Vacanță pe lac
fot.pixabay.com

Vacanțele pe lac sunt o alternativă interesantă pentru vacanțele de pe litoral. Vă puteți relaxa atât în Polonia, cât și în străinătate. Această formă de recreere devine din ce în ce mai populară. Vacanțele pe lac sunt recomandate pentru familiile cu copii mici. Avantajele acestora le reprezintă apele calme și curate, temperatura lor mai ridicată și liniștea mai mare decât pe plajele baltice. Vezi unde ar trebui să mergeți într-o vacanță pe lac. 

Vacanțele pe lac au loc de obicei în Mazuria sau Kashubia. Cu toate acestea, merită să ne amintim că există numeroase lacuri în Polonia. În aproape fiecare provincie vom găsi unul pe care merită să-l vizitați. Datorită acestui lucru, nu trebuie să plecați într-o călătorie lungă. Merită să te relaxezi, chiar și pentru un weekend. Acest lucru vă va permite să vă regenerați și să obțineți energie pentru acțiuni suplimentare. De obicei în jurul celor mai populare lacuri, vom găsi o infrastructură turistică bine dezvoltată, astfel încât rezervarea cazării nu este o provocare mare. 

Vacanțele pe lac în Mazuria

În cazul vacanțelor din Mazuria, este dificil de indicat un anumit loc. Există multe lacuri aici și fiecare este extrem de atractiv. Locuri precum Giżycko, Mrągowo, Węgorzewo, Ruciane – Nida și Mikołajki se luptă pentru primul loc din categoria celui mai bun loc pentru vacanțe pe lac. Aceste stațiuni sunt sub cel mai mare asediu din sezon. În ciuda bazei bogate de stațiuni, cazare și campinguri pe timpul verii, poate fi foarte dificil, de aceea, vacanțele pe lac ar trebui rezervate cu mult timp în avans. Merită să faceți acest lucru, deoarece turiștii care se odihnesc pe lacurile Mazuriene au multe atracții și nu numai cele legate de navigare.

Vacanță pe lac
fot.pixabay.com

Vacanțele pe lac în Kashubia

Vacanțele pe lac pot fi organizate și în Kashubia, nu numai în Mazuria. Unul dintre cele mai frumoase și alese cu nerăbdare este Lacul Wdzydze, care este, de asemenea, adesea numit Marea Kashubian. Mare și adâncă, uimește cu 8 insule și sate pitorești situate în jur. Turiștii se opresc de obicei pe latura de nord a lacului din Kiszewskie. Acest sat este renumit pentru cel mai vechi muzeu în aer liber din Polonia, adică Parcul Etnografic Kashubian, în care sunt colectate case din lemn cu echipamente. În parc, puteți admira, de asemenea, vechea turnare sau biserica istorică din zona Kashubian. În Wdzydze Kiszewskie există mai multe hoteluri și case de vacanță. Există, de asemenea, porturi de închiriat, aparate de închiriat; baruri și magazine care așteaptă turiști. Vacanțele pe lac pot lua și o formă mai extremă. Pentru aceasta vă invităm, de exemplu, în excursia cu canotajul Wda sau pentru a vizita Bory Tucholskie.

Vacanță pe lacul din sudul Poloniei

Deși vacanțele la lac sunt asociate în principal cu marginile nordice ale Poloniei, vă puteți relaxa și în apele din sud. Una dintre cele mai populare destinații de vacanță din sudul Poloniei este satul Polańczyk. Este situat pe malul stâng al lacului Solina, care este cel mai mare din lanțul munților Bieszczady. În jurul Polańczyk veți găsi numeroase stațiuni de vacanță, stațiuni SPA, sanatorii și campinguri. Pe țărmurile lacului, există porturi de apă, piscine și campinguri. În sezonul de vară este foarte aglomerat, iar viața continuă cu viteză maximă. Oamenii care tratează boli ale tractului respirator superior merg deseori în vacanță la lacul Solina. Acest lucru se datorează faptului că Polańczyk este, de asemenea, o stațiune dedicată sănătății. Totuși, turiștii sănătoși nu ar trebui să evite acest loc. Vederile frumoase, dealurile Bieszczady și o plajă frumoasă fac ca sejurul să fie cu adevărat plăcut.

Vacanță pe lac
fot.pixabay.com06

Vacanță pe lac în Voievodatul Lubusz

Districtul Lacului Lubuskie oferă, de asemenea odihnă. Cel mai popular loc pentru o vacanță la lac este Łagów. Frumos situat pe un istm îngust între două lacuri, este un loc unde puteți să vă bucurați de soare și să faceți baie. Fanii sporturilor nautice își vor găsi și ei locul aici.

Vacanță pe lac în Voievodatul Masovian

Rezervorul Zegrze de pe râul Narew, situat la 25 km de Varșovia, este destinația preferată a rezidenților capitalei. Nu există lipsă de centre de agrement și de camping la lagună, motiv pentru care acest loc este o idee bună pentru o vacanță pe lac, nu numai pentru locuitorii din Varșovia. Cei mai mulți turiști aleg Nieporęt și Zgierz pentru vacanța lor. Acest prim oraș oferă o plajă largă, numeroase zone verzi, o infrastructură dedicată copiilor, digul din lemn, trasee frumoase de mers pe jos și facilități pentru sporturi nautice. Zgierz oferă atracții similare, unde puteți vizita suplimentar forturile cetății și palatul.

Vacanțe pe lac în afara graniței

Vacanțele lângă lac nu trebuie să aibă doar o dimensiune națională. Ne putem odihni și pe lacurile din afara Poloniei. Austria este plină de lacuri frumoase. Aici puteți găsi cu ușurință lacuri mai mici și mai mari, care oferă toată puterea experienței. Cele mai populare stațiuni turistice sunt lacurile: Traunsee, Hallstatt, Altausseer, Attersee și multe altele. Puteți petrece, de asemenea, vacanțe plăcute la lac în împrejurimile Lacului Como (Italia și Elveția) și Garda. Ambele sunt situate în partea de nord a Italiei și se bucură de o mare popularitate și numeroase vizite ale turiștilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here