Vacanță în Spania
fot.pixabay.com

Vacanțele în Spania reprezintă oportunitatea de a te bucura de coaste uimitoare, plaje frumoase, monumente unice și cultură unică. Spania este aleasă de milioane de turiști pe an ca loc de odihnă, iar această destinație turistică nu a ieșit din moda de ani buni. Nu numai plajele, peisajele și monumentele vorbesc pentru vacanțe în Spania, dar și infrastructura turistică bogată și baza hotelieră. Vacanțele în Spania sunt sigure și ușor de organizat. Unde să vă petreceți vacanța de vis? Vezi o imagine de ansamblu a celor mai interesante locuri din Spania.

Vacanțele în Spania pot fi petrecute atât pe continent, cât și pe una dintre numeroasele insule. Ambele forme de recreere sunt la fel de populare. Fanii primei variante, aleg o vacanță pe una dintre numeroasele coaste spaniole. Acolo își pot petrece vacanța pe Insulele Canare, Ibiza sau Majorca.

Vacanță în Spania pe Costa Brava

Costa Brava sau Wild Coast este cea mai populară destinație de vacanță. Alegem Catalonia pentru soare, plaje frumoase, peisaje uimitoare și divertisment. Coasta se întinde pe peste 200 de kilometri, așadar alegerea stațiunilor este foarte mare. În aproape fiecare colț veți găsi, de asemenea, golfuri mai puțin aglomerate, cu plaje de nisip și marea de smarald. Stâncile abrupte și rocile sunt caracteristice acestei părți a coastei.

Vacanțele în Spania pe Costa Brava sunt de obicei petrecute în locuri precum Costa Brava Blanes, Calella, Lloret de Mar sau Girona. Ceva pentru fiecare și pentru amatorii de viața de noapte, fanii sporturilor nautice, iubitorii scăldării în mare și a bronzului se găsește aici. Vacanțele în Spania în această regiune nu pot avea loc fără a vizita cele mai importante monumente ale Catalaniei, adică Barcelona, Girona, Cadaques și Figuri, precum și Tossa de Mar.

Vacanță în Spania
fot.pixabay.com

Vacanță în Spania pe Costa Dorada

Costa Dorada spaniolă este renumită pentru plajele sale nisipoase, stațiunile de divertisment, orașele medievale și parcurile de distracții. Vacanțele din Spania pe Costa Dorada sunt de fapt, stațiuni precum La Pineda, Cambrils, El Perello, Calafell și Salou. Atât familiile cu copii, cât și fanii petrecerilor se pot relaxa pe Costa Dorada. În timpul vacanței, vizitați obiectivele turistice din Catalunya și vizitați celebrul parc tematic Port Aventura.

Vacanță în Spania pe Costa Blanca

Costa Blanca este coasta Albă, situată în regiunea Valencia. Este renumită pentru kilometrii săi de plaje frumoase. În timpul odihnei din această regiune a Spaniei, nu merită să vă concentrați doar pe plaje. Ceea ce trebuie să vedeți, cu siguranță este faimoasa stâncă calcaroasă Calpe cu o înălțime de 332 metri, care este și cea mai mică rezervație naturală din Spania și orașul istoric Alicante.

Vacanță în Spania pe Costa de la Luz

Costa de la Luz este cea mai vestică coastă a Spaniei. Plajele largi și nisipoase, dar puțin sălbatice și inaccesibile se întind pe 200 km. Ar trebui să știți că o vacanță în Spania pe Costa de la Luz poate fi extrem de plină de vânt. Regiunea este cunoscută pentru vânturile puternice, care sunt deosebit de populare în rândul fanilor sporturilor nautice. După activități de apă și plajă, merită să vizitați Sevilia și Cádiz.

Vacanțe insulare în Spania

Vacanțele în Spania nu trebuie să fie doar de caracter continental. Concediul pe una dintre numeroasele insule este la fel de populară. Fiecare dintre ele oferă ceva diferit și are un climat și atmosferă diferită. Pe insulele din apropierea continentului spaniol te poți odihni în general, în sezonul estival, în timp ce în Insulele Canare sezonul durează aproape tot anul, iar acestea sunt adesea alese ca destinație pentru vacanța de iarnă. Cu ce insule se poate lăuda Spania?

  • Majorca – veți găsi aici plaje variate și numeroase golfuri. Mallorca este un loc ideal pentru vacanțele cu copiii;
  • Minorca – verde și calmă, garantează relaxarea și lipsa mulțimilor chiar și în cel mai ridicat sezon turistic. Pentru iubitorii de soare, există plaje printre stânci, cu mici golfuri, precum și plaje largi și nisipoase în sudul insulei;
  • Ibiza – Mecca vieții spaniole de noapte. Vin aici toți cei care vor să se distreze bine cu muzica și băutura de aici. Micuța Ibiză oferă tot ce ai nevoie pentru petrecerile de vacanță.
Vacanță în Spania
fot.pixabay.com

Vacanță în Spania în Insulele Canare

Insulele Canare sunt, de asemenea, o destinație populară pentru vacanțele din Spania. Arhipelagul este format dintr-un total de 13 insule, dintre care 7 sunt destinația călătorilor. Cel mai adesea, turiștii vin în Tenerife, Lanzarotte, Gran Canaria, La Palma, la Gomera, El Hierro și Fuertaventurae. Fiecare dintre insule este ușor diferită și oferă divertisment și atracții diferite. Vara, temperaturile sunt mai scăzute aici decât pe continent, așa că merită să fugi până aici să scapi de căldură. Vacanțele în Insulele Canare sunt, de asemenea, o idee bună pentru o vacanță de iarnă. Pe insulele selectate există temperaturi de aproximativ 20 de grade, ceea ce permite statul pe plajă și scăldarea în mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here