Vacanță în Italia
fot.pixabay.com

Italia este un adevărat paradis de vacanță. Milioane de turiști din întreaga lume își petrec vacanța aici. De vacanțe în Italia se bucură și polonezii.  Aceștia, cu mare plăcere se relaxează nu doar în partea de nord a Italiei, dar se aventurează și spre sud, în Peninsula Apenină. În Italia, polonezii apreciază nu numai plajele frumoase, dar și posibilitate de a desfășura un turism activ, atât montan, cât și urban. Vezi unde să mergeți în vacanță în Italia.

Orașele climatice, mirosul de ulei, busuioc și roșii, mâncare gustoasă, soarele fierbinte, plajele frumoase și marea curată – aceasta reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi, o rețetă perfectă pentru o vacanță. Toate acestea, plus monumente fermecătoare pot fi văzute când sunteți în vacanță în frumosul oraș Italia. În aproape fiecare regiune puteți găsi atracții la care nu puteți râmăne indiferent.

Vacanță în Italia – cum să ajungi acolo?

Italia este o țară extrem de extinsă. Ajungerea la capetele sudice ale țării sau la insulele mult îndepărtate reprezintă o călătorie lungă cu mașina. Din fericire, există o altă variantă pentru a călători în Italia, puteți profita de zboruri ieftine sau de bilete charter. Acestea sunt disponibile la majoritatea agențiilor de turism. Cu mașina, se merită să mergi în vacanță în nordul Italiei. Varșovia se află la aproximativ 13 ore distanță de stațiunile de vacanță din nordul Adriaticii.

Vacanțe în Italia all inclusive sau pe cont propriu

Italia este o țară sigură. Este foarte ușor să organizezi o vacanță aici pe cont propriu. Bogata infrastructură turistică și baza hotelieră facilitează cazarea, iar prin Italia, vă puteți deplasa cu ușurință cu mașina, trenul sau autobuzul. În majoritatea locurilor turistice se vorbește în limba engleză. Oamenii care nu doresc sau nu au timp să organizeze singuri vacanțele în Italia, pot profita de ofertele agențiilor de turism. Acestea oferă vacanțe organizate cu pachetul all inclusive sau demipensiune, precum și numeroase excursii de tur în această țară.

Vacanță in Italia
fot.pixabay.com

Vacanță în Italia, nu doar la mare

Gândindu-ne la o vacanță în Italia, primul lucru care ne vine în minte este Marea Adriatică. În pofida acestui lucru, trebuie să știți că vacanțele în Italia pot avea și alte dimensiuni. Vizitarea Dolomiților italieni este populară atât iarna, cât și vara. Iarna este bună pentru schi și snowboard, în timp ce vara se practică drumețiile. De asemenea, puteți merge și la lac. Cele mai populare opțiuni sunt vacanțele la Lacul Garda și Lacul Como. Ambele sunt situate în nordul țării.

Vacanță în Italia – necunoscutul nord Adriatic

Majoritatea oamenilor ocolesc această regiune a Italiei, îndreptându-se imediat spre sud. Astăzi, vă puteți relaxa foarte bine și în nordul Italiei. În partea tânără și mai nouă a Italiei, sunt localizate stațiuni precum Lido di Jesolo, Lignano și Sabbiadoro. La fel de populare sunt locuri precum Gardo sau Caorle, unde se poate combina plaja cu explorarea orașului vechi istoric. Adriaticul de Nord este recomandat în primul rând familiilor cu copiii. Ei găsesc aici plaje largi și nisipoase, cu o coborâre blândă spre mare. Există salvamari pe majoritatea plajelor pentru a asigura siguranță. De asemenea, stațiunile de aici se pot lăuda cu o ofertă bogată de divertisment. Găsim aici baruri, pub-uri, discoteci, locuri de joacă pentru copiii, parcuri de distracții și acvaparcuri.

Vacanță în Italia, în Liguria

Liguria se poate mândri cu o Riviera italiană. Printre cele mai populare locuri se numără cele adunate în jurul Cinque Terre. San Remo și Pietra Ligure sunt de asemenea foarte populare pe Riviera Italiei. Cu toate acestea, trebuie amintit că cele mai populare locuri din sezon sunt extrem de aglomerate, iar prețurile sunt extrem de mari. Așadar, este mai bine să căutați orașe mai mici în Liguria. Vacanțele din Italia, în Liguria combină verdele munților cu azurul mării. Totuși, trebuie să ținem minte că nu vom găsi aici plaje cu nisip care au o coborâre blândă spre mare. Majoritatea plajelor sunt pietroase și stâncoase, iar coasta este abruptă și stâncoasă.

Toscana pentru vacanță

Toscana este locul perfect pentru o vacanță în Italia. Turistii au parte de plaje calde, apa de mare, vinuri italiene, un climat familial si atmosferă neobișnuită. O vacanță în Toscana nu înseamnă numai soare și plajă, ci și posibilitatea de a face drumeții și de a admira minunile arhitecturii. Forte dei Marmi, Livorno, San Vincenzo, Talamone și Marina di Massa sunt menționate drept cele mai populare stațiuni toscane.

Vacanță în Italia
fot.pixabay.com

Vacanță în Italia în Adriaticul central

Oamenii care caută plaje cu nisip, apă albastră și relaxare ar trebui să plece în vacanță în regiunea Marche. Stațiuni precum Civitanova Marche și San Benedetto del Tronto îi așteaptă acolo. Acest loc abundă în plaje cu nisip cu o coborâre blândă spre mare. Acestea, sunt considerate sigure și pașnice. Prin urmare, familiile cu copii sunt cele care deseori aleg această regiune pentru vacanța lor în Italia.

Bun venit temperaturi ridicate

Calabria este un loc ideal pentru vacanțe la temperaturi ridicate. Vara, temperaturile ajung până la 40 de grade. Calabria atrage, de asemenea, cu plaje care sunt aproape pustii, apa limpede și oportunități pentru vacanțe active. Această regiune a Italiei oferă, de asemenea, locuri interesante pentru vizite, cum ar fi Tropea și Diamante.

Farmecul insulelor italiene

Vacanțele în Italia merită să le petreceți și pe una dintre insulele ce îi aparțin. Turiștii călătoresc în principal în Sardinia si Sicilia. Prima se mândrește cu temperaturi ridicate, plaje frumoase și o atmosferă ușor letargică. Sicilia nici nu are nevoie de introducere. Încântă cu monumente, un climat unic și posibilitatea de relaxare 100%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here