fi nevoie să mergeți cu feribotul). Toate aceste regiuni atrag cu peisaje montane și vegetație mediteraneană.

Vacanță în Croația
fot.pixabay.com

Vacanțele în Croația în această regiune sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru persoanele care caută distracții de noapte. O viață de noapte bogată, baruri pe plajă și multă distracție pot fi găsite în orașul Novalja, care este numită Ibiza Croată. Cel mai faimos loc este plaja Zrce, unde discotecile și concertele domnesc până în zori.

Sărbători în Croația pe cele mai frumoase plaje

Dalmația este o regiune cunoscută pentru cele mai frumoase plaje care o compun. Datorită distanței mari față de Polonia, pentru o vacanță până în Dalmația, cel mai bine este să iei un avion. Călătoria merită fiecare minut, pentru că în această parte a Croației, plajele sunt cele mai frumoase, este cea mai încălzită zonă și se întâlnesc cele mai pitorești peisaje. Vacanțele în Croația în această regiune vor fi o ocazie excelentă de a admira vegetația mediteraneană, de a face plajă și de a vizita obiectivele turistice. Plajele din Croația sunt în primul rând pietroase și stâncoase, deși vom găsi și câteva mai nisipoase. În vecinătatea orașelor mari puteți găsi plaje din beton tipice Croației. Numeroase stațiuni și o bază hotelieră bine dezvoltată demonstrează că vacanțele în Dalmația nu sunt o problemă majoră de organizare. Dalmația în sine este împărțită în trei regiuni: nordul, centrul și sudul. Cele mai cunoscute orașe ale ei sunt: ​​Hvar, Makarska, Split, Trogir, Dubrovnik și orașul Korcula. Aceste orașe oferă distracție și posibilitatea de a admira fortificațiile și monumentele medievale.

Vacanțele în Croația – cât costă?

Vacanțele în Croația costă aproximativ 2.000 PLN de persoană pentru persoanele care călătoresc cu o agenție de turism. Când călătoriți pe cont propriu, trebuie să luați în calcul costul biletului de combustibil sau al biletelor de avion, în jur de 400-600 PLN, dus-întors, cât și costul cazării. Aici trebuie să vă amintiți că, cu cât rezervați mai devreme cazare, cu atât mai bine. Pe moment, înainte de sezon sau în sezon este dificil să obții un loc, iar prețurile sunt mai mari. Costurile alimentelor și ale atracțiilor turistice sunt comparabile cu cele poloneze.

Vacanță în Croația
fot.pixabay.com

Idee de vacanță în Croația

Cel mai adesea, alegem una dintre numeroasele stațiuni de pe litoral pentru o vacanță în Croația. În stațiune, putem întâlni mii de turiști în sezon. Plajele croate sunt aglomerate și zgomotoase din mai până în octombrie. În căutarea liniștii și relaxării, merită să mergi în vacanță în Croația în interiorul acesteia. Va fi o călătorie interesantă care vă va permite să descoperiți o latură complet diferită a acestei țări. Satele pitorești, podgoriile și peisajele montane vor arăta că Croația nu reprezintă doar mare și plajă. O idee interesantă este o vacanță în Croația sub forma unei călătorii dus-întors. Trebuie să petreci aproximativ 2 săptămâni pentru a cunoaște toate regiunile acestei țări frumoase. Menționăm însă că această durată de timp, nu vă permite să vă cufundați profund în cultură și să vedeți tot ceea ce oferă Croația.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here