Vacanță pe litoral
fot.pixabay.com

Vacanțele pe litoralul polonez sunt o idee des folosită de către mulți oameni. Cu toate acestea, se dovedește că vacanțele la Marea Baltică nu sunt cele mai ieftine. Foarte mulți oameni caută modalități de a reduce costurile unei călătorii în vacanță. Una dintre idei este cumpărarea unei vacanțe la mare cu pensiune completă. Totuși, această opțiune este profitabilă?

Vacanțele cu demipensiune sunt de obicei alese pentru vacanțe străine. Apoi avem opțiunea de all inclusive, HB sau BB. Aceste abrevieri misterioase înseamnă numărul de mese servite la cazare. Cu toate acestea, vacanța în regim de demipensiune pe litoralul polonez nu este cea mai populară opțiune. De obicei, majoritatea oamenilor își rezervă doar cazare și iau mesele în particular.

Vacanță la mare cu mese – tipuri de pachete

Vizualizând ofertele vacanțelor de pe litoral cu mese incluse, putem întâlni niște scurtături misterioase. Oamenii neinițiați în jargonul industriei turismului pot avea probleme în descifrarea lor. În ziua de azi, este foarte important să știm scurtăturile, deoarece aceste abrevieri indică numărul de mese pe care le vom avea în locul de cazare. Vacanțele de pe litoral cu mese incluse pot avea formula:

  • BB – asta înseamnă că vom primi micul dejun la locul de cazare;
  • HB – ca parte a serviciilor de catering vom primi micul dejun și cina, servită de obicei după-amiaza târziu;
  • All inclusive – aceasta înseamnă 3 mese pe zi și acces nelimitat la băuturi alcoolice și non-alcoolice, precum și gustări. Trebuie amintit că forma de all inclusive poate avea dimensiuni diferite, există versiuni soft, standard, ultra și total.
Vacanță pe litoral
fot.pixabay.com

Vacanță pe litoral cu mese- unde să le căutați?

Vacanțele pe litoral cu mâncare inclusă trebuie căutate în hoteluri, stațiuni, cazări și SPA. Opțiunile de catering sunt oferite și de centrele unde se organizează vacanțe pentru persoane în vârstă și sejururi de reabilitare. Opțiuni de vacanță cu mese incluse sunt oferite și de ferme agroturistice și ferme ecologice. Cu toate acestea, nu este posibilă rezervarea unei vacanțe la mare cu mese incluse într-o cazare privată. Prin închirierea întregului apartament, veți avea acces la bucătărie sau anexe, unde vă puteți pregăti propriile mese.

Vacanță pe litoral cu mese – când este aceasta o soluție bună?

Nu se poate nega faptul că asigurarea meselor proprii pe litoral nu este o chestiune ieftină. În sezon, domină în restaurante așa-numitele tarife turistic. Aceasta înseamnă că pentru o masă vom plăti de câteva ori mai mult decât în mod normal. Prețuri mai mari ne așteaptă și la obiectivele turistice și în centrele orașului. Mâncatul afară, în restaurante poate consuma o parte semnificativă din bugetul dumneavoastră de vacanță. Așadar, mulți oameni cred că pentru a economisi, este mai bine să cumpărați o vacanță cu pensiune completă. Această soluție ar trebui să economisească bani, dar este într-adevăr așa?

Totul depinde de ce formă de petrecere a vacanțelor ne interesează. Vacanțele de pe litoral cu mese asigurate se plătesc, de obicei dacă se dorește o vacanță în staționare. Folosind farmecele piscinei sau a plajei hotelului, veți putea întotdeauna să vă serviți cu ușurință mesele și să vă bucurați de băuturi și gustări, aproape la orice oră. Vacanțele de pe litoral cu mâncare sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru familiile cu copiii – nu trebuie să vă faceți griji cu privire la gătit și la planificarea meselor. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că, deși meniul din restaurantele hotelului este destul de standardizat, unii – nemâncători și pretențiosi – ar putea să spună că nu le place.

Vacanțele pe litoral cu mese nu sunt, de asemenea, o opțiune bună dacă doriți să vă petreceți vacanța în mod activ. Petrecând întreaga zi în afara hotelului, în excursii sau făcând sport, nu veți avea ocazia să profitați de opțiunile alimentare pe care le-ați cumpărat, iar în timpul activităților dumneavoastră oricum veți lua masa în oraș. În practică, asta înseamnă că plătiți de două ori pe mâncare.

Vacanță pe litoral cu mese – la ce să fii atent?

Atunci când intenționați să cumpărați o vacanță la mare cu mese, merită să verificați oferta care vă interesează. Poate fi plină de cârlige. În primul rând, merită să verificați exact ce opțiune de luat masa veți obține pentru prețul de BB, HB sau all inclusive. Apoi să vă informați cu privire la orele în care mesele sunt servite sau meniul standard ( dacă există mese pentru copiii, vegetarieni, vegani).

Cât costă o vacanță la malul mării cu mese?

Vacanțele de pe litoral cu mâncare reprezintă un cost mai mare decât vacanțele fără mâncare. Prețul unei vacanțe la mare cu catering, depinde de obicei de standardul stațiunii și de opțiunile de catering. Fapt cert este că, prețul vacanțelor cu mese este cu aproximativ 40% mai mare decât cele fără mese. Pentru mulți oameni, aceasta este o barieră de preț ce nu poate fi trecută, așa că se întreabă cum pot reduce costul meselor pe mare. Gătitul în spații de cazare private, mâncarea în centrele stațiunilor și în apropierea atracțiilor turistice și utilizarea așa-numitelor ore fericite în restaurante, sunt recomandate ca și trucuri pentru mâncare ieftină.

Vacanță pe litoral
fot.pixabay.com

Vacanțele de pe litoral cu mese sunt o opțiune interesantă care vă va permite să vă relaxați în timpul vacanței de la gătit. Cu toate acestea, trebuie amintit că vacanțele și mesele nu vor fi întotdeauna profitabile. Acest tip de vacanță ar trebui abandonat de persoanele active care își petrec vacanța în tot traficul și se deplasează adesea. După natură, nu vor putea să profite de opțiunea alimentară cumpărată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here