Vacanță pe litoral
fot.pixabay.com

Vacanțele de pe litoral sunt un vis pentru mulți oameni. Apa, nisipul, pistruii, reprezintă un vis devenit realitate și o relaxare pentru multe persoane. Vacanțele de pe litoral oferă, de asemenea, posibilitatea unor sporturi nautice din ce în ce mai populare. Persoanele care doresc să plece în vacanță la mare au posibilitatea de a merge la Marea Baltică poloneză sau în străinătate. Ambele opțiuni au susținătorii și adversarii lor.

Vacanțele pe litoral, fie ele poloneze sau străine, sunt una dintre ideile de vacanță bune și deseori alese. Familiile cu copii mici, îndrăgostiții, persoanele în vârstă sau grupurile de prieteni merg la mare. Acest tip de vacanță vă permite să vă relaxați, să faceți o pauză de la realitate, să vă odihniți, să înotați și să faceți baie. Vacanța la mare funcționează atât pentru cei care caută liniște, cât și pentru cei care vor petreceri până în zori. Stațiunile de la mare oferă multe.

Vacanță pe litoral
fot.pixabay.com

Stațiunile de pe litoral – unde ar trebui sa mergi?

Alegerea unui loc de odihnă merită să fie influențată în funcție de forma pe care o va avea vacanța. Stațiunile turistice de pe litoral oferă o mulțime de lucruri – de la liniște și pace, până la petreceri nebune ce țin până în zori. Vacanțele pe litoral vă permit să vizitați sate fermecătoare, frumos situate, cu o istorie bogată. Înainte de a alege o anumită locație, merită să aflați câteva sugestii clasice. Lista celor mai frumoase orașe de coastă include mai multe orașe poloneze și străine. Mergând acolo pentru o vacanță la mare, puteți fi sigur că nu vă veți plictisi.

Vacanță pe litoral  în Croația

Vacanțele pe litoral în Croația nu se pot desfășura fără a vizita cel mai popular oraș de coastă, adică Dubrovnik. Acest mic port este situat în Dalmația și încântă turiștii din întreaga lume de ani buni. Dubrovnik este unul dintre cele mai frumos fortificate și mai frumoase orașe medievale. Orașul Vechi impresionează prin clădirile sale, care pot fi admirate, inclusiv mergând prin zidurile orașului. Vizitarea obiectivelor turistice nu este singurul divertisment. Când vizitați Dubrovnik, vă puteți bucura pe deplin de farmecele unei vacanțe la mare. Plaja, sporturile nautice, croaziere spre insulele din jur – toate acestea sunt oferite de industria turistică, absolut tuturor turiștilor.

Vacanță pe litoral în Grecia

Vacanțele pe litoral în Grecia reprezintă nenumărate posibilități. Accesul la mare va fi obținut, atât pe ținutul continental al Greciei, cât și pe una dintre numeroasele insule. Chania, fosta capitală a insulei Creta, este considerată cea mai bună stațiune greacă pentru o vacanță la malul mării. Acest oraș este considerat ca fiind cea mai interesantă stațiune de pe litoral și poate fi văzut asta cu ochiul liber. În fiecare an, Creta este vizitată de milioane de turiști care privesc orașele pitorești și se bucură de plajele frumoase și de apa cristalină.

Vacanță pe litoral
fot.pixabay.com

Vacanță pe litoral în Portugalia

Pentru o vacanță pe litoral, alege Algarve-ul portughez. Este considerat unul dintre cele mai frumoase și atractive pentru fanii sporturilor nebune de apă. Algarve este cunoscut pentru peisajele sale frumoase, atracțiile unice și prețurile rezonabile. Fanii nisipului auriu și sporturilor nautice se vor bucura de vacanțele de pe litoralul din Portugalia. Cele 850 km de plajă, oferă relaxare adecvată și priveliști pitorești – stânci stâncoase și coasta deluroasă traversată de văi fertile.

Vacanță pe litoral, în Italia

De asemenea, vă puteți petrece vacanța la malul mării, în Italia. În căutarea celor mai frumoase plaje, cel mai bine este să mergeți în Sardinia, o insulă pe puțin cunoscută și chiar puțin sălbatică. Sardinia este cunoscută pentru stațiunile sale exclusive, plajele pitorești și locurile uimitoare, cum ar fi satul picturilor murale.

Vacanță pe litoral în Balcani

Balcanii sunt o ofertă pentru cei care caută o vacanță ieftină la malul mării. Cu bani puțini, vă puteți relaxa pe coasta Bosniei în Neum, în Albania sau în Muntenegru, pe frumoasa Boka Kotorska. De remarcat, în special, este ultimul loc. Boka este de fapt, golful Mării Adriatice, care este înconjurat de munți verzi și pitorești. Seamănă cu stânci norvegiene, dar este mult mai cald aici. Lacul calm și o bază extinsă de hoteluri fac ca o vacanță de pe litoral să fie una de succes.

Vacanță pe litoral
fot.pixabay.com

Vacanță pe litoral în Polonia

Vacanțele la mare pentru polonezi nu înseamnă plecarea în străinătate. Vă puteți petrece vacanța pe Marea Baltică. Sezonul începe în mai și durează până în octombrie, pe vreme bună. Stațiunile de pe litoral oferă distracție și odihnă. În funcție de bogăția portofoliului, puteți alege hoteluri elegante și SPA sau case de vară, uneori situate chiar lângă mare. Polonezii aleg în primul rând Triorașul pentru vacanțe pe litoral, unde Sopot, Hel sau alte orașe situate în Peninsula Hel și Kołobrzeg primează. Łeba, Międzyzdroje, Władysławowo, Świnoujście și Jastarnia sunt de asemenea foarte populare.

Vacanțele de pe litoral pot lua forma de relaxare activă sau odihnă sufletească. Merită să ne amintim că multe stațiuni de pe litoral oferă o combinație între aceste două forme de vacanță și utilizarea pe deplin a timpului liber. Cel mai bine este să mergi într-o vacanță la malul mării în Europa pe timpul verii. La capetele de sud ale continentului, este cald încă de la începutul lunii mai, iar temperaturile ridicate persistă chiar până la sfârșitul lunii octombrie. În cazul vacanțelor pe litoralul polonez, trebuie însă să țineți cont de vreme mai capricioasă – poate sufla vântul și de multe ori plouă chiar și în mijlocul verii.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVacanța fetelor
Articolul următorVacanțe ieftine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here