Vacanțe exotice
fot.pixabay.com

Mergem în vacanțe exotice în primul rând iarna și toamna. Alegând direcții îndepărtate și exotice, vrem să evadăm de frig și de îngheț. În timpul vacanțelor exotice, avem ocazia să înlocuim pălăriile și eșarfele de iarnă, cu costume de baie și șlapi de plajă. Unde, totuși, să căutați temperaturi ridicate în vreme de iarnă? În ciuda aparențelor, există destul de multe locuri pentru vacanțe exotice și nu prea scumpe – vezi recenzia lor.

Polonezii sunt din ce în ce mai dispuși să plece în vacanțe înainte de sezonul vacanțelor. Atunci pornesc în direcții exotice pentru a cunoaște o cultură complet străină. Exoticul, de câțiva ani, se bucură de un mare interes în agențiile de turism. În aceeași măsură, polonezii sunt  dornici să-și cumpere o vacanță exotică, atât sub formă de concediu, cât și sub formă de călătorii. Interesul mare, face ca agențiile de turism să propună noi direcții în fiecare an. Cu toate acestea, se dovedește că destinațiile clasice ale vacanțelor exotice se bucură de cel mai mare interes.

China – exotică pe fundal istoric

China este de ani buni pe lista destinațiilor exotice de vacanță. Majoritatea oamenilor merg acolo pentru excursii organizate, care permit (deși într-o mică măsură) cunoaștrea aceastei țări imense. Vacanțele exotice nu se concentrează doar pe admirarea orașelor uriașe și a porturilor de transbordare, ci și asupra culturii interesante și colorate și a minunilor naturale neobișnuite. Cele mai populare vacanțe exotice din China sunt cele care garantează vizitarea Beijingului și a Marelui Zid Chinezesc. Costul mediu al unei astfel de călătorii este de aproximativ 37.000 PLN de persoană. Acesta este un preț extrem de atractiv pentru o vacanță exotică, așa că există o mulțime de oameni dispuși să călătorească în China.

Vacanță exotică în Caraibe

Caraibe este o altă destinație populară pentru vacanțele exotice. Aici, în topul celor mai vizitate insule, pe numărul 1 se află Cuba și Republica Dominicană. Alegem aceste insule în special, cu gândul la odihnă. Zborurile directe, marea caldă și plajele cu nisip fac vacanța în Caraibe extrem de atractivă. Recenta scădere a prețurilor călătoriilor în aceste țări, a determinat creșterea interesului pentru vacanțele exotice în această interesantă regiune a lumii.

Vacanțe exotice
fot.pixabay.com

Paradisiaca Indonezie pentru iarnă și nu doar

Fanii vacanțelor exotice sunt la fel de dornici să călătorească și în partea cealaltă a lumii, adică în Asia. Aici, pe primul loc este Indonezia, mai precis insula Bali. Insula atrage turiștii cu plaje frumoase și apă azurie. Cei care visează să vadă jungla, să admire vulcanii sau să viziteze câmpuri de orez seculare merg în Indonezia. Temperaturile ridicate de aici, fac ca vacanțele în Bali  să poată fi petrecute în orice moment al anului.

Aventura africană

Nu poți vorbi despre vacanțe exotice sărind peste Africa. Cele mai populare destinații africane sunt Kenya, Tanzania și Zanzibar. Aceste țări se pot lăuda cu hoteluri de lux, plaje înconjurate de pete, apă caldă în orice nuanță de albastru și o mulțime de atracții. Plecând într-o vacanță exotică în Kenya sau Tanzania, puteți participa la un eveniment neobișnuit, care este safari, într-unul dintre numeroasele parcuri naționale. Călătoria vă permite să vedeți animale sălbatice, precum gheparzi, lei, elefanți, girafe, zebre, hiene și rinoceri. Safariul african este întotdeauna o experiență și o aventură grozavă ce va rămâne în minte pentru o viață întreagă.

Vacanțe exotice
fot.pixabay.com

Puteți experimenta, de asemenea, vacanțe exotice, mai puțin populare, precum Insulele Capului Verde. Este cea mai vestică țară africană, și situată fiind pe mai multe insule, uimește prin diversitatea sa culturală, socială și peisagistică.

Exoticul în Mauritius

Oamenii care caută în primul rând liniște, odihnă și verdeață într-o vacanță exotică ar trebui să cumpere cu siguranță un bilet spre Mauritius. Această insulă paradisiacă oferă tot ce ai nevoie pentru a te relaxa. Situată în Oceanul Indian, se delectează cu plaje, oameni prietenoși și mâncare gustoasă. Oricine a petrecut vreodată o vacanță exotică în Mauritius va recunoaște că este un adevărat paradis pe pământ. De reținut că, această insulă nu este potrivită doar pentru a face plajă. Oamenii cărora le place să își petreacă timpul în mod activ pot vizita frumoasele grădini botanice și parcuri naționale renumite pentru specii exotice de plante și animale.

Vacanțe exotice
fot.pixabay.com

 În Hawaii!?

Călătoria în Statele Unite pentru multe persoane nu se asociază cu vreo aventură exotică. Cu siguranță se vor răzgândi atunci când vor vizita Hawaii-ul. Insulele din această țară nu au nimic in comun cu SUA continentală. Magice și cerești, vă permit să vă odihniți în adevăratul sens al cuvântului. Cascadele magice, jungla, vegetația și păsările neobișnuite, plaje sălbatice hawaiene și posibilitatea de a petrece timpul activ, de exemplu, prin practicarea trekking-ului sau surfing-ului, vor face ca relaxarea de aici să fie foarte plăcută.

Vacanțe exotice ieftine

Nu trebuie să cheltuiți o avere într-o vacanță exotică. Vânând excursii de ultimă oră în Kenya, Thailanda, Bali sau Capul Verde ajungeți să cumpărați foarte ieftin. Agențiile de turism oferă, de asemenea, destinații exotice ieftine, precum Emiratele Arabe Unite și Oman. Merită să ne amintim, însă, că o expediție într-o vacanță exotică implică întotdeauna unele pregătiri, de exemplu obținerea pașaportului sau vaccinările. Trebuie să fim conștienți de faptul că la fața locului ne vom întâlni cu o cultură necunoscută și obiceiuri diferite pentru noi. Abordarea  turiștilor, prețurile sau obiceiurile ne pot uimi. Aceste noutăți ar trebui abordate cu o minte deschisă și tolerantă – plângerea continuă și compararea vacanțelor exotice cu cele din Europa nu vor face altceva decât să vă strice vacanța de vis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here