Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

O vacanță reușită, nu înseamnă că aceasta trebuie să fie în străinătate. Vacanțele în Polonia sunt alese de tot mai mulți oameni. Țara noastră are multe de oferit și permite atât odihnă activă, cât și relaxare în sensul complet al cuvântului. Există atât de multe locuri pitorești încât, atunci când planificați o vacanță în Polonia, este dificil să alegeți una. Dacă aveți îndoieli cu privire la unde să vă petreceți vacanța în Polonia, consultați sugestiile noastre pentru locuri tipice, dar și cele neobișnuite pentru o vacață de relaxare.

Polonia abundă de multe locuri fascinante și fermecătoare, ideale pentru a petrece o vacanță. Mai mult, vacanțele în Polonia pot fi planificate în orice moment al anului. Indiferent de perioada plecării, ne așteaptă o întreagă gamă de atracții. De obicei, locurile pitorești nu trebuie căutate departe. Aproape în fiecare provincie vom găsi ceva de văzut, și ceva care merită atenția noastră. Acest lucru arată că vacanțele în Polonia nu se rezumă doar la relaxare pe Marea Baltică sau escaladarea Munțiilor Tatra.

Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Vacanță în Polonia: parcuri peisagistice

Polonia este o țară cu 23 de parcuri naționale. Acestea vă permit să admirați fauna și flora extraordinară care nu este disponibilă nicăieri în altă parte. Unul dintre parcurile pe care trebuie să le vizitați este cel mai vechi parc peisagistic din districtul lacului Suwałki. Este renumit pentru lacurile sale cristaline, pădurile verzi cu suprafețe mari, câmpurile pitorești, pajiști și mlaștini. Parcul Suwałki vă permite să observați  frumosul peisaj post-glaciar. Una dintre cele mai mari atracții ale sale o reprezintă cel mai adânc lac din Polonia, și anume, lacul Hańcza. În plus, parcul are mai multe monumente istorice interesante, cum ar fi: Biserica din Jeleniów, capela de lemn din Smolniki, mori și cimitire istorice, Casa Klejmont și Vechea Hańcza.

Vacanță în Polonia cu natura în fundal

Iubitorii de natură pot alege vecinătatea Biebrza, ca destinație de vacanță în Polonia. Este cea mai mare zonă mlăștinoasă din Polonia, unde lipsește civilizația. Natura nestingherită, zonele umede nesfârșite și lacurile sălbatice, vă permit să vă rupeți de problemele de zi cu zi și să vă relaxați. Cea mai mare atracție a acestui tip de vacanță în Polonia este rafting-ul pe caiac sau rafting-ul cu pluta. Rafting-ul este o aventură în sine și, în plus de asta, vă permite să observați peisajul pitoresc al orașului Biebrza.

Vacanță în Polonia pentru persoanele active

În vacanță în Polonia, pot pleca și iubitorii de sport. Spała va fi un loc ideal pentru ei. Este un oraș situat pe râul Pilica, în Parcul Peisagistic Spalski. Orașul Spała este cunoscut în principal pentru Centrul Sportiv. Persoanele care caută activități de recreere vor găsi numeroase săli de sport, săli de forță, piscine, terenuri de tenis și săli de wellness. Spała vă permite, de asemenea, să explorați mai multe monumente legate de istoria poloneză. În timp ce vizitați această regiune a Poloniei, puteți vizita Casa Memorială a Pădurarilor Uciși, turnuri de apă din piatră de la începutul secolului XX, podul istoric din beton armat de pe Pilica și o statuie din fontă de dimensiunea unui bizon.

Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Vacanță în Polonia la munte

Vacanțele la munte sunt una dintre cele mai des alese opțiuni. Vă puteți petrece vacanța în munții Bieszczady, Tatra sau Karkonosze. Cele mai populare stațiuni și rute sunt pline de turiști. În căutarea liniștii, alegeți orașe mai puțin populare, cum ar fi Gorce. Este unul dintre cele mai frumoase lanțuri montane situate în Beskids-urile de Vest. Vizitând acest loc, puteți conta pe fluxuri de munte curate, sunetul râurilor și liniștite adâncă. Veți obține gratis peisaje frumoase! Pentru a le admira, trebuie doar să mergi pe unul dintre numeroasele trasee de drumeție. Gorce este un loc ideal pentru persoanele cărora le plac drumețiile și ciclismul. Pe lângă priveliștile pitorești, puteți vedea și Lacul Czorsztyn, Biserica Sf. Arhanghel Mihail din Dębno, Lubań, Turbacz sau cascada Spad.

Vacanță în regiunea Polonia Mică

Unul dintre locurile care merită vizitate este Jura Kraków-Częstochowa. Pentru vacanțele în Polonia, în această regiune ar trebui să meargă în primul rând fanii drumeției, ciclismului și alpinismului. Jura Kraków-Częstochowa este, de asemenea, o oportunitate de a vizita numeroase monumente și ruine. Acest loc impresionează prin văi, peșteri misterioase, contururi de stâncă și arhitectură bogată. Vacanțele în Polonia, în Jura Cracovia-Częstochowa sunt recomandate atât pentru familiile cu copii, cât și pentru pasionații de sporturi extreme.

Vacanță în Polonia și poveștile mării

În căutarea locului perfect pentru vacanță în Polonia, nu trebuie să uitați de orașele baltice. Spre deosebire de aparențe, marea este interesantă nu numai vara, ci și iarna, când puteți organiza plimbări sănătoase. Stațiunile de coastă oferă distracție și divertisment, precum și odihnă. Ustka este un loc interesant pentru vacanțe în Polonia. Un oraș fermecător de pe litoral, cu colibe de pescuit, vă permite să simțiți atmosfera neobișnuită și să vă relaxați 100%. În Ustka veți găsi standuri cu peștele delicios prăjit și bere regională, caramele dulci și bumboanele sirenă. Această stațiune litorală este ideală pentru plimbare, odihnă și leneveală pe plajă.

Vacanță în Polonia
fot.pixabay.com

Vacanță în Polonia în orașul mare

Vacanțele în Polonia nu înseamnă doar odihnă în sânul naturii. Fanii orașelor mari și a vieții de noapte vor găsi, de asemenea, ceva pentru ei înșiși. Agitația de oraș, cultura și arta metropolitană poate fi simțită în orașe precum Cracovia, Varșovia, Trioraș, Poznań și Wrocław. La fel de interesante sunt orașele mai mici, de exemplu Zamość sau Toruń.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here