Vacanță la Marea Baltică
fot.pixabay.com

Tot mai mulți oameni selectează vacanța la Marea Baltică. Marea Baltică atrage cu plajele nisipoase din jurul pădurilor de pin, stânci de basm și cu apusuri de soare captivante. Dar … vacanțele la Marea Baltică pot fi petrecute nu doar în Polonia. Multe alte țări au acces la Marea Baltică: Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania și chiar Rusia. Îți poți petrece vacanța la Marea Baltică în aceste țări. Unde, însă să mergi?

Vacanțele la Marea Baltică sunt asociate în principal cu stațiunile poloneze. Totuși, aceasta nu este singura soluție, vacanțele la Marea Baltică pot fi petrecute și în străinătate. Țările care au acces la Mare Baltică, precum Polonia, au multe de oferit.

Vacanță la Marea Baltică
fot.pixabay.com

Vacanță la Marea Baltică în Germania

Germania nu este asociată cu vacanțele de recreere. Astăzi, găsim la vecinii noștri occidentali plaje la fel de frumoase ca în Polonia. Plajele germane încântă iar, cel mai important lucru, nu sunt la fel de aglomerate ca cele poloneze. În nordul Germaniei, cel mai bine este să mergi în vacanță vara, când este cel mai cald. Vacanțele la Marea Baltică în Germania pot fi petrecute în următoarele locații:

  • Rügen – aceasta este cea mai mare insulă germană și un adevărat paradis pentru iubitorii de plajă și fanii sporturilor nautice. În Rügen avem de-a face cu un țărm nisipos, multe golfuri, peninsule și stânci de cretă. Vacanțele la Marea Baltică din Rügen merită să fie petrecute în mod activ cu iahtul, caiacul sau cu barca cu pânze. Cel mai pitoresc colț al insulei este Stubnitz, iar cele mai frumoase plaje sunt Binz și Sellin;
  • Warnemünde – vom găsi aici cele mai lungi plaje de nisip din partea germană a Mării Baltice. Pe plajele din Warnemünde poți face plajă și practica sporturi nautice, în special navigație. Petrecându-vă aici vacanța la Marea Baltică, merită să vizitați vechiul far baltic și promenada, și să eliberați zmeele tradiționale;
  • Timmendorfer Strand – acest oraș este situat pe coasta de vest a Mării Baltice. Există aici o plajă atractivă de 7 km, iar ca și loc punctat pentru vacanță la Marea Baltică este ales de fanii vacanțelor luxoase și elegante. Se găsesc orașe mici, cu magazine elegante, restaurante, centre SPA și un teren de golf.

Vacanță la Marea Baltică în Danemarca

Vacanțele la Marea Baltică pot fi petrecute și în Danemarca. Îi așteaptă aici pe turiști, centre de agrement situate pe insule. În mare parte, familiile cu copii sunt cele care pleacă în vacanță pe patch-ul danez al coastei baltice. Acestea nu vor fi lipsite de atracții, deși vremea nu este tocmai însorită. Ca și destinații de vacanță pe Marea Baltică în Danemarca se numără:

  • Insula Lolland – se spune că nu plouă niciodată pe această insulă, dar acest lucru nu este singura atracție a unei vacanțe pe Marea Baltică în Danemarca. Turiștii vin aici în principal la centrele de recreere familiale din Rodby. Vizitatorii se pot distra într-un aquapark tropical, vizita terenul maimuțelor, plonja pe un patinoar artificial, juca mini golf sau practica sport în numeroasele săli de sport și în centrul de fitness. Pe insulă puteți folosi și plaja de pe strâmtoarea Fehmarn;
  • Insula Mon – o vacanță pe insula Mon este o vacanță petrecută pe marea turcoaz, printre solzi de stâncă și pe plajele vaste și curate. Această regiune turistică oferă o mulțime de obiective turistice, în special pentru familiile cu copii mici. Avantajul vacanței pe insula Mon este reprezentat de distanța mică față de Polonia și accesul relativ ușor;
  • Insula Fyn – o vacanță la Marea Baltică în regatul basmelor? Astfel de atracții există numai pe insula daneză Fyn. Pe această insulă se găsește orașul natal al scriitorului fabulist H.Ch. Andersen. În timpul vacanței petrecute aici, îi poți cunoaște casa și muzeul Andersen.
Vacanță la Marea Baltică
fot.pixabay.com

Vacanță la Marea Baltică în Suedia

Coasta suedeză a Mării Baltice nu este foarte populară. Nu este difícil deloc să găsești aici pacea, liniștea și peisajele frumoase. Casele colorate, apă azurie și plajele curate vă permit să vă relaxați și să vă desprindeți total de civilizație. Pentru o vacanță la Marea Baltică, merită să mergi mai întâi de toate pe plajele Sunderland din Gotland. Lăngă plajă este posibilă închirierea de bărci, se organizează diferite cursuri, iar cazarea și pub-urile confortabile nu sunt difícil de găsit.

Pe Marea Baltică până în districtul Kaliningrad

Puteți merge, de asemenea, într-o vacanță la Marea Baltică, în Oblastul Kaliningrad, care aparține Rusiei. Cele mai mari orașe baltice sunt situate în Peninsula Sambiană. Turistii vizitează, printre altele Svetlogorsk, o stațiune de sănătate deja populară în anii 1920. Atracțiile acestui oraș sunt telecabina, faleza înaltă și priveliștea maiestuoasă a coastei baltice.

Vacanță la Marea Baltică în Letonia

Vacanțele pe Marea Baltică în Letonia sunt în primul rând o vizită în orașul Jurmala. Este cel mai popular oraș baltic din Letonia, renumit pentru marile centre SPA și tratamentele de care dispune. De asemenea, Jurmala se mândrește cu plaje largi și cu un oraș vechi frumos. Turiștii pot participa, de asemenea, la noul festival de muzică val și pot vizita Parcul Național Kemeri.

Vacanță la Marea Baltică în Lituania

Dacă doriți să vă petreceți vacanța pe Marea Baltică în Lituania, ar trebui să vă familiarizați cu propunerile stațiunii Palanga. Este cea mai mare stațiune lituaniană situată în partea de vest a țării. Este aglomerată și gălăgioasă, de regulă în sezon. Turistii se plimbă de-a lungul plajelor cu nisip și pe strada principală pietonală, unde există o mulțime de magazine, baruri și restaurante.

Vacanță la Marea Baltică în Estonia

Pentru o vacanță la Marea Baltică poți merge și în Estonia. Cel mai mare centru turistic este Parnu. Vacanțieri aleg această stațiune din cauza plajelor lungi și nisipoase și a locației atractive de pe golf. În timpul sezonului, Pärnu suferă daune reale. Turiștii se înghesuie pe plaje și promenadă. Vacanțele la Marea Baltică în Estonia sunt o idee bună pentru persoanele în vârstă care doresc să facă băi terapeutice cu nămol.

Vacanță la Marea Baltică în Finlanda

Vacanțele și Finlanda par a fi oximoroane. Totuși, pe coasta finlandeză vom găsi câteva stațiuni de remarcat. Una dintre cele mai populare este Natalia, situată în sud-vestul Finlandei. Se remarcă prin peisaje frumoase și oportunități de recreere activă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here