Vacanță la munte
fot.pixabay.com

Vacanțele la munte nu trebuie petrecute neapărat în Zakopane sau Karpacz. Munții polonezi oferă multe alte posibilități. Indiferent de orașul în care alegeți să vă petreceți vacanța, timpul petrecut la munte vă va permite să vă bucurați de viața sălbatică și să evadați din agitația cotidiană. Unde să mergeți în vacanță pentru a evita mulțimea de turiști?

Sudul Poloniei este o regiune turistică foarte atractivă. O persoană care dorește să-și petreacă vacanța la munte are o mare dilemă unde să plece în vacanță. Acest lucru nu este facilitat de faptul că în fiecare loc se poate găsi un climat și o atmosferă diferită. Unii vor alege cele mai populare stațiuni, inclusiv Zakopane sau Karpacz, alții vor căuta orașe mai puțin frecventate cares să le garanteze pacea și liniștea.

Vacanțe în tendințe la munte

Una dintre cele mai populare stațiuni din munții polonezi este Szczyrk. În fiecare an, mii de turiști îl vizitează. Szczyrk este popular atât  iarna, cât și vara. În orice moment al anului, numeroase taverne îi așteaptă pe turiști. Vacanțele la munte în Szczykr sunt, de asemenea, un loc ideal pentru fanii ciclismului montan. Pe de altă parte, fanii drumețiilor pot ajunge pe vârfurile Skrzycyne, Malinów și Magura.

În Beskidy pentru odihnă

Dacă vreți să vă relaxați în timpul vacanței la munte, asigurați-vă că mergeți la spa-ul Wysowa Zdrój. Este situat în valea Ropa, în partea cea mai înaltă a Beskidelor joase. Există numeroase poteci pitorești în jurul spa-ului, cum ar fi valea Łopaciński sau dealul Wysota. O mare atracție o reprezintă și muntele Jawor și Biserica Ortodoxă Lemko. Wysowa este, de asemenea, un loc ideal pentru o vacanță la munte pentru persoanele care doresc să profite de beneficiile vindecătoare ale apelor minerale.

Vacanță la munte
fot.pixabay.com

În vacanță în Munții Tatra

Vacanțele în Tatra sunt extrem de populare. Bukowina Tatrzańska este una dintre cele mai în tendință stațiuni. Acest sat pitoresc este situat pe crestele mai multor dealuri, pe care o împart numeroase râuri. O vacanță în Bukowina este o ocazie de a admira peisaje tipice montane și pitorești. Există, de asemenea, o bază de cazare bine dezvoltată și numeroase atracții turistice disponibile. Cei care s-au săturat de atmosfera de divertisment din capitala Tatrelor poloneze merg la Bukowina Tatrzańska pentru a-și petrece vacanța la munte.

O alternativă pentru Bukowina Tatrzańska sunt vacanțele în valea râului Ochotnica. Există două orașe aici: Ochotnica Dolna și Górna, care se află la poalele Munților Gorce. Turiștii sunt atrași de numeroase trasee montane și parcul național Gorce. Dacă îți petreci vacanța la munte, merită să mergi la Jaworzyna Kamienicka, de pe al cărei vârf poți admira vârfurile Tatra.

Vacanță în Podhale

Una dintre cele mai frumoase destinații din Polonia este Małe Ciche. Situat în Podhale, se află la o altitudine de 830860 metri altitudine. Acesta nu se învecinează cu Poronin și Zakopane. Din orice colț al acestui sat pitoresc există o priveliște magnifică asupra Munților Tatra. Alegeți acest loc pentru vacanța dumneavoastră și veți cunoaște de mai aproape partea poloneză a Munților Tatra.

Vacanță în Karkonoszach- unde să mergeți?

Celebrul Szklarska Poręba este un bun punct de plecare pentru a cunoaște Munții Karkonoszach. Acest oraș oferă numeroase cascade, bolovani uriași, pâraie și vârful Szrenica la care puteți ajunge cu telescaunul. În timp ce vă aflați în vacanță în munții din această zonă, merită să cunoașteți și Munții Jizera. Există multe trasee de drumeție care permit plimbări lungi și liniștite.

Unde să mergem într-o vacanță la munte?

Munții polonezi sunt extremi de populari ca și destinații de vacanță. Cea mai aglomerată destinație sunt Munții Tatra. Este destul de difícil să găsiți trasee care nu sunt aglomerate și să aveți parte de liniște. Cele mai populare atracții sunt vizitate de milioane de turiști. Este raportat că există mai mulți turiști chiar decât în Munții Alpi sau Pirinei. Oamenii care caută răgazul și singurătatea ar trebui să meargă în Bieszczady, un loc care este mai puțin cunoscut. Trebuie amintit, însă, că de multă vreme traseele Bieszczady au fost descoperite de turismul de masă. Este din ce în ce mai greu să vă îndepărtași de civilizație pe aceste trasee.

Vacanță la munte- o idee bună pentru iarnă și vară

Vacanță la munte
fot.pixabay.com

Vacanțele la munte sunt o idee universală. Vacanțele pot fi planificate vara și iarna. Vara, această destinație este aleasă de iubitorii drumețiilor, iarna, de pasionații de schi și snowboarding. Stațiunile turistice trăiesc intens pe tot parcursul anului, atracțiile turistice nelipsind niciun moment. Opțiunile hoteliere dezvoltate și variate vă oferă posibilitatea de a sta în hoteluri, stațiuni, spa, sanatorii sau cazări private. Prețurile pentru vacanță la munte sunt extrem de variate și depind de standardul de cazare pe care îl alegeți. Cu toate acestea, trebuie să știți că în cele mai populare orașe prețurile nu vor fi la fel de mici. De asemenea, prețurile ridicate sunt suportate și pentru achiziționarea biletelor de intrare la cele mai recunoscute atracții turistice, de exemplu- călătoria cu telecabina până la Kasprowy Wierch. Unele prețuri din restaurante vă pot șoca. Cu toate acestea, puteți găsi restaurante locale la o distanță mică de traseele turistice care vă permit să măncați bine și pe bani puțini.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here